• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כרטיסי אשראי אמריקאיים [ו- credit score אמריקאי]

• פותח הנושא פותח הנושא Jane Doe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
1. עמלות סליקה מעסקים מקומיים (לא בחו"ל)
אני חושב שההבדל בינינו הוא מה אתה מגדיר חו"ל.
אתה קורא חו"ל - למה שמחוץ לארה"ב, נכון?!
ואני כוונתי חו"ל - למה שלא בישראל.

אתה קורא חו"ל - למה שמחוץ לארה"ב, נכון?!
לא.
אני קורא לחו״ל בהתאם לנקודת המבט.
עבור ישראלי - חו''ל זה מה שמחוץ לישראל.
עבור אמריקאי - חו''ל זה מה שמחוץ לארה"ב.
עבור יפני - חו''ל זה מה שמחוץ ליפן.
וכו'
ואני כוונתי חו"ל - למה שלא בישראל
הגדרה מאוד מוזרה ולא יעילה בהקשר הזה.
לכרטיס אמריקאי לא באמת מעניין אם החיוב בתוך ישראל או מחוץ לישראל.
רוב המדינות שהן מחוץ לישראל הן גם מחוץ לארה"ב, ולכן מבחינת האמריקאים הם לא שונים מישראל כי מבחינתם כולם מחוץ לארה"ב.
מה שמעניין אמריקאים זה אם הם בארה"ב או לא.

אני חושב שההבדל בינינו הוא מה אתה מגדיר חו"ל.
אגב, אחרי ההבהרה הזאת אני אפילו פחות מבין מה רצית להגיד בהודעה המקורית שלך:
ומתפרנסים עוד יותר מעמלות סליקה בחו"ל מחוץ לישראל.
תמיד ידעתי שזה ההבדל העיקרי בין ישראל לארה"ב.
מי בדיוק מתפרנס "עוד יותר" מעמלות סליקה מחוץ לישראל?
לא הצלחתי להבין אם אתה מתכוון באופן כללי לבנקים בכל המדינות האחרות מחוץ לישראל (ואז כמובן זאת טענה לא נכונה, ברוב מדינות העולם עמלות הסליקה המקומיות לא גבוהות יותר מבישראל. כלומר הם מתפרנסים באופן מאוד דומה למה שמתפרנסים בישראל).
או שאתה מתכוון לעמלות הסליקה של בנקים אמריקאים בלבד (שזה בערך מה שרשמת במשפט השני), אבל אז המשפט הראשון לא הגיוני כי בנקים אמריקאים מקבלים בערך את אותה עמלת סליקה ברוב מדינות העולם, בין אם בישראל או מחוץ לישראל.

ובאופן כללי, אחרי כל ההבהרות שלך, לא הצלחתי עדיין להבין מה לא נכון לדעתך בשורה התחתונה שרשמתי בהודעות הקודמות (שלא הזכרתי בה בכלל את המונח "חו"ל"):

בסופו של דבר ההבדל העיקרי בין בנקים אמריקאים לבין בנקים בכל שאר העולם זה:
1. הכנסה גבוהה בהרבה מעמלות סליקה מקומיות.
2. הכנסה גבוהה בהרבה מריביות.

אגב, אחרי ההבהרה הזאת אני אפילו פחות מבין מה רצית להגיד בהודעה המקורית שלך:

מי בדיוק מתפרנס "עוד יותר" מעמלות סליקה מחוץ לישראל?
לא הצלחתי להבין אם אתה מתכוון באופן כללי לבנקים בכל המדינות האחרות מחוץ לישראל (ואז כמובן זאת טענה לא נכונה, ברוב מדינות העולם עמלות הסליקה המקומיות לא גבוהות יותר מבישראל. כלומר הם מתפרנסים באופן מאוד דומה למה שמתפרנסים בישראל).
או שאתה מתכוון לעמלות הסליקה של בנקים אמריקאים בלבד (שזה בערך מה שרשמת במשפט השני), אבל אז המשפט הראשון לא הגיוני כי בנקים אמריקאים מקבלים בערך את אותה עמלת סליקה ברוב מדינות העולם, בין אם בישראל או מחוץ לישראל.

ובאופן כללי, אחרי כל ההבהרות שלך, לא הצלחתי עדיין להבין מה לא נכון לדעתך בשורה התחתונה שרשמתי בהודעות הקודמות (שלא הזכרתי בה בכלל את המונח "חו"ל"):

בסופו של דבר ההבדל העיקרי בין בנקים אמריקאים לבין בנקים בכל שאר העולם זה:
1. הכנסה גבוהה בהרבה מעמלות סליקה מקומיות.
2. הכנסה גבוהה בהרבה מריביות.
אי-הבנה, ולא דבר מעבר.
אני התכוונתי שתמיד ידעתי שבישראל העמלות סליקה הם מועטות, בניגוד לחו"ל.
וזה בהודעתך האחרונה תיקנת שזה ייחודי לארה"ב ולא לכלל עולמי, ושזה קשור לחברת האשראי/בנק ולא למיקום סליקה. (כלומר עסק ישראלי שסולק כרטיס אמריקאי ישלם עמלה גבוהה)
(הדו שיח שלי היה על מה שהבנת את דברי כביכול דיברתי על עמלת לקוח ולא עמלת עסק)

