• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מליון דולר - והיעד הבא

הייטקיסט בגמילה

משתמש רשום
דירוג
32
נקודת ציון חגיגית בתחילת החודש - שווי נקי של מליון דולר.
כתבתי לפני מספר חודשים את הפוסט הראשון שלי בפורום (שנחטף על ידי טרול וננעל לצערי), ונקודה זו מרגישה לי ראויה לעדכון תקופתי.
מה השתנה מאז הפוסט הקודם ואיך הכל מתחלק?
קיבלתי את המלצות דעות הפורום להעביר את המניות לברוקר זר, צמצום אחזקות ישירות במניות: מכרתי חלקית, שילמתי מיסים, ועל אף הפיתויים רוב הרכישות היו של VWRA.
כמו כן חזרתי לעבוד בתחילת 2021, ולפרופיל הוצאות כמו לפני שנת השבתון. שינוי קטן הוא שעל אף המגורים עם בת הזוג, אני משלם את מלוא שכר הדירה. ההסכם הוא שאת ״החלק״ שלה היא מפקידה לקופת גמל להשקעה (מסלול S&P בסלייס, דמי ניהול נמוכים), והיא מאוד מרוצה בינתיים.

* מזומן:
שקלים - 20k ש״ח​
מטח (בעיקר פרנק שוויצרי, מחליף עבורי אגח) - 377k ש״ח​
* מניות - באינטרקטיב ברוקרז, כ 1,140k ש״ח.
$125k במדדים - 86k בVWRA ו37k בXLK​
$225k במניות ספציפיות.​
* פוליסות חיסכון: 1,500k ש״ח. כן, הן עדיין כאן, עוד לא מצאתי את התמריץ לפדות.
* קרן השתלמות - מסלול s&p במור 225k ש״ח

לא בספירה:
* פנסיה - מסלולי S&P בהלמן אלדובי 797k ש״ח.

מחשבות לתקופה הקרובה:
* האם לקנות דירה למגורים? לא רוצה להתעסק עם דירה להשקעה. שילוב של הסבל ממעבר דירה לאחרונה, צפייה במחירים של דירות סביבי מטפסים, לחץ קל של בני משפחה (והשתתפות משמעותית פוטנציאלית) - גורמים לי לחשוב שלהכניס חלק מההון הקיים (מה שבפוליסות חיסכון נניח) לדירה שאשמח לגור בה הוא לא רעיון רע כל כך. עוד בוחן.
* מהם היעדים הפיננסיים שלי בעצם? ״יותר״ זה לא מספיק. וכידוע שמה שלא נמדד לא משתפר. המעקב באמצעות האקסולידית תרם לי מאוד לאורך השנים האחרונות (ותיעדתי הוצאות מדי חודש ב2015-2020), מחפש את היעד הקונקרטי הבא לשאוף אליו.

לדעתי ל @הסולידית וחברי הפורום יש אחריות ישירה לכמעט מליון ש״ח - שוב תודה על כל הידע והדעות!

עוד יתרון בנדלן יכול להיות הגדלת הפיזור של כלל נכסיך. תשואה עתידית כמובן אי אפשר לחזות- יכול להיות שתרוויח ויכול להיות שתפסיד, אבל מה שבטוח שבמהלך כזה(ככל הנראה) אתה מוריד את תנודתיות התיק.

לחץ קל של בני משפחה (והשתתפות משמעותית פוטנציאלית
לא שופט, אבל אולי עדיף שבני המשפחה שלך ישמרו את הכסף שלהם לעצמם, סיכוי טוב שהם צריכים/יצטרכו אותו יותר ממך.

קנית דירה למגורים זו החלטה מאוד פרסונלית ויותר פסיכולוגית מכלכלית. אישית אני לא כ''כ מאמין בזה ובכל זאת עשיתי את זה, ולא בטוח שאני מצטער, כי יש גם הרבה יתרונות לדירה משלך. אני קצת מצטער שלא מיקסמתי את המינוף על הדירה כדי למזער את הפגיעה בתיק המנייתי.
מהם היעדים הפיננסיים שלי בעצם?
הייתי מכוון להיות מסוגל פרישה מוקדמת גם אם אתה לא רוצה לפרוש. זה משחרר אותך להתעסק רק במה שאתה רוצה בלי דאגות פרנסה.

