וואו, תודה על כל המחשבות!
כמו שאמרו מסלול פיתוי יותר טוב כלכלית (יותר כאב ראש קצת בהתחלה)
מורכב לי כרגע, פלוס כל החסרונות שA42 ציין. אני מעוניין שהדירה תהיה רשומה על שמי, לא רוצה לגרור פנימה עוד ערבים ומעורבים.
מה גם שאם אני זוכרת נכון הפוליסה שלך היא במסלול כללי.
נכון מאוד. ההלוואה היא ל4 שנים, על 75% מהסכום בהלוואת בלון. זאת אומרת שבינתיים יש 1.5מ בפוליסת חיסכון, שעשתה מתחילת השנה כ9% אחרי דמי ניהול.
עם פריים-0.5% על 1.1מ של הלוואה, ההחזר החודשי הוא כ1000ש״ח. אין לי בעיה לעמוד בזה.
לגבי המינוף - לא הייתי לוקח את ההלוואה הזה כדי להשקיע בשוק ההון, כי זה מרגיש לי מסוכן. לנדלן, איפה שלא יהיה margin calls, זה משהו אחר.
מנטלית, מה שיש לי כאן בעצם זה עוד מסלול משכנתא בריבית נמוכה, שאני יכול בכל רגע לפדות אותו מכסף שכבר יש לי ומחכה לכך.
כמו שכתב
אנחנו תמיד נקשרים למה שברשותנו
נקשרתי לכסף שכבר נמצא שם, אז מנסה לנצל אותו לטובה. אם הייתי מתעורר מחר בבוקר עם מליון שקל בעוש לא הייתי מכניס לפוליסת חיסכון, אלא משתמש בהם ישירות כהון עצמי. אני לא יודע מה עדיף.
ולעניין המשכנתא עצמה
קראתי את ההמלצות, ומעט יותר בבלוג של משכנתאמן, קיצרתי את התקופה לטובת החזרים גבוהים יותר, שיניתי את התמהיל למומלץ של משכנתאמן ל2021: 50% פריים, 40% קלצ, 10% ממשתנה כל 5.
ההחזר המקסימלי האפשרי עבורי הוא 9א׳ בחודש.
ההצעה שקיבלתי מהבנק מורידה את הקלצ, אך מעלה את הפריים. אני מאמין שבהמשך המו״מ אצליח לעשות אחד מהשניים הבאים - 1. לקבל את ריבית הקלצ הזו לתמהיל המקורי (השלישים) בהחזר קצר יותר, 2. להוריד את ריבית הפריים בתמהיל הזה (קודם הייתה -0.6 עכשיו -0.3).
עשיתי בדיקות עם כמה מתווים של העלאות ריבית, והתמהיל מתמודד איתן טוב לדעתי. אצליח להתמודד עם עלייה במדד גם כן, אבל צמצום המשתנה מגן עליי פה במיוחד באורך כזה של משכנתא.
| סכום | מסלול | שיטת החזר | תקופה | ריבית | מדד | החזר חודשי | החזר כולל |
| 1 | 900,000 | פריים | שפיצר | 240 (20 שנים) | 1.3 | | 4,261 | 1,022,549 |
| 2 | 720,000 | קבועה לא צמודה | שפיצר | 240 (20 שנים) | 2.78 | | 3,914 | 939,426 |
| 3 | 180,000 | צמוד 5+5 עוגן אגח | שפיצר | 240 (20 שנים) | 1.4 | 1 | 862 | 241,152 |
| | | | | | | 9,037 | 2,203,127 |
נקודות לקחת בחשבון כשמחווים דעה - זו דירה למגורים, לפחות ל5 השנים הקרובות. שיעור החיסכון שלי גבוה ואני מסוגל לסגור חלק מהמסלולים אם אצטרך ב5-10 שנים הקרובות. בת הזוג גם עובדת אך לא נלקחה בחשבון כאן בכלל.