• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן סל ישראלית מנוטרלת - איפה החסרונות?

• פותח הנושא פותח הנושא ערן1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
במקרה בדוגמא ההיפוטתית שלך המניה ירדה יחסית לשקל בדיוק באותו שיעור כמו הדולר, אבל זה רק כי הינדסת את הדוגמא ככה. בפועל זה אף פעם לא המצב.
אוקי, בדקתי קצת בוא ניקח דוגמא מהמציאות, ובכן:
בתאריך 17.03.2020 שער הדולר עמד על 3.86 מדד S&P500 עמד על 2,529
בתאריך 2.04.2020 שער הדולר עמד על 3.63 מדד S&P500 עמד על 2,526

כלומר שער המניה\קרן מחקה אותו דבר כמעט בשני התאריכים.
אני קניתי ב17.03 את קרן הנאמנות שמחקה את המדד בסכום של 1000$ כמובן שזה בוצע בשקלים בסכום של 3,860 ש"ח
אני מכרתי ב2.04 את קרן הנאמנות שמחקה את המדד בסכום של 1000$ כמובן שזה בוצע בשקלים בסכום של 3,630 ש"ח

ההפסד שלי הוא 230 ש"ח - אם הייתי מגדר למעט המחיר שאני משלם עבור הגידור הייתי מקבל בדיוק את הסכום שקניתי. וזה דוגמא שקרתה ממש לאחרונה.
אלא מה, אם היה קורה מקרה הפוך הייתי יכול להרוויח? נכון, מוכן לוותר על הרווח שאולי יבוא.

אוקי, בדקתי קצת בוא ניקח דוגמא מהמציאות, ובכן:
דוגמאות רנדומליות לשני הכיוונים יש בלי סוף. מספיק שתסתכל מה קרה בדיוק שבועיים קודם.
זה לא אומר שום דבר על המהות.
ההפסד שלי הוא 230 ש"ח - אם הייתי מגדר למעט המחיר שאני משלם עבור הגידור הייתי מקבל בדיוק את הסכום שקניתי. וזה דוגמא שקרתה ממש לאחרונה.
המספרים שיצאו במוצש בלוטו הם 10 11 14 19 24 35
אם הייתי ממלא טופס עם המספרים הללו אז הייתי מרוויח 20 מליון שח.
וזאת דוגמא שקרתה ממש לאחרונה

עזוב שלפני שבועיים המספרים היו אחרים לגמרי, ועזוב שאין לי שום דרך לדעת מתי יצאו איזה מספרים. אבל אם הייתי בוחר בדיוק את המספרים האלה בדיוק בהגרלה של מוצש אז הייתי מליונר.

@roneng בוא אנסה לאתגר אותך בדוגמא נוספת כיוון שגם אני לא סגור על התאוריה.
נניח ואני יושב עם מליון שקלים בבנק ורוצה מאוד להשקיע במדד S&P . רצה הגורל ובאותו זמן הסתבר לי שיש סיכוי לא רע בכלל שיימצאו ברמת הגולן מאגרי נפט עצומים שעשויים להקפיץ את שווי השקל מול הדולר ב20% ותוצאות הקידוח יגיעו בחודשים הקרובים. כל עוד הכסף בבנק בשקלים אז אין לי שום צורך לגדר אולם ברגע שאני מחליף את השקלים לדולרים וקונה מניות אמריקאיות אני מכניס עצמי לסיכון של הפסד 20% על פערי דולר שקל. הרי אם יימצאו מאגרי נפט בארץ זה לא ישפיע במאומה על המניות האמריקאיות אבל ישפיע עלי ב20% במידה וארצה למכור ולהמיר חזרה לשקלים.

שיימצאו ברמת הגולן מאגרי נפט עצומים שעשויים להקפיץ את שווי השקל מול הדולר ב20% ותוצאות הקידוח יגיעו בחודשים הקרובים.
אז מה יש לך לחפש במניות אם יש לך רווח מובטח של 20% בחודשים ספורים?
ובכל מקרה אתה גם מסכים שלשינוי שקל-דולר אין השפעה על ערך המניות.

יש סיכוי לא רע בכלל שיימצאו ברמת הגולן מאגרי נפט עצומים
סיכוי יותר גדול שיימצאו ברמת הגולן טילים של איראן שירסקו את המטבע הישראלי (ואת הקרן המגודרת שלך יחד איתו).

