• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ניהול חסכונות למקרי חירום/ הוצאות מחזוריות

• פותח הנושא פותח הנושא ארליך
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ארליך

משתמש רגיל
דירוג
30
היי כולם חג שמח!

לקראת סוף השנה אני אוהב לבחון את המערכת שלפיה אני מנהל את ההוצאות השוטפות, המחזוריות והחד-פעמיות/בלת"מיות שלי
בתחילת השנה היו לי שתי קופות חיסכון עיקריות- קרן חירום 3 חודשי מחייה וקופת הוצאות מחזוריות (הוצאות של 1-4 פעמים בשנה כגון טיפולי רכב תקופתיים כולל ביטוח וטסט, שירותים שמשולמים שנתית, בגדים, מתנות, טיפולי שיניים...)

במהלך השנה (בזכות פוסט ספציפי מעולה של הסולידית https://www.hasolidit.com/שחמט-פיננסי-ב-61-מהלכים ) החלטתי להוסיף עוד כמה סוגים של חיסכון.

ההוספה של החסכונות האלה יצרה חפיפה קלה, ואני אשמח לעזרה לעשות סדר כדי שמצד אחד אני אהיה מכוסה מהכיוונים שבחרתי ומצד שני לא אחסוך יותר ממה שאני רוצה, כי את השאר אני רוצה להשקיע/ ליהנות ממנו עכשיו/ לחסוך לדברים אחרים.

כרגע זה המצב הנתון, עם ההגדרות שהגדרתי לכל חיסכון כשפתחתי אותו:

חיסכון למקרה חירום (8,000 ש"ח)- למקרים חד פעמיים של "פטיש 5 קילו" שנופל עלייך. לדוגמא מכשיר חיוני בבית שמתקלקל, טיפול בריאותי דחוף, תיקון אוטו דחוף, טיפ לפיצה (סתם).

קרן חירום ל-3 חודשי מחייה (25,000 ש"ח)- הוצאות מחייה בסיסיות ל-3 חודשים לפחות. הוספתי קצת מעבר כי הבנתי שמדובר בטווח של 3-6 חודשים (יש כאלו שממליצים שנה אבל לי זה פחות מתאים)

קופת הוצאות מחזוריות (הפקדה חודשית של 1,000 ש"ח)- הוצאות שקורות 1-4 פעמים בשנה. הפירוט שרשמתי לעיל.

*בנוגע להוצאות בלת"ם (מכל סוג אחר)- אני מייעד לכך כסף ברמה החודשית. כל תחילת חודש בונה תקציב ולהוצאות המחייה הבסיסיות אני מוסיף 15%, שהן הוצאות הבלת"ם החודשיות.

במצב הרצוי, אני רוצה להוסיף חיסכון ייעודי להוצאות בריאותיות, במטרה להוזיל עלות ביטוחים ובכללי להיפטר מתחושת תלות.
מבחינת מספרים, היעד הוא 100,000 ש"ח תוך 5-10 שנים
השאלה שלי היא האם הייתם כבר עכשיו מייעדים חלק מהכסף מהחסכונות הקיימים לחיסכון הייעודי הזה?
לדעתי הגיוני לשם כרגע להעביר את החיסכון לטיפולי שיניים, אבל מה אם הכספים שנמצאים במקרה חירום? הייתם מפצלים? או יוצרים אפשרות ל"כפל חסכוני"? אחרי הכל מדובר בבריאות שזה הכי חשוב (לי לפחות), אבל גם מדובר בכסף שיכול לעבוד בשבילי במקום אחר.

גם יש הבדל בין טיפולים תקופתיים לבין טיפולים חד פעמיים. שיניים אני יודע שאעשה 4 פעמים בשנה (2 רופא שיניים, 2 שיננית), אבל בדיקת MRI אני לא יודע מתי ואם יקרה. איך הייתם מתייחסים לעובדה הזאת?

(אגב המצב הנתון שלי: בן 25, מתאמן, לא מעשן ושותה בתדירות נמוכה, שומר על תזונה בריאה (אם שואלים את המדע), מפתח הרגלים לנהיגה זהירה יותר. נולדתי עם שיתוק מוחין קל שמתבטא בחולשה ברגל שמאל וצליעה, שעליה אני עובד בנוסף לאימונים כדי למנוע/להפחית צורך בטיפול רפואי מיוחד בזה בהמשך. בריא סך הכל תודה לאל, אבל לא יודע מה צופן העתיד.)

ושאלת צד- לפי הנתונים שכתבתי, באיזה אפיק ומסלול השקעה הייתם פותחים את החיסכון הזה?

תודה רבה!

• אהבתי
Reactions: HHH
לפי הנתונים שכתבתי, באיזה אפיק ומסלול השקעה הייתם פותחים את החיסכון הזה?
לטעמי אתה נכנס ליותר מדי רזולוציות.
אפשר להכניס סכום של 3-6 חודשי מחיה לקרן כספית ועם שאר הכסף להשתמש להוצאות והשקעות.
אם נאלצת להוציא סכום מסוים מהקרן הכספית, תשלים את זה בחודשים הקרובים.
קופת הוצאות מחזוריות (הפקדה חודשית של 1,000 ש"ח)
אין צורך. אבל אולי כדאי שלא תאפס לגמרי את העו"ש כל חודש.
ואולי כדאי לבנות תקציב מול ביצוע באקסל שיכלול גם הכנסות, גם הוצאות (לפי סעיפים), גם העברה לקרן כספית וגם העברה לתיק השקעות.