עוד יתרון בנדלן יכול להיות הגדלת הפיזור של כלל נכסיך
זה אכן שיקול מרכזי
זו החלטה מאוד פרסונלית ויותר פסיכולוגית מכלכלית
לא משנה כמה האקסלים אומרים שאין סיבה לקנות, נראה תמיד שהמציאות בשטח אחרת. עוד לא פגשתי אחד שהתחרט על קניית דירה (מתביישים?).

לגבי מינוף - גם כאן אני על הגדר. פסיכולוגית קשה לי עם הלוואות והוצאת כסף שלא שלי. אי-המחוייבות הזו היא מה שאיפשר לי שנה ללא עבודה בלי לחצים.

כרגע מבחינת פרישה מוקדמת אני יכול לממן את ההוצאות השוטפות שלי בלי בעיה (כ7000 בחודש בממוצע, אחרי חופשות והוצאות חד פעמיות וכו׳). המספר הבא הוא להוצאות זוגיות ומתקרבים לשם. לשים חלק מהכסף הזה על דירה למגורים יקטין תנודתיות הוצאות חודשית ואת אי-הוודאות של מגורים שגם היא גובה מחיר.

עוד לא פגשתי אחד שהתחרט על קניית דירה (מתביישים?).
להתחרט זה ספקטרום...
אני לא כ''כ רציתי לקנות דירה מראש, אבל למשל אשתי מאוד רצתה והיא קצת מתחרטת, כי החלטנו שלא מתאים לנו לגור שם ובמחיר למשתכן אסור למכור במשך כמה שנים טובות.

חוץ מזה יש confirmation bias, לרוב האנשים זו אחת ההחלטות הכי גדולות בחיים, אתה רוצה שיודו בפניך שזו היתה טעות? מה גם שאין להם איך לדעת מה היה מצבם אם לא היו קונים, וגם תזכור ששוק הנדל''ן היה מאוד שמח בעשור האחרון, מה שממש לא קורה תמיד. אז חוות הדעת שאתה מקבל מאוד מוטות.

חוץ מזה יש confirmation bias, לרוב האנשים זו אחת ההחלטות הכי גדולות בחיים, אתה רוצה שיודו בפניך שזו היתה טעות? מה גם שאין להם איך לדעת מה היה מצבם אם לא היו קונים, וגם תזכור ששוק הנדל''ן היה מאוד שמח בעשור האחרון, מה שממש לא קורה תמיד. אז חוות הדעת שאתה מקבל מאוד מוטות.
לא לשכוח עוד עניין, שאנשים עם אחריות פיננסית ובפרט עוקבי הסולידית הם זן נדיר בארצנו.

מרבית הישראלים יקנו דירה "כי צריך" וישפכו לתוכה את כל הכסף שיש ואין להם (כולל כספי פיצויים). הם לרב גם יקנו הרבה בית וכמה שיותר מהר, עם ראיה קצרת טווח. הם לרגע לא חושבים על העובדה הולכת להיות עסקת התשלומים הגדולה והארוכה בחייהם.

אתן דוגמא קרובה אלי: יש לנו זוג חברים שקנו דירת 3 חדרים מתפרקת בעיר מגוריהם לפני כמה שנים.
הדירה הייתה מאוד זולה אבל מתפרקת והבעל היה בטוח שהם ישפצו אותה וימכרו אותה מהר ברווח. בפועל, הם שיפצו את הדירה בעלות של 150K (כ27% ממחיר הקניה). הם לקחו משכנתא יקרה ובאחוז מימון גבוה, וגם אז ההחזרים היו כבדים עליהם (הוא היה בין עבודות והיא הייתה סטאג'רית להוראה).

כיום ההכנסות שלהם גדולות פי 3-4 ולפני חצי שנה הם החליטו לפרסם את הדירה למכירה (עם לדת הבת השניה, הדירה נהייתה קטנה לטענתם). השבוע הם מכרו אותה כדי לקנות דירת 5 חדרים עם מרפסת (כי עכשיו הם יכולים לעמוד בהחזר החודשי של המשכנתא).

את הדירה הם מכרו בכ100K יותר מהעלות המקורית שלה. אם נוסיף לעלות הזאת את עלות השיפוץ, עמלת המתווך ושירות החוב (בניכוי ההוצאה האלטרנטיבית על שכירות), הם כנראה הפסידו 100K מההרפתקאה הזו. המספר הזה יקפוץ אם נוסיף את העלות האלטרנטיבית, אבל מהיכרותי איתם הכסף היה יושב בעו"ש במקרה הטוב ומבוזבז במקרה הרע.

והכי גרוע? בת הזוג לא מחשיבה במחיר קנית הדירה את העלות האסטרונומית של השיפוץ.

