• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

למידה עצמאית בזמן פנוי - תכנות (או כלכלה).

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
1,426
שיטתי בפורום בחיפוש אחר המלצות ללמידה עצמאית, ראיתי לא מעט המלצות על Khan Academy - נרשמתי.

נכון לעכשיו אני בהתלבטות אם לעשות תואר בחשבונאות, או לנסות ללמוד בכלל מדעי המחשב.
עקב ההתלבטות חשבתי לנסות לתת צ'אנס ללמידה עצמאית - אני מחפש אתר חינמי ללא הגבלת זמן. האם ב "Khan Academy" יש הגבלה על כמות הסרטונים, שאלונים ובכלל התקדמות שניתן לעשות בחינם?
לא מצאתי התייחסות לכך באתר שלהם או בפורום, אשמח לדעת לפני אם יש הגבלות לפני שאתחיל ואתרגל לאתר מסויים.

לגבי כלכלה אני יודע מה ללמוד כך שלא אתייחס לזה בדיון.
לגבי תכנות, אני חסר מושג לחלוטין בתחום.

רמת המתמטיקה שלי די נמוכה, כבערך 3-4 יחידות.
האם הייתם ממליצים להתחיל דווקא מקורסים במטמטיקה, או שאפשר להסתדר ללא המתמטיקה בתור התחלה?

בנוסף וחשוב מכל - ממה לעזאזל להתחיל? :)
בהגדרות סימנתי "אוניברסיטה שנה א'".

בקורסים ישנן 5 אפשרויות:

האפשרויות הן מבוא לפיתון, תכנות מחשבים בjava, עקרונות מדעי המחשב, תאוריה במדעי המחשב, ו"pixar in a box" (אין לי מושג מה זה).
ממה הייתם ממליצים? מקריאה בפורום עושה רושם שהדעות חלוקות ולא מומלץ להתחיל מפייתון (?) - אשמח לשמוע דעות לגבי המתמטיקה וקורסים במדעי המחשב

חג שמח ובשורות טובות.

מה המטרה?

אם זה כדי להתקבל אח"כ לעבודה בהייטק אז אני לא חושב שאתה בכיוון.

אם זה בשביל האתגר האינטלקטואלי אז במתמטיקה יש דברים יפים (גם במדעי המחשב).

מה המטרה?

אם זה כדי להתקבל אח"כ לעבודה בהייטק אז אני לא חושב שאתה בכיוון.

אם זה בשביל האתגר האינטלקטואלי אז במתמטיקה יש דברים יפים (גם במדעי המחשב).
מתלבט בין לימודי תואר בחשבונאות או במדעי המחשב. אין רצון להתקבל לעבודה על סמך הלימודים החינמים.
יש רצון לחקור נושא לפני שאני פוסל עצמי כ"לא מספיק טוב עבורו"

למקרה שעוזר במשהו:
- קורס מבוא למאקרו כלכלה
- קורס מבוא למיקרו כלכלה
- מאתגר יותר: מתמטיקה וסטטיסטיקה לכלכלנים
- ואם כל זה עבר לך ממש בקלילות בלי למצמץ, תגדיל ראש ותנסה אקונומטריקה (זהירות - פצצה לפניך)

מתלבט בין לימודי תואר בחשבונאות או במדעי המחשב. אין רצון להתקבל לעבודה על סמך הלימודים החינמים.
יש רצון לחקור נושא לפני שאני פוסל עצמי כ"לא מספיק טוב עבורו"
אז אתה יכול להתחיל מפייתון. לדעתי זו שפה צעצוע אבל היא מסבירה טוב את העקרונות ולא צריך שום מתמטיקה.
java שפה יותר רצינית אבל כנראה תהיה קשה יותר למתחילים.

אגב, ג'ימיני או chatGPT יכולים לעזור לך לגבי ההבדלים בין השפות.

שיטתי בפורום בחיפוש אחר המלצות ללמידה עצמאית, ראיתי לא מעט המלצות על Khan Academy - נרשמתי.
ספרים רבותיי ספרים.
לא מבין למה אנשים נגררים לקורסים מקוונים סוג ז' במקום לקפוץ לספריה העירונית (או להוריד ספר דיגיטלי)
אם אתה לא יודע איפה להתחיל אז תתחיל מהספרים של האוניברסיטה הפתוחה. לרוב הם ממש מעולים.

אשמח לשמוע דעות לגבי המתמטיקה וקורסים במדעי המחשב
קורסים במתמטיקה ותיאוריה של מדעי המחשב - שיהיו מגובים ע"י מוסד אקדמי רציני כלשהו. אתה רוצה למשל ללמוד חדו"א מהשיעורים המוקלטים של הטכניון, ולא מקאן-אקדמי. כנ"ל עקרונות בסיסיים במדמ"ח אתה רוצה ללמוד מהספר של האו"פ.

