• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

פנטהאוז ב21 מליון שקלים לא קונים ממכירת ספרים

• פותח הנושא פותח הנושא pizzaman
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

pizzaman

משתמש סולידי
דירוג
22
בשנים האחרונות, משפיענים ברשתות החברתיות בישראל השפיעו משמעותית על נוף ההשקעות, על ידי השפעה ישירה על הדרך שבה משקיעים חדשים נכנסים לשוק. המשפיענים עובדים עם פלטפורמות השקעות כמו IBI Smart, מיטב-דש, ו-Excellence Trade על מנת לקדם גישה נוחה ודמי ניהול נמוכים בהשוואה לבנקים המסורתיים. כתוצאה מכך, בתי ההשקעות הגדילו את נתח השוק שלהם, אף על פי שהבנקים עדיין מנהלים את רוב חשבונות ההשקעות. בשנת 2024, 45% מהחשבונות החדשים נפתחו מחוץ למערכת הבנקאית, דבר שמעיד על שינוי מהיר בשוק.

המשפיענים מקבלים תשלום כספי על כל לקוח שפותח חשבון דרך ההפניה שלהם, עם עמלות שנעות בין 500 ל-800 ש"ח לכל חשבון. כמה משפיענים מובילים, כמו תמיר מנדובסקי, דיווחו כי הרוויחו כ-40 מיליון ש"ח מהפניות אלו, תוך ניצול התוכן החינוכי שלהם והמוניטין האישי. קהילות כמו "השקעות לעצלנים" ובלוגים פיננסים כמו "הסולידית" גם משחקות תפקיד מרכזי בהרחבת טווח ההגעה של הפלטפורמות, תוך חשיפת מידע לגבי פיצוייהם.

הטרנד האיץ כאשר בתי ההשקעות גילו כי גיוס דרך משפיענים זול ויעיל יותר מפרסום מסורתי. משפיענים לא רק שמביאים לקוחות חדשים, אלא גם מעודדים מעורבות ארוכה יותר, מה שמגדיל את שימור החשבונות. פלטפורמות ההשקעות חוו צמיחה משמעותית הן במספר המשתמשים והן בביצועים הפיננסיים, כאשר המשפיענים משמשים כמנוע צמיחה מרכזי באסטרטגיית העסקים שלהם.

כמה משפיענים מובילים, כמו תמיר מנדובסקי, דיווחו כי הרוויחו כ-40 מיליון ש"ח מהפניות אלו
מקור?
ומה המטרה של הפוסט?
מה הוספת חוץ מחצאי ציטוטים מכתבות שאפשר למצוא בכלכליסט (או בכל עיתון אחר שמתעסק ברכילות פיננסית)?

האם הלקוחות נפגעו מהעובדה שפתחו חשבון בניהול אישי?
מצד אחד הטענה שזה זול יתר מפרסום "ישן" ומצד שני ציון העובדה שהם "עלו" 40 מליון לבתי ההשקעות... מה היתה עלות הפרסום קודם?

קישור לכתבה הנדונה:

אני מניח על פי הכותרת שנתת לשרשור שמשהו פה לא מוצא חן בעיניך לגבי האופן שבו העסק הזה עובד.
אשמח אם תוכל לפרט מה הבעיה בו בעיניך על מנת שאפשר יהיה לקיים דיון ענייני.

בכדי להגיע ל40 מליון עם 800 שקל על כל נרשם חדש יש צורך בחמישים אלף נרשמים, לא מספר בלתי סביר לקהילה גדולה

אני לא נכנסת למספרים, אלא מדברת על העיקרון - כל עוד כל הצדדים נהנים ומורווחים (כולל אני כמשקיעה פרטית שפתחתי בזמנו חשבון מסחר דרך קישור עם ההטבות לחברים בפורום כאן) , וכל עוד הכל מתבצע בשקיפות - איפה כאן הבעיה שאתה מזהה?

אני לא נכנסת למספרים, אלא מדברת על העיקרון - כל עוד כל הצדדים נהנים ומורווחים (כולל אני כמשקיעה פרטית שפתחתי בזמנו חשבון מסחר דרך קישור עם ההטבות לחברים בפורום כאן) , וכל עוד הכל מתבצע בשקיפות - איפה כאן הבעיה שאתה מזהה?
אם ישנן פלטפורמות השקעה הרבה יותר טובות מאלו שהמשפיען מקדם האם יזכיר אותן או יחסום כל איזכור להן? ולחילופין האם יפרסם תלונות או ביקורות על הפלטפורומות שכן משלמות לו עמלה?

תמיר מנדובסקי, דיווחו כי הרוויחו כ-40 מיליון
תהיה בטוח שהוא על הרדאר של מס הכנסה אז אני מניח שבדקו אותו מכל כיוון ומצאו שהל תקין.

בכדי להגיע ל40 מליון עם 800 שקל על כל נרשם חדש יש צורך בחמישים אלף נרשמים, לא מספר בלתי סביר לקהילה גדולה
באותה מידה יכולת לכתוב: בכדי להגיע ל-400 מיליון עם 800 שקל על כל נרשם חדש יש צורך ב500 אלף נרשמים, לא מספר בלתי סביר לקהילה גדולה.
המספר (40 מיליון) שציינת לא מוזכר בכתבה (או בכל כתבה אחרת שראיתי), 800 זה הסף העליון של מה שמקבלים (500-800) והמספרים שמוזכרים לגבי כמות אנשים שהיו אצלו בקורסים לא מצביע בסבירות גבוהה על 50 אלף נרשמים חדשים.

באותה מידה יכולת לכתוב: בכדי להגיע ל-400 מיליון עם 800 שקל על כל נרשם חדש יש צורך ב500 אלף נרשמים, לא מספר בלתי סביר לקהילה גדולה.
המספר (40 מיליון) שציינת לא מוזכר בכתבה (או בכל כתבה אחרת שראיתי), 800 זה הסף העליון של מה שמקבלים (500-800) והמספרים שמוזכרים לגבי כמות אנשים שהיו אצלו בקורסים לא מצביע בסבירות גבוהה על 50 אלף נרשמים חדשים.
הוא מוכר קורסים לטענתו ב3000 שקל. ככה שבשביל להגיע ל21 מליון שקל צריך סה''כ 7000 לקוחות.
לא דבר כל כך קשה להשגה.

הוא מוכר קורסים לטענתו ב3000 שקל. ככה שבשביל להגיע ל21 מליון שקל צריך סה''כ 7000 לקוחות.
לא דבר כל כך קשה להשגה.
פות״ש דיבר על 40 מיליון רק מהפניות לפלטפורמות מסחר.

לחבר׳ה האלה יש קבוצות מדיה חברתית עם מאות אלפי עוקבים ופי כמה וכמה מכך מבקרים, משם חלק גדול מההפניות לפלטפורמות מסחר.

תהיה בטוח שהוא על הרדאר של מס הכנסה אז אני מניח שבדקו אותו מכל כיוון ומצאו שהל תקין.
אם 21 מליון (לפחות) זה הנטו כמה היה הברוטו? מעולם לא היה לי ספק שהכל תקין מבחינת מיסים, אבל מה הקשר?

לא דבר כל כך קשה להשגה.
בדיוק.
״השקעות לעצלנים״ מוכרים:
*) ספר
*) סדנת הבנת שוק ההון (קבוצתי) לפרטי + חברות
*) ליווי פיננסי אישי
*) בנוסף, הם מרוויחים מהפנייות (affiliates)

בהתחשב בזה שזה עסק עם (לפחות) 3 אנשים חוץ מתמיר,
ותקציב פרסום נרחב, אז כן - נראה שיש לו ביזנס טוב...

לחבר׳ה האלה יש קבוצות מדיה חברתית עם מאות אלפי עוקבים ופי כמה וכמה מכך מבקרים, משם חלק גדול מההפניות לפלטפורמות מסחר.
ד״א - אני בטוח שגם @הסולידית מקבלת מהפניות באתר + מחשיפת פרסומות באתר.
מגיע לה!

לא הבנתי מה הבעיה. אתה יכול לטעון באותה מידה שאיזה פרזנטורית של מזגנים ובנקים מרוויחה מליונים, וזה לא הוגן. חברות בשנים האחרונות הזיזו תקציבי פרסום לאונליין וגם לטירגוט יותר מדויק עם קבוצות מרוכזות וקהילות. אני למשל בכל מיני קבוצות צרכנות וקונה עם קודי קופון, אני מרוויח מוצר במחיר טוב, המוכר מרוויח לקוח, והמשווק גוזר עמלה, זה מצב מדהים והלואי שהכל היה ככה. לצערי, לפעמים יש מקומות כמו דירות שהתיווך בא על חשבון הלקוח/המוכר וכדומה, או סוכני רכב/ביטוח שמטרתם היא למכור והלקוח נפגע בשלל דרכים לעיתים.

זה נחמד מאוד, אבל חסר לך פרט חשוב, והוא ה-conversion rate.
היות ולשנינו אין אותו, אתה יכול לנחש שמדובר על 40 מיליון ש״ח ואני יכול לנחש 4 מיליון או 400 מיליון.

קודם כל שאפו לתמיר מנדובסקי ונאחל לפחות אותה הצלחה אם לא יותר לכל עם ישראל. שנית הבנתי שהוא נשוי לרופאה, אני מניח שגם לה יש חלק לא מבוטל בהצלחה. שלישית, אינך יודע מה מבנה המימון של הרכישה. רביעית המחיר שפירסמו הוא לא בהכרח המחיר האמיתי, עצם זה שהעיסקה התפרסמה עם ראיונות של הנוגעים בדבר מרמזת שהוא משמש פרזנטור סמוי של הפרוייקט, כלומר הוא "שילם" מחיר מלא אבל קיבל גם שכר עבור השימוש בשם שלו, כלומר העיסקה נטו יותר נמוכה (להבנתי מדובר בנכס שעמד ריק זמן לא קצר).

אם ישנן פלטפורמות השקעה הרבה יותר טובות מאלו שהמשפיען מקדם האם יזכיר אותן או יחסום כל איזכור להן?
לא הבנתי את הנקודה.

אם אתה נכנס למסעדה שמוכרת אוכל ב1000 ש"ח ובחוץ מוכרים אותו דבר בחצי מחיר... מי אנחנו שנלין ?
הדרך הקשה היא ללמוד לבד סטייל 'הסולידית' והרבה מהאנשים צריכים שיאכילו אותם בכפית [ואני בראשם]
בהינתן שהוא לא עובר על החוק, שיהיו לו לבריאות [במילים אחרות, למה לא חשבתי על זה לפניו]

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J עמלת סנט למניה - מליון מניות שוק ההון 5
ט מה עושים עם 2.5 מליון כדי לדאוג לעצמך לעתיד? שוק ההון 10
ד מס רכישה על דירה ראשונה, מתחת ל5 מליון אוף טופיק 1
M ראיתם את הראיון עם זו שזכתה ב7 מליון בלוטו והפסידה הכול? אוף טופיק 102
א מה עושים עם מליון וחצי שקלים בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
H מקבל 10 מליון שח- פמילי אופיס, בית השקעות או PRIVATE BANKING? שוק ההון 140
M האם הפקדה חודשית קטנה עוזרת לתיק של 1.5 מליון שח? שוק ההון 12
ה מליון דולר - והיעד הבא יומני מסע אישיים 55
Q אם היה לכם מליון שקל במזומן עכשיו שוק ההון 25
ז מליון שקלים, מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 11
ט השקעה של 2.3 מליון ש"ח, מדירה שתימכר. שוק ההון 31
ס קופת גמל IRA לשכירים עם צבירה של מעל מליון ש"ח צרכנות פיננסית 2