לא מבין - מה נותן לך שיש לך 3884 ש"ח אם ה3884 ש"ח האלה בקושי יקנו לך מסטיק במכולת?
אותי המספר לא מעניין. אותי מעניין כוח הקניה שלי (כלומר שווי ריאלי).

ושוב - אם מה שמעניין אותך זה המספר הנומינלי של השקלים, אין לך מה להתקרב בכלל למניות.
מבין את תשובותיך המנומקות, ואני גם חושב שבראיה כלכלית רחבה וארוכת טווח הצדק איתך, אני אנסה ללמוד את הנושא עוד קצת לעומק ולשמוע היטב את הצד השני שמן הסתם מנומק לא פחות ממך ;) כדרכן של תיאוריות.
כנראה שמה שמבלבל אותי זה התוצאה לטווח הקצר שבה כנראה יש הפסד מסויים (כמו בדוגמא המציאותית), אבל כמו שאמרת וזה ברור לחלוטין שחלק מעניין המניות זה הטווח הארוך. ננסה ללמוד ולעכל את הנושא. היה לי לעונג רב הדיון מולך, תודה על השיח המרתק.

אז מה יש לך לחפש במניות אם יש לך רווח מובטח של 20% בחודשים ספורים?

ברור שלא מובטח. כתבתי שיש סיכוי כזה. נניח 50-50 . ברור שבעקבות תוצאותיו השקל יזנק או ייפול מול הדולר. עכשיו אם אני קונה מניות בדולרים בלי לגדר אז אני בעצם מהמר על המטבע הרבה יותר מאשר לקנות קרן נטראלית. אני בעצם מהמר שהקידוח ייכשל והשקל ייפול. קח עוד דוגמא: משקיע סולידי קונה אג"ח ממשלתי אמריקאי שייתן לו 1.5% בשנה למשך 5 שנים. אחר כך מתכנן להמיר חזרה לשקלים ולקנות דירה. אם אינו מגדר את עצמו, האם אינו חשוף לתנודות המט"ח הרבה יותר מאשר לסיכון האג"ח?

ואני גם חושב שבראיה כלכלית רחבה וארוכת טווח הצדק איתך,
אני טוען שזה ככה לא רק בראיה רחבה וארוכת טווח אלא שזה נכון גם בראיה צרה וקצרת טווח.
כנראה שמה שמבלבל אותי זה התוצאה לטווח הקצר שבה כנראה יש הפסד מסויים (כמו בדוגמא המציאותית)
כמו שאמרתי - תסתכל מה קרה במציאות בתקופה של שבוע או שבועיים לפני הדוגמא שלך, תראה בדיוק את המקרה ההפוך.
כלומר בטווח קצר יש לפעמים הפסד מסויים ולפעמים רווח מסויים. גם הרווח וגם ההפסד נובעים מהימור או אי הימור על הדולר/שקל.
אני לא טוען שהדולר והשקל לא זזים אחד יחסית לשני, ואני לא אומר שאי אפשר להרוויח בטווח הקצר מהימור על אחד מהם (ויכול להיות שגם בטווח הארוך היחס ביניהם ישתנה לכיוון מסויים). מה שאני אומר זה שאין שום קשר בין השקעה במניות לבין הימור על יחס כזה או אחר בין השקל לדולר או בין כל זוג אחר של מטבעות פורקס.

אני חושב שמה שמבלבל אותך זה שבאתר שאתה הסתכלת מחירי הסנופי נקובים בדולרים (או בנקודות יחסית לדולר). זה לא אומר שהסנופי (או כל מניה אחרת) צמוד בצורה כלשהי לדולר, או לכל מטבע אחר. הסיבה שהוא נקוב בדולרים זה סתם מטעמי נוחות, באותה מידע יש אתר אחר שמייצג תנועות של הסנופי יחסית לזהב, יחסית לביטקויין, יחסית לאירו או יחסית לשקל.
התנועה של הסנופי (ושל מניות באופן כללי) מנותקת לחלוטין מהתנועה בין השקל לדולר, וכן נסיון לשלב ביניהם מכניס פשוט רעש למערכת שלא קשור לעניין.

