כנראה שלא לזה התכוונת, אבל... "אנחנו מממנים את העשירונים העליונים בקניית דירה" בהחלט עונה על התיאור שלך.לי זה מזכיר את 1984 ששם השלטון מפגיז את האזרח בכל כך הרבה שקרים עד שמלחמה היא שלום ובורות היא כח.
זה טיעון מוכר לגבי כמה שהמס בישראל לא הוגן כלפי העניים. אבל...המיסים העקיפים והמיסים הישרים כמעט זהים בישראל, וזה לאמוכיח את מה שטענת אלא ההפך.
מדינת ישראל במקום הראשון בגבית מס מהמעמדות הנמוכים באמצעות מעמ/מיסים עקיפים, כך שיחסית ממש לא נכון להגיד שכל המיסים נגבים מהמעמדות הגבוהים
נטל המס העקיף אינו מרמז על נטל המס הכולל. בישראל, נטל המס הישיר על עשירונים 1-7 הוא אפסי, ונטל המס העקיף קצת* מחזיר את האיזון.
*קצת - בדוח ש @Benjamin Willard צירף (מ-2009, אבל זה עדיף על כלום), רואים שעשירונים 8-10 (30% מהאוכלוסיה) משלמים 43% מסך המס העקיף ו-
ו-90% מסך המס הישיר. כיוון שהיחס בין המיסים הוא בערך 50-50, יוצא שעשירונים 8-10 משלמים 66% (בסוף המסמך מצוין 70%) מסך המס הנגבה.