• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מי מכם עבר/מתכנן לעבור לחו"ל?

  • פותח הנושא פותח הנושא Waler
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מי שעושה רעש מפריע ופוגע בזולת (שנאלצים בעל כורחם להקשיב לרעש הזה). אדם שלא מתחשב בסביבה שלו, שם *** על כולם סביבו, בהחלט מתנהג בצורה בהמית ומכוערת.
זו דעתך. לאנשים אחרים זה מחמם את הלב
 
מי שעושה רעש מפריע ופוגע בזולת (שנאלצים בעל כורחם להקשיב לרעש הזה)
במידה והוא פוגע בזולת אתה צודק. אבל הכל כמובן תלוי קונטקסט ויש המון מקרים שאין שום בעיה לעשות רעש מכיוון שזה מקובל ואנשים לא נפגעים מכך. זו היתה הכוונה שלי.

ברמת המקרו תמצא שם יותר חשש לכבוד. לא מבין למה המינוח משנה. ושוב ,כל אדם ראוי לשיפוט כלוח חלק מצד המתבונן
המינוח לא משנה. אם אני מבין אותך נכון אנחנו מסכימים על הרעיון.
 
גם לצקצק על מישהו שלחש לחברו בקונצרט זו התנהגות מכוערת לדעתי :)
הזכרת לי משהו שקרה לפני כמה חודשים. כמצופה מגולש בפורום הסולידית אני קונה בסופר זול- רמי לוי בבני ברק.
לפניי בתור לגבינות עמדה אישה מבוגרת שנמנית על "ישראל הראשונה" אם נרמוז בעדינות. היא הייתה עסוקה בלוודא שכל אחד יודע את מקומו בתור ("אתה אחריו? הנה תורך... יש עמדה פנויה למה אתה לא ניגש?) תוך כדי שהיא אומרת תודה בין לבין יותר ממה שחשבתי שאפשר לשלב בשיחה נורמטיבית.
בכל פעם שהתפנתה עמדה אם הבא בתור לא קפץ על המציאה תוך עשירית שניה היא צקצקה ודאגה לתזכר את כל הנוכחים.
הגיע תורה והיא מתזזת את העובד המסכן בגבינות מה ההבדל בין הסוג הזה לסוג אחר, שיחתוך 200 גרם ואם יצא 210 שיוריד... אפילו ביקשה לחתוך לה במיוחד חתיכה ובסוף החליטה שלא בא לה.
ואז מגיע השיא- תוך כדי שהעובד פורס לה גבינות ואני ממתין אחריה, היא מחליטה לשתף אותי בטיפ: "אני בדרך כלל לא באה לכאן, אני נוסעת לסניף ברמת החייל שם האוכלוסייה הרבה יותר נעימה, כדאי לך לנסות". ושיהיה מובן, היא ממש לא לחשה את זה והיו לא מעט אנשים בתור.

מבחינתה היא שיא הנעימות, אומרת תודה כל מילה שנייה ובין לבין יורקת ארס וביקורת על כל דבר שקורה סביבה.

בקיצור, מאחל לכולנו שלא ניכנס לשאננות הזאת שכולם פגומים ורק אנחנו מושלמים. לפעמים להקיף את עצמך ברפליקות של עצמך יכול להכניס אותך לבועה שאחר כך יהיה ממש קשה לצאת ממנה.

עריכה, נוספו כמה תגובות אחרי שכתבתי:

אדם שלא מתחשב בסביבה שלו, שם *** על כולם סביבו, בהחלט מתנהג בצורה בהמית ומכוערת.
היטבת לתאר גם את הגברת מהסיפור בצורה מושלמת, אכן בהמה.
 
זו דעתך. לאנשים אחרים זה מחמם את הלב
אפשר לומר זאת על כל דבר. אין לי שום סימפטיה כלפי אנשים שלא מתחשבים בסביבתם, מעניין אם השכן עם הקריוקי היה מחליש אותו כי זה מפריע לשכנים?
ושיהיה מובן, היא ממש לא לחשה את זה והיו לא מעט אנשים בתור.
להתנהגות מכוערת אין גזע או דת.
מה שצריך להוריד מיסים
המיסים (הישירים) בארץ יחסית נמוכים גם ככה.
 
