• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פוסט בכורה חופר,

• פותח הנושא פותח הנושא mogli606
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mogli606

משתמש רשום
דירוג
15
שלום לחברים, אני מקווה שהפוסט הזה לא ישמע לכם הזוי אבל הוא אמיתי לחלוטין, אני עוקב בדממה כבר כמה שנים אחרי האתר, ועשיתי שינויים רבים בעקבות הפורום והפוסטים של הסולידית, אודה לכם מאוד על התייחסותכם:
(למנהלים -אני לא מבקש עצה ספיציפית או ייעוץ, רק כיווני חשיבה וכדומה)

תסלחו לי על האורך, אבל חלק מהנסיון לייצר בהירות עבור עצמי היא לייצר מסמך בהיר ומפורט,

התיק שלי מרכיב בסך הכל נכסים בשווי כ -12 מיליון ₪ (אמיתי!)

המורכבים

מ:

72% (8,5 מ) המושקעים בנדל"ן ומניבים תשואה ממוצעת של 5.5% שנתית (כלומר כ40K)

19% (2,3 מ) המושקעים בתיקי ני"ע סולידיים (בהמשך הפירוט)

12% (1 מ) המושקעים בהשקעות שונות ועתידים לתת בצורה ריאלית 12% שנתי (בערך 120 K לשנה)

ההכנסה הממוצעת שלי ושל אשתי ביחד מעבודה עומדת ע"ס כ-12K בממוצע לחודש ביחד

ההוצאות שלנו עומדות ע"ס 55K בממוצע לחודש ל-10 נפשות ביחד

אם אני מסכם עד כה:

הכנסות ידועות: 52K

הוצאות: 55K

הכנסות לא ידועות (=תיק ני"ע)

לכאורה הכל טוב, אבל רוצה לשפר...

ההוצאות הממוצעות לא מספיק מבוססות, כך שבפועל אני עדיין נמצא בגרעון חודשי (אני יודע שהפתרון הוא אצבע צמודה על ההוצאות, בדרך לשם)

פירוט בערך של ההוצאות (רק בכדי לשבר את האוזן)

image.png

נדל"ן

מתוך הנדל"ן, 50% נמצאים במרכז ומסיבות משפחתיות הן לא נזילות ולכן נותנות תשואה של המרכז – 1.5-2.5%, לעת עתה לא מצליח לשנות את ה"אקסיומות" הללו

היתר מפוזרים בארץ ובעולם ונותנים תשואה ממוצעת של 8% - נראה לי שבזה אני סבבה ואין לי שאלות.

פלטפורמות

תיק ני"ע מפוזר בארבע פלטפורמות לצערי

86% בבנק בגלל אילוצים משפחתיים

9% IRA קה"ש וגמל – במזרחי (מקווה לעבור לקבוצה שנפתחה)

2.85% IRA קה"ש IBI (כנ"ל, נפתחה שם בגל סכום נמוך)

1% בחברה בורסאית (נפתח שם בעבר ושומר מסיבה לא ברורה)
אני מפצל את המשך ההודעה בגלל אי האפשרות להעלות שתי תמונות בהודעה אחת....

לסבר, או לסייבר אם אתה משקיע בטכנולוגיה.

המשך

פירוט הני"ע

image.png

האי ודאות שאני נמצא בה היא האם עלי לדאוג בכלל לפנסיה, או שמא עם השנים כיון שהילדים יגדלו ויעזבו ההוצאות ירדו דרסטית ונוכל לחיות מהנדל"ן ולכן לא לגמרי ברור לי איך לנהל את תיק ההשקעות

כמו כן אנחנו חיים על הקצה, ההוצאות נספרות בדיוק, לא שזה רע, אבל עם כמות נפשות, ב"ה מכובדת שכזאת, זה לא עושה את החיים קלים to say the lease, כן הייתי שמח למטב את המצב החודשי בכמה אלפים בכדי לשחרר את הרצועה ולו בקצת

אשמח לשמוע את התייחסותכם באופן כללי וגם

על פיזור התיק נדל"ן VS ני"ע

הרכב הני"ע עצמם

חלוקת הפלטפורמות

ובכלל כל עצה טובה מחשבה הגיג וכדומה

אם תוכל לפרט למה אתה משלם כ 10K על דיור בחודש? משכנתה?
ומה זה אחזקת בית? יענו עוזרת במשרה מלאה?

מן הסתם זה כמעט בלתי אפשרי להגיע לתיק כ"כ מכובד מהמשכורת שלכם עם 8 ילדים, כך שברור שההתנהלות הפיננסית שלך מעולה ולקבל כאן עיצות נשמע לי שאתה לא צריך. כנראה שאתה צריך לתת לחברי הפורום עיצות.
מה שכן, גם אם תמשיך להוציא שלושת אלפים ש"ח בחודש יותר מההכנסות בעשר השנים הקרובות זה עדיין יהיה סכום זניח לשווי התיק הכולל, כך שמצבך נראה לי מעולה.

