• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תפקידים מעניינים עם משכורות גבוהות לבוגרי כלכלה (לא תיכנות)

• פותח הנושא פותח הנושא gooli
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

gooli

משתמש רגיל
דירוג
41
שלום לכולם,
אני בוגר טרי של תואר ראשון בכלכלה(מאונירסיטה, ציונים גבוהים אם זה משנה), אני עם רקע של כמה שנים בתפקיד דיי נישתי שלא קשור לכלכלה או לתחומים אחרים (בתפקיד הזה ביצעתי הרבה חשיבה אנליטית ומתן פתרונות בזמן אמת ותחת לחץ אבל הוא לא דומה לשום דבר מחוץ לעולם הספציפי הזה) כלומר בכל המובן של לחפש עבודה בתחום אני נחשב חסר ניסיון. אלא אם מחשיבים את עצם העובדה שאני נשאר שנים במקום עבודה כיתרון בפני עצמו. בקיצור, עדיין מחפש את עצמי.
קראתי את הנושא הבא:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/תואר-במנהל-עסקים-וכלכלה.11880/

כלומר, אני מבין שהרבה תפקידים שמוצעים לבוגר כלכלה יכולים להביא למשכורות נמוכות בטווח הרחוק.
אני גם מבין שבוגר כלכלה שרוצה להרוויח יפה, רצוי שיכוון לתפקידים בחברות הייטק (אם כי מבין שתפקידים מאד ספציפיים בבנקים ובתי השקעות יכולים גם להביא להכנסה יפה).

אם ככה, רציתי להתייעץ איתכם מהם התפקידים שיכולים להיות מתאימים לבוגרי כלכלה ושאפשר להרוויח מהם יפה (15 אלף ש"ח להתחלה ועד 30 אלף ש"ח לאחר ניסיון מבחינתי נחשב להרוויח יפה), שלא דורשים ידע בתכנות או הסבה לתכנות(כבר ניסיתי, לא הצליח) ושלא חייבים להיות בהכרח של כלכלן אבל שיש להם זיקה לבוגרי התואר הזה (כלומר שאם אציע את עצמי איחשב למועמד מתאים).

יותר חשוב מזה, רציתי להתייעץ איתכם מהן המשרות ההתחלתיות(ג'וניור?) שאליהן כדאי לכוון ומה הכישורים הנדרשים כדי שאפשר יהיה לבנות את עצמי, לצבור ניסיון ולהכנס לתפקידים אלה בעתיד, ובאילו חברות שווה להתמקד.

תודה(:

נערך לאחרונה ב:
אני מניח שאם הייתי בוחן את הנושא לפני 4 שנים יכולתי למצוא תואר קצת יותר מועיל אבל בכל זאת זה קרה וכבר סיימתי אותו, אני בטוח שיש איזו דרך למקסם את התועלת ממנו.

אני מניח שאם הייתי בוחן את הנושא לפני 4 שנים יכולתי למצוא תואר קצת יותר מועיל אבל בכל זאת זה קרה וכבר סיימתי אותו, אני בטוח שיש איזו דרך למקסם את התועלת ממנו.
תשמע אני צעיר ואין לי חברים בוגרי כלכלה שהגיעו ל״משהו מיוחד״, מסיפורים שלהם נשמע כי בבנק אפשר להתקדם ולהרוויח די טוב עם הזמן .
יש לי חבר שעובד בחברת ייעוץ אסטרטגי ואחרי התואר הרוויח 14 . לא יודע אם זה מייצג את שכר שאר העובדים בחברות מהסוג הזה אבל זה עוד נתון.
אולי קרנות גידור וקרנות הון סיכון יכולות לשלם טוב.
מכיר 2 מקרים שהלכו לתואר שני במנהל עסקים והצליחו להשתלב בהייטק כמנהלי מוצר שזה די טוב.
עוד 2 שאני מכיר שהם יזמי נדלן והתואר משמש להם .
מהתרשמות שלי : תואר שני יפתח דלתות קצת יותר מגוונות עם שכר קצת יותר גבוה .
מעבר לזה אם אתה רוצה להרוויח כמו איש תוכנה חזק בלי שום קשר לתכנות תצטרך להיות יזם אני מניח .

תודה.
הנטייה היא אכן יותר לחברות היי טק בתפקידים לא תכנותיים, מתוך הנחה שגם בתפקידים האלה אפשר לקבל בחברות ההיי טק תנאים יותר טובים מתפקידים מקבילים מחוץ להיי טק.
אז באמת כמו שהזכרת תפקידים כמו מנהל מוצר, אולי אנליסטים עסקיים או פיננסיים ודומיהם.
אז אם באמת למישהו יש רעיון לסוגי תפקידים כאלה שאפשר להתקבל אליהם ולאילו משרות התחלתיות כדאי להכנס כדי להתקדם אליהם בהמשך, אשמח לשמוע.
כמו כן מעניין אם רקע של כלכלן בארגונים לא הייטקיים יכול לעזור אחר כך בכניסה לתפקידים כאלה בהיי טק.

בכלכלה אין כסף. אבל דבר כן רווחי שאפשר לתרגם את זה אליו, זה נגיד ראיית חשבון. תמיד נדרש והתשלום מתגמל אחרי שתופסים קצב, בתעשייה.

עוד אופציה מעניינת ששמעתי עליה פעם, אפשר להעביר כמה שנים ברשות המסים בתפקיד פקח ואז לצאת למגזר הפרטי ולהרוויח אפילו מעל מיליון בשנה. אנשים כאלה נדרשים - שמכירים את המערכת מבפנים, וכל זה. אבל זה מסלול עם many strings attached (התחייבות לזמן ארוך לשירות המדינה). מהמסלולים שאתה מתחיל לראות כסף טוב רק מגיל 35 לפחות...

מהם התפקידים שיכולים להיות מתאימים לבוגרי כלכלה ושאפשר להרוויח מהם יפה (15 אלף ש"ח להתחלה ועד 30 אלף ש"ח לאחר ניסיון מבחינתי נחשב להרוויח יפה)
אני חושב ברצינות שאין בכוכבים שלך דברים כאלה מבלי להשקיע עוד זמן. אלה לא אופציות רעות בכלל, אבל אתה עדיין לא בנקודה שתוכל לעוף ככה. התואר היחיד שמאפשר דבר כזה בישראל 2020, זה מדמ״ח.

התואר היחיד שמאפשר דבר כזה בישראל 2020, זה מדמ״ח.
או שאפשר לעשות הסבה לדאטה סיינס/אנליסט, אבל בכל מקרה נדרש ידע חזק בתכנות פייתון בכל המשרות האלה.
כדי להרוויח בישראל 2020 צריך לאהוב לתכנת ולעשות את זה טוב.

אין לי בעיה לבנות את עצמי לטווח ארוך ו/או להשקיע זמן.
הכוונה שלי לא בהכרח הייתה להרוויח את המשכורות שציינתי באופן מיידי, אלא להרוויח אותן כתפקיד שני למשל אחרי שכן אצבור ניסיון בתפקיד פתיחה כזה או אחר שיכניס אותי לעניינים... והשאלה אם במקרים כאלה מדובר במשהו אפשרי(ואז מהי הדרך הכי נכונה לעשות את זה).

הנדסת חשמל
זה תחום שונה בתכלית עם פחות אפשרויות תעסוקה (מאשר תוכנה). לימודים משמעותית יותר קשים עם שכר התחלתי נמוך יותר.
הנדסת מחשבים
זה פשוט מדמ״ח ארבע-שנתי עם קצת לימודי מדעים בפנים ויותר נבירה בתפל. מעסיקים לא מסתכלים על הבוגרים האלה שונה בכלל.
זה כבר להשוות תפוחים לתפוזים... לימודים של כשבע שנים ואז עוד התמחות לעומת תואר תלת שנתי שבסופו פחות או יותר מיד נמצא במועדון החמש ספרות... זה קייס, להשוות את שני אלה.
הנדסת בניין
מהנדס הבניין היחיד שאני מכיר דווקא סיפר לי הרבה דברים לא מחמיאים על התחום. לא חושב שזה המקום לנבור.
ולא מפטרים אותך בגיל 45
טוב, כשמך כן אתה.
המיתוס על המתכנת שנשלח הביתה בגיל הזה זה בקצרה כמו המשל על הצרצר והנמלה (מדובר בצרצר)

זה תחום שונה בתכלית עם פחות אפשרויות תעסוקה (מאשר תוכנה). לימודים משמעותית יותר קשים עם שכר התחלתי נמוך יותר.
לא כי כלכלה ודמדח זה הולך ביחד.
חביבי כתבת שזה התואר ה"יחדי" והראתי לךש אתה טועה ומטעה.