זו דעתך. לאנשים אחרים זה מחמם את הלב
זה משהו שיצא לי לדבר עליו רק לפני חודש עם מישהי בגילי שמתעתדת לרדת גם כן. ברור לנו שזה נטו משהו מבפנים.
בשביל ההוא ששם מוזיקה, הוא "עושה שמח". אין לי ספק גם שהוא חושב ככה, ואם לאיזה אליטיסט (בעיניו) לא מתאים, אז הוא יכול לקפוץ. בשבילי, הוא מפגע סביבתי. למדתי להתעלם עם השנים, אבל לא יהיה פשוט נחמד יותר ללכת לאיפה שאין את זה?
אני יודע מה התשובה האישית שלי.
תשמע אח, נדמה שיש לך מלא כעס. חבל שאתה מוציא אותו סתם על אנשים מתדיינים איתך בפורום. אף אחד כאן לא מבקש ממך לא להביע את דעתך או לשתוק ובטח שאין שום קשר להיותך רוסי או וואטאבר.
הו לא, תאמין לי. יכול להיות שזה גם נובע מפער תרבותי, אבל תאמין לי שאפילו לרגע לא כעסתי באף דיון שהיה פה על הגירה. אני יכול לומר דברים קשים ביותר ולהישאר קר רוח. רק אל תחשוב שאני כולי מאדים פה מרוב זעם, כי זה ממש לא המצב. אני דווקא חושב שיש פה אחלה שיח.
אתה כן. אתה מיחס התנהגות מסוימת (שאתה גם מגנה) לרקע אתני מסויים.
שמעת פעם את משפט "לא כל המ*****ם הם טרוריסטים, אבל כל הטרוריסטים הם מ*****ם"?
זה שיש יוצאים מן הכלל פעם באף פעם, לא סותר את הכלל.
אני רק יוצא נגד הקביעה שעשה @AlexNOSAM שזה שעשה רעש הוא לא אברמוביץ׳ אלא ביטון וזו שעשתה בלאגן במטוב היא לא בעלת דרכון פולני.
יש דברים בחיים שהם self evident. האם הנפקתי את תמצית הרישום שלהם במשרד הפנים? לא. אבל לא צריך להיות חוש-חש הבלש כדי לפענח דברים מסוימים.
כמו שאני יכול להיכנס לחדר ואז שואלים אותי ישר: "מאיפה אתה בעולם?" כי ברור שאני לא specimen מקומי.
 
ואז מגיע השיא- תוך כדי שהעובד פורס לה גבינות ואני ממתין אחריה, היא מחליטה לשתף אותי בטיפ: "אני בדרך כלל לא באה לכאן, אני נוסעת לסניף ברמת החייל שם האוכלוסייה הרבה יותר נעימה, כדאי לך לנסות". ושיהיה מובן, היא ממש לא לחשה את זה והיו לא מעט אנשים בתור.

מבחינתה היא שיא הנעימות, אומרת תודה כל מילה שנייה ובין לבין יורקת ארס וביקורת על כל דבר שקורה סביבה.
היא תכלס צודקת וזכותה להגיד את דעתה.... . נמאס מהפוליטיקלי קורקט...
 
יש דברים בחיים שהם self evident. האם הנפקתי את תמצית הרישום שלהם במשרד הפנים? לא. אבל לא צריך להיות חוש-חש הבלש כדי לפענח דברים מסוימים.
בערך כמו להגיד שמי שבא מתרבות של קונצרטים בוינה ושומע את הסימפוניה התשיעית* הוא נאצי כי זה מה שהנאצים היו עושים כל שנה ביום הולדת של היטלר.

* אני מניח שהתכוונת לתשיעית של בטהובן. שאגב, די מצחיק קרוא לזה הסימפוניה התשיעית כאילו אין עוד כאלו אלא רק זו של בטהובן.
 
לא מתאימה לי תרבות כזו.שם קיללו את אתנו כיהודונים מסריחים פה אנחנו רוסים מסריחים שבגללם היהדות נעלמת.
גם "שם" יש אנשים שעושים דברים הרבה יותר דוחים "תרבותית" ממוזיקה רועשת בחוף הים.

