• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרנות כספיות מומלצות

• פותח הנושא פותח הנושא יוסיד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יוסיד

משתמש סולידי
דירוג
10
איזה קרן כספית מומלצת? ומה צריך לקחת בחשבון לפני שבוחרים?
ראיתי שיש מי שממליץ דווקא על קרן כספית של איילון כספית בגלל דמי הניהול של 0.04 אחוז.
למרות שכאשר בוחרים לסדר את הטבלה לפי תשואה "תיאורטית שנתית" אז יש 4 קרנות כספיות שאומנם הדמי ניהול שלהם גבוהות יותר מאיילון סביב ה0.1 אחוז יותר אבל הן מביאות תשואה תיאורטית של מעל 5 אחוז, בניגוד לאיילון שנכון לעכשיו מביאות תשואה תיאורטית שנתית של 4.28 אחוז.
אז באיזה קרן כספית מומלץ להשקיע?האם יש קרנות כספיות עם סיכון גבוה יותר?

לינק לטבלה:

אז באיזה קרן כספית מומלץ להשקיע?האם יש קרנות כספיות עם סיכון גבוה יותר?
אני לא ממליץ אבל הקרן של איילון היא הזולה ביותר לפחות עד סוף שנה זו.
התשואה של כולם היא סביב 4.5%

• אהבתי
Reactions: HHH
איזה קרן כספית מומלצת?
אם מתעלמים משיקולים של שילוב אג"ח קונצרני, נדמה שבחודשים האחרונים הביצועים של הקרנות דומים מאוד ולכן אולי כדאי לך פשוט לפזר בין הקרנות.

לא ממליץ כמובן;

אני לא ממליץ אבל הקרן של איילון היא הזולה ביותר לפחות עד סוף שנה זו.
התשואה של כולם היא סביב 4.5%
היי,

אורי ג.

כרגע אני רואה פער של 0.7 אחוז בין איילון לקרנות המובילות לפי התשואה התיאורטית השנתית.
והקרן של איילון גובה רק 0.04 ובסך הכל בפער של בסביבות 0.1 אחוז בדמי ניהול מהקרנות המובילות אבל כרגע שנראה שפחות בתשואה, אז למה מבחינת ההגיון כדאי דווקא באיילון? (מנסה להבין את הרציונל)

נערך לאחרונה ב:
לגבי איילון כספית: אם אתה משנה חתכים ובודק תשואה מתחילת השנה בפאנדר (לא שלתשואות עבר יש משמעות בכספיות...), תראה שהתשואה של איילון כספית גבוהה באופן יחסי מחלק מהקרנות האחרות - סביר שלדמי הניהול הנמוכים יש תרומה לכך.

מלבד זאת, לא ממש ברור שיש פרמטר מובהק שיכול להעיד שהקרנות שהשיאו את התשואה הגבוהה בחודש הקודם יובילו את הטבלה גם בחודשים הבאים. למעשה, אם היית עוקב אחרי הטבלה בחודשים האחרונים ניכר שיש כל הזמן שינויים, ומי שהייתה בין המצטיינות (והמגייסות) בחודש דצמבר עברה לאזור תחתית טבלת התשואות בחתך של צבירה מתחילת השנה. בהתאם, נדמה לי שפיזור בין הקרנות עשוי להוביל לתוצאה סולידית :)

כרגע אני רואה פער של 0.7 אחוז בין איילון לקרנות המובילות לפי התשואה התיאורטית השנתית.
לא אורי:), אבל אם אני מבין נכון את החישוב שלהם הם מניחים שהתשואה מהחודש האחרון של כל קרן מייצגת ביחס לכל השנה. העניין הוא שההיתרון של חודש מסוים לא בהכרח מעיד על יעילות או אפקטיביות של מנהל הקרן ולכן לא ברור שאם תבחר בקרן עם "התאורטית שנתית" הגבוהה ביותר כרגע, התשואה שלך בפועל בעוד מספר חודשים אכן תהיה גבוהה מהקרנות האחרות.

אני זוכר שקראתי פעם שקרן כספית דווקא עדיף לרכוש בבנק כי שם העמלות נמוכות יותר מבית השקעות? זה נכון?

1. האם בהשקעה בקרן כספית דרך בית השקעות כן משלמים עמלות על קניה ומכירה?
2. דרך הבנק הם אמרו לי שלא אשלם על הקניה ומכירה של הקרן הכספית אבל כן אשלם דמי ניהול על התיק עצמו (0.150 אחוז לרבעון, כאשר בשנה הראשונה 50 אחוז שזה יוצא 0.075 אחוז הנחה לרבעון כך שאשלם 0.3 אחוז דמי ניהול על כל השנה). אז האם דרך בית השקעות אשלם יותר מ0.3 אחוז על העמלות בקרן כספית?

1. האם בהשקעה בקרן כספית דרך בית השקעות כן משלמים עמלות על קניה ומכירה?
2. דרך הבנק הם אמרו לי שלא אשלם על הקניה ומכירה של הקרן הכספית אבל כן אשלם דמי ניהול על התיק עצמו (0.150 אחוז לרבעון, כאשר בשנה הראשונה 50 אחוז שזה יוצא 0.075 אחוז הנחה לרבעון כך שאשלם 0.3 אחוז דמי ניהול על כל השנה). אז האם דרך בית השקעות אשלם יותר מ0.3 אחוז על העמלות בקרן כספית?
1. כן.
2. שיקרו או טעו.

