איכשהו בסביבה הנוכחית קשה לי לקנות את ההמלצה הזאת כי נראה לי ששני הנכסים מתואמים בגלל סביבת ריבית נמוכה. נדמה לי שבארץ 0.1% ובארהב 1.25%? בכל אופן ההערכה שלי היא שהכוון הוא העלאת ריבית שמורידה את שווי האגח, אבל פחות בטוח שתוריד את המניות (כמו שלא קרה בשנה האחרונה).
אז אם מניחים שלא ידוע כיוון הריבית, הייתי מעדיף 100% מניות (וזה מה שאני עושה), ואם מניחים שהיא תעלה אז אולי חצי מניות והחצי השני או מזומן או זהב.
הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לחפש את הנושא בפורום ולגלות שהשאלה הזאת צצה אחת ל כמה חודשים. אני זוכר התלבטות דומה ב 2014 שהייתה רלוונטית אליי. מאז 2014 ה sp500 עשה הרבה יותר מ 30%.
אחרי המשבר הקרוב ימצאו מדד חדש לחיזוי מפולות בשוק ההון והוא יהיה כמו שילר אבל קצת שונה. אני פרסמתי בעבר פוסט עם זווית קצת שונה שמראה שהמצב היום הוא ממש לא בועה בקנה מידה היסטורי מוזמנת לחפש.
המטרה שלך אחרי המפולת זה לאזן מ-40-60 ל-50-50? זה הסיפור?
תבדוק היסטורית ותגלה שזה בסה"כ אותו תיק במונחי סיכון.
אני כבר חשבתי שאתה מתכנן איזה all in גרנדיוזי אחרי המפולת (שכמובן יהיה ברור לך ולא לכולם שזהו נגמרו הירידות).
מסכים איתך שחשוב לישון טוב בלילה, אבל צריך לבדוק שהפעולות שלך באמת מורידות סיכון.
אני בערך חצי מניות חצי כל השאר.
יש לי שני פרויקטים בארה״ב דרך קרן הגשמה (שאין לי מושג מה יעלה בגורלם)
כחצי מיליון שמושקע באגחים ומניות על ידי יועץ השקעות
כמו כן קרן פנסיה וקרן השתלמות במסלולים מנייתיים
מה שכן, לפני כחודש הסתבר לי שרואת החשבון הקודמת שלי חישבה לא נכון את מקדמות מס ההכנסה שהיה עלי לשלם ונדרשתי להשלים עוד 30 אלף שח- חייבת להודות שהתבאסתי מזה מאוד, וזה גרם לי להעריך מחדש את הקיבה שלי. יש לי תחושה שמפולת בשוק המניות תכניס אותי ללחץ פסיכולוגי גדול, ושום כסף לא שווה לי את המועקה הזו.
ונדרשתי להשלים עוד 30 אלף שח- חייבת להודות שהתבאסתי מזה מאוד, וזה גרם לי להעריך מחדש את הקיבה שלי. יש לי תחושה שמפולת בשוק המניות תכניס אותי ללחץ פסיכולוגי גדול, ושום כסף לא שווה לי את המועקה הזו.
אם 30K גורמים לך לכזאת תעוקה- בהתחשב בתיק ההשקעות המכובד שלך- אני חושבת שאת באמת צריכה לבחון מחדש את כושר הסיבולת שלך.
יש אפקט פסיכולוגי ידוע ששנאת ההפסד גדולה מאהבת הרווח אצל רוב האנשים. יתכן שגם אצלך ואם כן- אולי עדיף לך תיק סופר סולידי?
ידוע לי שהתיק עלה, אבל תשלום המיסים לא קשור לזה, אלא לרואת החשבון הקודמת שלי שלא חישבה נכון את מקדמות מס ההכנסה שהייתי צריכה לשלם מתוקף עבודתי, בלי קשר להשקעות.
אכן מעריכה מחדש את הסיבולת .
לא מעוניינת בתיק סופר סולידי כי אני בת 35 , ואם אני רוצה לייצר לעצמי איזשהוא עתיד כלכלי אז ברור לי שאצטרך לקחת סיכונים.
פשוט הצטרפות המקרים של 30k שנגוזו להם באחת, פלוס העובדה שהכתבה הזו שכנעה אותי יותר מהאחרות (אין לי מושג למה), גורמת לי לשקול צעדים.
