• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שר המיסים מכה שוב

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לי זה מזכיר את 1984 ששם השלטון מפגיז את האזרח בכל כך הרבה שקרים עד שמלחמה היא שלום ובורות היא כח.
כנראה שלא לזה התכוונת, אבל... "אנחנו מממנים את העשירונים העליונים בקניית דירה" בהחלט עונה על התיאור שלך.

המיסים העקיפים והמיסים הישרים כמעט זהים בישראל, וזה לאמוכיח את מה שטענת אלא ההפך.
מדינת ישראל במקום הראשון בגבית מס מהמעמדות הנמוכים באמצעות מעמ/מיסים עקיפים, כך שיחסית ממש לא נכון להגיד שכל המיסים נגבים מהמעמדות הגבוהים
זה טיעון מוכר לגבי כמה שהמס בישראל לא הוגן כלפי העניים. אבל...
נטל המס העקיף אינו מרמז על נטל המס הכולל. בישראל, נטל המס הישיר על עשירונים 1-7 הוא אפסי, ונטל המס העקיף קצת* מחזיר את האיזון.
*קצת - בדוח ש @Benjamin Willard צירף (מ-2009, אבל זה עדיף על כלום), רואים שעשירונים 8-10 (30% מהאוכלוסיה) משלמים 43% מסך המס העקיף ו-
ו-90% מסך המס הישיר. כיוון שהיחס בין המיסים הוא בערך 50-50, יוצא שעשירונים 8-10 משלמים 66% (בסוף המסמך מצוין 70%) מסך המס הנגבה.

יוצא שעשירונים 8-10 משלמים 66% (בסוף המסמך מצוין 70%) מסך המס הנגבה.
זו צורת הצגה שנועדה לאפשר לאנשים להרגיש שהם תורמים המון, כי יש כאן הרבה יותר עשירון 8-9 מאשר אחוזון עליון.
שים לב שעשירון 8 משלם 10.1% מסך כל המיסים, כלומר, לפי חלקו בגודל האוכלוסיה. עשירון 9 16.6%, כלומר, כ-150% מחלקו ורק העשירון העליון תורם הרבה יותר מחלקו, וגם שם, אם תהיה חלוקה עדינה יותר, יראו שהמאון העליון תורם המון והשאר הרבה פחות באופן יחסי.

מציע להסתכל על הטבלאות בהמשך ולראות כמה כל עשירון תורם מתוך ההכנסה שלו.

@רוני אתה חושב שרק מי שגר במרכז נרשם להגרלה בהרצליה או רמת גן? כל מי שאני מכיר נרשם להגרלות האלה כי ההטבה שם הכי גדולה (ואני לא גר במרכז וגם רוב חבריי לא). חוץ מזה יש דירות בשוק היד שניה ב1.5 מליון במרכז אז הם יכלו לקנות דירה.
ובאופן כללי, הגיוני שאזרחי המדינה (באמצעות המדינה) יעזרו לאנשים מסוימים בחברה ולא אלה האנשים שצריך לעזור להם

אני אנסה להסביר את הכוונה שלי, במרכז הארץ יתכן שיש זוגות צעירים עם הון התחלתי גבוהה יותר, אך מחירי הדירות באזור זה גבוהים מאוד, והם עובדים במרכז הארץ, המשפחות, החברים ומרכז החיים שלהם שם, לכן לדעתי גם להם ניתן לאזור, אני לא מדבר על דירות במרכז תל אביב.
לומר לצעירים אלו לעבור לגור בפריפריה או באזור מרוחק יותר, דומה מבחינתם למעבר לחו"ל.

לגור בפריפריה או באזור מרוחק יותר, דומה מבחינתם למעבר לחו"ל
וזה נראה לך הגיוני? או שאולי זה קצת הזוי ונובע מהסתכלות צרה ומפונקת?
(השאלה רטורית מבחינתי).

מסכים עם כל העובדות שכתבת, למעט השירות הצבאי.
היית פעם ביחידת חי"ר רגילה? (לא סיירת / קורס קצינים וכו'). חבר'ה מצויינים, אבל ממש לא כאלו שממשיכים יחד לטכניון.

1) נראה שעידן המלחמות הטוטליות נגמר, מי שנכנס לעזה במלחמה האחרונה אלו בעיקר גדודי הסיור, זה אומר שהסיירות נושאות בעיקר נטל הלחימה האמיתית (לא בט"ש) . בנוסף, שדרת הפיקוד בגדודים הרגילים בהחלט יכולה להגיע לטכניון, וגם הרבה חפ"שים (למשל, אני).
2) מי אמר שהטכניון הוא תנאי הכרחי לעשירון 8-10 ? אני מכיר אינסטלטורים חשמלאים ומסגרים חרוצים שנמצאים גם הם בעשירונים אלו, ושרתו ביחידה קרבית. חריצות, מוסר עבודה, עבודת צוות, ונכונות להקריב הם יתרונות בכל מסלול קריירה.

נערך לאחרונה ב:
(השאלה רטורית מבחינתי).