• אהבתי
Reactions: d4c
הייתי שוקל אולי לפזר בין כמה קרנות עם דמי ניהול נמוכים כדי לקבל את התשואה הממוצעת.
לא ממליץ

1. כן.
2. שיקרו או טעו.
הניסוח שלי לא היה מספיק טוב.
התכוונתי שאשלם 0.3 אחוז דמי ניהול כלליים בכל מקרה למשך השנה הראשונה על כל הכסף שיהיה לי אצלם בחשבון השקעות בבנק ואחרי שנה 0.6 אחוז. לא משנה אם אשקיע בקרן כספית או בדבר אחר...מניח שעכשיו זה כבר נשמע הגיוני?

התכוונתי שאשלם 0.3 אחוז דמי ניהול כלליים בכל מקרה למשך השנה הראשונה על כל הכסף שיהיה לי אצלם בחשבון השקעות בבנק ואחרי שנה 0.6 אחוז. לא משנה אם אשקיע בקרן כספית או בדבר אחר...מניח שעכשיו זה כבר נשמע הגיוני?
נשמע הגיוני רק שזה לא נכון.

מתלבט בין השקעה בקרן של איילון (5117700) לבין השקעה בקרן של מיטב (5135926) אמנם איילון יותר זולה בדמי ניהול (רק ב0.1%), אבל היא מחזיקה הרבה אג"ח קונצרני לעומת מיטב שכמעט ולא מחזיקה אג"ח קונצרני בכלל.

מתלבט בין השקעה בקרן של איילון (5117700) לבין השקעה בקרן של מיטב (5135926) אמנם איילון יותר זולה בדמי ניהול (רק ב0.1%), אבל היא מחזיקה הרבה אג"ח קונצרני לעומת מיטב שכמעט ולא מחזיקה אג"ח קונצרני בכלל.
קרא את הפוסט על פרמידת הצרכים של המשקיע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
JBUZZ השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי שוק ההון 19
ק קרנות כספיות כשרות לחילונים? שוק ההון 5
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U קרנות כספיות שקליות (או משהו אחר?) הזמינות ב IBKR שוק ההון 5
P קרנות כספיות - מה גרם לירידה ב-3/2020? שוק ההון 9
ד קרנות כספיות בסביבת ריבית יורדת שוק ההון 0
P קרנות כספיות - מקור המידע להרכב נכסים? שוק ההון 0
לאץ' פיזור קרנות כספיות שוק ההון 8
tomchoook איך משווים בין קרנות כספיות? שוק ההון 3
א קרנות כספיות דולריות ? שוק ההון 3
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
O קרנות כספיות עבור אזרח אמריקאי - pfic בעייתי? מיסים 24
י רשות ני"ע מקדמת הקמת קרנות כספיות שיבטיחו תשואה מראש שוק ההון 2
א למה התשואה של קרנות כספיות כל כך נמוכה ? שוק ההון 5
I קרנות כספיות דולריות נקובות דולר שוק ההון 6
חדש בשוק קרנות כספיות וinteractive brokers שוק ההון 9
R לא מצליח לראות הבדל בין קרנות כספיות של אותה החברה שוק ההון 3
א איפה אפשר למצוא מידע לגבי התשואה הפנימית והמח"מ של קרנות כספיות ? שוק ההון 2
I קרנות כספיות שמישהו יעשה סדר? שוק ההון 9
Y אי בהירות בנוגע לתאריך הכניסה של קרנות כספיות לישראל שוק ההון 0
S השקעה לטווח של מספר חודשים - שנה - קרנות כספיות שוק ההון 1
י התנהגות קרנות כספיות ב-2020 שוק ההון 4
G מיזוג קרנות כספיות - מנורה מבטחים כספית ואלטשולר תרומה למען הקהילה שוק ההון 8
D קרנות כספיות בעקבות הורדת הריבית שוק ההון 2
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
ריש-לקיש קרנות השתלמות לעובדי מדינה צרכנות פיננסית 12
N קרנות סל מחקות בנקים שוק ההון 6
N קרנות מחקות DAX שוק ההון 2
א קרנות ביטקוין ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 14
L ואןגארד קרנות מסחר באופציות שוק ההון 0
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
koko85 השקעה בקריפטו דרך קרנות ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
N לא יודעת איך לבחור קרנות מחקות - אשמח לעזרה שוק ההון 20
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
ב קרנות ישראליות מחקות ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
א קרנות אג"ח מה ההיגיון שוק ההון 2
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
D קרנות שמחלקות אולטרה דיבידנדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
מתכנת קרנות סל איריות spread בפתיחת המסחר שוק ההון 5
ע קרנות סל עוקבות מדד צוברות שוק ההון 11
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 2
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
C פער בשיעור השינוי היומי של קרנות ETF שוק ההון 6
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
D איך עובד העקרון של קרנות סל דואליות כשבורסה אחת סגורה? שוק ההון 10
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
S מפחד ממס ירושה אבל כבר קניתי קרנות אמריקאיות שוק ההון 28

נושאים דומים

Back
למעלה