• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הגדלת הוצאות לשיפור איכות החיים

• פותח הנושא פותח הנושא _Tomer_
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

_Tomer_

משתמש רגיל
דירוג
35
אני קורא בפורום לא מעט זמן, בהתחלה הרעיון של פרישה מוקדמת הלהיב אותי והיה היעד שלי.
היום אני כבר לא כל כך בטוח שאני רוצה לפרוש מוקדם - אני נהנה בעבודה, מרגיש מוערך, והעבודה מספקת לי גירוי אינטלקטואלי. גם אם הייתי יכול לפרוש מחר - לא הייתי עושה זאת ואני לא מודאג לגבי התלות שלי במשכורת חודשית.
אני חוסך מספיק, אבל לפעמים החישוב של "כמה אני שווה" או "כמה אני קורב לפרישה מוקדמת" גורם לי לחוסר נוחות - האם אני מקריב את ההווה עבור עתיד שלא באמת רלוונטי לי?
בעקבות זאת התחלתי לחשוב על איך אני יכול להשתמש בכסף כדי לשפר את החיים שלי - להפוך את הדרך ליותר נעימה, כל עוד אין יעד קשיח.
במילים אחרות, אני מחפש את הדרכים להוציא יותר כסף (לא בהגזמה, סולידי אחרי הכל) כדי לשפר את האיכות חיים שלי

כיוון אחד הוא לעשות אאוטסורסינג לדברים שאני לא נהנה מהם. הדייסון והמדיח כלים בהחלט סגרו לי כמה פינות והיו השקעה משתלמת (השקעה באיכות חיים!)
עוד כיוון שחשבתי עליו הוא צבירת חוויות, אבל גם כאן אני לא מרגיש חוסר או שיש לי יותר מדי זמן פנוי

מהם הדברים שאתם מוציאים עליהם אקסטרא ומספקים לכם הנאה גדולה יותר?

אחת ההשקעות הטובות שלי: רובוט שואב שוטף (רובורוק) עם עמדת מילוי. יקר אבל אני מרוצה כבר מעל שנה. עכשיו רק תביאו לי רובוט שעושה חלונות ואבק D:

גם שווה להשקיע במצעים איכותיים וכרית.
ובחורף האחרון הבנתי את החשיבות של בגדים איכותיים, לאו דוקא יקרים אבל סוודר דקיק מצמר מרינו איכותי או קשמיר שווה פי כמה מאשר סוודר עבה וכבד של כל חומר אחר והם גם לא מסריחים. אותו כנ״ל לגבי מעיל מפוך, קליל ממש אבל מחמם, פשוט תחושה אחרת ושווה את ההשקעה במיוחד אם אתה לא צרכניסט והם יחזיקו מעמד שנים.

עכשיו אני שוקלת להשקיע בקורא ספרים, אני חושבת שיכול ממש לתרום לי אבל לא רוצה קינדל אז עדיין מתלבטת...

אחת ההשקעות הטובות שלי: רובוט שואב שוטף (רובורוק) עם עמדת מילוי. יקר אבל אני מרוצה כבר מעל שנה. עכשיו רק תביאו לי רובוט שעושה חלונות ואבק D:

ובחורף האחרון הבנתי את החשיבות של בגדים איכותיים, לאו דוקא יקרים אבל סוודר דקיק מצמר מרינו איכותי או קשמיר שווה פי כמה מאשר סוודר עבה וכבד של כל חומר אחר והם גם לא מסריחים. אותו כנ״ל לגבי מעיל מפוך, קליל ממש אבל מחמם, פשוט תחושה אחרת ושווה את ההשקעה במיוחד אם אתה לא צרכניסט והם יחזיקו מעמד שנים.

עכשיו אני שוקלת להשקיע בקורא ספרים, אני חושבת שיכול ממש לתרום לי אבל לא רוצה קינדל אז עדיין מתלבטת...
מחזק ממש את עניין המצעים, הבת זוג שלי קנתה מצעים שעשויים מכותנה מצרית וזה פשוט מדהים.