האם אתה מניח שלא תרצה לסיע לילדך במגורים/לימודים ? אם כן אז מצבך מעולה, אחרת כנראה שלא ממש תרד בהוצאות החודשיות שלך במהלך תקופה ארוכה.

אתה צריך לבדוק אם הנדלן שלך לא מרוכז מידי במספר בודד של יח תשואה כי אז זה כמו להחזיק אגחים בודדים בסכום גבוה.

אני הייתי משלש את ההשקעה,
1/3 נדלן 1/3 השקעה הונית 1/3 פנסיה
כאשר הפנסיה וההשקעה ההונית היא לפי קיבולת הסיכון
ואני בעד תיק פאסיבי עם מעט מדדי עקיבה
מניות עולמי+מתמפתחות+ אגח כללי
פשוט למדידה ולאיזון
לא צריך יותר מ 4-5 ניירות לדעתי

שלום לחברים, אני מקווה שהפוסט הזה לא ישמע לכם הזוי אבל הוא אמיתי לחלוטין, אני עוקב בדממה כבר כמה שנים אחרי האתר, ועשיתי שינויים רבים בעקבות הפורום והפוסטים של הסולידית, אודה לכם מאוד על התייחסותכם:
(למנהלים -אני לא מבקש עצה ספיציפית או ייעוץ, רק כיווני חשיבה וכדומה)

תסלחו לי על האורך, אבל חלק מהנסיון לייצר בהירות עבור עצמי היא לייצר מסמך בהיר ומפורט,

התיק שלי מרכיב בסך הכל נכסים בשווי כ -12 מיליון ₪ (אמיתי!)

המורכבים

מ:

72% (8,5 מ) המושקעים בנדל"ן ומניבים תשואה ממוצעת של 5.5% שנתית (כלומר כ40K)

19% (2,3 מ) המושקעים בתיקי ני"ע סולידיים (בהמשך הפירוט)

12% (1 מ) המושקעים בהשקעות שונות ועתידים לתת בצורה ריאלית 12% שנתי (בערך 120 K לשנה)

ההכנסה הממוצעת שלי ושל אשתי ביחד מעבודה עומדת ע"ס כ-12K בממוצע לחודש ביחד

ההוצאות שלנו עומדות ע"ס 55K בממוצע לחודש ל-10 נפשות ביחד

אם אני מסכם עד כה:

הכנסות ידועות: 52K

הוצאות: 55K

הכנסות לא ידועות (=תיק ני"ע)

לכאורה הכל טוב, אבל רוצה לשפר...

ההוצאות הממוצעות לא מספיק מבוססות, כך שבפועל אני עדיין נמצא בגרעון חודשי (אני יודע שהפתרון הוא אצבע צמודה על ההוצאות, בדרך לשם)

פירוט בערך של ההוצאות (רק בכדי לשבר את האוזן)

image.png

נדל"ן

מתוך הנדל"ן, 50% נמצאים במרכז ומסיבות משפחתיות הן לא נזילות ולכן נותנות תשואה של המרכז – 1.5-2.5%, לעת עתה לא מצליח לשנות את ה"אקסיומות" הללו

היתר מפוזרים בארץ ובעולם ונותנים תשואה ממוצעת של 8% - נראה לי שבזה אני סבבה ואין לי שאלות.

פלטפורמות

תיק ני"ע מפוזר בארבע פלטפורמות לצערי

86% בבנק בגלל אילוצים משפחתיים

9% IRA קה"ש וגמל – במזרחי (מקווה לעבור לקבוצה שנפתחה)

2.85% IRA קה"ש IBI (כנ"ל, נפתחה שם בגל סכום נמוך)

1% בחברה בורסאית (נפתח שם בעבר ושומר מסיבה לא ברורה)

לדעתי נקודת התורפה שלך היא התשואה נמוכה יחסית משכירות מהנכסים במרכז הארץ, מאחר ואינך יכול למכור, כדאי לשקול אופציה של מימון כנגד נכסים אלו.

חסרים לי נתונים, אבל לקיחת מימון לטווח של 20 שנים,
ורכישת נכסים מניבים המייצרים תשואות גבוהות יותר משכירות, מבני תעשייה בישראל ובאנגליה, נכסי מגורים להשקעה באנגליה, נכסים מניבים בארה"ב....יש צורך לעשות חישוב מדויק, אבל סביר להניח שהשכירות החודשית תשאיר אותך עם תזרים חודשי חיובי קטן,
אך מצד שני, אתה מייצר כאן פחת מבנה חדש והוצאות ריבית של המימון, מה שיכול להוביל להפחתה במיסוי החודשי/שנתי שאתה משלם על הכנסה משכירויות, ובמילים אחרות מגדיל עבורך את ההכנסה נטו !

