• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן סל ישראלית מנוטרלת - איפה החסרונות?

• פותח הנושא פותח הנושא ערן1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הרי ברגע שלקח את מיליוני השקלים והפך אותם לדולרים (בלי קשר לקניית המניות), הוא הפך לחשוף לשינויי מט"ח
זה נכון רק כל עוד הוא נשאר עם אותם הדולרים ולא ממיר אותם לנכס אחר.
אם הוא יקנה עם הדולרים הללו פאונדים, אז הוא יפסיק להיות חשוף לדולר ויהיה חשוף לפאונד.
אם הוא יקנה עם הדולרים הללו זהב אז הוא יפסיק להיות חשוף לדולר ויהיה חשוף לזהב.
אם הוא יקנה עם הדולרים הללו מניות אז הוא יפסיק להיות חשוף לדולר ויהיה חשוף למניות.
האם הגיוני שיבטל את הגידור כל עוד יש לו התחייבויות רבות בשקלים?
אין הגיון בהימור על שער החליפין בין השקל לדולר בזמן שהוא לא מחזיק דולרים.
זה כמו שתגיד שלבנאדם יש הלוואות שקליות ואז הוא קנה עוד דירה בישראל במזומן, והוא מחליט "לגדר" (להמר על שע"ח דולר-שקל) בדיוק באותו סכום שבו הוא קנה את הדירה. אתה רואה בזה הגיון כלשהו?

אבל אתם יודעים ילדים מה קרה לו נכון?
״הוא היה סוחר פורקס?״. נכון מאד. ארצי היה סוחר פורקס. אל תהיו סוחרי פורקס ילדים
תיאור ממש ממש יפה לאיך עובדת כלכלת העולם, אבל בא ננסה לפשט לקטנות, לפני מספר שבועות הדולר היה 3.84 שקלים, נניח קניתי 10 יחידות בקרן נאמנות שכל יחידה עולה 100 דולר, מכיון שאני משלם בשקלים שילמתי 3,884 ש"ח, יופי.
כעבור חודש אני מחליט למכור אבל אז הדולר חזר לשער 3.5 וההמחיר של הקרן עדיין 100 דולר ליחידה, כשאני פודה את היחידות אני מקבל 1000 דולר ובשקלים אני מקבל 3,500 ש"ח, כלומר הפסדתי 384 ש"ח לפח.

עכשיו זה מאוד יפה וחכם להתחיל להסביר שזה הולך לפי המניה\יחידה ובעצם לא השתנה כלום כי עדיין היא שווה 100, אבל בשורה התחתונה יש לי בכיס היום 3,500 ש"ח בלבד בזמן שאם הייתי מגדר את המט"ח ושומו שמיים הופך "סוחר פורקס" הייתי כיום עם 3,884 ש"ח.

אשמח להבין איפה הטעות.

כעבור חודש אני מחליט למכור אבל אז הדולר חזר לשער 3.5 וההמחיר של הקרן עדיין 100 דולר ליחידה, כשאני פודה את היחידות אני מקבל 1000 דולר ובשקלים אני מקבל 3,500 ש"ח, כלומר הפסדתי 384 ש"ח לפח.
למה אתה מניח שאם שווי הקרן לא השתנה אז דוקא המחיר בדולרים הוא זה שנשאר?
אולי דווקא הקרן ירדה בשווי שלה, אבל העליה של הדולר פיצתה על זה ולכן בדולרים נראה ששווי הקרן לא ירד למרות שבפועל בשקלים הוא ירד?
עכשיו זה מאוד יפה וחכם להתחיל להסביר שזה הולך לפי המניה\יחידה ובעצם לא השתנה כלום כי עדיין היא שווה 100, אבל בשורה התחתונה יש לי בכיס היום 3,500 ש"ח בלבד בזמן שאם הייתי מגדר את המט"ח ושומו שמיים הופך "סוחר פורקס" הייתי כיום עם 3,884 ש"ח.
הפוך - יש לך היום בכיף פחות שקלים כי שווי הקרן ירד.

