• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה קובע את המחיר של קרן סל ישראלית הצמודה למדד אמריקאי/עולמי?

• פותח הנושא פותח הנושא nettek
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nettek

משתמש סולידי
דירוג
5
אם ניקח למשל את 1159250 (ISHARES CORE S&P 500 UCITS ETF), מה בדיוק קובע בכל רגע נתון את המחיר של הקרן?

האם זה:

א. המסחר שאנשים מבצעים בו (קנייה/מכירה)?
ב. שווי המניות שנמצאות בקרן?
ג. שער הדולר?
ד. כל התשובות נכונות?

אני מנסה להבין למה בימי ראשון כאשר המסחר פתוח בישראל וסגור בארה"ב שווי הקרן לא משתנה אבל ביום שני בבוקר כאשר המסחר בישראל פתוח ועדיין סגור בארה"ב פתאום שווי הקרן כן משתנה. זה לפחות מהניסיון הדל שלי ובהחלט יכול להיות שאני טועה.

תודה.

אני מנסה להבין למה בימי ראשון כאשר המסחר פתוח בישראל וסגור בארה"ב שווי הקרן לא משתנה אבל ביום שני בבוקר כאשר המסחר בישראל פתוח ועדיין סגור בארה"ב פתאום שווי הקרן כן משתנה
אני חושב שהפער שלך הוא בהבנה מה זה ה"מחיר" שמפורסם בכל האתרים.
המחיר הזה הוא לא שווי הנייר, הוא פשוט הסכום שבו בוצעה העסקה האחרונה בנייר.
השווי של הקרן משתנה כל הזמן, גם כשאין מסחר. המחיר לא מתעדכן פשוט כי לא בוצעה עסקה ולכן בהגדרה המחיר שבו נסגרה העסקה האחרונה לא השתנה.

אני חושב שהפער שלך הוא בהבנה מה זה ה"מחיר" שמפורסם בכל האתרים.
המחיר הזה הוא לא שווי הנייר, הוא פשוט הסכום שבו בוצעה העסקה האחרונה בנייר.
השווי של הקרן משתנה כל הזמן, גם כשאין מסחר. המחיר לא מתעדכן פשוט כי לא בוצעה עסקה ולכן בהגדרה המחיר שבו נסגרה העסקה האחרונה לא השתנה.
אז ממה שאני מבין ממך התשובה לשאלה שלי היא א. ברגע שאנשים מבצעים קנייה או מכירה מתבצעת עסקה וזה משנה את המחיר (לפי הסכום כמו שאמרת).

אז אם הבנתי נכון, למה בימי ראשון אני לא רואה שינוי? קשה לי להאמין שכל יום ראשון ישראלים לא סוחרים בקרן הזו.

אז ממה שאני מבין ממך התשובה לשאלה שלי היא א. ברגע שאנשים מבצעים קנייה או מכירה מתבצעת עסקה וזה משנה את המחיר (לפי הסכום כמו שאמרת).
כן.
רק ששים לב שהמחיר הזה לא חייב להיות קשור למחיר שהיה ביום/עסקה הקודמת.
אז אם הבנתי נכון, למה בימי ראשון אני לא רואה שינוי? קשה לי להאמין שכל יום ראשון ישראלים לא סוחרים בקרן הזו.
אתה לא רואה שינוי כי לא סוחרים בנייר הזה. אין מסחר בקרנות חוץ ביום ראשון.

חוץ מזה, הרבה מהקרנות הללו עם מסחר דליל, אז בהחלט יתכנו ימים שלא היה בהם מסחר

תלוי מה אתה מגדיר "מחיר"
אם הכוונה למספר שרשום באתר הבורסה / שאר האתרים שמציגים את המידע הזה, התשובה היא אך ורק א' (המחיר הוא פשוט המחיר שבו בוצעה העסקה האחרונה).
אם אתה מתכוון לשווי הנייר, אתה כמובן צודק וזה ד. הבעיה שזה לא משוקף באתרים.

תלוי מה אתה מגדיר "מחיר"
אם הכוונה למספר שרשום באתר הבורסה / שאר האתרים שמציגים את המידע הזה, התשובה היא אך ורק א' (המחיר הוא פשוט המחיר שבו בוצעה העסקה האחרונה).
אם אתה מתכוון לשווי הנייר, אתה כמובן צודק וזה ד. הבעיה שזה לא משוקף באתרים.
אז מה גורם לכך שאני מרוויח או מפסיד? כל הדברים שרשמתי בתחילת הפוסט או המחיר כמו שהגדרת אותו?

אז מה גורם לכך שאני מרוויח או מפסיד? כל הדברים שרשמתי בתחילת הפוסט או המחיר כמו שהגדרת אותו?
שווי הנייר.
בגלל עושה השוק, אתה לא תצליח לסחור בנייר במחיר שהוא שונה מאוד מהשווי האמיתי שלו.

לא זה ולא זה :-)
מה שגורם לזה שאתה מרוויח או מפסיד זה המחיר שבו אתה מוכר את הנייר.

המחיר שבו תצליח למכור מושפע מהשווי האמיתי שלו ברגע שאתה מוכר (שזה כל הדברים שרשמת בתחילת הפוסט). המחיר שמוצג לך אמור לייצג את השווי הזה, אבל הוא לא תמיד מייצג את השווי העדכני.
בנוסף, ברגע שמכרת את הנייר, הרי בהגדרת ביצעת עסקה והמחיר שבו בצעת את העסקה מעדכן את ה"מחיר" המפורסם של הנייר.