לך זה מפריע ואתה זורם עם זה ויש אנשים שמעדיפים לעבור למדינה בה יש פחות "עידוד" לתרבות הערס.
כל אחד רשאי לעבור לאן שהוא רוצה. עולם חופשי. אבל אל תבלבלו בשכל שזה בגלל ה"ערסים". אנגליה זו מדינה עם עידוד לתרבות הערס? הממלכה הבריטית שומו שמיים! הסתובבת פעם בשכונות עוטפות בלונדון וראית את הפשע וההתנהגות של ילדים בני 13-18? לידם "ביטון" כמו ש @AlexNOSAM קורא לאנשים בהכללה הם מלאכים קטנים. כנ"ל גופניקים ברוסיה. בכל מדינה יש ערסים מהסוג שלה.

עריכה: קיבלו פה את עולי שנות ה90 בצורה נוראית, ועד היום חופרים לנו ביהדות כל מיני אוכלי חינם שאני ממן עם המיסים שלי.
פשוט משום מה כל אותם "עולים" לא יוצאים לרחובות ועושים פוגרומים בהקשר הזה.
נשמע לך הגיוני שיש כאן עולים מרוסיה שלא מוכנים להגיד מה היה השם ה"מקורי" שלהם לפני העיברות? באיזה קטע מישהו צריך להגיע למצב כזה שהוא מתבייש בשם שלו במדינת היהודים?
זאת דעתך האישית. לדעתי קיבלו את העולים בצורה סבירה לחלוטין, לא זרקו אותם למעברות ונתנו להם חופש בהחלטה איך לחיות את חייהם. אף אחד לא נכנס לי לצלחת, אני אוכל כמה חזיר שבא לי.
עיברות? בושה בשם? על מה מדבר? אני מכיר מאות רוסים, אולי 1% מהם עברתו את השם. מי שנולדו פה ההורים החליטו לתת שם ישראלי כנראה ב70% מהמקרים.
אולי הם לא יוצאים לרחובות כי רובם המוחלט ממש מבסוט? בטח אלו שיש להם קצת פרופורציות וחוו אפלייה אמיתית ומשטר מסוכן אמיתי.

איך שאני רואה אותה, ישראל מלאה באנשים קטנים וקולניים שנוברים לך בעבר האתני כדי לשפוט אותך גם אם אתה יהודי עם קבלות כמוני.
החלק השני קורה במלא מדינות. החלק הראשון הוא סובייקטיבי, אני חוויתי את קייב כמלאה באנשים גסים. אבל אני לא אקרא לכל אוקראיני אקראי שאני אפגוש בהמה חסרת תרבות, בניגוד למה שאתה עושה בשרשור הזה למזרחים.

מסובת בר מצווה אצל משפחת זוגתו של זמר מפורסם במגדל W בשכונת פארק צמרת בתל אביב נגמרה בתלונה למשטרה
יהיה צחוקים אם בטעות תגלה שזאת משפחה אשכנזית.

אני לא מתבטא בצורה גזענית כלפי אף אחד. אני פשוט מצביע על תופעות ונותן לאנשים אינטלגנטים להסיק דברים בעצמם. מה לעשות שהמציאות לא מתאימה לחליפה המחוייטת של התקינות הפוליטית.
אבל מי שבוחר לקרוא לי גזען או לתת לייק למישהו שקרא לי ככה, אז אני לא הולך פשוט לשתוק כמו הילד הרוסי הטוב שהייתי.
אתה לא יכול ללגלג על תקינות פוליטית (גם אני עושה זאת), ואז לפחד להגיד בפה מלא שאתה גזען FULL POWER וכלפי מי.