למה אתה מניח שאם שווי הקרן לא השתנה אז דוקא המחיר בדולרים הוא זה שנשאר?
אולי דווקא הקרן ירדה בשווי שלה, אבל העליה של הדולר פיצתה על זה ולכן בדולרים נראה ששווי הקרן לא ירד למרות שבפועל בשקלים הוא ירד?
כי הבאתי דוגמא, שרואים אותה במציאות לא אחת, שמחיר יחידה בקרן נשאר 100$ כמובן שקרן ישראלית\אירית מתרגמים לי את זה בשקלים, ולכן אם שילמתי בזמנו 3,384 ש"ח עבור 10 יחידות שזה בעצם התרגום ל1000$ וכעבור חודש השקל התחזק ביחס לדולר, ולכן עבור ה10 יחידות שערכן לא השתנה אני אקבל 3,500 כעבור חודש?
הפוך - יש לך היום בכיף פחות שקלים כי שווי הקרן ירד
זה בדיוק העניין, אם הייתי משקיע בקרן *מנוטרלת* מט"ח כיום היה בידי 3,884 למרות שהדולר נחלש, אבל מכיון שבחרתי להיות חשוף למט"ח כמו שסבורים חברי הפורום המלומדים, אז בעצם הפסדתי כעבור חודש 384 ש"ח.

שוב, כפי שציינתי אני יחסית חדש בתחום, ואשמח להבין

כי הבאתי דוגמא, שרואים אותה במציאות לא אחת, שמחיר יחידה בקרן נשאר 100$
אני חושב שלא הבנת מה אני מנסה להגיד.
העובדה שמחיר הקרן היה 100$ בנק א' ואח"כ שוב היה 100$ בנק' ב' לא אומר ששווי הקרן "נשאר". יכול מאוד להיות ששוי הקרן הריאלי עלה והדולר עלה יחד איתה, ולכן היא נשארה על 100$. יכול גם להיות ששווי הקרן ירד והדולר ירד יחד איתה ולכן היא נשארה על 100$.
מה שאתה צריך להבין שדולר זה לא "האמת" ולא שום מדד אבסולוטי. שווי הדולר עצמו זז כל הזמן, ולכן אם משהו לא זז יחסית לדולר לא אומר שהוא לא זז באופן כללי.
לכן אם שילמתי בזמנו 3,384 ש"ח עבור 10 יחידות שזה בעצם התרגום ל1000$ וכעבור חודש השקל התחזק ביחס לדולר, ולכן עבור ה10 יחידות שערכן לא השתנה אני אקבל 3,500 כעבור חודש?
זה רק מוכיח שהקרן זזה יחסית לשקל. וזה בסדר, מותר לקרן לזוז.
זה לא אומר שהיא זז בגלל שהדולר זז.
זה בדיוק העניין, אם הייתי משקיע בקרן *מנוטרלת* מט"ח כיום היה בידי 3,884 למרות שהדולר נחלש, אבל מכיון שבחרתי להיות חשוף למט"ח כמו שסבורים חברי הפורום המלומדים, אז בעצם הפסדתי כבור חודש 384 ש"ח.
גם אם הייתי בוחר בדיעבד את המספרים שזכו בשבוע שעבר בלוטו הייתי היום מליונר. אז מה?
הימור על זה שהדולר יעלה או ירד הוא הימור לכל דבר, והוא לא קשור בשום דרך להשקעה במניות.
כמו שהדולר ירד יחסית לשקל ככה הוא יכל היה לעלות.התנודות הללו לא קשורות לשווי המדד עצמו ואני לא רואה שום סיבה לערבב ביניהם.
אם אתה רוצה להמר על זה שהדולר יעלה או ירד, אתה מוזמן לעשות את זה, אבל למה לקשר בין זה לבין השקעה במניות?

הימור על זה שהדולר יעלה או ירד הוא הימור לכל דבר, והוא לא קשור בשום דרך להשקעה במניות.
אני לא מבין איך נשאר לך כוח.
אני מתעייף רק מלראות את הטענות האלה חוזרות שוב ושוב למרות שיש ~20 שרשורים שמסבירים את העניין.