חוץ מזה יש confirmation bias, לרוב האנשים זו אחת ההחלטות הכי גדולות בחיים, אתה רוצה שיודו בפניך שזו היתה טעות?
מצד שני גם ההחלטה לא לקנות זו החלטה (ומבחינת המחיר שלה זה באותו סדר גודל)… ושם יש הרבה אנשים שדווקא כן מתחרטים:roll:

לא משנה כמה האקסלים אומרים שאין סיבה לקנות
אשמח לראות / לאתגר את האקסלים האלה (סתם מתוך עניין, כמובן שלא מתוך המלצה)

מטח (בעיקר פרנק שוויצרי, מחליף עבורי אגח) - 377k ש״ח
* פוליסות חיסכון: 1,500k ש״ח. כן, הן עדיין כאן, עוד לא מצאתי את התמריץ לפדות.
תנסה לקחת בתור הון עצמי את המטח (אני אישית מסתכל על דירה למגורים שאפיק דומה לאג"ח/ או מניות דיבדנד זהב כי זה נותן לי תשואה קבועה נטו של 3-4 אחוז - כי אני לא משלם שכר דירה ובעצם מעלים על ידי כל את התנודתיות וגם מכיר הדירה כבר לא משחק תפקיד)
תשלים את ההון העצמי מפוליסת החיסכון

בנוסף ממליץ לבדוק את החישוב פעמים
פעם אחת ללא משכנתא כלל
ופעם אחת עם משכנתא (לצורך העניין מסלול פינוי ולהישאר רק עם 2/3 פריים - תניח רבית 1 אחוז)

ואל תשכח להכניס לחישוב מס רווחי הון על מימוש תיק (במשיכת חודשית לדוגמא) מול פתור ממס על דירה ראשונה

באמת שלא בא לשכנע, או להמליץ - פשוט אוהב לאדגר את הדעה שלי ולאמת אותה עם מי שחושב אחרת כי תמיד מניח שאני טועה (-:

עוד לא פגשתי אחד שהתחרט על קניית דירה (מתביישים?).
אנחנו עברנו לדירה בבעלות המשפחה ששיפצנו על חשבוננו לפני כמה שנים ואני די מצטער על המעבר והתהליך. זאת למרות שחסכנו וחוסכים שכר דירה, כך שיש החזר השקעה יפה (אבל נמוך מ-20% להערכתי, ללא התחשבות בתשואה אלטרנטיבית על ההון שהושקע) לשיפוץ.

1. קשה לי עם הקצאת הון לא יעילה וקשה אתה רוכש דירה אתה חושב על העתיד ובמידה ומדובר במשפחה צומחת קשה לבחור מראש את השטח האופטימלי.
2. חווית השיפוץ הייתה די גרועה, ואני לא מספיק מרוצה מאיכות המוצר (נראה טוב, איכות בניה בעייתית משהו). בעת שיפוץ גם נוטים לתת חשיבות גדולה מדי להחלטות שאחרי זה מעניינות את התוספתן. סוג שיש, אריחים, כיורים וכו'. כל החלטה כזו דורשת הרבה זמן. כשאתה כבר גר בבית, אתה מבין שזה כמעט לא מעניין.
3. התעסקות עם שכנים / שיפוץ בבניין וכו' זה לא ממשקים שאני נהנה מהם. מרגיש שבשכירות הסיכון נמוך משמעותית. ויש פחות ממשק עם אנשים. צריך רק ליפול על משכיר טוב. לא קשה מהניסיון שלי והסביבה.

עבורי באופן אישי לא מתאים כנראה.
מעריך שלאדם הממוצע זה כדאי לגור בדירה בבעלותו מאחר ולרוב יכולות ההשקעה לא אופטימליות.

הדוגמאות והסיפורים על הדירות מעניינים, אבל נראה שבסופם המעורבים בוחרים להישאר עם הדירות/להשתדרג לדירה אחרת.
נתקלתם באנשים שגרו בדירה בבעלותם ובחרו למכור אותה ולחזור לשכירות (מלבד נשיאנו האהוב רובי ריבלין)?

אשמח לראות / לאתגר את האקסלים האלה (סתם מתוך עניין, כמובן שלא מתוך המלצה)
נראה לי שאעשה וויש מודלים נוסף בסופשבוע בעקבות הרעיונות שהעלית, תודה!