אני תוהה, מה דעתך על המושבים והקיבוצים שם הדור הממשיך מקבל חלקת אדמה לבנות בית ליד ההורים?

יש כל כך הרבה עיוותים וטלאים במערכת שמצחיק אותי שנטפלים דווקא לטלאי של מחיר למשתכן בהרצליה.

אני לא מבין מה אתה שואל.
ההערה שלי היתה מאד ספציפית כתגובה להערה קודמת ותפיסה בציבור מסויים הרואה בגוש דן כאופצייה בלעדית למגורים.

אני לא מבין מה אתה שואל.
ההערה שלי היתה מאד ספציפית כתגובה להערה קודמת ותפיסה בציבור מסויים הרואה בגוש דן כאופצייה בלעדית למגורים.

מן הסתם מדובר באנשים שמלכתחילה גרו באזור המרכז, מקום עבודתם נמצא במרכז, וכעת רוצים לגור ליד הוריהם (עזרה עם הנכדים וכו), ולכן מכוונים למחיר למשתכן באזור המרכז.
מי שגר בדימונה מלכתחילה, מקום עבודתו ומשפחתו שם, מן הסתם לא תהיה לו בעיה לגשת למחיר למשתכן בדימונה.

השאלה שלי מכוונת לעיוות דומה שקיים במושבים וקיבוצים , שם הדור הממשיך מקבל אדמה בזול כדי לבנות ליד ההורים, מה דעתך על זה?

@רוני לא אמרתי שיעברו לפריפריה, אמרתי שיקנו דירות יותר קטנות ופחות יפות בלי מעלית באותו אזור. אולי גם בשכונה פחות טובה. אנשים גדלו בשכונה יקרה כי ההורים שלהם עבדו כל חייהם ובגיל 50 (נניח) קנו דירה יקרה בשכונה טובה, מי שגדל בשכונה כזאת מסתכל על שכונות פחות טובות איך מקומות שאין סיכוי שהוא יגור בהם אבל גם ההורים שלו התחילו שם

בציבור מסויים הרואה בגוש דן כאופצייה בלעדית למגורים.
מכיוון שההגדרה הזאת תקפה לגביי, ואני והחברה שלי מתווכחים על זה בזמן האחרון, ואין לי כוח לתכנת, אני אוזר אנרגיה להגיב.

1. המשפחה שלי ממוקמת בגוש דן ובשרון, אני רוצה להיות במרחק נסיעה סביר מהם.

2. החברים הקרובים שלי באזור חיוג 09, שניים נדדו ל03.

3. עבודה:
AllJobs משרות בתחום התוכנה:
שרון + דן = 2751 משרות
חיפה + צפון = 413
דרום + אילת וערבה = 73
ירושלים = 191

4. חינוך:
מסיימי בגרות:
באר שבע 67%
חיפה 75%
רעננה 86%

זכאים למתמטיקה 5 יח"ל
רעננה 25%
באר שבע 10%
חיפה 18%
אשדוד 12%

השכלה גבוה:
מפת מוסדות
לגבי איכות המוסדות בפריפריה אשאיר לך לשפוט לבד.

אקדמאיים (לפי מדלן)
רעננה 40%
באר שבע 22%
חיפה 32%

תוחלת חיים
רמת גן 84
באר שבע 80

הכנסה ממוצעת לשכיר (לפי ביטוח לאומי)
באר שבע 9,683
רמת השרון 15,934

מקבלי הבטחת הכנסה (0-64) (2009):
באר שבע 3.5%
רעננה 0.2%

נפגעים בתאונות דרכים 2005-2009 (ל1000 תושבים):
רעננה 3.3
באר שבע 5.3

בעלי נזקקות ברשות לשירותים חברתיים (2005-2009)
רעננה 57 פרומיל
באר שבע 128 פרומיל

שחרורים מאשפוז ל1K תושבים
רעננה 128
באר שבע 164

מאושפזים פסיכיאטריים ל 100K
באר שבע 429
רעננה 223

מקומות בילוי:
במרכז יש המון
בבאר שבע יש מועדונים שאפשר ללכת בהם מכות עם ערבים, או מקומות של סטודנטים סטלנים שהרגע חזרו מהודו
בחיפה יש קצת
בירושלים דווקא נחמד

תרבות (כלומר אירועים, מפגשים, הרצאות, הופעות, meetups, תאטרון, קולנוע, מוזיקה)
במרכז יש הרבה, הרוב מרוכז בתל-אביב, אבל יש קצת מסביב.
בירושלים קצת
בחיפה דיי זניח

ו....
אני רוצה להדגיש, שלא באמת התייחסתי לפריפריה. באר שבע, ירושלים, וחיפה זה לא פריפריה. אבל, ככל שמתרחקים מהן, אל הפריפריה האמיתית כל המדדים פה דועכים בקצב אקספוננציאלי.

(השאלה רטורית מבחינתי).