אני חושב שלא הבנת מה אני מנסה להגיד.
העובדה שמחיר הקרן היה 100$ בנק א' ואח"כ שוב היה 100$ בנק' ב' לא אומר ששווי הקרן "נשאר". יכול מאוד להיות ששוי הקרן הריאלי עלה והדולר עלה יחד איתה, ולכן היא נשארה על 100$. יכול גם להיות ששווי הקרן ירד והדולר ירד יחד איתה ולכן היא נשארה על 100$.
מה שאתה צריך להבין שדולר זה לא "האמת" ולא שום מדד אבסולוטי. שווי הדולר עצמו זז כל הזמן, ולכן אם משהו לא זז יחסית לדולר לא אומר שהוא לא זז באופן כללי.
אתה באמת מסביר מעולה, והבנתי מה שאתה מסביר, אלא שזה נכון ברמה העקרונית לאיך שוק המניות-כלכלה מתנהלות
זה רק מוכיח שהקרן זזה יחסית לשקל. וזה בסדר, מותר לקרן לזוז.
זה לא אומר שהיא זז בגלל שהדולר זז.
לא אמרתי שזה זז בגלל שהדולר זז
גם אם הייתי בוחר בדיעבד את המספרים שזכו בשבוע שעבר בלוטו הייתי היום מליונר. אז מה?
כמו שהדולר ירד יחסית לשקל ככה הוא יכל היה לעלות.התנודות הללו לא קשורות לשווי המדד עצמו ואני לא רואה שום סיבה לערבב ביניהם.
אם אתה רוצה להמר על זה שהדולר יעלה או ירד, אתה מוזמן לעשות את זה, אבל למה לקשר בין זה לבין השקעה במניות?
אוקי כאן אתה בעצם בא עם טענה חדשה, כלומר, אתה מסכים שבמקרה שתארתי קודם למעשה אני יוצא בהפסד של 384 ש"ח אלא שאתה טוען שזה כבר לשחק על מט"ח, אבל אני הקטן אומר הפוך ברגע שאתה חשוף למטח אתה אתה קונה גם מניה וגם סוחר דה פקטו במט"ח, ותתאר לעצמך תרחיש שבו אתה יודע בוודאות שהדולר ייחלש, בוודאי שבכזה מקרה לא היית חושף את עצמך למט"ח (או שאני טועה?) כי אתה לא רוצה להפסיד וכן יש אסטרטגיה להיצמד לשקל ואז אתה לא נמצא בהימור, ולכן מה אתה עונה לי בשורה התחתונה שכעבור חודש נשארתי עם 384 ש"ח הפסד.

נ.ב. אני מבין לגמרי את העניין של האינפלציה העולמית ולכן ייתכן שאדם המשקיע לטווח הארוך לא צריך להתחשב בשיקולי מט"ח, כמו שהוסבר כאן בצורה נפלאה במעלה השרשור, (ואני בין אלו שמאמינים רק במסחר לטווח הארוך) אך יחד עם זאת א"א להתעלם שבדוגמא שהובאה למעלה בסוף אני מגיע למכולת ויכול לקנות מוצרים עד סך של 3,500 בעוד אם הייתי מנתק את עצמי מהמט"ח יכולתי לקנות ב3,884. כמובן שזה גם פועל לצד ההפוך במקרה שהדולר יתחזק ואז ארוויח אבלאני לא מדבר על להרוויח.

אני לא מבין איך נשאר לך כוח.
אני מתעייף רק מלראות את הטענות האלה חוזרות שוב ושוב למרות שיש ~20 שרשורים שמסבירים את העניין
עברתי על המון שרשורים בפורום שמדברים על זה, וכאן לדעתי ההסברים הרבה יותר טובים, אמנם נשארו לי קצת שאלות אבל אני קרוב מאי פעם להבין..

אז תהמר בפורקס
מה קשור מניות?
תקרא את מה שכתבתי, ולדעתי מי שמגודר במט"ח הוא ממש לא סוחר פורקס בשונה ממי שחשוף למט"ח.
כלומר, זה ברור לך שאם תדע בוודאות (היפותטי כמובן, אין דבר כזה וודאות) שהדולר ייחלש אתה לא תחשוף את עצמך למט"ח, נכון?
למה? אתה סוחר פורקס?

