• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דמי ועד בית גבוהים מדי לתמורה?

• פותח הנושא פותח הנושא Count Olaf
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Count Olaf

משתמש רגיל
דירוג
195
היי חברים,
דמי ועד הבית אצלנו בבניין הם מעל 300 ש"ח לחודש.
התמורה היחידה שאני רואה לכסף הזה היא אור במדרגות ופעם בשבוע-שבועיים מנקה בחדר המדרגות.
זה גם כולל הסקה בחורף, אבל למי שאין לו הסקה דמי ועד הבית הם עדיין גבוהים, מעל 200 ש"ח בחודש.
ביקשתי פעם פירוט הוצאות מוועד הבית ולא קיבלתי שום תשובה.

לפני שאני בא בטענות ליו"ר ועד הבית (שנראה לי כמו אדם ישר מהיכרות מוגבלת), זה נראה לכם כמו תמורה הגיונית לכסף? אנחנו 7 דירות בבניין אז על פניו מדובר בסכום כסף גדול כל חודש שלא ממש מראה תוצאות.

ביקשתי פעם פירוט הוצאות מוועד הבית ולא קיבלתי שום תשובה.

יש הוצאות שהדיירים לא רואים בשוטף. למשל עלות תחזוקת המעלית מגיעה לסכומים גבוהים. לפעמים יש תיקונים בגג או בשטחים ציבוריים אחרים.
מיעוט הדירות בבניין מגדילה משמעותית את ההוצאה על ועד בית לכל דירה.
בכל מקרה כפי שיוסיק ציין, יש חובה לפרסם לדיירים את המאזן ופירוט ההוצאות, בדו"ח חצי שנתי.

נערך לאחרונה ב:
למשל עלות תחזוקת המעלית מגיעה לסכומים גבוהים. לפעמים יש תיקונים בגג או בשטחים ציבוריים אחרים.
+ ביטוח לבניין
+ טיפולי גינה
+ בעיות נזילות ואינסטלציה

אם יש מעליות בבניין זה גם יכול לצרוך לא מעט חשמל.

אם אין מעלית זה יקר, אם יש מעלית זה סביר.

מעלית מוסיפה כ700-800 שח לחודש.

לפי החוק פעם בחצי שנה צריכים לפרסם דוח הכנסות הוצאות.
הרבה מפרסמים רק פעם בשנה, אבל זה גם סביר

אינדיקציה נוספת שאתה יכול לקבל, זה לחפש בנין סמוך ולבדוק כמה רשום שגובים שם ועד בית, במודעה ביד 2 למשל.
זה תקף רק במידה והבנין די דומה לשלך (מספר קומות, שנת בניה וכו').

וגם אם גובים פחות ( יש אנשים שמתלהבים מזה)
לא בהכרח מדובר בהתנהלות טובה.

יש הוצאות שהדיירים לא רואים בשוטף. למשל עלות תחזוקת המעלית מגיעה לסכומים גבוהים. לפעמים יש תיקונים בגג או בשטחים ציבוריים אחרים.
מיעוט הדירות בבניין מגדילה משמעותית את ההוצאה על ועד בית לכל דירה.
בכל מקרה כפי שיוסיק ציין, יש חובה לפרסם לדיירים את המאזן ופירוט ההוצאות, בדו"ח חצי שנתי.
אין לנו מעלית, כאמור יש רק 7 דירות והבניין יחסית נמוך.

+ ביטוח לבניין
+ טיפולי גינה
+ בעיות נזילות ואינסטלציה
לא שמעתי שקיים לנו ביטוח לבניין אבל אולי. אם הוועד יפרסם דו"ח נוכל לראות שם.
הגינה - קיימת אבל ממש לא מטופלת. הדיירת באחת הדירות היא זו שארגנה מכל קומפוסט על חשבונה. אין שום קיצוץ דשא, גינון פרחים וכו'.
לגבי בעיות נזילות, דודי שמש וכו' - כל דירה משלמת על עצמה, בין אם בעל הבית אחראי או הדיירים עצמם. עוד לא שמעתי שוועד הבית משלם על בעיה כלשהי בצנרת. וגם אם כן, התקלות הנדירות האלה באמת מצריכות מעל 300 שקל כפול 7 דירות (מעל 2,300 שקל) בחודש באופן קבוע?

אני מבין פה שזה סכום גבוה מדי לבניין כמו שלנו.
לא נראה לי שאחראי ועד הבית יעשה הרבה בעיות אם אני אבקש דו"ח (שוב), אבל אם הוא כן יעשה בעיות, מה מומלץ לעשות?

בניין קטן ללא מעלית זקוק ל15,000 לשנה ע״מ לכסות הוצאות ביטוח, נקיון שבועי, חשמל, הדברה וטיפול בתקלות שוטפות קטנות. בהנחה שהסקה עולה 5,000 לשנה (לא מופרך), התקציב שלכם נשמע דווקא סביר, ואפילו די מוגבל עם רזרבות מועטות להתמודד עם הוצאות פתאומיות גדולות.