עכשיו אם אני קונה מניות בדולרים בלי לגדר אז אני בעצם מהמר על המטבע הרבה יותר מאשר לקנות קרן נטראלית. אני בעצם מהמר שהקידוח ייכשל והשקל ייפול.
קצת סדר: אתה משקיע בנכסים בהם אתה מחזיק, ולא משקיע בנכסים בהם אתה לא מחזיק. אם אתה מחזיק שקלים, אתה מושקע בשקלים (ולא בנכסים אחרים). אם אתה מחזיק מניות, אתה מושקע במניות (ולא בנכסים אחרים כגון שקל או דולר).
בתרחיש שאתה מתאר, אתה רוצה להשקיע בשקל (בגלל ספקולציות על שער המט"ח בעקבות תגלית הגז). במקרה כזה אתה צודק, אם תמכור את השקלים שלך (תמורת מניות, במקרה זה) אתה אכן תפסיק להיות מושקע בשקל, ולא תהיה חשוף לרווחים או להפסדים שהשקל ייצר. לא בגלל שקנית מניות, ולא בגלל שאתה חשוף לדולר (אתה לא) אלא כי אתה לא חשוף לשקל. הוכחה/ אינטואיציה פשוטה: המשקיע בדוגמה שלך ישיג את אותה מטרה אם במקביל לקניית המניות האמריקאיות הוא "יגדר" את שער השקל-קרונה צ'כית.
עוד דוגמא: משקיע סולידי קונה אג"ח ממשלתי אמריקאי
אג"ח שונה ממניות: הוא נכס נומינלי, לא ריאלי. במקרה זה יש באמת חשיפה לדולר.

ברור שלא מובטח. כתבתי שיש סיכוי כזה. נניח 50-50 . ברור שבעקבות תוצאותיו השקל יזנק או ייפול מול הדולר. עכשיו אם אני קונה מניות בדולרים בלי לגדר אז אני בעצם מהמר על המטבע הרבה יותר מאשר לקנות קרן נטראלית. אני בעצם מהמר שהקידוח ייכשל והשקל ייפול
יש לך פה 2 טעויות מאוד חשובות:
1. לגדר לא אומר לקנות קרן ניטראלית אלא אומר שאתה מהמר על השקל. אם השקל יפול אתה תפסיד במצב כזה.
2. זינוק של השקל "יפגע" בך באותה מידע בכל נכס ריאלי שתחזיק. גם אם אתה מחזיק זהב למשל.
אם היית קונה זהב, גם היית חושב "לגדר" אותו לשקל?

אתה אכן תפסיק להיות מושקע בשקל, ולא תהיה חשוף לרווחים או להפסדים שהשקל ייצר
מסכים איתך במאה אחוז וזאת בדיוק הנקודה. ברגע שהיו לי שקלים וברגע מסוים המרתי אותם למניות שאין ביניהן לשקל כל קשר, הפכתי להיות חשוף לרווחים או הפסדים של השקל. אם ארצה להימנע מהחשיפה הזאת, אצטרך לנטרל אותה בדרך כלשהי.

אם היית קונה זהב, גם היית חושב "לגדר" אותו לשקל?

אישית אני לא עושה את זה. אבל למה זה לא הגיוני בעיניך? אם הייתי חושב שהזהב יעלה בעולם אבל מפחד שהשקל יתחזק יותר, הייתי צריך לפעול בהתאם כדי לשמור על ערכו השקלי של כספי.

, הפכתי להיות חשוף לרווחים או הפסדים של השקל.
הפוך. בשלב הזה הפסקת להיות חשוף לרווחים או הפסדים של השקל.

אישית אני לא עושה את זה. אבל למה זה לא הגיוני בעיניך? אם הייתי חושב שהזהב יעלה בעולם אבל מפחד שהשקל יתחזק יותר, הייתי צריך לפעול בהתאם כדי לשמור על ערכו השקלי של כספי.
אם יש שני נכסים, ואתה חושב שאחד יעלה יותר מהשני, אז למה לא לקנות פשוט את הנכס שאתה חושב שיעלה יותר?

נניח שיש לי מניה של מקרוסופט, ואני חושב שהיא תעלה יותר מהמניה של אמזון, אבל אני חושב שגם אמזון יעלו. נראה לך הגיוני שאני אמכור את המניות של מקרוסופט, אקנה אמזון ואז אנסה "לגדר" את המניה של אמזון לזאת של מיקרוסופט?

הפוך. בשלב הזה הפסקת להיות חשוף לרווחים או הפסדים של השקל.
צודק, זה מה שהתכוונתי. אני רוצה להיות חשוף לרווחים או הפסדים של השקל.