אני בהחלט מבין אותך, אני מבין כיצד אלו הגרים בפריפריות רואים זאת, אני רוצה להציג לך את הצד השני, אני גדלתי בצפון הישן של תל אביב, גם היום אני גר באזור זה, עבורי ועבור חברי זה היה המקום הטבעי לגור, ולהקים משפחה.
אני יכול לומר לך שפחות מ 5% מהם הצליחו להישאר בתל אביב היתר נאלצו לעבור לערים אחרות באזור המרכז לא מתוך בחירה אלא מחוסר ברירה וזה בסדר, בשיחות שאנחנו מנהלים, כמעט כולם מספרים על הרצון שלהם לחזור לגור בדירה קטנה במרכז תל אביב כשהילדים יצאו מהבית.
לא מדובר פה בהתפנקות, מדובר ברצון להמשיך לחיות במקום שגדלו ויש חברים, ובני משפחה, אווירה שמרגישים בה בבית.

@רוני לא אמרתי שיעברו לפריפריה, אמרתי שיקנו דירות יותר קטנות ופחות יפות בלי מעלית באותו אזור. אולי גם בשכונה פחות טובה. אנשים גדלו בשכונה יקרה כי ההורים שלהם עבדו כל חייהם ובגיל 50 (נניח) קנו דירה יקרה בשכונה טובה, מי שגדל בשכונה כזאת מסתכל על שכונות פחות טובות איך מקומות שאין סיכוי שהוא יגור בהם אבל גם ההורים שלו התחילו שם

אני בהחלט מסכים אתך, ניתן לגור בדירות קטנות וישנות יותר.

מכיוון שההגדרה הזאת תקפה לגביי
זה בסדר שאתה רוצה משהו. אתה לא היחיד שרוצה את זה, ולכן המחירים גבוהים. אז זה בסדר לרצות, כל עוד אתה מבין את המחיר של מה שאתה רוצה. העובדה שאני למשל רוצה משהו, לא אומרת שמגיע לי משום מה לקבל אותו, או לשלם עליו מחיר שנח לי באופן אישי.
זה לגיטימי לגור במקום שונה ממנו גדלת ובו נמצאת שאר המשפחה שלך כדי להבטיח את עתידך ולא למשכן אותו.
יתכבד נא הציבור שחושב כמוך לגור בהמוניו במקומות אחרים, ואז גם שאר הדברים שכתבת ישתנו.
אגב, סיפקת הרבה נתונים ממוצעים, שהם חשובים בפני עצמם, אבל בסופו של דבר אנחנו פרטים בודדים שנמצאים באינטראקציה עם פרטים בודדים אחרים, ולא עם הממוצע.

או שכחתי

סרטן, הכל, 2005-2009, מקרים חדשים, ל 100K תושבים
נפת השרון 378
נפת באר שבע 405
נפת חיפה 458.9
ירושלים 366.3

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כל זה טוב ויפה @Benjamin Willard אבל האם אתה מאלה שסבורים שאני צריך לממן להם את הדירה? דבר לעניין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 שר אוצר בשירות האל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 35
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ד רשות המיסים תבדוק 100% מהדוחות השנתיים ע"י ב"מ מיסים 13
Y אתר רשות המיסים מחו"ל מיסים 9
י איפוס סיסמה ברשות המיסים מיסים 8
עתיד מתוק אחת ולתמיד - מה יחס רשות המיסים למט"ח? מיסים 24
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת בירור מחקר "על המיסים ועל הנפלאות" מיסים 0
A שומה סופית של רשות המיסים נדל"ן 10
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 8
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
I הוספת תחום עיסוק ברשות המיסים מיסים 0
עידו ג error 404 - אתר רשות המיסים אוף טופיק 14
SolidBixby אישור ניכוי במקור מרשות המיסים בעבור מסחר ב IB? מיסים 6
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
י פורסמו העסקאות האחרונות ברשות המיסים נדל"ן 4
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3
E מה הסיבה להבדלים בין הנתונים בין "אתר הנדל"ן הממשלתי" למידע ברשות המיסים? נדל"ן 1
hommie האתר של רשות המיסים אוף טופיק 5
D ברוקר זר - איך עובד תשלום המיסים במסחר יומי? שוק ההון 2
מ איך עובד עניין המיסים מיסים 14
ח הבנת טופס של רשות המיסים - 867 צרכנות פיננסית 1
A רשות המיסים ו- IRA לא פטורה שוק ההון 17
ע שאלה על הפחתה בכמות המיסים במשכורת צרכנות פיננסית 35
amidar מסלול ירוק של רשות המיסים להעברת כספים להשקעות בחו"ל. שוק ההון 8
Jane Doe IBI הולכים לדווח באופן יזום לרשויות המיסים האמריקאיות על יתרות והכנסות של אזרחי ארה"ב צרכנות פיננסית 31
א מכה כפולה מחשיפה לדולר שוק ההון 4
O ייעול עמלות בהעברות לIB - העברה אחת לחודש לעומת צבירת הסכום והעברה ב"מכה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11

נושאים דומים

Back
למעלה