לפני שאני בא בטענות ליו"ר ועד הבית (שנראה לי כמו אדם ישר מהיכרות מוגבלת), זה נראה לכם כמו תמורה הגיונית לכסף? אנחנו 7 דירות בבניין אז על פניו מדובר בסכום כסף גדול כל חודש שלא ממש מראה תוצאות.
אני ועד הבית כבר 10 שנים ואני מת על אנשים כמוך, התשובה שלי היא תמיד זהה:
בוא תחליף אותי בתור ועד הבית ותעשה מה שאתה רוצה, משום מה עד היום זה לא קרה.
למי שרוצה לראות פירוט הוצאות אני מזמין אותו אלי בשמחה שישב על הקלסר של הקבלות, גם זה עד היום עוד לא קרה.
למי שמתלונן על זה שאין דו"ח הוצאות והכנסות מסודר אני אומר שהוא צודק ובאמת טוב שיהיה, כדאי שניקח הנה"ח מסודר ושאני אעלה את זה בישיבת הועד הבאה. נחש מה? גם זה עד היום לא קרה.

להתלונן? קל. לעשות משהו בנדון? קצת פחות.

אתה בעל דירה או שוכר?

אם אתה בעל דירה תוכל להצטרף לועד ולנסות להקטין את ההוצאות.
אני שוכר ולא בעל בית. אם זה אומר שאני לא יכול להצטרף לוועד הבית אז @אורי ג. הנה.
אני ועד הבית כבר 10 שנים ואני מת על אנשים כמוך, התשובה שלי היא תמיד זהה:
בוא תחליף אותי בתור ועד הבית ותעשה מה שאתה רוצה, משום מה עד היום זה לא קרה.
אתה לא חושב שלגיטימי לשאול את אחראי ועד הבית שאלות על הכסף של הדיירים, גם מבלי שהשואל ייקח על עצמו את המחויבות הגדולה הזאת שנים קדימה, שאני לא מזלזל בה בכלל, להפך?
אני חייב או לנהל את הכל לאורך כל השנה, או להגיד תודה שמישהו מטריח את עצמו?
לכל הפחות זה נראה לי תלוי באופי האנשים בבניין, אבל גם לא פייר באופן כללי.

בניין קטן ללא מעלית זקוק ל15,000 לשנה ע״מ לכסות הוצאות ביטוח, נקיון שבועי, חשמל, הדברה וטיפול בתקלות שוטפות קטנות. בהנחה שהסקה עולה 5,000 לשנה (לא מופרך), התקציב שלכם נשמע דווקא סביר, ואפילו די מוגבל עם רזרבות מועטות להתמודד עם הוצאות פתאומיות גדולות.
דווקא לי יצאה מסקנה אחרת. חלק מהדירות משלמות מעל 300 וחלק משלמות מעל 200 כתלות בהסקה, אז נניח ממוצע של 300 (אני בכוונה לא רוצה לדייק במספרים מטעמי אנונימיות), קרוב למציאות. יש 7 דירות ו-12 חודשים בשנה.
300 * 7 * 12 = 25,200.
אני מקבל את האמירה שהסקה עולה 5,000 כי אני לא יודע מה המחיר האמיתי. כאמור, מעולם לא קיבלנו פירוט הוצאות.
הדברה לא ראיתי אף פעם שבוצעה או שנדרשת או שפורסמה בלוח המודעות, אבל נניח שהיא קורית (בלי שום ריח).
נניח שהביטוח קיים.
"תקלות שוטפות" דווקא קורות אבל לעתים נדירות מאוד. כאמור תקלות צנרת, סתימות, דליפות וכו' מטופלות על חשבון הדיירים או בעלי הדירות.
עדיין יש כאן גבייה עודפת, אחרי שקיבלתי את המספרים האלה ואחרי שנתתי לוועד הבית ליהנות מכה וכמה ספקות.

אין ספק שהכי טוב לקבל דו"ח הוצאות מדויק במקום לנחש.
אין לי שום כוונה לעבור על הקבלות, כי אני לא רואה סיבה לחשוד באחראי ועד הבית שהוא בעצם משקר בדו"ח שלו (והאמת היא שאין לי זמן, תגידו שזו סיבה נוחה, אבל זאת האמת לגבי כולנו במרוץ הזה).
השאלה היא מה לעשות בתרחיש שבו האחראי שוב מתעלם מהבקשה, או בתרחיש שבו הדו"ח מתפרסם אבל The Math ain't Mathing.

אני שוכר ולא בעל בית. אם זה אומר שאני לא יכול להצטרף לוועד הבית אז @אורי ג. הנה.

אתה לא חושב שלגיטימי לשאול את אחראי ועד הבית שאלות על הכסף של הדיירים, גם מבלי שהשואל ייקח על עצמו את המחויבות הגדולה הזאת שנים קדימה, שאני לא מזלזל בה בכלל, להפך?
לכל הפחות זה נראה לי תלוי באופי האנשים בבניין, אבל גם לא פייר באופן כללי.
בטח שמותר ואפשר לשאול. אבל כמו שענו לך למעלה. להיות ועד בית זו מטלה לא פשוטה. ובהנחה שמדובר באדם ישר כמו שאמרת, סביר להניח שאין שם יותר מדי דברים למצוא. אתה יכול לחפש, אבל קח בחשבון שאתה צריך להשקיע זמן, להסתכל בהוצאות ובהכנסות ולעשות את החשבון. קח בחשבון שגם להקשות על אנשים, שבסה"כ עושים עבודה בשביל כולם, זה דבר שעלול להעיק. אני הייתי מציע לעזוב את האדם, בהנחה שנראה לך שהוא ישר.

בטח שיכול.
אתה לא חושב שלגיטימי לשאול את אחראי ועד הבית שאלות על הכסף של הדיירים
בטח שלגיטימי, יותר מזה: בוא שב ותראה את כל החשבוניות ואם תרצה אתן לך גם תדפיס חשבון בנק 12 חודשים אחורה (קרה לי פעם אחת).
בהחלט אתה אמור להגיד תודה. מישהו עובד בשבילך ועוד בחינם, המעט שאתה יכול לעשות זה לומר תודה.
אין ספק שהכי טוב לקבל דו"ח הוצאות מדויק במקום לנחש.
אבל אין דו"ח. בשביל דו"ח מישהו צריך להכין דוח כזה. אתה מוכן לשלם למישהו שיכין דו"ח כזה? אם כן גם השכנים שלך מוכנים?
מבחינתי שדייר יבוא עם רו"ח, עו"ד וגם רו"ח חקירתי, רק שלא יגרמו לי לעוד עבודה.
אגב אני מכיר בניינים שבאמת עשו כאלה דברים וגילו מעילות ענק, בימים אלו ממש יש תביעה גדולה בבניין לידי על נושא כזה.

כשהייתי בועד לא אהבתי את כל הטרחנים ש"רק שואלים" ולכן לא עשיתי זאת בעצמי מעולם לועד בבניין הנוכחי.
מה שיתקבל ברוח טובה יותר הוא הצעות לסיוע. אתה לא חייב להצטרף לועד באופן מלא. גם סיוע בנושא מסויים כדי להוריד עלויות (למשל, סקר שוק לקראת חידוש הביטוח או איסוף החשבוניות השנה כדי להפיק באקסל דוח הכנסות והוצאות), יתקבלו בברכה ברוב המקרים.

אבל אין דו"ח. בשביל דו"ח מישהו צריך להכין דוח כזה. אתה מוכן לשלם למישהו שיכין דו"ח כזה? אם כן גם השכנים שלך מוכנים?
מבחינתי שדייר יבוא עם רו"ח, עו"ד וגם רו"ח חקירתי, רק שלא יגרמו לי לעוד עבודה.
אגב אני מכיר בניינים שבאמת עשו כאלה דברים וגילו מעילות ענק, בימים אלו ממש יש תביעה גדולה בבניין לידי על נושא כזה.
אם חובה להציג דוח שכזה, האם שכירת רו"ח לנושא לא צריך להיות חלק מהתשלום הכולל של הועד?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי לנכים (נכות כללית) מיסים 3
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 8
M ניכוי גבוה מדי על דמי ביטוח לאומי/בריאות מיסים 5
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
מ החזר דמי ניהול למנהל כספי אחרים מוסדי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
algo.il דמי אבטלה VS קבלת זנבות במשכורת מיסים 1
algo.il דמי אבטלה VS קבלת זנבות במשכורת מיסים 8
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
A לאיזה שנת מס שייכים דמי אבטלה עבור דצמבר? מיסים 5
D ואנגארד מוזילה דמי ניהול (שוב), כולל בקרן העולמית שלה שוק ההון 2
א דמי כרטיס וביטולם צרכנות פיננסית 3
D דמי ניהול גבוהים בקופת הפנסיה שלי - האמנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
1 דמי לידה - חבות מס מיסים 11
A החזר דמי משלוח בביטול עסקה צרכנות פיננסית 1
A דמי התקנה- חוקי? צרכנות פיננסית 20
N דמי ניהול בקרן פנסיה ברירת מחדל לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס דמי ניהול בפנסיה ובקרן השתלמות לאחר השתדרגות משמעותית בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
A חישוב דמי שכירות בשבח נדל"ן 19
hommie האם יש מה לעשות עם דמי הניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
U דמי ניהול במסלול עוקב ס.פ 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S האם דמי הניהול האלה טובים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
מ דמי ניהול בביטוח מנהלים ללא תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Royi חישוב דמי ביטוח לאומי לעובד היברידי (שכיר ועצמאי) מיסים 8
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H מחקה תל בונד שקלי בנקים וביטוח דמי ניהול=0?? שוק ההון 1
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
G דילמת איזון אקטוראי מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
S תיאום דמי ביטוח לאומי מיסים 0
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
@ דמי ניהול מקרן כספית שוק ההון 8
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Kipodi דמי ניהול משתנים בקרן סל/נאמנות שוק ההון 3
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
ל דמי אבטלה אוף טופיק 4
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
I דמי חבר הסתדרות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O דמי לידה שמתקבלים בינואר על לידה בדצמבר מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה