SolidusMaximus
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,351
זה ממש מעניין, ומוזר, התרבויות השונות שיש במדינה.למרות שאין משכנתא מספר לכולם שיש
שרואים אותנו מוצאים הרבה כסף אז אומרים ששברנו חסכונות או השתמשנו בקרנות השתלמות.
נכון, גם בארה"ב יש את עניין ה"מיליונר בדלת ממול", כסף שלא מתרברב ומסתיר את עצמו, בטח במדינות עם פשיעה גבוהה, שלהיות עשיר שם זה לשים כוונת על המצח.
אבל בישראל זה ממש פער. פלחים סוציולוגיים מסויימים רק מדברים על תשואות, ומה יש ומה אין, ומתגאים בזה.
ובפלחים אחרים, אתה ממש צריך להמציא סיפורי מסכנות, רק כדי להסביר את החיים הנורמליים שלך, כי השתרשה נורמה שמסכנות היא ברירת המחדל, ואף תג גאווה.
ולא, אני לא חושב שזה בכלל עניין של כמה כסף יש לך - זה בדיוק העניין. זה לא שהעשירים בלבד מדברים על כסף, והעניים בלבד מספרים סיפורי חסכונות.
זה ממש עניין תרבותי - יש עשירים ואמידים בכל הקבוצות.
וכך, מי שמשתייך לקבוצה שבה אתה צריך לשדר מסכנות - ממש צריך להמציא מעשיות איך יש לו כסף לקנות משהו טריוויאלי.
מהצד השני - גם הלוזר ביותר, חייב לומר שהוא עומד לתת את המכה, אם הוא משתייך לחברה שמדברת על כסף.
לא אומר שזה ייחודי לישראל, גם במדינות אחרות יש רב תרבותיות, והשקפות מרקסיסטיות-קפיטליסטיות, אבל אני באמת חושב שבישראל זה יכול להגיע לידי אבסורד.
יש קבוצות בארץ שזה ממש בושה להודות שאתה בסדר, שטוב לך, שאתה לא עם הלשון בחוץ. אתה נתפס כרמאי או הזוי. אפילו כמושחת - מאיפה יש לך? ממי גנבת?
יש כל כך הרבה שמסתתר מאחורי המשפט הזה... בעולם שבו טלוויזיה זה כבר מזמן לא המדיה העיקרית, ובטח לא בתצורתה המסורתית.היא נראתה מאוד נבוכה ומלמלה "אני מצטערת, לא חשבתי שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם".