• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כלכלה שווה הונאת פונזי

אהבת חינם

משתמש סולידי
דירוג
23
שלום לכל החברים !!!
עקב הדיון החוזר על תקרת החוב של ארצות הברית רציתי לשאול שאלה כללית שנגזרת ממנה שאלה פרטית בתור אנשים שמשקעים בשוק ההון :
נגיד שאני לוקח הלוואה של מאה אלף דולר ,אין לי מאיפה להחזיר,שמגיע מועד הפירעון אני מגיע לבנק שלי ולוקח הלוואה של מאתים אלף ,לאחר שנה מגיע המועד אני בא לבנק אחר ולוקח ארבע מאות וכן הלאה וכן הלאה …. ברור לכולם שזה עבודה בעיניים ושום בנק לא יתן לי הלוואות כאלה ללא כיסוי , מצד שני מה שקורה בכלכלה האמריקאית שעליה מושתת כל העולם וכמובן שוק ההון זה אותו דבר בדיוק לוקחים הלוואה שמגיע מועד הפירעון פשוט מגדילים את הההלוואה מה זה בעצם אומר על הכלכלה ? האם זה יכול להמשך כך לנצח או שזה חייב לקרוס באיזה שלב מסויים ,
והאם יש פיתרון אמיתי באופק או שבאמת כל המשחק הזה זה פשוט בדיחה אחת גדולה , ולסיום לנו כמשקיעים שקונים חברות עם נכסים ומוצרים יש ממה לחשוש ?
תודה רבה לעונים !!!

רבים וטובים לא הצליחו לענות על השאלה הזו.

השאלה קצת יותר מורכבת.

נגיד שהגעת לבנק ולקחת הלוואה של 100 אלף דולר. בכסף בנית מפעל שעכשיו מרוויח x אלף דולר כל חודש, חזרת לבנק ולקחת 200 אלף, השקעת שוב במפעל ועכשיו הוא מרוויח 3x אלף דולר בחודש וכך אתה עושה שוב ושוב. השאלה היא רק כמה פעמים אתה חוזר ובמה אתה משקיע ומגדיל את ההכנסה החודשית שלך. חוב כשלעצמו הוא לא דבר רע, השאלה מה עושים עם הכסף.

לזה יש להוסיף כשיש אינפלציה אתה שוחק את החוב.

השאלה היא מה האלטרנטיבות שלך?
בגדול שוק ההון זה האלטרנטיבה הכי טובה אבל אם החשש הזה זה חשש אמיתי שחייב להתפוצץ אז ברור שנדלן יהיה מוגן יחסית לא ?
או שגם שוק ההון מוגן בבאותה מידה כי יש שם נכסים פיזיים חברות עם נכסים /מוצרים ?

בגדול שוק ההון זה האלטרנטיבה הכי טובה אבל אם החשש הזה זה חשש אמיתי שחייב להתפוצץ אז ברור שנדלן יהיה מוגן יחסית לא ?
אני לא יודע, אני בעד גם וגם, פיזור זה תמיד דרך המלך לדעתי.

האנלוגיה הנכונה היא גובה ההלוואה ביחס להכנסה ולא ביחס להלוואה הקודמת. תסתכל על גובה החוב האמריקאי ביחס לתוצר וכנראה שתגלה שאין שום פירמידה או הונאת פונזי.

שלום לכל החברים !!!
עקב הדיון החוזר על תקרת החוב של ארצות הברית רציתי לשאול שאלה כללית שנגזרת ממנה שאלה פרטית בתור אנשים שמשקעים בשוק ההון :
נגיד שאני לוקח הלוואה של מאה אלף דולר ,אין לי מאיפה להחזיר,שמגיע מועד הפירעון אני מגיע לבנק שלי ולוקח הלוואה של מאתים אלף ,לאחר שנה מגיע המועד אני בא לבנק אחר ולוקח ארבע מאות וכן הלאה וכן הלאה …. ברור לכולם שזה עבודה בעיניים ושום בנק לא יתן לי הלוואות כאלה ללא כיסוי , מצד שני מה שקורה בכלכלה האמריקאית שעליה מושתת כל העולם וכמובן שוק ההון זה אותו דבר בדיוק לוקחים הלוואה שמגיע מועד הפירעון פשוט מגדילים את הההלוואה מה זה בעצם אומר על הכלכלה ? האם זה יכול להמשך כך לנצח או שזה חייב לקרוס באיזה שלב מסויים ,
והאם יש פיתרון אמיתי באופק או שבאמת כל המשחק הזה זה פשוט בדיחה אחת גדולה , ולסיום לנו כמשקיעים שקונים חברות עם נכסים ומוצרים יש ממה לחשוש ?
תודה רבה לעונים !!!
יש המון סכנות בתרחיש בו ארה"ב לא יכולה להחזיר חובות (או סביר יותר, שוחקת מאד את ערך הדולר), אבל שוק ההון לא ייפגע בהכרח, מעבר לטווח הקצר בו תהיה היסטריה, כי אנשים עדיין יצטרכו מקום לגור בו, אוכל, דלק וכו' (עד מוצרי יוקרה - הכל תלוי בגודל המשבר שיתלווה לקריסת הדולר).
בכל מקרה, מה האלטרנטיבה לשוק ההון? אף אחד לא מבטיח לך שבתרחיש המדובר יהיה ערך ליואן, זהב או ביטקוין ואלו השקעות שבינתיים נשחקות ריאלית (מלבד היואן שלא בדקתי אם אפשר לקבל עליו ריבית ובאיזה גובה).