אז בהחלט יתכן שלקיחת סיכון גדול רק תרחיק אותך מהעתיד הכלכלי שדיברת עליו, במידה ולמשל תמכרי את התיק בירידות (שיבואו עלינו לטובה).
אני חושב, וזה נכון לכולם, שיש למצוא אלוקציה שתגרום לך ללכת לישון בבטחון וללא הרהורים, בכל סביבת שוק שתהיה, ולאחר קריאת כל כתבה שהיא.
העצה שלי היא דומה למה שכבר נאמר - תעשי מה שגורם לך לישון טוב בלילה.
מעבר לכך - הייתי נמנע מלקרוא ״כתבות״ (זה overstatement רציני שכן לרוב מדובר בתוכן שיווקי, קידום עצמי, או לעיסה והעלאת גירה של כתבות מעיתונאות זרה), ובמקום זה לקרוא בלוגים של אנשים שייעוץ השקעות זה *המקצוע* שלהם.
שניים שאני אוהב זה:
A wealth of common sense
Pragmatic capitalism
בעיקרון אתה צודק, במקרה הספציפי הזה לא נראה לי שלסבר פלוצקר יש איטרס שיווקי. גם המאמר מוחבא במוסף הכלכלי כך שלא מגדיל את המכירות של העיתון.
בנוסף, אני לא חושב שזה נכון לטמון את הראש בחול. כשפלוצקר מדבר על כשל שוק במחירי האג"ח, כדאי לבדוק את הנתונים.
הנה סתם דוגמה שנתקלתי בה אתמול במקרה: אג"ח של אלקטרה נדל"ן שמדורג BBB (@פשפש - זה אומר שככל הנראה הוא יחזיר את החוב, אלא אם כן יצוצו בעיות) ונותן תשואה לפדיון של מינוס 0.44 .
האם זה אומר שצריך למכור הכל ולעבור למזומן - לא. האם זה זה אומר שצריך לנהוג ביתר זהירות ולפזר סיכונים? לדעתי כן.
@חתול לילה כמובן שיתכן והוא צודק. ויתכן ולא. ויתכן שהוא צודק וזה לא משנה והמצב הנוכחי ימשך עוד שנים רבות. השקעה ארוכת טווח של משקיע פסיבי לא צריכה להיות נגזרת של כתבה אחת שקראת, להיפך היא צריכה להיות חסינה למה שקורה בשוק, בטח ובטח לדעות של אנשים לגבי מה שהולך בשוק.
זה לא אומר כמובן שהקצאה לא צריכה להשתנות עם הזמן, אבל זה צריך לקרות לפי תוכנית כלשהי מתוכנתת מראש ולא באופן אמוציונאלי.
לגבי אגח - לא יודע, לא מבין בזה מספיק. מה שכן, לפחות הייתי עושה adjustment למצב הריבית והאינפלציה וצפי השינוי שלהם לעומת העבר.
בוא נגיד שכנראה יש לו יותר ניסיון בשוק מאשר לך (ובטוח שיותר מאשר לי).
מתוך הערך בויקיפדיה:
"בניתוחיו הכלכליים הזהיר את הציבור מפני מפולת הבורסה ב-1983, ההיפר-אינפלציה, הגרעון הממשלתי בתקופתו של שר האוצר אברהם שוחט, המיתון הכלכלי בארץ ב-1997 והפרטתבנק לאומי, והיה הפרשן היחיד שהתנגד ליישום המלצות ועדת בכר בטענה שהן חושפות את הציבור לסיכוני הבורסה."
תכף יגידו שגם היו לו נבואות שלא התממשו. יכול להיות. אבל להתעלם מהניסיון שלו ביהירות זו טעות.
לא מומחה גדול, אבל ג'נט יילן, שכנראה מבינה בכלכלה יותר מסבר פלוצקר (אם כי כמובן כלואה בין הרבה כוחות פוליטיים ואחרים) חושבת שהכלכלה האמריקאית בכיוון טוב. אחרת, לא בטוח שהייתה מעלה את הריבית כמו שאנחנו רואים בתקופה האחרונה. או שאני מפספס משהו?