תקרא את מה שכתבתי, ולדעתי מי שמגודר במט"ח הוא ממש לא סוחר פורקס בשונה ממי שחשוף למט"ח.
כלומר, זה ברור לך שאם תדע בוודאות (היפותטי כמובן, אין דבר כזה וודאות) שהדולר ייחלש אתה לא תחשוף את עצמך למט"ח, נכון?
למה? אתה סוחר פורקס?
כשאני מחזיק נכס ריאלי, הדבר היחיד שמעניין אותי זה איך מתפקדות כל החברות הגלובליות שאני מחזיק
כמו שהפוטוגלי, הגיאוגרי והשווצרי עושים ביחד איתי

מה שכולנו נעשה עם כל מטבע שנרצה בסוף התהליך זה כבר תלוי באיזו ארץ נרצה לבצע את רוב הביזבוזים (בפרישה כמובן)

כלומר, זה ברור לך שאם תדע בוודאות (היפותטי כמובן, אין דבר כזה וודאות) שהדולר ייחלש
ממש לא. אם הייתי יודע בוודאות שהדולר ייחלש ביחס לשקל, הייתי לוקח את ההלוואה הכי גדולה שאני יכול בדולרים וקונה שקלים. נראה לך שהייתי מתעסק עם מניות וצמיחה עולמית כשיש לי ידע כל כך ייחודי?

אתה באמת מסביר מעולה, והבנתי מה שאתה מסביר, אלא שזה נכון ברמה העקרונית לאיך שוק המניות-כלכלה מתנהלות
נכון - בדיוק את זה אני מנסה להסביר לך "איך שוק המניות-כלכלה מתנהלות ברמה העקרונית"
ונראה שאתה עדיין מפספס את זה.
לא אמרתי שזה זז בגלל שהדולר זז
זה בדיוק מה שאמרת. אמרת שרק בגלל התזוזה של הדולר מול השקל הפסדת כסף, ושאם היית "מגדר" אז לא היית מפסיד.
אני מנסה להסביר שתנועה של מניות לא קשורה לתנועה בין השקל לדולר
אוקי כאן אתה בעצם בא עם טענה חדשה, כלומר, אתה מסכים שבמקרה שתארתי קודם למעשה אני יוצא בהפסד של 384 ש"ח אלא שאתה טוען שזה כבר לשחק על מט"ח,
לא. אני טוען שההפסד נבע מזה שהסנופי ירד ולא קשור לתנועה של השקל מול הדולר.
אבל אני הקטן אומר הפוך ברגע שאתה חשוף למטח אתה אתה קונה גם מניה וגם סוחר דה פקטו במט"ח,
ואתה הקטן טועה. וזה בדיוק מה שאני מנסה להסביר לך (ולאחרים) בדיונים האלה.
ברגע שאתה "מגדר" מט"ח אז אתה דה-פקטו חשוף גם לשינויים במט"ח וגם לשינויים בשער המניה.
אם אתה לא מגדר אז אתה חשוף אך ורק לתנועה של המניה.
ולכן מה אתה עונה לי בשורה התחתונה שכעבור חודש נשארתי עם 384 ש"ח הפסד.
שוב - נשארת עם הפסד כזה אך ורק בגלל שהמניה ירדה.
ואם המניה הייתה יורדת ב50% אז היית נשאר עם הפסד גדול אפילו יותר.
) אך יחד עם זאת א"א להתעלם שבדוגמא שהובאה למעלה בסוף אני מגיע למכולת ויכול לקנות מוצרים עד סך של 3,500 בעוד אם הייתי מנתק את עצמי מהמט"ח יכולתי לקנות ב3,884.
ברור שאי אפשר להתעלם, אבל צריך להבין את הסיבות.
גם אם היית קונה מניות באמצע פברואר ומוכר אותן באמצע מרץ אז היה לך בסוף הרבה פחות כסף לקנות איתו במכולת. וזה למרות שהדולר דוקא עלה יחסית לשקל בתקופה הזאת.
כמובן שזה גם פועל לצד ההפוך במקרה שהדולר יתחזק ואז ארוויח אבלאני לא מדבר על להרוויח.
אתה לא יכול להתעלם מזה. זה כמו שתהמר על הטלת מטבע ותגיד שאתה מתעלם מכל המקרים שהמטבע נופל על "עץ".
גידור, ובכלל פורקס, זה הימור. פעם המטבע עולה ופעם הוא יורד. בסוף התוחלת היא 0.

אז שוב - אתה טועה, ובגדול :-)
כמו שאמרו - אם זה ברור לך אז תיכנס בכל הכוח לשורט על הדולר.

