• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

השקעה לטווח רחוק אינפלציה ומיסוי ריאלי שקל/דולר

• פותח הנושא פותח הנושא Investoril
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Investoril

משתמש רגיל
דירוג
105
יצא לי לקרוא כאן ואני מעט מתלבט בסוגיות המיסוי הריאלי.
אם אני טועה אשמח לתיקון.
קרן שקלית תיהיה ממוסה בהתאם למדד המחירים לצרכן הישראלי.
קרן דולרית תיהיה ממוסה בהתאם לשער הדולר.

אדם א׳ לפני 20 שנה הלך והשקיע בקרן שקלית שמביאה 7% תשואה שנתית סכום התחלתי של 1,000,000 שקלים.
אדם ב׳ לפני 20 שנה הלך והשקיע בדיוק באותה קרן רק דולרית שנושאת תשואה של 7% שנתית, גם הוא השקיע סכום התחלתי של 1,000,000.

נניח ושניהם רוצים למשוך את הכסף ובסופו של דבר להמירו לשקלים, אם נזניח לרגע את עמלות קניה/מכירה/המרה.
לשניהם בסיום התקופה יש 4,038,739 שקלים לפני מיסוי.
מי שהשקיע בקרן השקלית (לפי ישראל האינפלציה מלפני 20 שנה הייתה 39%,כלומר אנו נמסה את אדם א׳ אך ורק על 4,038,739-1,390,558. לעומת זאת אדם ב׳ ימוסה לפי 4,038,739-1,000,000.

מה שהביא אותי למסקנה שאולי עדיף להשקיע במשקיעים שצמודים למדד המחירים לצרכן הישראלי.
איפה אני שוגה? הרי הדולר יכול לעלות ולרדת אבל האינפלציה לאורך זמן בוודאות תעלה(לפחות לפי ההנחה שלי). אז האם שווה להשקיע דרך ברוקר ישראלי על אף החיסרון בחוסר מכירה בשכבות ?
ונניח ומתאפשרת מכירה בשכבות, אפילו בIB זה משהו שבאמת מכפה על זה ? ונותן את האפשרות שזה ישתלם משמעותית יותר?
נניח ואני בוחר להשקיע דרך ברוקר ישראלי, האם באמת נשמרים הקניות שלי לאורך השנים כך שיהיה אפשר לחשב את האינפלציה בצורה מדויקת ?

ייתכן וזה התקטננות אבל לאורך זמן אולי זה מאוד משנה ולכן אני שואל. במיוחד לאור זה שעדיף להיות מוגן מפני אינפלציה במדינה בה אתה מתגורר.

תודה רבה למשתתפים.

שים לב שההחלטה אם המיסוי הריאלי יהיה צמוד למדד המחירים לצרכן או בשער הדולר לא תלויה בשאלה אם הקרן ישראלית או לא אלא בנכסים של הקרן.

לדעתי, אתה צודק. הבעיה היא שרשות המיסים חושבת שאין אינפלציה בדולר כאילו הוא מטבע ללא אינפלציה. אם יש 2 מטבעות ששיעור האינפלציה שלהם שווה אז השער שלהם נשאר שווה בתיאוריה, אבל ההיחלשות של כח הקנייה לא תבוטא בנוסחא של רשות המיסים. לאורך זמן ברב המטבעות יש אינפלציה אז למעשה מאבדים פה די הרבה. מה שהיה צריך למסות לפיו זה (שיעור אינפלציה בישראל + ההפרש בין השערים) או משהו כזה שהוא יותר הגיוני כי זה בעצם ממיר את האינפלציה הזרה לאינפלציה בשח.

* לא המלצה או ייעוץ.

שים לב שההחלטה אם המיסוי הריאלי יהיה צמוד למדד המחירים לצרכן או בשער הדולר לא תלויה בשאלה אם הקרן ישראלית או לא אלא בנכסים של הקרן.
בקרן ישראלית אתה מתכוון קרן שהושקה על ידי חברה ישראלית או קרן שנסחרת בישראל? מניח שבאפשרות הראשונה

בקרן ישראלית אתה מתכוון קרן שהושקה על ידי חברה ישראלית או קרן שנסחרת בישראל? מניח שבאפשרות הראשונה
למה שזה ישנה?

איפה אני שוגה?
אתה מניח שהמחיר (דמי הניהול השנתיים) של 2 הניירות זהה.
בנוסף, אם תסתכל על טווחי זמן ארוכים יותר תראה שהיתרון של מיסוי ריאלי יורד (כי החיסרון של דמי הניהול הוא אקספוננציאלי).
ונניח ומתאפשרת מכירה בשכבות, אפילו בIB זה משהו שבאמת מכפה על זה ? ונותן את האפשרות שזה ישתלם משמעותית יותר?
תלוי בתרחיש האישי שלך. בתרחיש שלי בהחלט כן.
אבל קח אקסל ותסמלץ לפי ההנחות שלך, אל תסמוך סתם על אחרים.
נניח ואני בוחר להשקיע דרך ברוקר ישראלי, האם באמת נשמרים הקניות שלי לאורך השנים כך שיהיה אפשר לחשב את האינפלציה בצורה מדויקת ?
כן.

אם הקרן לא נסחרת בישראל אין עליה מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן. לפחות אני לא מכיר אחת כזאת
נכון, אבל גם אם הקרן כן נסחרת בישראל זה לא בהכרח יגרור מיסוי שמתחשב במדד המחירים לצרכן.

אם הקרן לא נסחרת בישראל אין עליה מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן. לפחות אני לא מכיר אחת כזאת
רק חריג קטן,
במקרה שהנכס מוחזק על ידי חברה, אפילו חברת ארנק או חברה משפחתית, אז המסוי הוא תמיד על בסיס מדד המחירים לצרכן

רק חריג קטן,
במקרה שהנכס מוחזק על ידי חברה, אפילו חברת ארנק או חברה משפחתית, אז המסוי הוא תמיד על בסיס מדד המחירים לצרכן
תודה, לא הכרתי.
אפשר דוגמא בשביל להבין?

נכון, אבל גם אם הקרן כן נסחרת בישראל זה לא בהכרח יגרור מיסוי שמתחשב במדד המחירים לצרכן.
אז כיצד ניתן לדעת מיסוי של קרן ספציפית ? כיצד ימסו אותה?
רק חריג קטן,
נשמע מאוד מעניין, כיצד האזרח הפשוט יכול להשתמש בזה?

אז כיצד ניתן לדעת מיסוי של קרן ספציפית ? כיצד ימסו אותה?
התשקיף של הקרן אמור לספר את מנגנון המיסוי.
אגיד בהסתייגות שיש טענה שרצה ברשת, שיש קרנות מסויימות שלמרות שהתשקיף אומר שהמיסוי הוא לפי שער חליפין, הברוקרים (או חלקם) גובים לפי מדד המחירים לצרכן. אני לא יודע אם זה נכון, ואם כן אז טעות שלהערכתי תיסגר.

נשמע מאוד מעניין, כיצד האזרח הפשוט יכול להשתמש בזה?
הכנסות חברה משפחתית נחשבות להכנסות בעל המניות הגדול ביותר רבה, ושיעורי המס בהתאם.
מכיוון שזו חברה יהיה חישוב מס ריאלי על בסיס המדד, ומכיוון שאלה הכנסות בעל המניות הגדול ביותר, המס יהיה 25%, אבל עם אפשרות שיהיה מס נוסף 3%

תמיד מדברים על המקרה הכי גרוע מבחינה מיסויית (וזה בסדר להסתכל על כל התרחישים): למכור הכל בבת אחת בעוד X שנים.
הפערים במיסוי בהתאם למדד המחירים\שער המטבע מאוד מצטמצמים כשמסתכלים על תיק שבשלב המשיכה נמשוך כל פעם חלק קטן מהתיק. ויש כמובן את האפשרות למכור בשכבות ועוד פתרונות מיסויים אחרים. אני טועה?