אם יש שני נכסים, ואתה חושב שאחד יעלה יותר מהשני, אז למה לא לקנות פשוט את הנכס שאתה חושב שיעלה יותר?

אני לא חושב ככה.בכוונה כתבתי "אני מפחד" . אני לא יודע אם השקל יעלה או ירד. אין לי שום מושג. אבל גם לא רוצה שזה ישפיע על ערכו השקלי של כספי במאומה. בוא נלך לקיצוניות בשביל הדוגמא, נניח שהשקל הופך ללגמרי לא יציב. מתחיל לעלות ולרדת אל מול מטבעות העולם עשרות אחוזים מדי חודש. אם אקנה מניות, זהב או קפה שאינם מושפעים משער השקל, מה ישפיע על כספי השקלי יותר? העליות/ירידות המתונות בזהב/מניות/קפה או הקפיצות התזזיתיות של השקל? זה בסדר גמור להגיד שאני משקיע בנכס ריאלי שאינו קשור לשערי מטבע, אבל אנשים מחפשים בהרבה מקרים לא לסכן את ערכו השקלי של כספם ועדיין להשקיע בנכסים אחרים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@ערן1

הכפית היא כסף, כמו דולר או שקל או יורו או רובל.
כל אלו לא באמת קיימים. אתה תקוע במחשבה של איך לכופף את המטבע לרצונך, אבל הוא לא קיים.
המטבע הוא רק אמצעי מדידה מופשט. כשאני שואל אותך מה השווי של 10 קילו תפוחי אדמה, אתה יכול לענות בשקלים, או בדולרים, או ברובל, או בביטקוין, או בגרמים של זהב, או בזרעים של פרח לוע הארי, או במספר דקות העבודה שלה - כל אלו ואינספור אחרים הם דרכים לגיטימיות לאמוד ערך, כולם מונפצים ושרירותיים באותה מידה - הערך הוא ה-10 קילו תפוחי האדמה, המספר 20 שקל או 5 דולר או 5 שקי זרעים הם מדדים.
המספר 3330 דולר למדד סנופי, הוא לא הערך של המניות במדד. הערך שלהם הוא המניות. המספר הזה הוא סתם מדד בסרגל מדידה שרירותי. בארהב משתמשים בסרגל שנקרא דולר אבל ברוסיה מפרסמים את הערך של סנופי עם סרגל מדידה שנקרא רובל וביפן מפרסמים את הערך של סנופי בסרגל שנקרא ין. אלו מספרים שונים בסרגלים שונים. אין אחד שנותן תשובה נכונה והשאר טועים, הם כולם שגויים כי הם כולם סתם דרכים למדוד ערך.
כשאתה רוצה להחזיק במניות אתה צריך פשוט לקנות את הנכס הזה - מניות, ואתה תקבל את הערך שלהן. את הערך הזה תמדוד איך שאתה רוצה בדולר או רובל או שקל, אבל זה לא ישנה את הערך.
אבל אז אתה בא ואומר, לא אני לא רוצה רק להחזיק את הנכס של המניות, אני רוצה גם בנוסף להרוויח/להפסיד כסף כאשר היחס בין הרובל לשקל משתנה. סליחה בעצם כאשר היחס בין הפאונד לשקל משתנה. סליחה בעצם כאשר היחס בין הדולר לשקל משתנה. למה בעצם בחרת להמר גם על היחס של דולר-שקל דווקא ולא רובל-שקל? הרי הערך של מדד סנופי נמדד בשלל מטבעות, עשרות מהן.