ולא ראית אף פעם אנשים שבאים מ״תרבות של קונצרטים בוינה״ ומתנהגים בצורה בהמית ומכוערת?
זה פשוט מדהים שאנשים שחוו גזענות לא מבינים דבר כזה פשוט... רבאק, אני מכיר כל כך הרבה אשכנזים ורוסים בהמיים שלא הייתי מתקרב אליהם ברדיוס של 50 מטר.
מי שעושה רעש מפריע ופוגע בזולת (שנאלצים בעל כורחם להקשיב לרעש הזה). אדם שלא מתחשב בסביבה שלו, שם *** על כולם סביבו, בהחלט מתנהג בצורה בהמית ומכוערת.
לא יודע איפה @AlexNOSAM גדל בישראל, אבל איפה שאני גדלתי אלו שעושים בדיוק מה שכתבת הם מכל המוצאים שאפשר רק לחשוב עליהם, בלי יוצא מן הכלל. זה כולל את אברמוביץ'.
וגם בטיסות ראיתי אברמוביצ'ים מתנהגים בצורה בהמית. מה זה בא להוכיח לעזאזל.
 
נערך לאחרונה ב:
היא תכלס צודקת וזכותה להגיד את דעתה.... . נמאס מהפוליטיקלי קורקט...
צודקת במה? היא מודדת את נעימות האוכלוסייה בסניפים השונים?
לי מאוד נעים לקנות שם ובאותו יום האישה הנרגנת הזאת עם ההערות שלה וההתנשאות על כל השאר הייתה מה שהפריע לי.
בעיקר זה שהיא הרגישה צורך לחלוק ולשתף את הסובבים אותה במה שעובר לה בראש.
 
בערך כמו להגיד שמי שבא מתרבות של קונצרטים בוינה ושומע את הסימפוניה התשיעית* הוא נאצי כי זה מה שהנאצים היו עושים כל שנה ביום הולדת של היטלר.

* אני מניח שהתכוונת לתשיעית של בטהובן. שאגב, די מצחיק קרוא לזה הסימפוניה התשיעית כאילו אין עוד כאלו אלא רק זו של בטהובן.
כשאומרים "הסימפוניה התשיעית" מבלי לפרט יותר, אז 99% שהכוונה היא לזו של בטהובן, כמובן.
והמשל שלך לא דומה לנמשל.
להערכתי האמת הפשוטה היא ש @AlexNOSAM פשוט אוהב את הערסים שלו (ואולי את הסביבה שלו באופן כללי) עם פחות פיגמנטים בעור.
זה לא עניין של צבע, אלא של תרבות.
באימפריה הרומית, היו קוראים לאנשים כאלה "ברברים". והם היו גם צפון-אירופאים (גרמאניים וגאליים) כמו צפון-אפריקאים (פונים ונומידיים).
יהיה צחוקים אם בטעות תגלה שזאת משפחה אשכנזית.
רק בשביל הפרוטוקול, עכשיו כבר מותר לומר שזה עומר אדם.
אתה לא יכול ללגלג על תקינות פוליטית (גם אני עושה זאת), ואז לפחד להגיד בפה מלא שאתה גזען FULL POWER וכלפי מי.
שוב פעם, זה פשוט לא נכון. אני יודע שזה נוח לקרוא לי גזען, כי זה מתיישב עם תפיסת העולם של אנשים מסויימים כאן, אבל באמת שאני לא.
פשוט הצבעתי על תופעות. אם אתם חושבים שלשים מוזיקה בים ולהדליק זיקוקים מהפנטהאוס זה משהו רע, אז זאת המסקנה האישית שלכם. לא העברתי שיפוטיות.
אתה הבאת את המשפט שלו כציטוט אז אני שואל למה.
כי יועז הנדל לימד אותי הלכה חשובה ביום שבו הפרשה הקטנה הזאת התפוצצה. למדתי ממנו שלא צריך באמת לומר הרבה בחיים כדי להעביר מסר. אנשים יודעים טוב מאוד מיהם פוקדי הקונצרטים ומיהם מתופפי הדרבוקות. שים גם לב שאני - בדומה לו - לא נקבתי באף אמירה מפורשת. כל מה שהסיקו כאן לגביי, זה נטו projection שאנשים עשו עלי מתוך הדמיון שלהם.
 
@AlexNOSAM - שאלה פשוטה לי אליך: אתה לא מכיר מזרחי במדינת ישראל עם תרבות/השכלה/(וואטאבר שאתה מחשיב כרלוונטי), ברמה גבוהה (סובייקטיבית עבורך)? אתה לא מכיר רוסי/אשכנזי במדינת ישראל במצב ההפוך?
 
כשבורים אומרים "הסימפוניה התשיעית" מבלי לפרט יותר, אז 99% שהכוונה היא לזו של בטהובן, כמובן.
תיקנתי לך.
זה באמת מאוד נוח לאנשים שלא מכירים הרבה סימפוניות (רובם גם לא באמת מכירים את התשיעית של בטהובן).

* תענוג להשתמש באליטיזם הנמוך של ״פוקדי הקונצרטים בוינה״.

והמשל שלך לא דומה לנמשל.
הוא זהה.
זו הכללה מטופשת וזו הכללה מטופשת.
 
בהחלט סעיף משמעותי בבנק המטרות שלי.
ככה:
1. אין לי אזרחות זרה. אני לא אשכנזי, אלא מזרחי שלא מיוצאי ספרד. ככה שאין לי שום אופציה לדרכון אירופאי. הכיוון הוא אזרחות מבוססת מקצוע נדרש בקנדה/אוסטרליה.
2. אני כרגע לומד ככה שעוד לא מתעסק בזה. אני רוצה לסיים תואר קודם ולקבל קצת ניסיון בשוק העבודה ולחסוך כסף.
3. אני לא סגור על ההחלטה ב 100%. ובגלל שזו החלטה משמעותית עם השפעות מרחיקות לכת + שלא תלויה רק בי, אני מודע לכך שברוב הסיכויים זה לא יתממש.
4. זוגתי לחיים כרגע גם פתוחה להעביר את חייה לחול. אין לי בעיה להתנתק מכאן ומהמשפחה, אבל אני בטוח שהם לא הולכים לעשות לי חיים קלים עם זה.
5. אני לא אוהב את ישראל. אין בי ציונות או נכונות אידיולוגית אחרת לגור במדינה הזאת על פני אחרות. יש לי אך ורק 2 סיבות למה לגור בו: א. המשפחה שלי וחברים שלי גרים פה, וב. התרגלתי לחיים בארץ וספגתי תרבות ישראלית והתעצבתי לפיה ככה שקל לי להשתלב פה לעומת בכל מדינה אחרת (במצב העכשווי). זהו. אני מעדיף לחיות במדינה ללא איום בטחוני מתמיד, ושבני לא יצטרכו להתמודד בגיל 18 עם הבחירה להצטרף לצבא שמתמודד עם איום בטחוני אמיתי או להכנס לכלא. כבר התרגלנו לכך לגמרי אבל אנחנו חיים תחת איום טילים ופיגועים ללא פתרון נראה באופק וזה לא מתאים לי.
6. חשוב לי לחיות במדינה עם אופי יותר ליברלי. מבחינה כלכלית המצב פה לא מאוד נורא (אבל יכול להיות יותר טוב), אבל מבחינות אחרות כמו למשל חוקי דת המצב פה לא משהו.
8. לא אוהב את הוייב הישראלי. אני מאוד מופנם ואוהב שקט. הישראלי הממוצע מאוד מוחצן ורועש וולגרי. מהסיבה הזאת אני מרגיש מאוד לא בנוח אפילו לעמוד בתורים (נצמדים אלי וצועקים לי באוזן).
9. לגבי שפה אני דובר רק אנגלית, אך מוכן כמובן ללמוד שפות נוספות. בקנדה/אוסטרליה, אין צורך שזה יתרון. מעדיף אקלים נוח, וחום על פני קור. לכן אני קצת חושש מקנדה מהבחינה הזאת. היתרונות לדעתי שווים את מחיר הקור.
ברשותכם אעשה follow up לתגובה הזאת
אז אחרי 4 שנים אני מרגיש שמידת הנכונות שלי להגר ירדה משמעותית.
הסיבה היא לא שאני אוהב את הארץ יותר, אלא שאני ששיקללתי למעלה את המחירים. בין היתר: ניתוק מההורים (רק מהם, פחות שאר המשפחה, אז אולי בעתיד הרחוק זה יטה את הכף), ניתוק מהחברים (בשנים האחרונות שכל אחד התחיל לעבוד ולהיות עסוק התחלתי להבין יותר את החשיבות שלהם בחיי), וגם הבנתי שיהיה מאוד קשה להיות זר וחדש בתרבות ושפה שונה.
אז כרגע זה משהו שירד מהפרק לעתיד הקרוב. אבל עוד 20 שנה זה מבחינתי פתוח לגמרי אם אהיה פה או לא.
 