לטעמי אתה נכנס ליותר מדי רזולוציות.
אפשר להכניס סכום של 3-6 חודשי מחיה לקרן כספית ועם שאר הכסף להשתמש להוצאות והשקעות.
אם נאלצת להוציא סכום מסוים מהקרן הכספית, תשלים את זה בחודשים הקרובים.

אין צורך. אבל אולי כדאי שלא תאפס לגמרי את העו"ש כל חודש.
ואולי כדאי לבנות תקציב מול ביצוע באקסל שיכלול גם הכנסות, גם הוצאות (לפי סעיפים), גם העברה לקרן כספית וגם העברה לתיק השקעות.
לא כל כך הבנתי את המשפט של האקסל, אני אשמח להסבר.

וכן אני כנראה אולי מקדים את המאוחר ויכול להפנות כספים למטרות האלה בשלב יותר מאוחר בחיים (שבו גם יהיה יותר כסף שעושה צבירה ועובד וגם שהעניין יהיה סטטיסטית יותר רלוונטי מפאת הגיל)

לא כל כך הבנתי למה את מתכוונת בביצוע
כאילו תכנון מול מעקב?

אם כן יש לי משהו ב-Notion שאני עובד איתו כבר תקופה. עזר לי מאוד במיוחד עם כל ההפקדות לכל סוג שהתווספו השנה :lol:

כאילו תכנון מול מעקב?
תקציב חודשי/שנתי נובע מגובה ההכנסות שלך (משכורת, מילואים, מההורים...) ומהחלטות הפיזור בין סעיפי ההוצאות.
ביצוע הוא מה שקרה בפועל בתוך הרובריקות.
נניח שקבעת שבסעיף מזון התקציב הוא 1000 ש"ח לחודש. בפועל אתה רושם בטור הביצוע כל תשלום בסעיף במהלך החודש.
תיכנס ללינק ששמתי ותראה איך זה אמור להיראות.
עזר לי מאוד במיוחד עם כל ההפקדות לכל סוג שהתווספו השנה
הפקדות לתיק ההשקעות? תבנה טבלה אחרת ותרשום מס' נייר הערך, תאריך הפקדה (ואם יהיה אז גם תאריך מכירה), מחיר הנייר, מספר הניירות שקנית.
יש בעיה עם הדוחות של בתי ההשקעות - אין שם שכבות של קניה ומכירה. כדאי שיהיה לך באופן אישי וכך תוכל לדעת ולתכנן מכירות כשתצטרך.

הפקדות לתיק ההשקעות? תבנה טבלה אחרת ותרשום מס' נייר הערך, תאריך הפקדה (ואם יהיה אז גם תאריך מכירה), מחיר הנייר, מספר הניירות שקנית.
יש בעיה עם הדוחות של בתי ההשקעות - אין שם שכבות של קניה ומכירה. כדאי שיהיה לך באופן אישי וכך תוכל לדעת ולתכנן מכירות כשתצטרך.
זה רלוונטי גם להפקדות בקרן השתלמות? (לא IRA)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מה באמת הדמי ניהול שמוצעים ללקוח התמים שוק ההון 8
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 8
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
Y קאץ' מאחורי פטור קבוע מדמי ניהול באלטשולר טרייד? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 29
מ החזר דמי ניהול למנהל כספי אחרים מוסדי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
א ניהול אישי לפנסיה ולקרן השתלמות. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מיקוח בדמי ניהול במעבר מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
D ואנגארד מוזילה דמי ניהול (שוב), כולל בקרן העולמית שלה שוק ההון 2
D דמי ניהול גבוהים בקופת הפנסיה שלי - האמנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
ב איך לקרוא התפלגות חשיפה, ודמי ניהול על קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N דמי ניהול בקרן פנסיה ברירת מחדל לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס דמי ניהול בפנסיה ובקרן השתלמות לאחר השתדרגות משמעותית בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y הוזלה בדמי ניהול ביטוח מנהלים אל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
U דמי ניהול במסלול עוקב ס.פ 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ה ניהול הפנסיה בחברה "קטנה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R הוראת ניהול בנקאי תקין 461 שוק ההון 7
מ דמי ניהול בביטוח מנהלים ללא תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S הרהורים לגבי גמל בניהול אישי , ודמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
K ניהול השקעות לילדים (בעלי אזרחות אמריקאית) שוק ההון 17
H מחקה תל בונד שקלי בנקים וביטוח דמי ניהול=0?? שוק ההון 1
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ש איזה סוגי תשלומים ודמי ניהול יש בקרנות גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
G דילמת איזון אקטוראי מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
C ניהול תיקים של מיטב שוק ההון 5
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
@ דמי ניהול מקרן כספית שוק ההון 8
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Kipodi דמי ניהול משתנים בקרן סל/נאמנות שוק ההון 3
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
מ חישוב הוצאות ניהול השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
חובב_פנסיה2022 עדכון דמי ניהול כספיות ב2025 פוסטים מאיכות נמוכה 113
ה ניהול השקעות בני זוג אמריקאית וישראלי שוק ההון 5
T תעדוף דמי ניהול מהפקדה או מצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה