• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת

• פותח הנושא פותח הנושא DiverGirl
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@Bebonitus @עצמאית
תודה על התגובות, העניין הוא שאני למדתי להשתמש בדיוק בטכניקות האלו ואפילו תירגלתי את זה. הבעיה עמוקה יותר וקשורה לרצון לזכור את השם.
כשאני שומע על דמות היסטורית או על בן אדם שהוא באמת ממש מעניין אותי (רמז: זה בדר"כ לא זמרים למשל, שאני מתעניין בקול שלהם ולא בשם שלהם) אני זוכר את השמות שלהם (המלאים, גם אם הם ארוכים ובניב זר. אני אפילו זוכר את השמות התקניים אם יש טעות נפוצה בהגייה של השמות), וכל זה גם מבלי לנסות להשתמש בשום טכניקה.
הבעיה שלי נוגעת לכל שאר השמות, ולדעתי נובעת מכך שאני מאמין שלשמות בפני עצמם אין שום משמעות. אז כן, אני מבין שלשמות יש משמעות כאשר אני משתמש בהם, אבל אני לא מצליח לשכנע את עצמי בזה באמת משום מה.

זה שיעשע אנשים למשל לראות אותי מתחיל עם בחורה ולראות איך אני מתמודד עם זה ששתי שניות אחרי שהציגה את עצמה אני שם לב שלא קלטתי את השם שלה. נהייתי אומן בלהסתדר עם הסימפטומים של הבעיה, אבל אני עדיין לא טוב בטיפול בבעיה עצמה.

אז תגיד שאתה בודהיסטי ;)

@DiverGirl - אחד הגדולים ללא ספק:lol:

הי @Odysseus
מסכימה איתך שקיימת רמה תת קרקעית שמכתיבה תפקודים מסויימים....
עם זאת, סליחה על ההתעקשות, אבל מבחינת זכירת מיידע יש הבדל מבחינת סוג המיידע של שמות היסטוריים לבין שמות בהם נפגשים בחיי היום. אני ממש מתאפקת לא לנאום לכן אציין רק שבשטח רואים אנשים כמוך, או הפוכים (שמצליחים לזכור שמות של אנשים סביבם, אך מתקשים עם שמות היסטוריים).
הגבתי לעניין רק כי אמרת שזה מפריע לך. לרוב האנשים זה ממש לא משנה...

עוד דרך לזכור שמות היא לכתב את השם עם האצבע. כלומר לעשות את התנועה של הכתיבה של השם.
נשמע מוזר אבל עובד משום מה.

היי @עצמאית ,
ואני מודה לך על זה. אולי אפרט יותר על הבעיה.

הטכניקות שדיברת עליהן מוכרות לי מאוד גם מספר מצוין שקראתי על זיכרון לאחרונה. בדרך כלל כשאני רוצה לזכור שם של בן אדם אני משתמש בטכניקות האלו ואפילו יכול לעצור בדרך - אני משייך תכונות אישיות לשם וחוזר עליו פעם-פעמיים בשיחה, וזהו. אני זוכר אותו לטווח ארוך, ובדרך כלל יותר טוב משאר האנשים איתם אני נפגש.

הבעיה אחרת.
ברגע שאני פוגש בן אדם חדש, אם אני לא "בפוקוס" לזכירת שמות (בחיי שאין לי הסבר למה שאמרתי כרגע, אבל זה ככה), אני לא "אזכור" לזכור את השם שלו, לא משנה כמה מנטרות אמרתי לפני כן של "אני צריך לזכור את השמות של האנשים שאני פוגש כאן".
זה הוביל אותי להניח שזה סוג של הרגל - כשאני פוגש אדם חדש, בשלב ההצגה, אני מתרכז בדברים אחרים שאני מאמין שהם הכי חשובים, ולכן משמיט את כל שאר הדברים. אפשר לשנות את ההרגל הזה, אבל בשביל לעשות את זה צריך להיות מודע כל פעם בשלב ההצגה להרגל הזה, ולהשקיע כוח רצון בלשנות את המצב. ושוב, זה לא בלתי אפשרי, אבל משום מה זה לא הולך לי בקלות, וזה מאוד מוזר לי.

אם כבר פתחתם לדיון את נושא זכירת שמות, האם יש טכניקות לזכירת פרצופים?
שניה אחרי שאני רואה בנאדם אני לא זוכרת איך הוא נראה ולא אזהה אותו.
הרבה יותר מביך מלא לזכור שם.

אחד מעניין זה לנסות לראות לאיזה חיה הוא דומה (כמובן שעדיף לא לחלוק איתו את המידע הזה). עובד מדהים.