אבל כמו שאמרת בעצמך - אין דבר כזה ודאות. וכמו שהדולר יורד ככה הוא יכול גם לעלות. ברגע שהמרת על זה שהדולר ירד (גידרת) והוא בעצם עולה אז אתה מפסיד כסף.
ושוב, ונראה לי שזאת הנקודה הכי חשובה, למה לערבב בין הימורים שלך על הדולר (בין אם אתה חושב שהוא יעלה או ירד) לבין השקעה במניות?

כשאני מחזיק נכס ריאלי, הדבר היחיד שמעניין אותי זה איך מתפקדות כל החברות הגלובליות שאני מחזיק
כמו שהפוטוגלי, הגיאוגרי והשווצרי עושים ביחד איתי
אין ספק שהיחס למניה צריך להיות בדיוק כעסק שבבעלותך, אין חולק על כך, וכבר אמר וורן באפט האגדי שהוא לא קונה מניות אלא קונה עסקים.
מה שכולנו נעשה עם כל מטבע שנרצה בסוף התהליך זה כבר תלוי באיזו ארץ נרצה לבצע את רוב הביזבוזים (בפרישה כמובן)
זה גם נכון בהסתכלות רחבה כלל עולמית, אין ספק. אממה, לי כאדם פשוט שקם בבוקר והולך לעבודה ומושקע קצת פה ושם לא בדיוק מעניין אותי העניין הכלל עולמי, וכמובן אדגיש שוב, אין ספק שבמהלך השנים העניין הוכח שזה לא הכרח משמעותי כי בסוף הצמיחה\אינפלציה משפיעה על הכל וזה לא עניין משמעותי להתעסק עם מטח, ועדיין תנסה לכוון אותי מדוע אם לפני חודש קניתי קרנות\מניות ב1000 דולר ושילמתי עבורם 3,884 ש"ח וכיום אני רוצה למכור והשער עדיין 1000 דולר, אבל בשל ההחלשות אקבל עבורם רק 3,500? האם לא הפסדתי?

ממש לא. אם הייתי יודע בוודאות שהדולר ייחלש ביחס לשקל, הייתי לוקח את ההלוואה הכי גדולה שאני יכול בדולרים וקונה שקלים. נראה לך שהייתי מתעסק עם מניות וצמיחה עולמית כשיש לי ידע כל כך ייחודי?
יפה מאוד, אז אני לא בא בקטע של להרוויח אלא לא להפסיד ומוכן לשלם את המחיר שלא ארוויח במידה ושער הדולר יעלה, איפה הבעיה?

אותי מדוע אם לפני חודש קניתי קרנות\מניות ב1000 דולר ושילמתי עבורם 3,884 ש"ח וכיום אני רוצה למכור והשער עדיין 1000 דולר, אבל בשל ההחלשות אקבל עבורם רק 3,500? האם לא הפסדתי?
אתה ממשיך עם אותה טעות.
זה שהמניה עלתה קודם 1000 דולר וגם עכשיו 1000 דולר לא אומר שהמניה לא ירדה בערכה.
ברור שהפסדת, אבל ההפסד לא נובע בהכרח משינוי שעח אלא מתנודה של המניה.
במקרה בדוגמא ההיפוטתית שלך המניה ירדה יחסית לשקל בדיוק באותו שיעור כמו הדולר, אבל זה רק כי הינדסת את הדוגמא ככה. בפועל זה אף פעם לא המצב.
המניה עולה ויורדת בלי קשר לתנועה של השקל מול הדולר

יפה מאוד, אז אני לא בא בקטע של להרוויח אלא לא להפסיד ומוכן לשלם את המחיר שלא ארוויח במידה ושער הדולר יעלה, איפה הבעיה?
לא להרוויח אומר בהכרח הפסד.
אם מחר יש היפר אינפלציה בשקל (כמו שהיה כבר בארץ) אז בקרן מגודרת תפסיד כמעט את כל הכסף שלך כי הצמדת אותה לשקל. כלומר קנית ב 1000 שח ואם המניה לא זזה יחסית לדולר אז עדיין תקבל 1000 שח, רק שהם יהיו שווים כמה אגורות של היום.
לעומת זאת, בקרן לא מגודרת, גם אם יש היפר-אינפלציה בדולר עדיין לא תפסיד את כל הכסף שלך כי החברות (בגדול) ישמרו על ערכו הריאלי

