• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ענן שחור על כלכלה עולמית?

• פותח הנושא פותח הנושא פשפש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

פשפש

משתמש סולידי
דירוג
23
שלום לכולם :)

מכירה את הגישה של הבלוג המצוין כלפי כדורי בדולח, ובכל זאת- קראתי כתבה די מטרידה בנושא הכלכלה העולמית, והייתי שמחה לשמוע את דעתכם המלומדת בנושא.

ב 8.12 פרסם סבר פלוצקר בעיתון ממון כתבה שכותרתה ״עננים מעל אמריקה״, ובה גרס כי שוק המניות הוא בועה פיננסית, וגיבה זאת בנתונים הבאים:

1. פרופ׳ רוברט שילר, חתן פרס נובל לכלכלה טוען כי מצבו של שוק המניות האמריקאי דומה, אם לא זהה, למצב בוא היה שרוי על סף על אחת מהמפולות הגדולות. לדבריו, המכפיל הריאלי (היחס בין מדד המניות המובילות בוול סטריט לבין ממוצע הרווחים למניות) הינו כפול מהמקובל. מדד אחר, הבוחן את היחס בין השווי הבורסאי של המניות לתוצר המקומי האמריקאי, נמצא ברמה מטרידה (1.45 ועולה, כאשר 1.5 אמור לתריע על סכנה בסבירות גבוהה)

2. בנק גולדמן זקס פיתח מדדים לפיו יש עוצמה חזקה למפולות בשווקים בשנה הקרובה

3. S&P חוזה כי הצמיחה בפועל במשק האמריקאי תהיה נמוכה משמעותית מהציפיות של ממשל טראמפ (1.9% לעומת ציפיה ל 3.5%). עם זאת, הם אינם מצביעים על הסתברות למפולת אלא על ירידה בשיעור 2% בשוק המניות.

4. בנק אוף אמריקה וחברת הבת שלו, מריל לינץ׳, מזהים תת תמחור של הסיכונים השווקים, על סמך מסחר באיגרות חוב מסוג זבל הנסחרות בתשואה נמוכה מהתשואה של אג״ח של ממשלת ארה״ב. אין לי מושג אפילו מה זה אומר. הם מוסיפים ואומרים כי ״יותר ממה שאנחנו אופטימים ביחס למצבו הכללי של המשק האמריקאי, אנחנו פסימיים ביחס לשווקי המניות וניירות הערך״. ומצביעים בין היתר על הביטקוין כתופעה בולטת נוספת המצביעה על מגמת התעלמות מסיכונים.

5. מצב הכלכלה האמריקאית, סעיף שהדאיג אותי יותר מהאחרים:
א. משק בית אמריקאי ממוצע חוסך כיום 3% מהכנסתו הפנויה, לעומת 11% לפני 4 שנים. את הפער הם משלימים דרך הלוואות יקרות מחברות אשראי.
ב. רפורמת המיסים שטראמפ הניע והקונגרס מוציא לפועל מוטה לטובת קבוצות אינטרס , ועתידה לחולל תוהו ובוהו במערכת המיסים והתקציבים של ארה״ב. שההחלצות ממנו עלולה להמשך 30 שנה. קיצוצי המיסים לא יאיצו צמיחה ורק וגבירו את הניתוק של שוק המניות מהמציאות. אחרים חוזים שהרפורמה לגרום להאצה באינפלציה ולעליה בשערי הריבית , אשר עתידה להעמיק את אי השוויון בהכנסות וברכוש בחברה האמריקאית- מרשם בטוח לתסיסה חברתית גואה.
ג. הפנית משאבים מיותרת לתקציב הבטחון
ד. חוסר ודאות פוליטי המושפע מעצם היותו של טראמפ, ובכן, טראמפ: נשיא הפכפך המסובך (לכאורה, בינתיים) בפרשות פוליטיות , כאוס במערכת הפוליטית האמריקאית וקיטוב גבוה בין המפלגות?

אשמח להתייחסותכם.
תודה ושבוע טוב (לפחות יותר מהתחזית הנ״ל)

והייתי שמחה לשמוע את דעתכם המלומדת בנושא.
על מה?
האם הם צודקים? אולי
מה זה אומר לגבי משקיע פסיבי ארוך טווח, כלום
הדבר היחיד שמשתנה (ונכון) בכתבות הללו זה התאריך

תמיד, אבל תמיד יהיו סיבות (טובות ומנומקות) למפולת אפשרית. לכן שוק המניות הוא מסוכן ולכן כמשקיעים אנחנו מקבלים פיצוי על הסיכון הזה בתור תשואה נאה. אם הסיכונים (המובנים והקבועים [אם כי מתחלפים בזהותם]) האלו גורמים לך לחששות כבדים - זה לגיטימי לוותר על התשואה ולא לקחת את הסיכון. תחזיות קודרות תמיד יהיו - זה לא אומר שתהיה מפולת וגם לא אומר שלא תהיה.

הנושא הזה כמובן נטחן עד דק בכל הפורומים האפשריים בכל מקום אפשרי.
התשובה שלי: אחרי כל מה שסבר פלוצקר אומר: האם יש עכשיו אסטרגיית השקעה שתיתן לי תשואה גבוהה יותר באותה רמת סיכון עוד 20 שנה מהיום על כסף חדש שיש לי?
דוגמא אפשרית לאסטרטגיה כזאת היא: כן, תמתין בחוץ ותכנס רק כשמדד שילר יחזור ליהיות מתחת ל-25 וכו'.
אני לא חושב שזה המצב. בהחלט יתכן מצב, גם תחת הנחת השוק היעיל, שהתשואות משוק ההון המצופות יהיו נמוכות יותר. השאלה היא מה ניתן לעשות עם זה.

ביטוח יקר בדמות TVIX

TVIX הוא לא ביטוח לשום דבר. זאת ספקולציה לכל דבר ועניין והאויב הראשי פה הוא הזמן.
התעודה עצמה נשחקת מהר יותר מההנאה שלי בעבודה.
הספורט הלאומי האהוב על התעודה הזו הוא ספליט-הפוך כדי שלא תיסחר בשערים נמוכים מדי.

אני חושב שלטובת "ביטוח" יש מכשירים עדיפים.

ב 8.12 פרסם סבר פלוצקר בעיתון ממון כתבה שכותרתה ״עננים מעל אמריקה״, ובה גרס כי שוק המניות הוא בועה פיננסית, וגיבה זאת בנתונים הבאים

הוא כתב יפה, וגם אני התרשמתי מהמאמר.
הפתרון שאני מרגיש איתו נוח - צמצמתי את האחזקה המנייתית ל- 40%, אבל עדיין מחזיק.
כך שאם תהיה מפולת יהיה לי מספיק כסף חדש להכניס בשפל.
אם לא תהיה מפולת והמניות ימשיכו לעלות - סבבה, התיק יגדל (אבל פחות ממה שהיה יכול אילו היה לי כדור בדולח).

המספר "40" צריך להשתנות בהתאם לסיבולת סיכון, זמן ההשקעה ומטרת ההשקעה.

למה מפולת גורמת לסיבולת הסיכון שלך להיות טובה יותר משהיא היום?
אני אצטט את הסולידית:
"מנקודת מבטם של משקיעים צעירים, מפולת בשוק המניות שמאפשרת לאסוף סחורה במחירי ריצפה היא אירוע שיש להתפלל לקראתו."