לגבי למידה של שפות תכנות - פחות קריטי מי מלמד. ממילא רוב הלמידה של שפת תכנות היא בעשייה ולא בהקשבה להרצאות. פשוט תתכונן לתרגל הרבה את מה שלמדת וזה יהיה טוב מספיק.

האפשרויות הן מבוא לפיתון
תתחיל מפייתון. לא צריך לסבול לשווא.

מתלבט בין לימודי תואר בחשבונאות או במדעי המחשב
שים לב שכלכלה וחשבונאות אלו שני דברים שונים מהותית. אמנם הרבה אנשים מתבלבלים בין השניים, אבל הם לא דומים בכלל.

שים לב שכלכלה וחשבונאות אלו שני דברים שונים מהותית. אמנם הרבה אנשים מתבלבלים בין השניים, אבל הם לא דומים בכלל.
נכון, אך חשבונאות לא יהיה רלוונטי ללמוד באתר בין-לאומי. לא?
מבחינת מבואות ובסיס יש לא מעט מן המשותף.

אם יש לך הצעה ללימודי חשבונאות חינמיים אתה מוזמן לשתף.
ככל הנראה ארשם לקורס באוניברסיטה הפתוחה (חשבונאות) ב28.10, כך שאני מעדיף לא לבזבז כספים על ספרים כעת. ספרים של הפתוחה אין בספרייה העירונית (עבור חשבונאות).

מבחינת מבואות ובסיס יש לא מעט מן המשותף.
אני לא בטוח שזה נכון. אני למדתי כלכלה לפני לא מעט שנים, והיו איתי סטודנטים שלמדו כלכלה - חשבונאות. לא זוכר שהיה להם איזה יתרון כלשהו או פטור כלשהו. אבל אני כבר לא זוכר.

לגבי אתר/ספרייה/קורס - אתה צודק שחשבונאות זה מקצוע מקומי. אבל אני חושב שהבסיס דומה בין מדינות ואז בקורס הראשון אתה עדיין יכול לעשות בכל מקום. אבל אולי שווה לשאול מישהו שבאמת למד חשבונאות.
מעבר לזה לא הבנתי את הטיעון של הקורס חשבונאות מונע ממך לקנות ספרים.

אז אתה יכול להתחיל מפייתון. לדעתי זו שפה צעצוע אבל היא מסבירה טוב את העקרונות ולא צריך שום מתמטיקה.
java שפה יותר רצינית אבל כנראה תהיה קשה יותר למתחילים.

אגב, ג'ימיני או chatGPT יכולים לעזור לך לגבי ההבדלים בין השפות.
כמעט תמיד בפייתון הקוד הכי קצר. זה לא אידיאלי לruntime, אבל מושלם לראיונות עבודה

מעבר לזה לא הבנתי את הטיעון של הקורס חשבונאות מונע ממך לקנות ספרים.
מעדיף לא להכנס ליותר מדי רעיונות, מחשבות וחומרי קריאה. גם ככה אני מבולבל ובעל נטייה להתפזר, להרהר ולא להגיע להחלטה.

בסוף החודש או בתחילת נובמבר ככל הנראה אקבל חומרי לימוד מהאונ' הפתוחה. מיותר לדעתי לקנות ספרים כרגע, מעדיף תרגול של למידה אינטרנטית עבור לימעדים באונ' הפתוחה.

דרך אגב - מוזמנים לשתף שיטות למידה וטיפים כלליים. אני זוכר למשל ש "Therealdeal" פירט מצויין על איך הוא קורא ספרים ומיישם למידה מהם.
אם יש טיפים ללמידה אינטרנטית, אשמח לשמוע מבעלי הניסיון :)

נכון לעכשיו אני בהתלבטות אם לעשות תואר בחשבונאות, או לנסות ללמוד בכלל מדעי המחשב.
עקב ההתלבטות חשבתי לנסות לתת צ'אנס ללמידה עצמאית - אני מחפש אתר חינמי ללא הגבלת זמן. האם ב "Khan Academy" יש הגבלה על כמות הסרטונים, שאלונים ובכלל התקדמות שניתן לעשות בחינם?
לא מצאתי התייחסות לכך באתר שלהם או בפורום, אשמח לדעת לפני אם יש הגבלות לפני שאתחיל ואתרגל לאתר מסויים.

לגבי תכנות, אני חסר מושג לחלוטין בתחום.

רמת המתמטיקה שלי די נמוכה, כבערך 3-4 יחידות.
האם הייתם ממליצים להתחיל דווקא מקורסים במטמטיקה, או שאפשר להסתדר ללא המתמטיקה בתור התחלה?

בנוסף וחשוב מכל - ממה לעזאזל להתחיל? :)
בהגדרות סימנתי "אוניברסיטה שנה א'".