לא זה ולא זה :)
מה שגורם לזה שאתה מרוויח או מפסיד זה המחיר שבו אתה מוכר את הנייר.
אז אני אדייק,
במערכת הספארק יש רווח/הפסד יומי וגם שינוי מעלות.
שאלתי הייתה איזה פרמטר אחראי להעלאת או הורדת המספר בשורת הרווח/הפסד. (בלי שביצעתי מכירה כלשהי)
אני חושב שמה שחתול לילה רשם לי בעצם עונה על השאלה, אבל העדפתי בכל זאת לשאול את זה.

ואנצל את השאלה כדי לשאול עוד אחת - האם שינוי מעלות זה בעצם רווח/הפסד כללי? (מאז הכניסה לשוק ההון)

אני חושב שמה שחתול לילה רשם לי בעצם עונה על השאלה, אבל העדפתי בכל זאת לשאול את זה.
לא, זה דווקא מסתמך על מחיר העסקה האחרונה באותו יום (שכאמור, לא יכולה להיות רחוקה מהשווי האמיתי)

ואנצל את השאלה כדי לשאול עוד אחת - האם שינוי מעלות זה בעצם רווח/הפסד כללי? (מאז הכניסה לשוק ההון)
עדיף שתתעלם מהנתון הזה, אני חושב שהוא מתייחס רק לשכבה הראשונה שקנית, ואם אתה עובר ברוקר אז הוא בכלל נהיה לא נכון.

במערכת הספארק יש רווח/הפסד יומי וגם שינוי מעלות.
תתעלם מהם. הם חסרי משמעות.
שאלתי הייתה איזה פרמטר אחראי להעלאת או הורדת המספר בשורת הרווח/הפסד. (בלי שביצעתי מכירה כלשהי)
החישוב שלהם מבוסס על המחיר המוצג, שזה אומר העסקה האחרונה שהייתה בפועל בנייר.
הנתון הזה חסר משמעות כי המחיר של העסקה האחרונה לא בהכרח מייצג את המחיר שאתה תוכל לקבל על הנייר (במיוחד אם מדובר על ימים בלי מסחר וכו)

לא, זה דווקא מסתמך על מחיר העסקה האחרונה באותו יום (שכאמור, לא יכולה להיות רחוקה מהשווי האמיתי)
לא יכול להיות רחוק, בתנאי שהיה באמת מסחר באותו יום.
אם היו כמה ימים בלי מסחר (נניח סופ"ש), יכול בהחלט להיות שהשתנו דברים והשווי האמיתי השתנה וה "מחיר" יתעדכן לשווי האמיתי ברגע שיהיה מסחר בנייר הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מה קובע את שווי המניה שוק ההון 15
S האם יש ב ETF זרות שנסחרות בבורסות חו"ל "שער קובע" ? שוק ההון 17
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
מ הגודל כן קובע? שוק ההון 4
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 50
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
M אוטוטו בת 60 איך לחלק את העוגה שוק ההון 30
W האם לקנות "את התחתית" אבל עם מינוף היא אסטרטגיה יעילה? שוק ההון 52
מ הוסיפו את התרופה שלי לסל הבריאות ועכשיו אני צריכה לשלם עליה צרכנות פיננסית 19
י קרן המחקה את מדד מניות הטכנולוגיה הסיני שוק ההון 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 150
י פורסמה, "דע את זכויותך 2024" מיסים 14
N איך רואים את העמלות שיורדות לי בפועל בקרן כספית? שוק ההון 3
NeonDrift מתלבט האם לעביר את הפנסיה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E האם למחזר/לפרוע/לשנות את המשכנתא? נדל"ן 27
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
F ״להכות את השוק״ שוק ההון 3
ת האם עושה השוק מייעל את השוק? שוק ההון 5
JBUZZ לצפות את הביקוש העתידי לדירה בשכונה מתחדשת? נדל"ן 0
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ה הרבה זמן שלא הייתי פעיל פה - מחדש את היומן מסך (31 ששואף להיות מתכנת) יומני מסע אישיים 10
L בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
flower תרחיש 61: ממשלה חד-מפלגתית – הזדמנות להציל את ישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 32
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
E כדאי להמשיך את "מכבי סיעודי"? צרכנות פיננסית 14
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 69
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
E בבנק לא רוצים לבטל לי את הדמי ניהול. לעבור לבית השקעות? שוק ההון 36
E האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 29
I האם אפשר לשלם את דמי הניהול באופן עצמאי? שוק ההון 1
ישראלי מצוי מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
י רשות המסים פתחה את הרישום ל״בעל עסק זעיר״ יזמות והגדלת הכנסות 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 18
M העברת כסף בתשלומים, יש אפליקציה שעושה את זה? צרכנות פיננסית 21
NeonDrift טס לדובאי- איך להמיר את הכסף? אוף טופיק 11
R האם למכור את הדירה ? נדל"ן 20
C החזר מס: היכן מציינים את המס שנוכה מדמי אבטלה מיסים 11
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
א חובת שוכר להראות את הדירה למתעניינים עבור קונה חדש נדל"ן 49
C מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
mk1 איפה אפשר למצוא את המאזן אקטוארי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
S אינטראקטיב ברוקרס - על שם מי לרשום את החשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
M כמה פעמים סביר/לגיטימי להגיע לראות את הדירה לפני חתימה על חוזה נדל"ן 14
ד הסולידית שינתה את דעתה לגבי השגת תשואת יתר? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
I אני מצטרף לקה״ש ira, האם לסגור את חשבון המסחר הישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269

נושאים דומים

Back
למעלה