חייב לציין שבמהלך השבת צפיתי בסדרת סרטונים ב Youtube על "הסוף הקרב" של מטבע ששמו דולר
והכסף האמיתי הוא זהב וכסף (המתכות)
חוץ מהנטיה הברורה שיש למחבר הסרטונים להשקעה במתכות (יש לו חברה שמתעסקת בזה), יש דברים הגיוניים במה שהוא אומר ודי אהבתי לקבל את התזה הדובית שלו
ממליץ על הפרק הזה במיוחד
גילוי נאות: לא רצתי לקנות בוליונים אחרי שצפיתי

אם מתייחסים אל המניות כאל נכס שמחירו הוא נעלם, שבזמנים מסויימים מחירו יהיה X ובזמנים אחרים מחירו יהיה Y זה לא מקל במעט את המצב או את ההרגשה?

קיצוצי המסים לא יאיצו את הצמיחה ורק יגבירו את הניתוק מהמציאות?

אני אצטט את הסולידית:
"מנקודת מבטם של משקיעים צעירים, מפולת בשוק המניות שמאפשרת לאסוף סחורה במחירי ריצפה היא אירוע שיש להתפלל לקראתו."
לא ענית על השאלה שלי.
הפתרון שאני מרגיש איתו נוח
אני הסקתי מזה ש-40% זה סיבולת הסיכון שלך.

מה שהסולידית כתבה התייחסה לבן אדם שאת כל החיסכון החודשי שלו מזרים לתיק מנייתי (או רובו מנייתי).

מאוד ייתכן שאתה לא התייחסת לסיבולת סיכון אלא שיש לך נסיון תזמון (לגיטימי, אך רוב הסיכויים שלא תצליח לתזמן מתי הזמן להגדיל את אחוז המניות).

ov.jpg

תודה לכולם על התשובות והקישורים, עוקבת בעניין רב.
האמת שההערכה שלי לסיבולת הסיכון שלי השתנתה בעקבות ארוע די מבאס שעברתי לאחרונה,
והיום כתבות כגון זו של פלוצקר משפיעות עלי יותר מבעבר.
במידה ואחליט למכור את הניירות לבינתיים ולשבת על הגדר לזמן הקרוב ולו רק בשביל הבטחון הנפשי,
מתלבטת באם פשוט למכור ב Market או לשים לימיט כלשהו, אבל אין לי דרך לחשב מה יהיה ההבדל.
בהנחה ויש לי 270k ב ETFים, מישהו יכול לתת הערכה גסה איזה לימיט יהיה נכון לשים כדי מחד לצמצם נזקים ומאידך לא להימרח עם זה יותר מדי?
שוב תודות לכולכם.

לא ענית על השאלה שלי.
טוב, קצת יותר בהרחבה.

אני מאמין ש:
1. מחירי המניות מבוססים על "שווי אמיתי" של חברה, כלומר נכסים בהווה + הכנסות בעתיד. זה בניגוד לביטקוין למשל, שמבוסס על דמיונות של אנשים.
2. מאוד קשה להעריך את ה"שווי האמיתי" הזה. אבל המניות לא יכולות להיות נמוכות מדי (כי אז ישתלטו על החברה) ולא גבוהות מדי (כי אז עדיף להשקיע במשהו אחר). בזמן בועה ו/או מפולת השוק מתנתק מהשווי הזה.
3. ולכן אני מאמין שיש אפקט של "חזרה לממוצע" . אחרי מפולת (שהיא בעיקר פסיכולוגית ולא ממניעים אמיתיים) החזרה הזו היא בכיוון למעלה, אחרי 9 שנים רצופות של עליות הכיוון הוא כנראה למטה.
4. גם המחקר של שילר מראה קורלציה הפוכה בין מחירי מניות לתשואות עתידיות.

לכן אני מרגיש יותר בנוח להגדיל חשיפה למניות אחרי מפולת ולא לפני.
ברור לי שכנראה לא תסכים עם חלק מההנחות שלי, ושהשמרנות הזו שלי באה על חשבון תשואה פוטנציאלית.