מסכים לגמרי. יש לי איזה מעיל שראיתי, אהבתי אבל וויתרתי עליו. הבטחתי לעצמי שפעם הבאה שאני באיזור אקפוץ לאותה חנות שוב

יש לי טאבלט שנוח לקריאה אבל זה לא אותו דבר כמו ספר אמיתי. אני כבר קורא פחות בשנים האחרונות, בעיקר מחוסר עיניין וזמן

אני העדפתי מצעי במבוק ואחרי התגלית הזאת גם הוספתי וקניתי פיג׳מות במבוק
מחזק ממש את עניין המצעים, הבת זוג שלי קנתה מצעים שעשויים מכותנה מצרית וזה פשוט מדהים.
יש לכם המלצה על חברה/חנות מסוימת?

לפותח השרשור, אני נהנה ממערכת סאונד איכותית (רסיבר וזוג רמקולי רצפה)

הופעות עם כל המשפחה.
הילדים גדלו ומוכנים לנסות ז'אנרים שפחות מוכרים להם וזה ממש כיף ללכת להופעות שוות יחד איתם.

יש רובוט שעושה חלונות, אבל מתאים יותר לחלונות גדולים. וצריך לשים אותו על חלון בעצמך.

לפותח השרשור,יש הרבה דברים שאתה יכול לעשות שלאו דווקא כרוכים בהוצאה כספית, או הוצאה כספית קטנה יחסית.

יש לכם המלצה על חברה/חנות מסוימת?
את המצעים קניתי ב״מועדון הכותנה״ והפיג׳מות באפרודיטה.
לשתי החנויות האלו יש שוברי הנחה בכל מיני מועדונים ומבצעים בחגים.

יש רובוט שעושה חלונות, אבל מתאים יותר לחלונות גדולים. וצריך לשים אותו על חלון בעצמך.
כן, ראיתי והביקורות חלוקות.
אין לי בעיה לשים אותו בעצמי על החלון אבל רוצה לקנות משהו עם ביקורות יותר החלטיות, מרגיש לי שהטכנולוגיה הזאת מדשדשת במקום ואף אחד לא מצליח לעשות משהו משכנע לשוק הביתי.

מה שעבד לי תקופה פעם - סיכמתי עם המנהל שלי שאקח עד חודש חל"ת בשנה, בנוסף על ימי החופש הרגילים. לפעמים פיזרתי את זה על פני השנה (יום פה ויום שם, לא מרגישים בעבודה את זה), ולפעמים ריכזתי את זה ביחד עם ימי חופש וחגים לתקופה ארוכה.
כמובן שזה אומר משכורת יותר נמוכה, אבל בגלל מדרגות המס זה פחות כואב ממה שזה נשמע. וזה נותן לך זמן נהדר לחוויות, כמו שכתבת (וגם כתבת שאין לך זמן).
בוודאי שלא כל מקום עבודה יאפשר את זה, וגם לא כל מנהל.

נערך לאחרונה ב:
1. בר מים במקום לסחוב בקבוקים או למלא קנקן פילטר כל פעם. בתור אחת שמאוד אוהבת לשתות מים, מעצבן אותי כל ההתעסקות שבר מים פשוט פותר. יש מים קרים וחמים כל הזמן.
2. מתלי קיר לאמבטיה, אבל לא רק. מתלים למגבות וגם קולבים מאחורי דלתות. תמיד יש בגד לתלות בכל חדר ועדיף לתלות מאשר לזרוק איפשהו
3. צידנית קטנה לטיולים. הצילה אותנו המון פעמים בשבתות כשאין מסעדות בדרך או מתור ענק של שעה לעגלת קפה היחידה באזור. פשוט מביאים אוכל טעים מהבית ולא מתברברים עם האוכל בטיול
4. איירפודס מבטלות רעשים של אפל. מפלט ממקומות רועשים כמו אוטובוסים ורחובות סואנים. עושה שקט בנפש!