הנכסים הנוספים שאתה תרכוש בהווה, יניבו הכנסה נוספת בעתיד לאחר סילוק המשכנתא, בנוסף ליציאת הילדים מהבית, תאפשר לך להתקיים בכבוד ללא תלות בשכר מהעבודה.

נערך לאחרונה ב:
בניגוד לאחרים לפני, אני לא חושב שמצבכם כל כך טוב.

הסיבות:
1) הוצאות גדולות מהכנסות , הוצאות 55K לחודש, על מה? ראיתי את הפילוח, אבל המספרים לא ברורים לי, 44% על דיור , נדלן, תחזוקת בית? אם זה חלק מתחזוקת הנדלן המושכר, אז הייתי מפריד את זה מהוצאות משק הבית , ופשוט מפחית מהכנסות ההשקעות בנדלן, כך שתחשב תשואה נטו על הנדלן. כלומר, תפריד בין חישובי משק הבית לבין חישובי תיק ההשקעות והנדלן להשקעה.
2) הרבה ילדים משמעו גם עזרה רבה בקניית דירות בעתיד (כמובן שזה דבר טוב בסך הכל, אבל צריך לתכנן)

אתם צריכים לבקר בצורה הדוקה יותר את ההוצאות שלכם, ולהפחית אותם לרמה סבירה למשפחה בגודל שלכם, זה הצעד הראשון.
כמו כן, הייתי חושב לטווח ארוך על עזרה לילדים בקניית דירות, כמה תרצו להקצות לכל ילד, ואיזה סוג נכסים תרצו להנזיל לצורך זה.

הקטע של אופטימיזציה של השקעות פחות חשוב לדעתי בשלב הזה. קודם כל בקרת הוצאות.

אם תוכל לפרט למה אתה משלם כ 10K על דיור בחודש? משכנתה?
ומה זה אחזקת בית? יענו עוזרת במשרה מלאה?
10K דיור - שכ"ד, דירה במרכז הארץ, עלותה כגודלה המתבקש למשפחה בגודלנו, ולא לא שוקלים לעבור דירה - למחיר נפשי למעברים לילדים - לא כל כך מדיד בכסף
אחזקת בית - חימום, חשמל, עוזרת פעם בשבוע (אם כבר שאלת) וכו'

תרגיש בנוח לא לשתף אם לא נוח, אבל אני אשמח לשמוע איך הגעת להון כזה במשפחה בת 10 נפשות.
כמו שאומר הסופר הלא אהוב עלי, ששוכן דרך קבע בשירותים, הרלן קובן, בדרך המסורתית "ירושה"

לדעתי נקודת התורפה שלך היא התשואה נמוכה יחסית משכירות מהנכסים במרכז הארץ, מאחר ואינך יכול למכור, כדאי לשקול אופציה של מימון כנגד נכסים אלו.

חסרים לי נתונים, אבל לקיחת מימון לטווח של 20 שנים,
ורכישת נכסים מניבים המייצרים תשואות גבוהות יותר משכירות, מבני תעשייה בישראל ובאנגליה, נכסי מגורים להשקעה באנגליה, נכסים מניבים בארה"ב....יש צורך לעשות חישוב מדויק, אבל סביר להניח שהשכירות החודשית תשאיר אותך עם תזרים חודשי חיובי קטן,
אך מצד שני, אתה מייצר כאן פחת מבנה חדש והוצאות ריבית של המימון, מה שיכול להוביל להפחתה במיסוי החודשי/שנתי שאתה משלם על הכנסה משכירויות, ובמילים אחרות מגדיל עבורך את ההכנסה נטו !

הנכסים הנוספים שאתה תרכוש בהווה, יניבו הכנסה נוספת בעתיד לאחר סילוק המשכנתא, בנוסף ליציאת הילדים מהבית, תאפשר לך להתקיים בכבוד ללא תלות בשכר מהעבודה.
תודה על תשובתך
האם לידיעתך יש אפשרות לקבל מימון כאשר המשכורות החודשיות כל כך נמוכות?
והאם משמעותו של מימון היא ירידה בתזרים החודשי?

בניגוד לאחרים לפני, אני לא חושב שמצבכם כל כך טוב.