תודה למשתתפים.
בנוסף האם מישהו יודע להגיד בוודאות לפי התשקיף(שמעט לא ברור) אם המיסוי על 1183441 הוא לפי מדד המחירים לצרכן או הדולר ?
ראיתי איפשהו שרשום שזה צמוד לדולר.

למיטב זכרוני - מדד המחירים. חפש בתשקיף "בסיס ההצמדה".
רשום, מה ניתן להסיק :
״בסיס ההצמדה – במכירת קרן חוץ בסיס המדד לחישוב סכום אינפלציוני יהא על פי השינויבשער המטבע בכפוף לכך כי: בתשקיף קרן החוץ מצוין ומתחייב כי 90% לפחותמהשקעותיה בכל שנת מס הן בנכסים שהריבית עליהם משולמת לפי שער המטבע העיקרי, 18או שהסכום האינפלציוני בהם מחושב לפי שער המטבע העיקרי בדומה לקרנות נאמנותוההנחיות הרלוונטיות להן, ובלבד שהקרן הודיעה לכך לבורסה והתחייבה לעמידתהבהוראה זו ולדיווח בכל מקרה של שינוי. לעניין זה "שער המטבע העיקרי" - שער מטבעהחוץ שבחרה בו קרן החוץ בתשקיף.במידה ולא התקיים האמור לעיל- יילקח כמדד, מדד המחירים לצרכן.״

רשום, מה ניתן להסיק :
״בסיס ההצמדה – במכירת קרן חוץ בסיס המדד לחישוב סכום אינפלציוני יהא על פי השינויבשער המטבע בכפוף לכך כי: בתשקיף קרן החוץ מצוין ומתחייב כי 90% לפחותמהשקעותיה בכל שנת מס הן בנכסים שהריבית עליהם משולמת לפי שער המטבע העיקרי, 18או שהסכום האינפלציוני בהם מחושב לפי שער המטבע העיקרי בדומה לקרנות נאמנותוההנחיות הרלוונטיות להן, ובלבד שהקרן הודיעה לכך לבורסה והתחייבה לעמידתהבהוראה זו ולדיווח בכל מקרה של שינוי. לעניין זה "שער המטבע העיקרי" - שער מטבעהחוץ שבחרה בו קרן החוץ בתשקיף.במידה ולא התקיים האמור לעיל- יילקח כמדד, מדד המחירים לצרכן.״
תמשיך לסעיף 12.1.6 :
בסיס ההצמדה לחישוב סכום האינפלציה יהיה מדד המחירים לצרכן

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H השקעה לטווח רחוק עבור הילדים שוק ההון 4
השועל השקעה לטווח רחוק - זוג צעיר שוק ההון 3
ח השקעה לטווח רחוק ודמוגרפיה שוק ההון 16
ש קרן חירום (השקעה לטווח קצר) שוק ההון 13
G פקדון מובנה S&P500 עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 3
G פקדון מובנה S&P500 עבור השקעה לטווח קצר צרכנות פיננסית 24
נ השקעה לטווח קצר לא קרן כספית שוק ההון 4
א השקעה באג"ח זבל לצורך חיסכון לטווח בינוני שוק ההון 11
א השקעה ב ETF לטווח של שנתיים שוק ההון 9
א השקעה לטווח קצר לפני רילוקיישן שוק ההון 6
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
N השקעה סולידית לטווח קצר שוק ההון 11
G השקעה ב ETF לטווח ארוך שוק ההון 10
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
ב השקעה לטווח ארוך עם תחנת יציאה בתום התקופה שוק ההון 1
B השקעה לטווח קצר-בינוני בשוק ההון שוק ההון 9
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
O השקעה לטווח ארוך מחקה באפט שוק ההון 18
A השקעה לטווח בינוני שוק ההון 3
א השקעה ב S&P ממונף - לטווח הארוך - מבוסס מחקרים שוק ההון 22
B השקעה של סכום מזומן לטווח קצר (1-3 חודשים) ב- US Treasury bills שוק ההון 5
N מכירת דירה להשכרה עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 10
S השקעה אופטימילית לטווח קצר בקרנות סל אג"חיות שוק ההון 7