ננסה משהו אחר, ואולי זה גם יגרום לך להבין:
שלמה מחזיק את כל הונו על פני אדמות בקרן VT שמחזיקה את כל מניות העולם. הוא מרגיש בטוח בהחלטתו כי הוא מחזיק שבריר מהרווחים של כל חברה בעולם. אין לו אגורה נוספת לזכותו ואין לו עבודה ויש לו אישה ו-5 ילדים לדאוג להם. שלמה גם אוהב לעשות את כל המעקב הוצאות והכנסות שלו בשקלים אז הוא יודע כמה הוא מוציא בשקלים וכל פעם ש VT מחלק לו דיבידנד הוא מתעד כמה זה שווה בשקלים (שלמה גם לא צריך לעבוד קשה כי גליון נתונים של גוגל עושה את זה אוטומטית בשבילו).
ארצי נמצא באותו מצב בדיוק, רק שארצי חושב שבגלל שהוא חי בארץ ומחזיק שבריר אחוז מכל מניה בעולם כולו, אז הוא גם מסיבה לא ברורה כלשהי לנקוט בעמדה על העתיד של צמד מטבעות שרירותי, והוא בוחר בצמד שקל-דולר, ובפרט הוא בוחר להורות לשולחן מסחר פורקס שלו לפתוח פוזיציה של שורט על דולר ולונג על שקל. ״כמה שואל הבנק? 5 אלף? 10 אלף? כמה גדול אתה רוצה שההימור יהיה?״ ארצי חושב..... ושואל ״מה שווי התיק מניות העולמי שלי?״ בודק הבנקאי ועונה ״20 מיליון שח״. אז ארצי אומר מבלי למצמץ ״אני רוצה שתשים 20 מיליון שורט על הדולר ו-20 מיליון לונג על השקל״. הבנקאי במבט המום ״אתה בטוח?״. ״כן. ככה קראתי בבלוג ברשת. אני בטוח״.
עוברות להן כמה שנים והכל הולך טוב לארצי ושלמה.
עד שיום אחד ממשלת ימין/שמאל קיצונית עולה לשלטון, החרדים/ערבים נהיים רוב דמוקרטי בכנסת, השכנים מצפון/דרום/מזרח/טווח_טילים פותחים במלחמת חורמה על ישראל, חרם בינלאומי חסר תקדים מרסק את תעשיית ההיטק וכל החברות הבינלאומיות בורחות מכאן מרצון או בעל כורחן.
האינפלציה מזנקת, ערך השקל נשחק לשבריר אבק מערכו המקורי, ישראל חווה את קריסת המטבע כמו בשנות ה-80 מחדש (יענו זה קרה כבר אם לא ידעת).
מה קרה לשלמה וארצי?
ערך המניות ב VT בקושי זז, כלכלת ישראל היא רק משהו כמו 0.4% מכלכלת העולם לכן כל שינוי בערך נבלע ברעש של מה אמר אלון מאסק על דגם 12 XS של טסלה.
כיוון שהשקל ירד בערכו כמעט לאפס, ההוצאה החודשית של שלמה זינקה מ-20,000 לחודש (יש לו 5 ילדים זה ממש סבבה לחמישה ילדים) ל-2,000,000 בחודש בגלל האינפלציה, אבל בגיליון גוגל הוא רואה שהדיבידנד שהוא מקבל מVT נותן לו עכשיו 6,000,000 ברבעון במקום ה-60,000 שזה היה פעם, אז שלמה קצת מודאג מהמצב בארץ אבל כלכלית שום דבר לא השתנה אצלו ואם הוא לא מרגיש בטוח בטחונית הוא תמיד יכול להגר למדינה עם פחות טילים שנופלים מהשמיים.
ואצל ארצי? ארצי באותו מצב, אבל לארצי יש בעיה...... הוא מתקשר לבנק ושואל ״תגיד..... מה שלום התיק שלי?המיליונים בסדר?״. הבנקאי עונה ״איזה תיק? איזה מיליונים?״. ארצי נלחץ. ״מה זאת אומרת? יש לי מיליונים ב VT שזה כל במניות העולם וקראתי הבוקר שאחרי הדברים של אלון מאסק מדד המניות העולמי שבר שיא חדש״. הבנקאי עונה ״זה נכון מאד, אבל זוכר איך ביקשת ממני גם להמר שהשקל ילך ויתחזק כנגד מטבע שרירותי כלשהו, תן לי לבדוק איזה.......... בודק......... עדיין בודק....... דולר, שהשקל יתחזק והדולר יחלש. אז שמע הדולר לא השתנה בערכו אז ההימור עליו לא הוסיף לך ערך, אבל בגלל שהשקל בעצם שווה היום כמעט כלום, אז ההימור שלך יצא בהפסד גדול. גדול מאד אפילו״. ארצי מזיע אבל לא דואג כי הוא יודע שיש לו המון VT ״בכלל שכחתי שהימרתי על השקל, זה היה עוד בתקופה שחשבתי שאני מבין משהו בפורקס, אבל לא יכול להיות שאיבדתי את הכל הרי יש לי מיליונים ב VT״ הבנקאי לא יודע איך לבשר לו את הבשורה אבל זה מה יש ״אתה ביקשת ממני בזמנו, שגודל ההימור יהיה זהה לגודל תיק המניות כולו. לכן ההפסד שלך הוא כגודל התיק ומה שנשאר לך מספיק רק לכסות את דמי הניהול של החשבון לחודשים הקרובים. שאגב אנחנו מעלים אותם כי אתה כבר לא לקוח חשוב״.
ארצי המום. ארצי לא יודע איך זה קרה לו.
אבל אתם יודעים ילדים מה קרה לו נכון?
״הוא היה סוחר פורקס?״. נכון מאד. ארצי היה סוחר פורקס. אל תהיו סוחרי פורקס ילדים.
הסברת וואו, לדעתי צריך לנעוץ את התגובה הזאת בראש הפורום