בקורסים ישנן 5 אפשרויות:

האפשרויות הן מבוא לפיתון, תכנות מחשבים בjava, עקרונות מדעי המחשב, תאוריה במדעי המחשב, ו"pixar in a box" (אין לי מושג מה זה).
ממה הייתם ממליצים? מקריאה בפורום עושה רושם שהדעות חלוקות ולא מומלץ להתחיל מפייתון (?) - אשמח לשמוע דעות לגבי המתמטיקה וקורסים במדעי המחשב

חג שמח ובשורות טובות.
מדעי מחשב בלי שאלה.

Khan Academy אתר חינמי לגמרי (non profit)
מעולה למתמטיקה של תיכון.
תתרגל לא להתרגל :)
כל מקור והחוזקות שלו. בסוף זה בעיקר סרטוני יוטוב בסך הכל.

לגבי מדעי המחשב, מומלץ מאוד וכנראה אחת הכניסות הכי נוחות לעולם הזה - CS50 של הארוורד.
הוא מתחיל ללמד ב-C ואז פייתון ועוד כמה בונוסים.
גם חינם לגמרי.

לגבי כלכלה, גם כדי לקבל בסיס טוב וגם כדי להבין האם זה בכלל מעניין אותך - marginal revolution university
מקור חזק מאוד וגם כן חינמי לגמרי.

לגבי חשבונאות, לא מכיר באופן אישי. מניח שאולי פחות רלוונטי ללמוד ממקורות לא ישראלים?

בהצלחה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H למידה עצמאית של שפות תכנות התפתחות אישית 27
עידו ג למידה חינמית כהכנה לתואר בחשבונאות / כלכלה וחשבונאות התפתחות אישית 18
עידו ג עבודה/למידה מרחוק התפתחות אישית 17
G שוהם ד' שאלת למידה שוק ההון 1
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
גראהם שנה של למידה - מה עכשיו? יומני מסע אישיים 27
נ למידה על שוק ההון בצורה מסודרת אוף טופיק 2
K למידה מרחוק אוף טופיק 10
י הרגל למידה לפים בשבוע- רעיונות לנושאים? התפתחות אישית 5
S חודש למידה ותחילת השקעה. שוק ההון 1
משה הדרכה על מיומנויות למידה ואיך להגביר ריכוז ומוטיבצייה התפתחות אישית 6
משה סיכום חוברת מיומנויות למידה התפתחות אישית 71
שרון שנה אזרחית מדהימה לכולם ותודה לסולידית על עוד שנה נפלאה של למידה אוף טופיק 0
liranviper תיק השקעות זמני במהלך תהליך למידה שוק ההון 25
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
עידו ג רצף זכויות - הפקדה עצמאית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ל קופת גמל ישנה לעומת השקעה עצמאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
navv החזר מס והפקדה עצמאית לפנסיה בהפסקת עבודה מיסים 5
S תביעה עצמאית של הביטוח בעקבות תאונת דרכים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
Michel ביצוע מהלך משמעותי של הפקדה עצמאית בקרן פנסיה מקיפה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A למי שמגיש דוח מס עצמאית מיסים 13
N הפקדה עצמאית לפנסיה ממלגת דוקטורט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב החזר מס שבח עצמאית נדל"ן 8
AbuNafha פנסיה בחברת ביטוח / בית השקעות VS ניהול פנסיה בצורה עצמאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
A משיכת קופת גמל עצמאית עם וותק גדול מ 15 שנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S למה קופת גמל להשקעה פחות טוב מהשקעה עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
A עבודת ייעוץ עצמאית בנוסף לעבודה שכירה למהנדס התפתחות אישית 12
N דירה להשקעה - מחיר למשתכן - לעומת קנית דירה עצמאית נדל"ן 14
I פדיון ביטוח חיים להשקעה עצמאית - בעד או נגד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
O לקנות מגרש שמחובר לחשמל ומים ולבנות עצמאית נדל"ן 46
P הכנסת הפקדה עצמאית של קרן השתלמות בגליון הוצאות/הכנסות משפחתי? צרכנות פיננסית 3
Lag קופת גמל להשקעה למול השקעה עצמאית שוק ההון 16
נ "גם לי יש רק תיק אחד" - דילמות לקראת השקעה עצמאית שוק ההון 3
י השוואות דמי ניהול בין קופת גמל להשקעה לעומת השקעה עצמאית שוק ההון 3
T פנסיה הפקדה עצמאית ומיסוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
aminadav עקיבת שוק עצמאית לצורך חיסכון בעמלות. שוק ההון 20
Mose רואה חשבון או הגשת דוח שנתי עצמאית מיסים 5
S ביטוח נכות בפנסיה לשכיר המפקיד עצמאית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
Y כניסה ראשונה להשקעה עצמאית סולידית שוק ההון 8
guesto עקיבת שוק עצמאית שוק ההון 106
י הפרשה עצמאית לפנסיה במהלך לימודים צרכנות פיננסית 3
G העלאת ההפקדה בקרן ההשתלמות והפקדה עצמאית צרכנות פיננסית 10