לפותח השרשור, אני נהנה ממערכת סאונד איכותית (רסיבר וזוג רמקולי רצפה)
הייתה לי מערכת 5.1 שליווה אותי המון שנים עד שעברתי דירה. כרגע אני מחליף טלויזיה אז עוד לא בטוח אם אני צריך, אבל אם כן - זה יהיה משהו איכותי.

הופעות עם כל המשפחה.
רעיון מעולה! אני בהחלט אוסיף ללוז הופעות\הצגות

סיכמתי עם המנהל שלי שאקח עד חודש חל"ת בשנה
אולי לא ניסחתי את זה טוב, אבל אני לא מרגיש לי מחסור בחופש או ימי חופש, רק עודף דברים שהייתי רוצה לעשות אבל לא מצאתי להם זמן כניראה בגלל שהם בסופו של דבר לא מספיק חשובים לי

יש. זה אכן משדרג לעומת בריטה או לסחוב שישיות. גם אוזניות אלחוטיות מסננות רעשים זה כל כך נוח ושימושי.
שאר הדברים שכתבת הם יותר לכיוון life hacks בסיטואציות מסויימות.

באותו נושא, ממליץ להשקיע ולעבור לחלונות כפולים. בידוד חום\רעש טוב יותר.

בתור אינטרוברט, אני מרגיש שפריטים שמעשירים את העולם הדיגיטלי נותנים לי ערך מאוד גדול לכסף, ביחס להוצאות בעולם הפיזי שמרגישות לי בדרך כלל Overpriced:
1. מחשב גיימינג למי שאוהב משחקי מחשב.
2. אודיובוקס (אם לא זמינים באפליקציית Libby) - למי שאוהב את הפורמט.
3. אוזניות איכותיות מבטלות רעשים.
4. מינויים דיגיטליים - למי שלא חובב פיראטיות.

הוצאות שמונעות סבל:
1. טיסות ישירות יותר עם פחות קונקשנים.
2. אם אתה מסתמך על תחבורה ציבורית - יותר מוניות כשעולה הצורך.

הוצאות שחוסכות זמן:
1. לעבוד פחות.
2. מנקה.
3. הזמנת מצרכים אונליין.

חוויות פיזיות מעשירות:
1. הצגות/הופעות/קונצרטים/קולנוע.
2. סדנאות וקורסים פיזיים.
3. הצטרפות לקבוצה או מועדון ספורט.
4. מסאג'ים.

לבחור תמיד את המותג האהוב עליך בסופר, מבלי להתפשר.
לשדרג את הקפה בבית ולעבור למכונה ידנית עם פולים טריים.

נערך לאחרונה ב:
למה לא קינדל?
היו לי שלושה דגמים סה״כ - paper white signature edition, oasis וכיום אני עם Scribe
כולם פשוט מדהימים ואני ממליץ בחום לכל חובב ספרים (אני לא צרכניסט משוגע אבל חבר קרוב כן ואני קונה ממנו יד2 ואת הישן מעביר לבן משפחה )

לגבי מה שאנחנו אוהבים להשקיע בו - מאוורר תקרה איכותי של Swingfans כי אנחנו לא יכולים לישון עם מזגן, מזרן וכרית לשינה טובה יותר, דייסון (אי אפשרות אחרת עם 2 כלבים כמו שלנו), כלי בישול וציוד - פשוט תענוג לבשל, מוצרי אפל כי הם פשוט מחזיקים לנו הכי הרבה זמן