פשוט תלמד לא לזרוק שטויות.
אני יכול להביא לך רשימה של תחומים שלא דורשים אפילו תואר והמשכורת שם 24+.
מדמ"ח זה לא הכל בחיים.
וזו לא הדרך היחידה לעשות כסף.
יש כאן בלחץ איזה 20 מתכנים שיוצרים איזו אשליית חרטה שכולם בתחום מקבלים 80K בחודש וזה המקצוע היחיד בעולם שמכניס כסף.

@אחד שלא יודע בסדר, אפשר גם להיות ״מארחת״ בדירה דיסקרטית ולהרוויח 50 אלף בחודש. או לחילופין סוחר סמים.
תמיד יש קאץ׳ איפשהו...

יש מלא תפקידים מעניינים לכלכלנים במשרדי הממשלה, השכר ההתחלתי כנראה לא להיט, אבל זה כן יציב, מעניין ואפשר להתקדם.

התארים והמקצועות שתארתי הם לא עבירה על החוק...
אבל האם הם מאפשרים להגיע ל-24 (כדבריך) לפני שמתחיל להופיע לך שיער שיבה? :|
יש משמעות גם לזה, כשמתכננים קריירה. זה לא חכמה לקחת מישהו בן 50 ולומר לבחור בן 20 ״בתעשייה X מרוויחים ככה״ מבלי לציין שכר התחלתי בכלל - שזה פרמטר קריטי.

אבל האם הם מאפשרים להגיע ל-24 (כדבריך) לפני שמתחיל להופיע לך שיער שיבה?
אני לא מכיר יותר מידי אנשים שהם לא בני גילי וההודעה שלי מבוססת על עשרות אנשים שאני יודע שמקבלים בטווחים של 20-24K אחרי שנתיים ניסיון, ללא תואר.
כמובן שהם חלק מהנישה של ההייטק אבל לא נוגעים בקוד.
למן הסר ספק טווח הגלאים הוא 22-32.

אנשים צריכים להבין שהייטק זה לא רק תכנות, זה נכון שמתחכנים נחשבים "יותר" כי הם יוצרים את המוצר בסופו של דבר, אבל לא כולנו כישורניים בשביל לתכנת.
יש מגוון רחב של תפקידים שדורשים ידע טכני אשר משלמים שכר טוב מאוד.

אני לא מכיר יותר מידי אנשים שהם לא בני גילי וההודעה שלי מבוססת על עשרות אנשים שאני יודע שמקבלים בטווחים של 20-24K אחרי שנתיים ניסיון, ללא תואר.
כמובן שהם חלק מהנישה של ההייטק אבל לא נוגעים בקוד.
למן הסר ספק טווח הגלאים הוא 22-32.

אנשים צריכים להבין שהייטק זה לא רק תכנות, זה נכון שמתחכנים נחשבים "יותר" כי הם יוצרים את המוצר בסופו של דבר, אבל לא כולנו כישורניים בשביל לתכנת.
יש מגוון רחב של תפקידים שדורשים ידע טכני אשר משלמים שכר טוב מאוד.
Point, proven. :lol:

Not something I'm involved in personally (Nor do I care to be) but there are a lot of 'gaming' companies around that have people who design game economies.

ממה שאני מכיר אתה יכול ללכת לחברת ייעוץ אסטרטגי, או לעבוד בבנק השקעות, יש שם הרבה כסף אבל בתמורה לכך תצטרך לתת הרבה זמן מהשבוע שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Lag תפקידים בתעשיית הפיננסים התפתחות אישית 4
P סמכויות ואחריות בעלי תפקידים/שותפים בשותפות אוף טופיק 0
J המלצה על יועץ משכנתאות ו/או בעלי תפקידים לבנית בית נדל"ן 31
P תפקידים שונים בפיתוח מוצר אוף טופיק 16
T עוגנים למשכנתא - נתונים מעניינים נדל"ן 5
A פרוייקטים מעניינים ששמתם עליהם את העין נדל"ן 46
ת ETFים בניהול אקטיבי מעניינים שוק ההון 0
עמוס פוסטים מעניינים של אסף נתן אוף טופיק 1
ח צמיחה של משכורות קטנות: חיים פשוטים (ונדל"ן) יומני מסע אישיים 22
D משיכת משכורות חודשית מהשקעה בשוק ההון שוק ההון 3