אחר זה להתמקד בכמה פיצ'רים בולטים מאוד בפנים ולהלביש עליהם משהו. (סיפור, או תכונות אופי)

הי @Odysseus ,

מה שכתבת מאוד מעניין מבחינתי כי הוא מוסיף את מימד המוטיבציה על מימד הקשיים האובייקטיביים. אתה אומר ש:
היי @עצמאית ,
בדרך כלל כשאני רוצה לזכור שם של בן אדם אני משתמש בטכניקות האלו ואפילו יכול לעצור בדרך - אני משייך תכונות אישיות לשם וחוזר עליו פעם-פעמיים בשיחה, וזהו. אני זוכר אותו לטווח ארוך, ובדרך כלל יותר טוב משאר האנשים איתם אני נפגש.

הבעיה אחרת.
ברגע שאני פוגש בן אדם חדש, אם אני לא "בפוקוס" לזכירת שמות (בחיי שאין לי הסבר למה שאמרתי כרגע, אבל זה ככה), אני לא "אזכור" לזכור את השם שלו, לא משנה כמה מנטרות אמרתי לפני כן של "אני צריך לזכור את השמות של האנשים שאני פוגש כאן".

כלומר, זה לא קל לך, אבל אם אתה מתכונן, אתה מצליח. אני מבינה עכשיו יותר טוב למה אמרת שזה הרגל שאתה רוצה לשנות כי זו באמת כאילו פשוט עבודה על תרגול ומודעות.

למה ״כאילו״? כי מהאופן שאתה מציג את הדברים נדמה שאתה חושב שיש כאן איזה מניע סמוי... אני מאלה שתמיד אוהבים לחפש את המניע הסמוי (החברים שלי מתעצבנים ״לפעמים סיגר הוא רק סיגר״).

הי @Raven ,
אני לא ממש מתמצאת בקושי שאת מתארת כי קשור לתפיסה חזותית. יש על כך המון ספרות. ההקצנה של המצב נקראת פרוספואגנוסיה. יש על זה פרק בספר מאוד מעניין ששמו נקרא על שם התופעה: ״האיש שחשב שאשתו היא כובע״ (שלצערי אני כבר כמעט לא זוכרת ממנו כלום... נדמה לי על פגיעות ראש?).
השיטות שתיאר אודיסאוס נשמעות לי נהדרות. בעצם לחבר מידע חדש למידע קיים. או אולי לחבר מידע חזותי למידע מילולי.

השאלה אם זה בכלל מפריע לכם? לבעלי, למשל, יש קושי גם בזכירת שמות וגם בזכירת פרצופים. אם אני מלווה אותו אני מזכירה לו ואם הוא לבד בשטח פשוט יש קצת פדיחות.... לרוב סיפורים ששנינו צוחקים מהם...
המצחיק הוא שיש לו מין פנים גנריים כאלו, כך שהרבה פעמים אנשים שבעצם לא מכירים אותו חושבים שהוא נראה להם מוכר, מה שיוצר בלבולים (כי הוא כמובן חושב שכנראה אמור להכיר אותם...).
אצלי המצב הפוך. אני זאת שמזהה אנשים שכמובן בכלל כבר לא זוכרים אותי. אני בדרך כלל מעמידה פנים שגם אני לא מזהה כדי להמנע ממבוכות;).

וסליחה @DiverGirl על הסטייה מנושא השרשור...

1. תרגול יוגה, לפחות פעמיים בשבוע.

2. ללכת לישון בעשר וחצי (ולא ב12 או 1).

הנושא של ללכת לישון הוא סופר חשוב בעיניי.
אני צריכה גם להחזיר לעצמי את המסגרת במובן הזה.

אני אישית מעדיפה לא ללכת בדרך הישירה ולאסור על עצמי לעשות משהו, או לצוות על עצמי לעשות משהו. יותר קל לעשות את זה בעקיפין.
1) וויתור על ארוחת ערב: אני פשוט אומרת לעצמי שאני אוכל את זה מחר בבוקר :) מי לא אוהב לדחות דברים למחר? :lol: עובד ב-80%-90% מהמקרים.
2) כל שאר הדברים, שמצריכים קצת יותר מאמץ מנטלי: מה שהרבה פעמים "מפיל" אותי זה הדיאלוג הפנימי: בא לי, לא בא לי, אבל אני חייבת, אבל יש לי לעשות את א' ב' ג' ואין לי זמן, וכו'. אז פשוט לסתום את הפה לדיאלוג הפנימי ולעשות. לוקח זמן לפתח את היכולת הזו, אבל ONCE הצלחת - זה מאפשר להניע כל הרגל.

מוטיבציה זה נחמד, אבל זה חלק מהדיאלוג הפנימי, גם אם בצורה של תמונות, או כל דבר אחר שלא קשור ל-DOING עצמו. פשוט לעצור את הקשקשת הזו, לקום ולעשות. המדיטציה איכשהו מאד עוזרת לפתח ולחזק את היכולת הזו :).