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מדד ת"א 125: קרן מחקה ישראלית VS קרן סל ישראלית - מה עדיף? שוק ההון 4
N המרת קרן סל ישראלית/אירית לקרן אמריקאית - אפשרי? צרכנות פיננסית 6
מ האם החזקת קרן סל ישראלית מחקה מדד חו"ל שווה להחזקת כספים בחו"ל שוק ההון 1
ס מה עדיף קופגל"ה או קרן סל ישראלית שוק ההון 21
N מה קובע את המחיר של קרן סל ישראלית הצמודה למדד אמריקאי/עולמי? שוק ההון 13
S קרן סל ישראלית בלאקרוק בלי עושה שוק שוק ההון 5
T רכישת קרן סל ישראלית בהוראת קבע בבנק - חסרונות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M קרן סל ביטקוין ישראלית? פוסטים מאיכות נמוכה 7
נ קרן השתלמות - מחקה ישראלית או קרן סל אירית שוק ההון 16
the_newbie חלוקת דיבידנדים של קרן סל אג"ח ישראלית שוק ההון 1
stass תעודת סל \ קרן מחקה דיבידנד מומלצת (ישראלית) שוק ההון 3
R קרן מחקה ישראלית או קרן סל זרה? המתמטיקה של המיסוי שוק ההון 171
מ קרן סל לתושב חוץ המתגורר בקנדה שוק ההון 5
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
N מה צריך לשים לב כשבוחרים קרן מחקה או קרן סל, חוץ מהפרטים שיש בטבלה בפאנדר שוק ההון 0
ס מכירת קרן סל וקניית אחרת במקומה גוררת אירוע מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S קרן סל מאחדת תעשיה בטחונית? שוק ההון 0
S קרן סל בנקים בארץ? שוק ההון 5
מ קרן סל קסם ת"א ביומד שוק ההון 1
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
ש הבדל עלות בין קרן נאמנות לתעודת סל על אותו מכשיר שוק ההון 2
S חיפוש קרן סל אירית חשופה לאירו שוק ההון 10
D קרן סל בינ"ל דואלית שמפרישה דיבידנדים? שוק ההון 0
S איך לבחור קרן סל אירית נקובה באירו? שוק ההון 9
א ביטקוין – החזקה פיזית או קרן סל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 44
מ קרן סל אמריקאית שוק ההון 5
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 4
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
נ היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
ד האם משקיעים משפיעים על מחיר מניה של קרן סל שוק ההון 10
מ האם להחליף קרן סל אמריקאית באירית שוק ההון 1
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
A קרן סל מדד הבנקים שוק ההון 5
G סגירת קרן סל שוק ההון 6
א קרן סל s&p equal weight אינבסקו שוק ההון 17
J קרן סל אירית vs קרן סל אמריקאית שוק ההון 2
A הנפקת קרן סל מחקה ראסל 2000 בתל אביב שוק ההון 8
NeonDrift האם יש כלל אצבע בנושא של דמי ניהול של קרן סל? שוק ההון 4
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
I אופציה CALL על קרן סל של בלקרוק שוק ההון 1
M האם יש קרן סל שקלית עוקבת RUSSELL 2000? שוק ההון 18
L האם יש קרן סל מחקה מדד עולמי שנסחרת ביורו? שוק ההון 1
ה מכירת קרן סל פוסטים מאיכות נמוכה 7
מ קרן סל עם דמי "נאמן" שוק ההון 6
Sp0 קרן סל לחלק הסולידי בתיק שתענה על כמה דרישות מצטברות שוק ההון 11
D קרן סל על הביטקוין - איזו עדיפה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ב קרן סל איישרס ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20

נושאים דומים

Back
למעלה