שלום לכל החברים !!!
תודה רבה לעונים !!!
הכל תלוי בריבית ובתזרים. ארהב סומכת (זה הציפיות של הממשל) על זה שהריבית תהיה נמוכה מאוד (כ1 עד 2 אחוז) לתקופה ארוכה. כבר היום תשלום הריבית הוא 15% מהתקציב. זו הסיבה שחוב לא יכול לצמוח ללא הגבלה - צריך לשלם עליו ריבית בקופונים באופן שוטף וזה תלוי בהכנסות.

ביפן זה אותו דבר בערך רק ששם כבר הגיעו למצב שצריך ריבית שלילית בשביל שהכלכלה לא תתמוטט. אני לא יודע מי האנשים שקונים אגח של יפן במצב הנוכחי, אבל ראינו פיחות חזק מאוד ביין בעקבות השינוי הגלובלי בריבית. אני חושב שיפן עשויה לתת תשובות לעולם איך מנהלים חוב והאם הוא גורם לקריסה. לי נראה שיפן נכנסת לתקופה אינפלציונית שלא היתה בעשרות השנים האחרונות.

דין אדם פרטי לא דין מדינה שגובה מיסים ובמקרה הזה גם מייצרת מטבע כמו דולר שנכון לכתיבת שורות אלו עדיין המטבע המרכזי לסחר חליפין בעולם.
מזה נגזרים המון דברים. נכון שיש בעיה בניהול חוב בארה"ב

דין אדם פרטי לא דין מדינה שגובה מיסים ובמקרה הזה גם מייצרת מטבע כמו דולר שנכון לכתיבת שורות אלו עדיין המטבע המרכזי לסחר חליפין בעולם.
מזה נגזרים המון דברים. נכון שיש בעיה בניהול חוב בארה"ב
זה נכון. השאלה אם זה ימשיך ? האמת שרציתי לפתוח שרשור על זה .
מה אם סין , רוסיה ,איראן ,הודו, ברזיל ,סעודיה, האמירויות ינטשו את הדולר כמטבע לסחר חליפין? זה תהליך שכבר קורה. מה אם סין תצרף לברית את המדינות שתלויות בה כמו אינדונזיה וחצי ממדינות אפריקה ודרום אמריקה?
מה אם מדינות אירופה יעברו צד ? חפשו את הנאומים של נשיאי צרפת ובריטניה מהחודש האחרון.
הדולר עומד מול אתגרים רציניים היום.

מה אם סין , רוסיה ,איראן ,הודו, ברזיל ,סעודיה, האמירויות
אני לא שגריר ארה"ב אבל המדינות המדוברות לדעתי לא באותה ליגה שמדובר באמון במדינה שמנפיקה. בטח לא סין שמתיימרת ומכוונת לשם.
שזה אולי הדבר הכי חשוב שמדובר במטבע. האמון במדינה ובבנק המרכזי שלה.
זה לדעתי כרגע לפחות מאד לא שם ברמה הרוחבית ובהיקפים גדולים. לא הייתי ממהר להספיד את ארה"ב או את הדולר

זה נכון. השאלה אם זה ימשיך ? האמת שרציתי לפתוח שרשור על זה .
מה אם סין , רוסיה ,איראן ,הודו, ברזיל ,סעודיה, האמירויות ינטשו את הדולר כמטבע לסחר חליפין? זה תהליך שכבר קורה. מה אם סין תצרף לברית את המדינות שתלויות בה כמו אינדונזיה וחצי ממדינות אפריקה ודרום אמריקה?
מה אם מדינות אירופה יעברו צד ? חפשו את הנאומים של נשיאי צרפת ובריטניה מהחודש האחרון.
הדולר עומד מול אתגרים רציניים היום.
איזה תועלת יהיה להם לנטוש את הדולר? הם גם ייפגעו בצורה משמעותית כי הם מחזיקים נכסים בדולר. אם אני זוכר נכון סעודיה איימה לדעתי ב2016 למכור נכסים בדולר בהיקפים חסרי תקדים ובסוף לא עשו זאת

זה כמובן הרבה יותר מסובך מהתמונה שאתם מתארים. קודם כל רוב החוב הוא פנימי, והזרים במידה רבה נטשו את אגרות החוב האמריקאיות כפי שמוסבר פה
החוב כולו הוא בדולרים, כך שארה"ב יכולה פשוט להדפיס ניירות ולתת לבעל החוב.
לטעמי עיקר המשבר הוא פסיכולוגי, ארה"ב צריכה לשכנע שניהול הכלכלה שלה הוא הגיוני, היא משתמשת בכוחה המוניטרי בצורה הוגנת, ושכל תחלופה לדולר יהיה גרוע יותר. במקרה של היואן זה לא קשה להוכחה.