באופן כללי אני מאד מתחבר לרעיון של איכות חיים, גם אנחנו עוקבים בצורה די מסודרת אחרי ההוצאות וההון שלנו ושואפים לפרישה מוקדמת אבל יש דברים שפשוט לא שווה להתפשר עליהם כי אם יש לנו כסף עודף ואנחנו לא משתמשים בו כדי לשפר את החיים שלנו, אז מה הפואנטה בכלל?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
C הגדלת הפנסיה החודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 40
י הגדלת ההפרשה לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
ריש-לקיש הגדלת אחוז הניכוי של החלק שלי בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א פורום חדש מדוייק בשבילי :-) הגדלת הכנסות יזמות והגדלת הכנסות 47
מ יכולת השתכרות או הגדלת חסכון התפתחות אישית 12
ג הגדלת האפיק צמוד מדד שוק ההון 22
C הגדלת מסגרת אשראי צרכנות פיננסית 27
D הגדלת החלק ה"שמרני" בתיק שוק ההון 5
G ייעוץ לגבי גרייס ומיחזור משכנתא למטרות הגדלת הון ההשקעה נדל"ן 3
מומו הברווז הגדלת הפרשה לקה"ש + התחייבות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
O העלאת ברוטו למען הגדלת הפקדה לIRA שוק ההון 12
ע פתיחת קופת גמל מול הגדלת תיק השקעות קיים שוק ההון 5
Yuvalbuz3 הגדלת סיכון ותשואה ע"י משקל עודף שוק ההון 14
Y הגדלת הפרשה לקרן השתלמות שוק ההון 1
שודד הפינג פונג הגדלת חשיפה למניות small cap שוק ההון 38
D.Aristocrats הודעה משמחת על הגדלת תקרה של סכום חד פעמי עבור העברות לחשבון אקראי שוק ההון 9
Y הגדלת פיזור לנכס "יקר" שוק ההון 5
G הגדלת הפרשות פנסיוניות - כיצד זה משפיע על הפרשת 18.3% בגמל? שוק ההון 5
ע הגדלת ההפרשה מהברוטו לקרן השתלמות עבור שכיר שאינו מגיע לגובה הפטור צרכנות פיננסית 2
ש הגדלת הכנסה וקרן השתלמות אוף טופיק 8
ס הגדלת ההשקעה בחו״ל? שוק ההון 13
J סקר בזק: הוצאות לזוג בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 69
Roi אפליקציה/אקסל לניהול הוצאות בצורה אוטומטית צרכנות פיננסית 19
מ חישוב הוצאות ניהול השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ori_ מה נחשב הוצאות קבועות לצורך הכנסה פנויה למשכנתא? נדל"ן 2
ז החזר הוצאות על שמאי בעסקת נדל"ן שנפלה נדל"ן 4
L ניהול חסכונות למקרי חירום/ הוצאות מחזוריות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
י הכרת הוצאות ריבית למס רווחי הון מיסים 7
B חישוב הוצאות עתידיות: ילד ראשון ותואר שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
H הוצאות חודשיות - סוף 2024 פוסטים מאיכות נמוכה 4
H הוצאות נסיעה לק"מ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
ס כיצד לעקוב אחרי הכנסות הוצאות מבחינת תאריכים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
C ממתי הוצאות של20 אש"ח נטו נהפכה הנורמה בישראל? צרכנות פיננסית 229
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
Z תוספת 5% מס בדרישה להכרת הוצאות רווח הון מיסים 6
אנא-אל אפ׳ מעקב הוצאות מומלצת לאייפון צרכנות פיננסית 0
ב נתונים סטטיסטיים לגבי הוצאות משק בית לפי עשירון, מס׳ נפשות, מיקום... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
א תשואות מפורסמות של קופג וקהש - לפני או אחרי הוצאות ניהול השקעות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח איך לנהל לבד חשבונות של עוסק מורשה - הוצאות והכנסות מיסים 5
ttmoon סוגי הוצאות בקרן פנסיה אל מול קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
someone235 מכירים כלי לניתוח הוצאות ברמה השנתית? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
ט הוצאות משפט מיסים 8
Y הוצאות טלקס בהעברה צרכנות פיננסית 5
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M התלבטות לפני מעבר דירה שמייקר את הוצאות השכירות נדל"ן 13
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
W הוצאות נסיעה עבור רכב חשמלי מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה