אורי
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,092
אחזור ואומר שזו לא הייתה ביקורת. כבר הסברתי למה. סליחה אם נעלבת.באמת ? זה לא נשמע ככה.
שני המשפטים הללו לא מתיישבים לי יחד, אם אתה מעוניין בשליטה גבוהה בהשקעות שלך אז למה אתה בוחר להשקיע במדינה שנמצאת אלפי קילומטרים ממך ?
למה שלא תשקיע במקום קרוב ? שבו אתה מכיר את האוכלוסיה, ויכול לשלוט ביותר משתנים. אני אצא מתוך נקודת הנחה שבארה"ב אתה נותן לחברת ניהול לטפל בנכסים שלך ? (אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה) אז כיצד זה מעיד על שליטה יותר גבוהה ?
כן, זה גורם לי לפספס מה בדיוק ? העובדה שאין לי חובות אכן גורמת לי לעבוד יותר קשה, אך היא נותנת לי עצמאות יותר גדולה.
בקיצור עזוב את הויכוח, זה חסר תועלת. אני לא משקיע בנדל"ן, אתה לא משקיע בשוק ההון.
שנינו מגיעים מגישות שונות לחלוטין עם דרכי פעולה שונים, רק המטרה שלנו היא זהה "עצמאות כלכלית".
לגבי שליטה, בשוק ההון אתה יכול לעשות רק שני דברים: לקנות ולמכור. זהו. אין לך שום השפעה על החברה שאת המניות שלה אתה קונה או המדד בו אתה משקיע. בנדל״ן, גם כשהוא מרוחק וגם באמצעות חברת תיווך, אתה מחליט הרבה דברים: איפה לקנות, באיזה מצב לקנות, איך ובאיזו רמה לשפץ, מה יהיה מחיר השכירות, מי יהיו הדיירים, לקחת משכנתא או לא ואיך לשלם אותה, לקנות ולמכור באלף דרכים שונות, איך לנצל את הטבות המס, באיזה מבנה משפטי להחזיק את הנכסים, האם לפצל או לא, האם להוסיף תוספת או שיפוץ שיעלה ערך ועוד. הנה דוגמה קצת יותר קונקרטית: בניגוד לבתים פרטיים, שמחירם מושפע בעיקר ממכירות של בתים דומים בסביבתם, ערך של נכס מסחרי נובע מה זרים התפעולי שלו. אם אתה קונה נכס ב-60% תפוסה ומעלה אותו ל-90% תפוסה העלית את ערכו של הנכס. זה בידים שלך, ועכשיו אולי תמכור, אולי תמחזר משכנתא, ותרוויח מעליית הערך הזו שאתה גרמת לה, ולא רק התפלת בלילה שיעלה ערך המניה.
את כל זה אפשר לעשות בישראל ואפשר לעשות במקומות אחרים, אבל תנאי שוק שונים מאפשרים דברים שונים. אי לכך ארה״ב מושכת אותי יותר מישראל כי היא מתאימה יותר לתכנית שלי (ועוד סיבות אחרות).