החוב כולו הוא בדולרים, כך שארה"ב יכולה פשוט להדפיס ניירות ולתת לבעל החוב.
אי אפשר להדפיס לנצח , יגיע הרגע שבו ההדפסות יביאו לחוסר אמון ,או שהוצאות הריבית יהיו גבוהות מידי ביחס להכנסות .

איזה תועלת יהיה להם לנטוש את הדולר?
תשאל את השאלה ההפוכה , איזה תועלת יש לארה"ב מכך שהמסחר העולמי מתנהל בדולרים , ובסוויפט.
שליטה וביקושים. עצם השימוש בדולר מגדיל את ערכו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג למידה עצמאית בזמן פנוי - תכנות (או כלכלה). התפתחות אישית 12
B כלכלה וחשבונאות באונ׳ תל אביב אוף טופיק 2
עידו ג למידה חינמית כהכנה לתואר בחשבונאות / כלכלה וחשבונאות התפתחות אישית 18
I כלכלה ומשפטים או כלכלה חשבונאות? התפתחות אישית 4
Lag המלצות על ספרים/מקורות מידע בנושא כלכלה בארגונים אוף טופיק 1
י ללמוד Excel לקראת תפקיד אנליסט (כלכלה) התפתחות אישית 3
M כלכלה וחשבונאות או להמשיך בלימודי הנדסת תעשיה וניהול? התפתחות אישית 1
ל דו חוגי מדעי המחשב עם כלכלה או ניהול? התפתחות אישית 15
J לימודים - כלכלה התנהגותית התפתחות אישית 27
M כלכלה בעידן הבינה המלאכותית התפתחות אישית 1
N מנהל עסקים כלכלה עם התמחות במערכות מידע התפתחות אישית 18
Lag ללמוד כלכלה - Man, Economy and state התפתחות אישית 8
S חשבונאות/כלכלה בשילוב עם סטטיסטיקה ומדע הנתונים התפתחות אישית 2
J מהרהר בבחירת התואר הנכון כלכלת סביבה/כלכלה מנהל עסקים התפתחות אישית 2
F לימודי כלכלה בבן גוריון/העברית התפתחות אישית 1
G פדיחה של גיא ברנד וערוץ 13 בתכנית כלכלה אוף טופיק 0
ה שאלה על דו"ח המרכז לחקר כלכלה ועסקים שוק ההון 0
R כלכלה vs מדע המדינה ויחסים בין לאומיים התפתחות אישית 8
ח המשרות שבהן כלכלה והייטק נפגשים התפתחות אישית 2
G תפקידים מעניינים עם משכורות גבוהות לבוגרי כלכלה (לא תיכנות) התפתחות אישית 54
D כלכלה או תעשייה וניהול התפתחות אישית 15
ק איפה ניתן למצוא נתוני כלכלה שוק ההון 3
R כלכלה ובנקאות אוף טופיק 12
D ספר מקיף על כלכלה בעברית התפתחות אישית 3
ד כלכלה עולמית חדשה (?) צרכנות פיננסית 19
ITS אתר כלכלה גלובלית - מכירים אחד טוב? שוק ההון 9
Myrath כלכלה ופיננסים - שרשור ביאור למושגי יסוד אוף טופיק 8
L ללמד ילדים כלכלה אוף טופיק 12
פשפש ענן שחור על כלכלה עולמית? שוק ההון 53
א עזרה בהבנה של מאקרו כלכלה שוק ההון 8
א מאקרו כלכלה למתחילים, מה הקטע עם הריבית שוק ההון 11
משה לימוד כלכלה לתלמידי תיכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
Waler פתחתי בלוג על כלכלה אוף טופיק 59
I אפליקציות כלכלה המונית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
O התלבטות לגבי ספר קריאה בנושא כלכלה אוף טופיק 4
ק שאלה במאקרו כלכלה שוק ההון 2
algo.il פנסיה דרך IRA שווה את פערי עלות הביטוח בקרן פנסיה מנוהלת להפקדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
E העברת הפסדי הון משנים קודמות - האם שווה לי להתעסק? מיסים 14
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
E האם ההטבה שהציעו לי שווה? קניית דולרים שוק ההון 1
א האם הגיעה זמנה של s&p500 משקל שווה ? פוסטים מאיכות נמוכה 9
benip MBA בארץ שווה או לא? יזמות והגדלת הכנסות 7
א איזו קרן עולמית הכי שווה? שוק ההון 5
M האם שווה להשקיע בנאסד''ק 100 ממונף פי 3 שוק ההון 45
ע זכיתי בפרויקט דירה בהנחה, זה שווה? נדל"ן 13
D שאלה בטיוב תיק - האם שווה למכור קרן כדי לקנות קרן אחרת? שוק ההון 5
ש.ב. סגירת כסף לילדים - חלוקה שווה אוף טופיק 43
O לקנות ביטקוין שווה לקניית etf על ביטקוין? פוסטים מאיכות נמוכה 2
ב קנית דירה ראשונה - איפה שווה? נדל"ן 3

נושאים דומים

Back