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה יהיה תמריץ למדינה להשתפר להשאיר אותם
אולי, בנתיים זה לא קורה ומדד "בריחת המוחות" עולה בכל שנה(כלומר אנשים עושים תארים מוזלים על חשבון המדינה והמיסים ועוזבים לחו"ל וישראל מפסידה מזה הרבה כסף), השאלה היותר טובה האם המדינה תתעורר בזמן או שתתעורר שרק 50 אחוז מבוגרי התארים המדעים יישארו בארץ וישלמו את המיסים העצומים שהמדינה גונבת מהם?
וכמובן אפקט ה"אני לא מוכר להיות פרייאר היחיד" מתגלגל נורא מהר וישפיע על עזיבה של עוד אנשים בעלי יכול וכך הלאה ואני בספק שמדינת ישראל יכולה לממן את עצמה אם רוב האוכלוסיה כאן תהיה חרדית.
 
נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L לא נעים... כמה מכם היו בסיטואציה הלא נעימה של - אנחנו מחפשים עֲרֵבִים... אוף טופיק 24
Rio מישהו מכם השתמש באפליקציה RobinHood שמאפשרת קניית מניות בחינם? צרכנות פיננסית 16
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
ת קיזוז הפסדי עבר שוק ההון 0
ת קיזוז הפסדי עבר שוק ההון 3
Kipodi ביטוח רכב מקיף ללא עבר ביטוחי צרכנות פיננסית 3
G יומן מסע בצעדים קטנים אל עבר החופש יומני מסע אישיים 2
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
TheTieMan שינוי מסלול - הפקדות עבר + הפקדות עתיד או רק הפקדות עתיד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H כמה זמן עבר מהגשת דו"ח שנתי לקבלת שומה? מיסים 16
פ תשואות עבר לא מנבאות תשואות עתיד, מה בכל זאת הערך שלהן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
בייניש עבר רבעון מאז שפתחתי את התיק, תוהה אם אני מפספס משהו בזה שאני לא עושה כלום שוק ההון 9
O סרטון על משברי עבר שוק ההון 4
shlomi171 IB- הפקת דו"חות על פעולות עבר שוק ההון 2
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
S לגבי האתר שמשווה תשואות עבר של קרנות שוק ההון 7
א תשואות עבר של קרנות השתלמות שוק ההון 2
breezblock הלילה התיק שלי עבר מרווח להפסד שוק ההון 111
Waler מסעו של נורמן אל עבר החופש יומני מסע אישיים 81
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
SolidAce דירה בהנחה (כשאני לא מתכנן לקנות דירה?) נדל"ן 14
c881 אדם מתכנן ואלוהים צוחק נדל"ן 40
J מתכנן פרישה "בחינם" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ג המלצה על מתכנן פיננסי + פרישה צרכנות פיננסית 1
S במידה ואני מתכנן רילוקיישן פוסטים מאיכות נמוכה 9
P מתכנן פיננסי - האם יכול להועיל? שוק ההון 32
F מתכנן לחסוך ל 20 שנה בשביל אפקט ריבית דריבית שוק ההון 11
123W נשיא ארה"ב מתכנן להעלות את מס רווחי ההון ל 43% אוף טופיק 100
ע המלצה על מתכנן פיננסי צרכנות פיננסית 17
D מתכנן פיננסי CFP צרכנות פיננסית 20
נ סיוע באיתור יועץ/ מתכנן פיננסי צרכנות פיננסית 8
O דגשים במעבר בנק? (מתכנן השקעות בברוקר זר) צרכנות פיננסית 25
שלי משרד האוצר מתכנן פטור ממס רווחי הון עד 60000 שח בשנה שוק ההון 54
ט שוקל לקחת מתכנן פיננסי שוק ההון 4
ח האוצר מתכנן מיסוי קשיח על דיור, כדי לצנן את הביקוש מיסים 65

נושאים דומים

Back
למעלה