הסיבות:
1) הוצאות גדולות מהכנסות , הוצאות 55K לחודש, על מה? ראיתי את הפילוח, אבל המספרים לא ברורים לי, 44% על דיור , נדלן, תחזוקת בית? אם זה חלק מתחזוקת הנדלן המושכר, אז הייתי מפריד את זה מהוצאות משק הבית , ופשוט מפחית מהכנסות ההשקעות בנדלן, כך שתחשב תשואה נטו על הנדלן. כלומר, תפריד בין חישובי משק הבית לבין חישובי תיק ההשקעות והנדלן להשקעה.
2) הרבה ילדים משמעו גם עזרה רבה בקניית דירות בעתיד (כמובן שזה דבר טוב בסך הכל, אבל צריך לתכנן)

אתם צריכים לבקר בצורה הדוקה יותר את ההוצאות שלכם, ולהפחית אותם לרמה סבירה למשפחה בגודל שלכם, זה הצעד הראשון.
כמו כן, הייתי חושב לטווח ארוך על עזרה לילדים בקניית דירות, כמה תרצו להקצות לכל ילד, ואיזה סוג נכסים תרצו להנזיל לצורך זה.

הקטע של אופטימיזציה של השקעות פחות חשוב לדעתי בשלב הזה. קודם כל בקרת הוצאות.
צודק, בדרך לבקרה יותר מהודקת, לוקח זמן
44%, העיקר זה השכ"ד, ואכן כדאי להפריד תחזוקת נדל"ן שכוללת משכנתאות, הוצאות ניהול וכו'

מה תעשה עם הכסף בקבר? לא עדיף לעזור כאשר הילדים צריכים את זה, וכאשר יש עדיין יכולת שיכלית לעשות זאת בצורה חכמה?
ועם זאת, לא הייתי אומר לילדים שאני מתעתד לעזור להם. גם לא הייתי חולק עימם מידע על מצבי הכספי. הם צריכים להניח שיסתדרו לבד. אבל, זה עניין חינוכי שלא קשור לעניין התכנון.

44%, העיקר זה השכ"ד, ואכן כדאי להפריד תחזוקת נדל"ן שכוללת משכנתאות, הוצאות ניהול וכו'

אכן אתה חייב להפריד, זה משנה את כל התמונה, ויכול להיות שזה גם משנה את חישובי התשואה שלך.
הצעה שלי היא לנהל שני קבצי אקסל נפרדים, אחד לבית ואחד לתיק ההשקעות. כל אחד יכיל ההוצאות וההכנסות שלו בנפרד. כל פעם שתמשוך כסף מתיק ההשקעות תרשום זאת כמשיכה מתיק ההשקעות והכנסה לתיק הבית. הניהול המסודר חשוב מאד.
בהצלחה. מרבה נכסים מרבה דאגה , ועבודה :-)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז הנדל״ן שלך מניב 5.5% ברוטו לפני מיסים והוצאות ? זה רכיב מאוד גדול

לפי ״כלל ה 400״ אתה צריך כ 22 מליון ש״ח לפרישה, ואם יש לך 12 מליון ש״ח אז אתה אמור להוציא כ 30ל אש״ח לחודש

אם לא צצקן את ההוצאות ואת התיק נראה לי שלא תהיה לך אפשרות לפרישה מוקדמת באמת
במצב הנוכחי שלך יש לך מקדם של 230 לפנימב אם נניח 15% מס לרוקך השנים אז המקדם שלך הוא 270 (כלל 270) ואם נכםיל ב 10% מקדם בטחון כי זהתכנון לא וודאי להרבה שנים בגענו לכלל ה 300ואז אתה צריך לפרישה במצב הנוכחי 16.5מליון ש״ח, וזה מתוך הנחה שלמרת הרצון תתקשה להפחית הוצאות בגלל שנראה לי שאתם נמצעים באלפיון העליון של ההוצאות. לא תהפחו למוציאי 6000 ש״ח לחודש בעשור הקרוב וגם 20 אש״ח ב 20 השמה הקרובות זה לא פשוט
אנשים כטן ניסו להפחית 5000 ש״ח ולא הצליחו לעבור את ה 3000 ש״ח

כמו שכתבתי ביזור אפיקים (פנסיה/הון /נדל״ן) ביזור תיק נדל״ן (בארץ בחול) ותיק הוני פשוט זו האיסטרטגיה ששווה לבחון, ומאוד חשוב
להוריד הוצאות וגם לא בלבל בין הוצאות של השקעות ונכסים (תיק נדל״ן) והוצאות מחייה, ה 5.5% בנדלן שלך כיום הוא כנראה ~4% וזה לפני הוצאות תחזוקת הנכסים אני לא אתפלא שאתה עושה נטו של 3.5% ומטה , שזה כמו להחזיק אגח קונצרני בודד בסכום אדיר בדירוג גבוה ל 20 שנה ... לא שאני ממליץ על הרעיון הנ״ל (להיפך)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
הסולידית עידן פוסט-נתניהו אוף טופיק 1618
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
דאניל ירשתי מניית בכורה שוק ההון 1
c881 מי ראה אתמול את הפרק בכורה של "להתחיל מ-0"? אוף טופיק 9