נתקלתם באנשים שגרו בדירה בבעלותם ובחרו למכור אותה ולחזור לשכירות (מלבד נשיאנו האהוב רובי ריבלין)?
נעים להכיר :)
בנינו בית, גרנו בו 15 שנים, השכרנו אותו עוד 6 שנים (ושכרנו במקום אחר), מכרנו לפני 7 שנים וגרים בשכירות חופשיים לזוז כאוות נפשנו.

הדוגמאות והסיפורים על הדירות מעניינים, אבל נראה שבסופם המעורבים בוחרים להישאר עם הדירות/להשתדרג לדירה אחרת.
סיפרתי לחבר טוב שההורים של אשתי מטרידים אותנו בנסיון לשדל אותנו לרכישת דירה למגורים.

אז הוא סיפר שבדיעבד, הוא מתחרט על זה ששילם כל כך הרבה כסף על הבית שלו + הוצאות נלוות (צנועות יחסית) ושהוא לא מבין איך השכנים שלו ממשיכים לשפוך כסף על הבית שלהם כל הזמן (שיפוץ כל כמה שנים, החלפת רהיטים בלתי נגמרת) במיוחד כשמדובר בישוב טרי.

אבל לפחות מעז יצא מתוק. ישר חשפתי אותו לבלוג והוא כבר כמה חודשים מתקדם מאוד יפה לעבר בטחון כלכלי.

אז הוא סיפר שבדיעבד, הוא מתחרט על זה ששילם כל כך הרבה כסף על הבית שלו + הוצאות נלוות
מעניין…
הוא מתחרט על כמה שהוא הוציא על הבית? או על עצם קניית בית?
היום בדיעבד הוא היה מעדיף לא לקנות בכלל דירה (גם אם זה רק להשקעה) ולחיות רק בשכירות? או שפשוט היה נכון עבורו לקנות משהו יותר זול/קטן?

אני חושבת שהרבה אנשים מתחרטים על העלות או סוג הדירה שהם קנו (יקרה מדי/זולה מדי/גדולה מדי/קטנה מדי/ישנה מדי/רחוקה מדי/רועשת מדי וכו׳ וכו׳). אבל משום מה הם פחות מתחרטים על עצם הקניה עצמה והם בטוחים שעכשיו, אחרי שהם ישדרגו/יעברו/יתקרבו/יתרחקו וכו׳ וכו׳ וכו׳… הקנייה תהיה מושלמת.

תכלס, בכל מקום ובכל בית יש יתרונות וחסרונות. בין אם קונים אותו ובין אם שוכרים אותו :roll:
וזה נכון שלאנשים שגרים בשכירות יותר קל לעבור ממקום שבו לא טוב להם, יחד עם זאת רבים לא עושים את המעבר הזה (מרצונם) על כל פיפס קטן, בטח לא בגיל שבו יש כבר משפחה/ילדים.

בטח לא בגיל שבו יש כבר משפחה/ילדים.
פעם נטיתי להסכים לזה (כי ילדים זקוקים, לדעתי, ליציבות בגילאי בי"ס) אבל אני רואה במושב שלי משפחות שחיות כאן בשכירות שנים רבות אז אולי בכל זאת מתפתחת בישראל תרבות השכרה שמאפשרת יציבות למשפחות שוכרות.

פעם נטיתי להסכים לזה (כי ילדים זקוקים, לדעתי, ליציבות בגילאי בי"ס) אבל אני רואה במושב שלי משפחות שחיות כאן בשכירות שנים רבות אז אולי בכל זאת מתפתחת בישראל תרבות השכרה שמאפשרת יציבות למשפחות שוכרות.
נראה לי שלא הבנת אותי :roll:
אני לא חושבת שאין אפשרות לגור לטווח ארוך בשכירות. למעשה אמרתי בדיוק להיפך. אני חושבת ש-*גם* כאשר גרים בשכירות עושים את זה לטווח ארוך (בין השאר בגלל הצורך/רצון ביציבות) ואם כן עוברים (מרצון) הסיבות למעבר הן לרוב דומות לסיבות למעבר מבית בבעלותך (כלומר סיבה יחסית כבדת משקל ולא סתם על כל גחמה).

אגב אני מאוד אשמח אם תתפתח כאן תרבות של השכרה לטווח ארוך. זה נפלא הן למשכירים והן לשוכרים.

מעניין…
הוא מתחרט על כמה שהוא הוציא על הבית? או על עצם קניית בית?
היום בדיעבד הוא היה מעדיף לא לקנות בכלל דירה (גם אם זה רק להשקעה) ולחיות רק בשכירות? או שפשוט היה נכון עבורו לקנות משהו יותר זול/קטן?

