אף אחד לא חשב שתנועת המניות מושפעת מיחס הדולר-שקל, אבל במקרה ששער המניה תשאר 1000$ בשורה תחתונה אני מפסיד כסף
כלומר במקרה ש
שווי המניה יורד, ובמקרה הדולר עולה יחסית לשקל בדיוק באותו יחס, אז ברור שאתה מפסיד כסף.
אבל ההפסד נובע מזה ששווי המניה ירד, לא מהתנודה של הדולר או השקל.
אחלה, מבין שאין סתירה בין השער שנשאר לבין זה שהמניה ירדה, עכשיו נראה מה קרה, מכיון שהדולר נחלש הפסדתי 384 ש"ח נניח שהדולר היה מתחזק ושווה 4 שקלים אז כיום הייתי יוצא ברווח של 116 ש"ח
לא, כי אם הדולר היה מתחזק אז המניה הייתה יורדת יורדת יחסית לדולר ועדיין היית בסוף מופסד בשקלים (בהנחה שהדולר "עלה" ו "ירד" יחסית ל"הכל" וכל שאר העולם לא זז, כמובן).
, ברגע שאני מגדר אני אומר לא רוצה רווח מהמטח ולא רוצה הפסד מהמטח
הפוך - ברגע שאתה מגדר אתה אומר שאתה
כן רוצה רווח מהמטח ו
כן רוצה הפסד מהמטח.
גידור זה בסה"כ קניה של חוזה על השקל-דולר. כלומר הימור על שע"ח בין השקל לדולר. אם הדולר יעלה מול השקל אז הפסדת, אם הדולר ירד מול השקל הרווח.
כל זה לא קשור בשום צורה למניות שהשקעת בהן.
רוצה שישאר 3,384 ולא 3,500 ולא 4,000
אז תשים את הכסף בחשבון הבנק שלך ולא במניות.
מה לעשות שמניות זה נכס תנודתי?
מעולה, בוא נדבר כאמור לטווח של חודש, לא רוצה להרוויח ולא רוצה להפסיד, רוצה לבוא עוד חודש למכולת עם 3,884, לא הגיוני?
שוב - אם זאת המטרה שלך אז שים את הכסף בבנק, לא במניות.
הימור על פורקס בכל מקרה לא יתן לך הבטחה של 0% תנודות, בלי קשר למניות כן או לא.
ומכיון שאין דבר כזה ודאות אני מתרחק מזה, עכשיו, אתה אומר שאם הדולר יעלה אז אני מפסיד, ממש לא אני לא מפסיד זה מניעת רווח ואכן, אני מוכן לוותר על הרווח הזה בכדי לא להפסיד בירידה של שער הדולר.
זה לא מניעת רווח. זה הפסד ריאלי.
זה אומר שאם קודם יכלת לקנות 200 ליטר חלב במכולת, היום לא תוכל לקנות אפילו ליטר אחד של חלב.
שורה תחתונה - אתה הסכמת שאם תדע בוודאות שהדולר ירד אז היית מגדר,
לא.
אמרתי שאם אני יודע בודאות שהדולר ירד אז הייתי נכנס לשורט על דולר (כלומר מהמר על כל הקופה נגד הדולר).
לא הייתי מערבב בזה מניות בשום שלב.
ומכיון שאני לא יודע מה יהיה אני מוכן להפסיד את התחזקות הדולר והעיקר שעוד חודש אני אוכל להגיע למכולת עם 3,884 ש"ח
לא מבין - מה נותן לך שיש לך 3884 ש"ח אם ה3884 ש"ח האלה בקושי יקנו לך מסטיק במכולת?
אותי המספר לא מעניין. אותי מעניין כוח הקניה שלי (כלומר שווי ריאלי).
ושוב - אם מה שמעניין אותך זה המספר הנומינלי של השקלים, אין לך מה להתקרב בכלל למניות.
וכל זה למה? כי אני לא מהמר שהדולר יעלה ולא מהמר שירד? אני רוצה את שער המניה כפי שמתורגם היום לשקל
אם זה מה שאתה רוצה אז אתה צריך לקנות קרן לא מגודרת.
גידור זה הימור על כך שהדולר יחלש יחסית לשקל (בנוסף למניה). אם אתה רוצה נטו את שער המניה כפי שהוא מתורגם לשקלים אז אתה צריך להשקיע נטו במניה.
ואני מבין את מה שהסברת לעיל על איך השוק מתנהל ולכן בטווח הארוך יש הגיון שתהיה חפיפה בין הדברים (למעט אירועים חריגים כמלחמה וכו') אלא שכאמור אני מדבר על מכירה נניח, עוד חודש חודשיים.
א. מה שאמרתי נכון באופן כללי בלי קשר לפרק זמן
ב. אני מרגיש אני חוזר על עצמי, אבל אם אתה מתכנן לקנות היום ולמכור עוד חודש או חודשיים
אין לך מה לחפש במניות.