נכון זה תזמון, אבל חלקי. אני מקבל את ההמלצה שמופיעה ב"משקיע הנבון" - החזק 50% אג"ח ו- 50% מניות. אבל בהתאם לתחושות בטן מותר לשנות את ההקצאה ל - 60-40 (או ל- 75-25 במקרים קיצוניים). לא בטוח שזה מועיל לתשואות אבל זה עוזר לישון טוב יותר בלילה.

• אהבתי
Reactions: MMM

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בהנחה ויש לי 270k ב ETFים, מישהו יכול לתת הערכה גסה איזה לימיט יהיה נכון לשים כדי מחד לצמצם נזקים ומאידך לא להימרח עם זה יותר מדי?
אם את רוצה לסיים עם זה מהר, שימי לימיט על ה ask הנוכחי או אפילו סנט אחד פחות, וסיכוי טוב שתמכרי את זה תוך שניות/דקות/שעות לכל היותר, תלוי מן הסתם בשינוי המחיר ובנפח המסחר בנייר הזה.
לא יודע כמה כל יחידה עולה ממה שאת מחזיקה, אבל אם זה לדוגמא 100 דולר, אז להפסיד סנט אחד מכל יחידה זה כמו להפסיד 27 דולר מתוך 270,000 דולר, די זניח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מחשוב ענן כסקטור עצום בפני עצמו שוק ההון 24
פסיוני טלפוניה חכמה מבוססת ענן שוק ההון 4
Sesquiterpene שירותי ענן לגיבוי וגישה מרחוק - התלבטות אוף טופיק 13
שרון מחפשת פלאגין של ענן תגיות אמין ומעודכן שתומך בעברית אוף טופיק 0
yossik אל תשמרו שום דבר חשוב בשרותי ענן לפני שיצרתם גיבוי במחשב האישי. אוף טופיק 20
Tsachi01 לגור עם ההורים - זה לא שחור ולבן אוף טופיק 83
ה שחור ולבן - תסכול יומני מסע אישיים 3
O דיבידנד לבן ליום שחור? התפתחות אישית 38
מ זהירות, ברבור שחור שוק ההון 5
H הגנה מהיפר-אינפלציה / חילופי מעצמות / תרחיש קיצון (ברבור שחור) שוק ההון 60
amidar דרוש שטיח ככה מאד (שחור?) לסלון, לבית עם כלב משיר שיער... אוף טופיק 1
ל ברבור שחור באופק אוף טופיק 28
A מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב התפתחות אישית 7
D התלבטות בלימודים - הנדסה כלכלה או מתמטיקה? התפתחות אישית 6
koko85 מחפש ספריים קלאסים באנגלית בנושא כלכלה ושוק ההון לקרוא מאז שנות ה70 שאתם ממליצים עליהם צרכנות פיננסית 1
I בקשה | המלצות לספרים בנושאי התפתחות אישית, כלכלה והשקעות צרכנות פיננסית 5
G לימודי חשבונאות בשילוב כלכלה התפתחות אישית 2
א עדכוני כלכלה מהבורסה שוק ההון 2
עידו ג למידה עצמאית בזמן פנוי - תכנות (או כלכלה). התפתחות אישית 12
B כלכלה וחשבונאות באונ׳ תל אביב אוף טופיק 2
עידו ג למידה חינמית כהכנה לתואר בחשבונאות / כלכלה וחשבונאות התפתחות אישית 18
I כלכלה ומשפטים או כלכלה חשבונאות? התפתחות אישית 4
Lag המלצות על ספרים/מקורות מידע בנושא כלכלה בארגונים אוף טופיק 1
י ללמוד Excel לקראת תפקיד אנליסט (כלכלה) התפתחות אישית 3
M כלכלה וחשבונאות או להמשיך בלימודי הנדסת תעשיה וניהול? התפתחות אישית 1
ל דו חוגי מדעי המחשב עם כלכלה או ניהול? התפתחות אישית 15
J לימודים - כלכלה התנהגותית התפתחות אישית 27