אני חושבת שהרבה אנשים מתחרטים על העלות או סוג הדירה שהם קנו (יקרה מדי/זולה מדי/גדולה מדי/קטנה מדי/ישנה מדי/רחוקה מדי/רועשת מדי וכו׳ וכו׳). אבל משום מה הם פחות מתחרטים על עצם הקניה עצמה והם בטוחים שעכשיו, אחרי שהם ישדרגו/יעברו/יתקרבו/יתרחקו וכו׳ וכו׳ וכו׳… הקנייה תהיה מושלמת.

תכלס, בכל מקום ובכל בית יש יתרונות וחסרונות. בין אם קונים אותו ובין אם שוכרים אותו :roll:
וזה נכון שלאנשים שגרים בשכירות יותר קל לעבור ממקום שבו לא טוב להם, יחד עם זאת רבים לא עושים את המעבר הזה (מרצונם) על כל פיפס קטן, בטח לא בגיל שבו יש כבר משפחה/ילדים.
מסכים איתך.
החבר לא מתחרט על עצם קניית הדירה, הגודל או המיקום (וגם לא על מחיר הבית). הוא גר בישוב בשומרון, עם נוף מדהים לירדן ובמרחק חצי שעת נסיעה מהמשפחות שלהם.

אבל, הוא מספר שבדיעבד הוא היה עושה את זה אחרת.
הם קנו את הבית כשהוא היה לקראת סוף הקבע ושנייה לפני התחלת תואר והיא בשנה האחרונה בתואר בסיעוד + 3 והם קפצו קצת מעל לפופיק ולא הצליחו לחסוך ו/או להשקיע במקביל והתפשרו על הרבה דברים.

היום, כ3 שנים אחרי, הם נמצאים במצב אחר לגמרי מבחינה כלכלית. ההכנסות שלהם קפצו פי כמה, אבל גם ההוצאות (עכשיו הם +5 ועוד אחד בדרך) אבל הם התחילו לנהל תקציב ומצאו הרבה שומן לחתוך.
גם עברנו על המשכנתא שלו וכמה תעלה לו ההלוואה בסך הכל (בניגוד לכמה הוא משלם כל חודש) ולא שמח מזה. לכן הוא מתכנן למחזר אותה בקרוב.

ולגבינו. אנחנו כן רואים ערך בהצמדת חלק מהשווי שלנו למחירי הדיור בארץ. בין אם על ידי קניית דירה למגורים או להשקעה.
that said, דירה היא מוצר צריכה (ספקולטיבי משהו) בעינינו ולכן זה נמצא בתחתית סדר העדיפויות שלנו.
כרגע התכנית שלנו לטווח הבינוני (עד גיל 35, 5 שנים) היא הגעה לעצמאות כלכלית ואז לשקול צעדינו, שאחד מהם הוא רכישת דירה. עד אז אנחנו סבורים שגודל המשפחה יתכנס ויהיה לנו כיוון לגבי האיזור בו נרצה לגור לטווח בינוני.

אצלי במשפחה הקרובה דווקא,
קנו בית, מכרו אחרי שנתיים
בנו בית, מכרו אחרי שנה
משכירים היום כבר יותר מ5 שנים + דירה להשקעה בישוב אחר
כן רוצים לקנות שוב בית אבל קצת מעבר להישג ידם כבר
(כל הביתים פרטים בערך ברדיוס של 1 קמ)

דווקא אצלהם זה לא היה השיקול הכלכלי, יותר התחושת חופש

אני לפחות הבנתי שיש אנשים שלא בנוים לקנות בית למגורים מבחינה פסיכולוגית כי הקירות סוגרים עליהם (אולי אבל הם מיעוט)

אני לצורך הדוגמא בדיוק הפוך, עכשיו מכרנו את הבית שלנו ובונים בית חדש
ונאלצים לעבור לשנה-שנה וחצי למשהו ביינתים
וממש קשה לי עם התחושה של שכר דירה
בודקים ברצינות אופציה לקנות דירה לשנה וחצי
> בכלל לא בגלל הפן הכלכלי או הביטחון הכלכלי, אלה בפן הפסיכולוגי שלא יכולים לפנות אותנו, שאנחנו יכולים לשפץ ולהשקיע ולשנות את הדירה איך וכמה שרוצים
ושלא צריכים הודעה מוקדמת וכו

נראה לי שאעשה וויש מודלים נוסף בסופשבוע בעקבות הרעיונות שהעלית, תודה!
נשמח לעדכון (-:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עשיתי את זה, מכרתי דירת גן במודיעין ב-2010. להערכתי הפסדתי מזה בערך מיליון וחצי שקלים.
הבעיה היא שבזמנו גם לא היה לי אומץ לשים את כל הכסף במניות. מניח שלו עשיתי זאת לא הייתי ניזוק כלכלית כפי שניזוקתי, כי הכסף שכן השקעתי דווקא עלה יפה. אז לאנשים כמוני זו עוד סיבה לקנות דירה (זולה!) - נותן יותר שקט לגבי ההשקעות ויכולת לקחת סיכונים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
P פנטהאוז ב21 מליון שקלים לא קונים ממכירת ספרים אוף טופיק 91
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J עמלת סנט למניה - מליון מניות שוק ההון 5
ט מה עושים עם 2.5 מליון כדי לדאוג לעצמך לעתיד? שוק ההון 10
ד מס רכישה על דירה ראשונה, מתחת ל5 מליון אוף טופיק 1
M ראיתם את הראיון עם זו שזכתה ב7 מליון בלוטו והפסידה הכול? אוף טופיק 102
א מה עושים עם מליון וחצי שקלים בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
H מקבל 10 מליון שח- פמילי אופיס, בית השקעות או PRIVATE BANKING? שוק ההון 140
M האם הפקדה חודשית קטנה עוזרת לתיק של 1.5 מליון שח? שוק ההון 12
Q אם היה לכם מליון שקל במזומן עכשיו שוק ההון 25
ז מליון שקלים, מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 11
ט השקעה של 2.3 מליון ש"ח, מדירה שתימכר. שוק ההון 31
ס קופת גמל IRA לשכירים עם צבירה של מעל מליון ש"ח צרכנות פיננסית 2
פ מליון שקלים ההשקעה הטובה ביותר /מה אתם הייתם עושים שוק ההון 37
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
hommie יחס שקל דולר שוק ההון 51
R שער דולר - מכירת rsu שוק ההון 3
א מה הדרך הכי סבירה שורט שקל/דולר שוק ההון 25
יעל נבט הצמדת דולר לפאונד שוק ההון 0
ה עמלות במטבע חוץ (דולר) שוק ההון 7
Y השקעה צמודת דולר קנדי שוק ההון 2
Z שער דולר של קרן כספית דולרית חשופה שוק ההון 7
M מיליון דולר מושקעים ב-VT בלבד - סיכון בתרחישי קיצון שוק ההון 30
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
I העברת דולר במזומן לפקדון דולרי צרכנות פיננסית 0
N IB - המרה של דולר או ישר לקנות בשקלים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
Y דולר קנדי שוק ההון 23
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
E העברת דולר מחשבון IBKR לבנק הפועלים. Correspondent? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
M מטבע Base בחשבון IB - שקל או דולר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
י מכירת מניות בהפסד אך שער דולר יותר גבוה שוק ההון 6
I השקעה לטווח רחוק אינפלציה ומיסוי ריאלי שקל/דולר שוק ההון 20
מ מה לעשות עם 80 אלף דולר? שוק ההון 7
M האם יש קרן / תעודה על אינדקס מטבעות (דולר יורו וכו) מקבילה ל MSCI World Index פוסטים מאיכות נמוכה 8
A גידור כנגד התחזקות דולר שוק ההון 9
N איך הוא הגיע למליון דולר אוף טופיק 0
י האם כדאי להמיר עכשיו דולר לשקל (60K)? צרכנות פיננסית 24
א הצמדת דולר לשקל בחשבון בינלאומי שוק ההון 3
M הימור על שער שקל/דולר שוק ההון 1
A להעביר לארץ 200,000 דולר, עמלות ומיסוי שוק ההון 5
F הסבר בבקשה על פער בין 1159193 שנסחרת ב7310 אגורות לבין IUIT שנסחרת ב-20.99 דולר? שוק ההון 2
Y חיובים אונליין ביורו או דולר, חשבון מטח, אשראי של הבנק, רק מטבע אחד כל פעם צרכנות פיננסית 17
Z שער דולר שוק ההון 114
ע ברוקר ארה"ב- קרן כספית דולר או יורו שוק ההון 9
I קרנות כספיות דולריות נקובות דולר שוק ההון 6
R מדד תל בונד-דולר והתחזקות הדולר שוק ההון 0
M החלפת שטרות 100 דולר ישנים אוף טופיק 6

נושאים דומים

Back
למעלה