זה בדיוק מה שאמרת. אמרת שרק בגלל התזוזה של הדולר מול השקל הפסדת כסף, ושאם היית "מגדר" אז לא היית מפסיד.
אני מנסה להסביר שתנועה של מניות לא קשורה לתנועה בין השקל לדולר
אף אחד לא חשב שתנועת המניות מושפעת מיחס הדולר-שקל, אבל במקרה ששער המניה תשאר 1000$ בשורה תחתונה אני מפסיד כסף
שוב - נשארת עם הפסד כזה אך ורק בגלל שהמניה ירדה.
ואם המניה הייתה יורדת ב50% אז היית נשאר עם הפסד גדול אפילו יותר
אחלה, מבין שאין סתירה בין השער שנשאר לבין זה שהמניה ירדה, עכשיו נראה מה קרה, מכיון שהדולר נחלש הפסדתי 384 ש"ח נניח שהדולר היה מתחזק ושווה 4 שקלים אז כיום הייתי יוצא ברווח של 116 ש"ח, ברגע שאני מגדר אני אומר לא רוצה רווח מהמטח ולא רוצה הפסד מהמטח, רוצה שישאר 3,384 ולא 3,500 ולא 4,000 וכך יוצא שבמכירה כעבור חודש יצאתי עם הסכום שנכנסתי ובמכולת קניתי בדיוק את מה שיכולתי לקנות קודם
אתה לא יכול להתעלם מזה. זה כמו שתהמר על הטלת מטבע ותגיד שאתה מתעלם מכל המקרים שהמטבע נופל על "עץ".
גידור, ובכלל פורקס, זה הימור. פעם המטבע עולה ופעם הוא יורד. בסוף התוחלת היא 0
מעולה, בוא נדבר כאמור לטווח של חודש, לא רוצה להרוויח ולא רוצה להפסיד, רוצה לבוא עוד חודש למכולת עם 3,884, לא הגיוני?
אבל כמו שאמרת בעצמך - אין דבר כזה ודאות. וכמו שהדולר יורד ככה הוא יכול גם לעלות. ברגע שהמרת על זה שהדולר ירד (גידרת) והוא בעצם עולה אז אתה מפסיד כסף.
ומכיון שאין דבר כזה ודאות אני מתרחק מזה, עכשיו, אתה אומר שאם הדולר יעלה אז אני מפסיד, ממש לא אני לא מפסיד זה מניעת רווח ואכן, אני מוכן לוותר על הרווח הזה בכדי לא להפסיד בירידה של שער הדולר.

שורה תחתונה - אתה הסכמת שאם תדע בוודאות שהדולר ירד אז היית מגדר, ואולי היית עושה שורט על דולרים, ומכיון שאני לא יודע מה יהיה אני מוכן להפסיד את התחזקות הדולר והעיקר שעוד חודש אני אוכל להגיע למכולת עם 3,884 ש"ח, וכל זה למה? כי אני לא מהמר שהדולר יעלה ולא מהמר שירד? אני רוצה את שער המניה כפי שמתורגם היום לשקל. ואני מבין את מה שהסברת לעיל על איך השוק מתנהל ולכן בטווח הארוך יש הגיון שתהיה חפיפה בין הדברים (למעט אירועים חריגים כמלחמה וכו') אלא שכאמור אני מדבר על מכירה נניח, עוד חודש חודשיים.

שאין דבר כזה,לא להרוויח ולהפסיד זה אותו דבר.
בדוגמה שלך במידה והשער היה משתנה בכיוון ההפוך היית מקבל בשקלים הרבה פחות מחברך שלא "גידר".
זה לא ביטוח כמו שחושבים זה הימור. הפרמיה שאתה משלם על הגידור נותנת לך הימור על השקל\דולר אתה יכול להפסיד ולהרוויח באותה מידה.