לא מזמן שמעתי את אחת הרצאות המעולות של ALAN WATTS בנושא בודהיזם, והוא מדבר בדיוק על זה: ההחלטה (או הכוונה - תקראו לזה איך שתרצו) לעשות משהו והעשייה עצמה צריכים לקרות בו זמנית. קשה להסביר את זה במילים, פשוט צריך לחוות ולהבין איך זה עובד.

הוספתי עוד סעיף לרשימת המכולת שלי:
- להפסיק לגלוש כל הזמן בטלפון הנייד. הגעתי למצב, שאני גולשת בכל מקום: תוך כדי האוכל, במיטה לפני השינה, באוטובוס, וכו', ופשוט החלטתי לפני כמה ימים שאני שמה לזה סוף. גלישה עניינית (בירור כתובת, שעות פתיחה של מוסד כלשהו, וכו') - זה כבר משהו אחר. התחלתי ליישם את הכלל הזה לפני כמה ימים, והגמילה הולכת הרבה יותר קל ממה שחששתי :)

אצלי זה הפוך.
אני זוכר מראה אבל שוכך שמות (צלם מתחבר יותר לקטע הוויזואלי)

"מדיטציה. כל יום."
@DiverGirl -
איך מתחילים? כבר תקופה מתבודד, עוצם עיניים (עם או בלי מוזיקה) ומשתדל להודות.
איך לוקחים את זה הלאה?

"מדיטציה. כל יום."
@DiverGirl -
איך לוקחים את זה הלאה?
מחפשים טכניקה/ות שמתחברים אליה. יש אינספור גישות, כולל טכניקות גופניות כמו טאי צ׳י או יוגה.
אפשר לחפש דרך ספרים, מורים, פרסומי קורסים, קבוצות פייסבוק, חיפוש אקראי באיטרנט
(אפשר לקפוץ לקרוא בפורום מדיטציה בתפוז ולהתקל שם בגישות שונות).
החיפוש הוא חלק מהעניין. כשתמצא משהו שאתה מתחבר אליו, ה״הלאה״ יתרחש.

נערך לאחרונה ב:
גם אני כמוך @טרטליה,
לא ממש מצליחה להזיז את נושא המדיטציה, למרות שמאמינה בכך.
היה לי ספר שנעזרתי בו ואיבדתי (נדמה לי שקראו לו "להכיר במציאות, לדעת שלווה" - לא זוכרת של מי אבל גוגל בטח ידע...).
מאז קצת יצאתי מזה.
לזה באמת צריך משמעת עצמית כי קשה לי לשכנע את עצמי ללכת לחוג.
(גם חבל לי על הכסף...;)

@עצמאית , אני הייתי בסדנת ויפסנה לפני כמעט שנתיים (אגב, ממליצה בחום - עמות "תובנה", יש להם פעילות ענפה בתחום בודהיזם ומדיטציית ויפאסנה, כולל סדנאות קצרות וערוכות, וגם קבוצות מדיטציה בכל הארץ. לרב הפעילויות אין "מחירון" - כל אחד משלם כמה שהוא יכול ורוצה), זה בהחלט תרם לי ועזר בתירגול.

לדעתי, הדבר הטוב ביותר זה פשוט לקום ולהתחיל לעשות :) סדנת מדיטציה, או מנטור, או קבוצה פעם בשבוע (עד כמה שידוע לי, יש הרבה אופציות חינמיות) - או אפילו למצוא עוד חבר/ים שמעוניינים לערוך שעה של מדיטציה קבוצתית פעם בשבוע בשעה מסויימת - כל אלה דרכים מעולות "להיכנס" לנושא הזה באופן מעשי.

יש אפליקציה שנקראת calm שמכניסה אותך לנושא המדיטציה. משתמש בקטע החינמי שלה והוא חביב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
"מדיטציה. כל יום."
@DiverGirl -
איך לוקחים את זה הלאה?
הטכניקה הכי פשוטה:
מתיישב.
עוצם עיניים.
לוקח כמה נשימות עמוקות (לאט) כדי להרגע.
ממשיך לנשום רגיל.
מתרכז אך ורק בנשימה. מתעלם מכל מחשבה שקופצת לראש (עם הזמן לומדים "לתפוס אותן" ברגע שהן נוצרות).
סה טו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
הסולידית עידן פוסט-נתניהו אוף טופיק 1618
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
S האם יש מוטיבציה להשקיע את כספי הפנסיה מרגע שנקבעה הקצבה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
משה הצטרפו להרפתקה וירטואלית - משחק מחשב כדרך להגברת מוטיבציה ופרודקטיביות התפתחות אישית 9
משה פיתוח של מוטיבציה התפתחות אישית 6
ITS הרגלים פיננסיים שנתיים - יצירת צ'ק ליסט קולקטיבי צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה