• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קרנות כספיות עבור אזרח אמריקאי - pfic בעייתי?

• פותח הנושא פותח הנושא omers66
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    pfic

omers66

משתמש סולידי
דירוג
8
היי, חברה שלי אזרחית אמריקאית.
מעוניינת להחנות מזומן לתקופה מסוימת בקרן כספית. ניסינו להבין מה החוק חגבי קרנות כספיות מבחינת הדוד סם.
בקיצור, האם קרנות כספיות בעייתיות בחינת pfic?
האם אפשר לרכוש ולמכור בשקט ורק להוסיף לדו"ח השנתי עם הרואה חשבון?
תודה :)

מה עושה אזרח אמריקאי שחי בישראל ורוצה תחליף מזומן או חלק סולידי בתיק ההשקעות שלו?

מה עושה אזרח אמריקאי שחי בישראל ורוצה תחליף מזומן או חלק סולידי בתיק ההשקעות שלו?
באם הוא מתעקש על שקלים אז פק"מ או מק"מ או חלק מהאג"ח הקונצרני (ישירות, לא בקרן).

באם הוא מתעקש על שקלים אז פק"מ או מק"מ או חלק מהאג"ח הקונצרני (ישירות, לא בקרן).
ואם הוא לא מתעקש על שקלים, יש איזושהי דרך להשקיע בקרנות נאמנות או כספיות אמריקאיות? IBKR כותבים שמי שלא תושב ארה"ב לא יכול, ולאחר קצת חיפוש באינטרנט זה נראה קשור לבעיות רגולציה של מדינות התושבות יותר מאשר רגולציה בארה"ב.

בכל מקרה מישהו מצא דרך להתגבר על זה?

אפשר לרכוש את המקבילה לקרן כספית בETF, תעודות כמו BIL או SGOV.
לא יעוץ חס ושלום.
מהם בעצם ההבדלים בין קרן כספית שקלית לבין ETF כמו BIL? (מבחינת סיכונים, חשיפה למט״ח, יתרונות וחסרונות)

מהם בעצם ההבדלים בין קרן כספית שקלית לבין ETF כמו BIL? (מבחינת סיכונים, חשיפה למט״ח, יתרונות וחסרונות)
הראשון שקלי, השני דולרי.

הראשון שקלי, השני דולרי.
אז בעצם אם ישראלי שמחזיק באזרחות אמריקאית רוצה ״למנוע שחיקה״ של הכסף בבנק, הפתרון היחיד שלו זה פק״מ (לא נזיל+מיסוי גבוה יותר בארה״ב) או לקנות BIL/SGOV ואז להיות חשוף ב-100% לשינויי דולר/שקל?

אגב, BIL/SGOV גם מחלקות דיבידנד, זה אומר שמי שמחזיק בהן צריך להגיש גם דו״ח לישראל כדי לדווח על הדיבידנדים (שבכל מקרה אמורים להיות ממוסים בארה״ב)?

סליחה על הבורות והשאלות, אני מנסה ללמוד.

לקנות BIL/SGOV ואז להיות חשוף ב-100% לשינויי דולר/שקל?
אפשר לגדר בעזרת Currency Swaps למרות שזה יכול להיות כאב ראש לא קטן (ולא תמיד עובד ב- 100%)

אפשר לגדר בעזרת Currency Swaps למרות שזה יכול להיות כאב ראש לא קטן (ולא תמיד עובד ב- 100%)
לא רלוונטי בסכומים קטנים וגם שירות יקר.

אז מה עושים כשמדובר בסכומים גדולים?
הולכים לבנק ומבקשים SWAP, יש גם חברות צד ג' שמספקות דברים כאלה כמו:

הולכים לבנק ומבקשים SWAP, יש גם חברות צד ג' שמספקות דברים כאלה כמו:
נשמע מסובך (ויקר).

האם אג״ח של מדינת ישראל נחשב pfic? (לא הצלחתי להבין מהתגובות הקודמות אם החלופה היא אג״חים של ארה״ב או שאפשר גם של ישראל - ואז זה בשקלים).

אני בעיקרון מחפש דרך סולידית לשמור על ערך הכסף בשנתיים הקרובות עד שיסתיים תהליך הוויתור על האזרחות האמריקאית (אני לא יודע עדיין כמה זמן זה ייקח).

נשמע מסובך (ויקר).

האם אג״ח של מדינת ישראל נחשב pfic? (לא הצלחתי להבין מהתגובות הקודמות אם החלופה היא אג״חים של ארה״ב או שאפשר גם של ישראל - ואז זה בשקלים).

אני בעיקרון מחפש דרך סולידית לשמור על ערך הכסף בשנתיים הקרובות עד שיסתיים תהליך הוויתור על האזרחות האמריקאית (אני לא יודע עדיין כמה זמן זה ייקח).
לאו דווקא PFIC. וגם מניות לא אמריקאיות זה לא בהכרח PFIC.

להבנתי, אם רוב (תלוי במבחן של הPFIC, זה יכול להיות 50-75%) הנכסים וההכנסות של החברה הם לא מהשקעות פסיביות (כלומר אם לא מדובר בחברה שהיא בית השקעות, מנהלת mutual fund וכו'), זה כנראה לא ייחשב PFIC (לפי איך שאני מבין, אגח ממשלתיות לא ייחשבו PFIC).

אשמח מאוד גם לווידוא מול אנשים יותר מנוסים לגבי הנכונות של הדברים האלה.

לא מייעץ, לא ממליץ, ותמיד תשאל איש מקצוע.

נערך לאחרונה ב:
האם אג״ח של מדינת ישראל נחשב pfic?
כל אג"ח באחזקה ישירה באשר הוא הוא אינו PFIC.
באם הכוונה בשקלים אז מבלי לייעץ הייתי שוקל אג"ח בסיכון נמוך מאד, פק"מים או מק"מים.

אז בעצם אם ישראלי שמחזיק באזרחות אמריקאית רוצה ״למנוע שחיקה״ של הכסף בבנק, הפתרון היחיד שלו זה פק״מ (לא נזיל+מיסוי גבוה יותר בארה״ב) או לקנות BIL/SGOV ואז להיות חשוף ב-100% לשינויי דולר/שקל?

ה"פתרון" שלי הוא להחזיק את הקרן הכספית במהלך השנה, למכור כמה ימים לפני סוף השנה ולקנות שוב בתחילת השנה הבאה. החיסרון הוא שצריך לשלם את המס על הרווחים שהצטברו בכל שנה אבל חוסך את בעיות ה PFIC לעניות דעתי הלא מלומדת.
האם יש בעיה עם זה?

האם יש בעיה עם זה?
זה לא פותר אותה לחלוטין אבל כן עוזר ומקל על הדיווח. ישנם אפילו רו"ח שפשוט מדווחים רק על STCG על זה וזהו.
קח בחשבון שתוכל פשוט לקנות מק"מ במקום.

• אהבתי
Reactions: HSR
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P קרנות כספיות - מה גרם לירידה ב-3/2020? שוק ההון 9
ד קרנות כספיות בסביבת ריבית יורדת שוק ההון 0
P קרנות כספיות - מקור המידע להרכב נכסים? שוק ההון 0
לאץ' פיזור קרנות כספיות שוק ההון 8
tomchoook איך משווים בין קרנות כספיות? שוק ההון 3
א קרנות כספיות דולריות ? שוק ההון 3
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
י רשות ני"ע מקדמת הקמת קרנות כספיות שיבטיחו תשואה מראש שוק ההון 2
א למה התשואה של קרנות כספיות כל כך נמוכה ? שוק ההון 5
י קרנות כספיות מומלצות שוק ההון 281
I קרנות כספיות דולריות נקובות דולר שוק ההון 6
חדש בשוק קרנות כספיות וinteractive brokers שוק ההון 9
R לא מצליח לראות הבדל בין קרנות כספיות של אותה החברה שוק ההון 3
א איפה אפשר למצוא מידע לגבי התשואה הפנימית והמח"מ של קרנות כספיות ? שוק ההון 2
I קרנות כספיות שמישהו יעשה סדר? שוק ההון 9
Y אי בהירות בנוגע לתאריך הכניסה של קרנות כספיות לישראל שוק ההון 0
S השקעה לטווח של מספר חודשים - שנה - קרנות כספיות שוק ההון 1
י התנהגות קרנות כספיות ב-2020 שוק ההון 4
G מיזוג קרנות כספיות - מנורה מבטחים כספית ואלטשולר תרומה למען הקהילה שוק ההון 8
D קרנות כספיות בעקבות הורדת הריבית שוק ההון 2
ש קרנות אגח. שוק ההון 1
Y קרנות דיבידנד שנסחרות בתל-אביב, או השקעה בוולסטריט שוק ההון 2
B האם בכל קרנות הפנסיה הכיסויים ביטוחיים זהים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה איך מנתחים קרנות מחלקות ? שוק ההון 9
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
OOmer קרנות אג"ח מול פקדונות שוק ההון 11
אוגורן קרנות חו"ל בתסריט של דה-ליברליזציה של מט"ח שוק ההון 7
N קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות שוק ההון 10
ד ביצועי קרנות גמל להשקעה אלטשולר שחם שוק ההון 10
D העברות קרנות סל הנסחרות בישראל למקבילות שלהםם בבורסה אחרת שוק ההון 4
S חברת סוויס רה השוויצרית תפסיק לשמש מבטחת משנה עבור קרנות הפנסיה הקטנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y קרנות נאמנות שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
Z קרנות אמריקאיות או איריות עבור זוג חצי אמריקאי שוק ההון 0
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
P גידור קרנות סל שוק ההון 4
ה קרנות עוקבות GTR/NTR ו PR שוק ההון 4
arvin איך להבין את צורת המיסוי של קרנות חוץ שקליות? שוק ההון 12
S כיצד יתכן הבדל לא זניח באחוז דיבידנד של שתי קרנות המשקיעות באותו המדד ? שוק ההון 3
ד רשימת קרנות סל צוברות ב IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
W קרנות אמריקאיות מחלקות, לעומת קרנות איריות שוק ההון 2
L הסבר מיסוי בין קרנות צוברות איריות לישראליות שוק ההון 1
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M קרן אירית smh? או בכללי קרנות על השבבים שקליים? שוק ההון 1
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
מ מיסוי קרנות איריות מיסים 1
ל קרנות וכולו - איך מתחילים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M מעברים בין קרנות השתלמות וקופות גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19

נושאים דומים

Back
למעלה