לא בדקתי אבל במידה וחשקה נפשך גם להשקיע במניות וגם להמר על שער דולר\שקל יכול מאוד להיות שרכישת קרן מגודרת זה אפשרות זולה מדרכים אחרות(העיקר שתבין מה אתה קונה ושזה לא ביטוח).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אף אחד לא חשב שתנועת המניות מושפעת מיחס הדולר-שקל, אבל במקרה ששער המניה תשאר 1000$ בשורה תחתונה אני מפסיד כסף
כלומר במקרה ששווי המניה יורד, ובמקרה הדולר עולה יחסית לשקל בדיוק באותו יחס, אז ברור שאתה מפסיד כסף.
אבל ההפסד נובע מזה ששווי המניה ירד, לא מהתנודה של הדולר או השקל.
אחלה, מבין שאין סתירה בין השער שנשאר לבין זה שהמניה ירדה, עכשיו נראה מה קרה, מכיון שהדולר נחלש הפסדתי 384 ש"ח נניח שהדולר היה מתחזק ושווה 4 שקלים אז כיום הייתי יוצא ברווח של 116 ש"ח
לא, כי אם הדולר היה מתחזק אז המניה הייתה יורדת יורדת יחסית לדולר ועדיין היית בסוף מופסד בשקלים (בהנחה שהדולר "עלה" ו "ירד" יחסית ל"הכל" וכל שאר העולם לא זז, כמובן).
, ברגע שאני מגדר אני אומר לא רוצה רווח מהמטח ולא רוצה הפסד מהמטח
הפוך - ברגע שאתה מגדר אתה אומר שאתה כן רוצה רווח מהמטח וכן רוצה הפסד מהמטח.
גידור זה בסה"כ קניה של חוזה על השקל-דולר. כלומר הימור על שע"ח בין השקל לדולר. אם הדולר יעלה מול השקל אז הפסדת, אם הדולר ירד מול השקל הרווח.
כל זה לא קשור בשום צורה למניות שהשקעת בהן.
רוצה שישאר 3,384 ולא 3,500 ולא 4,000
אז תשים את הכסף בחשבון הבנק שלך ולא במניות.
מה לעשות שמניות זה נכס תנודתי?
מעולה, בוא נדבר כאמור לטווח של חודש, לא רוצה להרוויח ולא רוצה להפסיד, רוצה לבוא עוד חודש למכולת עם 3,884, לא הגיוני?
שוב - אם זאת המטרה שלך אז שים את הכסף בבנק, לא במניות.
הימור על פורקס בכל מקרה לא יתן לך הבטחה של 0% תנודות, בלי קשר למניות כן או לא.
ומכיון שאין דבר כזה ודאות אני מתרחק מזה, עכשיו, אתה אומר שאם הדולר יעלה אז אני מפסיד, ממש לא אני לא מפסיד זה מניעת רווח ואכן, אני מוכן לוותר על הרווח הזה בכדי לא להפסיד בירידה של שער הדולר.
זה לא מניעת רווח. זה הפסד ריאלי.
זה אומר שאם קודם יכלת לקנות 200 ליטר חלב במכולת, היום לא תוכל לקנות אפילו ליטר אחד של חלב.
שורה תחתונה - אתה הסכמת שאם תדע בוודאות שהדולר ירד אז היית מגדר,
לא.
אמרתי שאם אני יודע בודאות שהדולר ירד אז הייתי נכנס לשורט על דולר (כלומר מהמר על כל הקופה נגד הדולר).
לא הייתי מערבב בזה מניות בשום שלב.
ומכיון שאני לא יודע מה יהיה אני מוכן להפסיד את התחזקות הדולר והעיקר שעוד חודש אני אוכל להגיע למכולת עם 3,884 ש"ח
לא מבין - מה נותן לך שיש לך 3884 ש"ח אם ה3884 ש"ח האלה בקושי יקנו לך מסטיק במכולת?
אותי המספר לא מעניין. אותי מעניין כוח הקניה שלי (כלומר שווי ריאלי).

ושוב - אם מה שמעניין אותך זה המספר הנומינלי של השקלים, אין לך מה להתקרב בכלל למניות.
וכל זה למה? כי אני לא מהמר שהדולר יעלה ולא מהמר שירד? אני רוצה את שער המניה כפי שמתורגם היום לשקל
אם זה מה שאתה רוצה אז אתה צריך לקנות קרן לא מגודרת.
גידור זה הימור על כך שהדולר יחלש יחסית לשקל (בנוסף למניה). אם אתה רוצה נטו את שער המניה כפי שהוא מתורגם לשקלים אז אתה צריך להשקיע נטו במניה.
ואני מבין את מה שהסברת לעיל על איך השוק מתנהל ולכן בטווח הארוך יש הגיון שתהיה חפיפה בין הדברים (למעט אירועים חריגים כמלחמה וכו') אלא שכאמור אני מדבר על מכירה נניח, עוד חודש חודשיים.
א. מה שאמרתי נכון באופן כללי בלי קשר לפרק זמן
ב. אני מרגיש אני חוזר על עצמי, אבל אם אתה מתכנן לקנות היום ולמכור עוד חודש או חודשיים אין לך מה לחפש במניות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מדד ת"א 125: קרן מחקה ישראלית VS קרן סל ישראלית - מה עדיף? שוק ההון 4
N המרת קרן סל ישראלית/אירית לקרן אמריקאית - אפשרי? צרכנות פיננסית 6
מ האם החזקת קרן סל ישראלית מחקה מדד חו"ל שווה להחזקת כספים בחו"ל שוק ההון 1
ס מה עדיף קופגל"ה או קרן סל ישראלית שוק ההון 21
N מה קובע את המחיר של קרן סל ישראלית הצמודה למדד אמריקאי/עולמי? שוק ההון 13
S קרן סל ישראלית בלאקרוק בלי עושה שוק שוק ההון 5
T רכישת קרן סל ישראלית בהוראת קבע בבנק - חסרונות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M קרן סל ביטקוין ישראלית? פוסטים מאיכות נמוכה 7
נ קרן השתלמות - מחקה ישראלית או קרן סל אירית שוק ההון 16
the_newbie חלוקת דיבידנדים של קרן סל אג"ח ישראלית שוק ההון 1
stass תעודת סל \ קרן מחקה דיבידנד מומלצת (ישראלית) שוק ההון 3
R קרן מחקה ישראלית או קרן סל זרה? המתמטיקה של המיסוי שוק ההון 171
מ קרן סל לתושב חוץ המתגורר בקנדה שוק ההון 5
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
N מה צריך לשים לב כשבוחרים קרן מחקה או קרן סל, חוץ מהפרטים שיש בטבלה בפאנדר שוק ההון 0
ס מכירת קרן סל וקניית אחרת במקומה גוררת אירוע מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S קרן סל מאחדת תעשיה בטחונית? שוק ההון 0
S קרן סל בנקים בארץ? שוק ההון 5
מ קרן סל קסם ת"א ביומד שוק ההון 1
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
ש הבדל עלות בין קרן נאמנות לתעודת סל על אותו מכשיר שוק ההון 2
S חיפוש קרן סל אירית חשופה לאירו שוק ההון 10
D קרן סל בינ"ל דואלית שמפרישה דיבידנדים? שוק ההון 0
S איך לבחור קרן סל אירית נקובה באירו? שוק ההון 9
א ביטקוין – החזקה פיזית או קרן סל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 44
מ קרן סל אמריקאית שוק ההון 5
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 4
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
נ היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
ד האם משקיעים משפיעים על מחיר מניה של קרן סל שוק ההון 10
מ האם להחליף קרן סל אמריקאית באירית שוק ההון 1
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
A קרן סל מדד הבנקים שוק ההון 5
G סגירת קרן סל שוק ההון 6
א קרן סל s&p equal weight אינבסקו שוק ההון 17
J קרן סל אירית vs קרן סל אמריקאית שוק ההון 2
A הנפקת קרן סל מחקה ראסל 2000 בתל אביב שוק ההון 8
NeonDrift האם יש כלל אצבע בנושא של דמי ניהול של קרן סל? שוק ההון 4
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
I אופציה CALL על קרן סל של בלקרוק שוק ההון 1
M האם יש קרן סל שקלית עוקבת RUSSELL 2000? שוק ההון 18
L האם יש קרן סל מחקה מדד עולמי שנסחרת ביורו? שוק ההון 1
ה מכירת קרן סל פוסטים מאיכות נמוכה 7
מ קרן סל עם דמי "נאמן" שוק ההון 6
Sp0 קרן סל לחלק הסולידי בתיק שתענה על כמה דרישות מצטברות שוק ההון 11
D קרן סל על הביטקוין - איזו עדיפה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ב קרן סל איישרס ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20

נושאים דומים

Back
למעלה