אני התכוונתי שתמיד ידעתי שבישראל העמלות סליקה הם מועטות, בניגוד לחו"ל.
זהו, שחו"ל זה מקום מאוד גדול :-)
הרבה אנשים (בעיקר אמריקאים) חושבים שכל העולם זה ארה"ב. בגלל זה היה חשוב לי להדגיש שעמלות הסליקה בארה"ב הן אלו שגבוהות ואילו ברוב שאר מדינות העולם הן לא שונות בהרבה מישראל (כמובן שיש עוד כמה יוצאי דופן חוץ מארה"ב).
ושזה קשור לחברת האשראי/בנק ולא למיקום סליקה. (כלומר עסק ישראלי שסולק כרטיס אמריקאי ישלם עמלה גבוהה)
זה לא מה שניסיתי להגיד. מצטער אם לא הייתי מובן.
זה קשור לחברת האשראי/בנק שנותן את שרותי הסליקה, שזה בגדול אומר שזה קשור למיקום.
כלומר עסק ישראלי שסולק כרטיס אמריקאי ישלם בדיוק את אותה עמלה כשמו שהוא מסלם על סליקה של כרטיס בריטי. העמלה שהוא משלם תלויה בהסכם שלו מול חברת הסליקה, שזאת חברה מקומוית.
אם אתה רוצה להיכנס למספרים:
בארץ יש שונות די גדולה, בהתאם ליכולת המיקוח של העסק וכו'.
אבל בגדול, בקצה העליון עסק ישלם על כרטיס ויזה/מסטרכרד ישראלי כ1.2-1.4%, על דינרס/אמקס בקצה העליון כנראה כ1.7% ועל מה שמכונה בעגה המקצועים בארץ "כרטיס תייר" (כלומר כל כרטיס שאינו ישראלי) כ2.5%
בקצה התחתון יש עסקים שמשלמים על כל כרטיס ויזה/מסטרכרד (בין אם ישראלי או תייר) 0.7%, ואם אני זוכר נכון העמלה הנמוכה ביותר לכרטיסי אמקס/דיינרס (בין אם ישראלים או זרים) היא 1.4%

בארה"ב עסקים משלמים כ 2-2.5% עמלת סליקה (אולי אפילו עד 3% במקרים מסוימים).
אני לא חושב שיש שם הבדל בעמלות הסליקה בין כרטיסים מקומיים לזרים.
מה שכן, יש הבדלים בין "סוגי" הכרטיסים. כלומר לא רק שאמקס/דינרס יותר יקרים מכרטיסי ויזה/מסטרכרד, יש מקרים שהעסק ישלם עמלת סליקה גבוהה יותר אם זה כרטיס ויזה/מסטרכרד "יוקרתי" לעומת כרטיס ויזה/מסטרכרד "פשוט".

עכשיו בכללי כל עניין עמלות הסליקה מורכב. בגדול חלק מהעמלה הולך למנפיק הכרטיס (נקרא גם "עמלה צולבת"), חלק מהעמלה הולך לחברת הסליקה (נקרא גם "תקבול הסולק") וחלק מהעמלה הולך ל"רשת הסליקה" (כלומר חברת ויזה/מסטרכרד/אמקס/דינרס העולמית).
אז בעצם הרווח של חברות האשראי מכרטיס האשראי עצמו הוא רק העמלה הצולבת.

(הדו שיח שלי היה על מה שהבנת את דברי כביכול דיברתי על עמלת לקוח ולא עמלת עסק)
בסופו של דבר את הבנק לא באמת מעניין אם הוא מקבל עמלה מהלקוח או מהעסק :-)
ואם אתה רוצה לפתוח פה דיון כלכלי-פילוסופי, אפשר גם לטעון שכל עמלה שהעסק משלם מתגלגלת בסופו של דבר ללקוח (לפחות באופן חלקי),

בכל מקרה, הנקודה היא שמנפיקי כרטיסי אשראי אמריקאים אכן מרויחים מעמלות סליקה (שנגבות מהעסק) הרבה יותר מאשר מנפיקים ישראלים או בריטיים (כי רוב העסקאות הן מקומיות ולא מחוץ למדינת הנפקת הכרטיס).
ובנוסף, יש להם הכנסה מאוד גבוהה מריביות (שהם גובים מהלקוחות ולא מהעסקים). הרבה יותר ממה שחברות כרטיסי אשראי ישראליות (וברוב שאר העולם) מרויחות מריביות. עבור הרבה בנקים אמריקאים, ההכנסה מריבית על חובות בכרטיסי אשראי גבוהה יותר מההכנסה שלהם מעמלות סליקה.

יש למישהו מחשבות על מתיחת הפנים של אמקס פלטינום? האם תוספת ה$200 לשנה שווה את הקרדיטים שהתווספו והאם בכללי מישהו פה מוצא את הכרטיס שווה את זה?

יש למישהו מחשבות על מתיחת הפנים של אמקס פלטינום? האם תוספת ה$200 לשנה שווה את הקרדיטים שהתווספו והאם בכללי מישהו פה מוצא את הכרטיס שווה את זה?
דווקא ההצעה החדשה נראית שווה יותר.

300 דולר דו שנתי, סהכ 600 על מלונות (אמנם הרוב יוקרה אבל יש גם לא סופר יוקרה) חישבתי בערך 4 לילות בשנה שזה מכסה.

יש קרדיט 25 בחודש לבידור - ליוטיוב פרימיום שאני גם ככה משלם עליו.

יש 200 דולר בשנה להוצאות נלוות באיירליינס - טריק שאני עושה, קונה cash bank ביונייטד וזה נחשב כהוצאה נלווית ומקבל עליה החזר מלא וניתן להשתמש לטיסות ביונייטד חופשי כמו מזומן. מי שיוציא את הכרטיס לקראת סוף השנה יוכל להנות מזה פעמיים כי זה מחושב פר שנה קלנדרית ולא שנת מנוי, נוסה בפועל ועבד. אז זה כבר 400 דולר לטיסות.

זה כבר כמעט העלות של הכרטיס אבל כמובן שזה יותר בשביל הכניסה ללאונג׳ים והסטטוס למי שזה משנה לו - הכרטיס הזה הוא יותר שואו מאשר ערך נטו אבל הקרדיטים האלו קצת מקלים.

300 דולר דו שנתי, סהכ 600 על מלונות (אמנם הרוב יוקרה אבל יש גם לא סופר יוקרה) חישבתי בערך 4 לילות בשנה שזה מכסה.
בגלל שהמינימום פר הזמנה הוא שני לילות ועל פעם אחת אפשר לקבל $300 חזרה, אני תוהה מה המינימום של זה במלונות יוקרה - למשל אם לילה עולה $600, אז זה הנחה של 25% ואולי בכלל הייתי מעדיף ללכת למלון ארבעה כוכבים שלי ולשלם $500 במקום $900 (אפילו אחרי ההנחה)?
זו באמת שאלה פתוחה מבחינתי בגלל מעט נסיון עם מלונות ובפרט עם רשימת המלונות שלהם.
יש קרדיט 25 בחודש לבידור - ליוטיוב פרימיום שאני גם ככה משלם עליו.
כן אני מנסה להעריך כמה יוטיוב פרימיום שווה לי כי אני כרגע לא משלם על זה וצופה עם פרסומות.
הדבר היחיד מהבידור שלהם שאני משלם עליו זה דיסני+הולו עם פרסומות אבל אני משלם על זה רק $3 בחודש…
יש 200 דולר בשנה להוצאות נלוות באיירליינס - טריק שאני עושה, קונה cash bank ביונייטד וזה נחשב כהוצאה נלווית ומקבל עליה החזר מלא וניתן להשתמש לטיסות ביונייטד חופשי כמו מזומן. מי שיוציא את הכרטיס לקראת סוף השנה יוכל להנות מזה פעמיים כי זה מחושב פר שנה קלנדרית ולא שנת מנוי, נוסה בפועל ועבד. אז זה כבר 400 דולר לטיסות.
תודה על הטיפ! אבדוק את זה
זה כבר כמעט העלות של הכרטיס אבל כמובן שזה יותר בשביל הכניסה ללאונג׳ים והסטטוס למי שזה משנה לו - הכרטיס הזה הוא יותר שואו מאשר ערך נטו אבל הקרדיטים האלו קצת מקלים.
כן מבחינתי גם הוולמארט+ זה $155 שאני משלם גם ככה.
ה$400 בResy זה גם ממש קל מבחינתי כי אני מוציא במסעדות האלה גם ככה.
וגם ה$200 אובר יחסית קל לי להשתמש כמעט בהכל והם מצטרפים ל$120 שאני כבר מקבל דרך הגולד.
אז מבחינתי אלה $755 שאני אוטומטית מקבל חזרה.
מה שנשאר להעריך זה האם הדברים הנוספים שווים לי ביחד $140:
1. יוטיוב פרימיום
2. כניסה ללאונג׳ים
3. הטריק שלך של $200 ביונייטד
4. UberOne (מה זה באמת ייתן לי?)
5. ה$600 הנחה למלונות יוקרה במינימום שני לילות לכל $300 הנחה
6. $300 קרדיט ללולולמון (לצערי אפילו אשתי לא התלהבה)
7. נראה לי שנשאר קרדיט לדיסני (לפחות אם אני לא עושה את היוטיוב פרמיום המשפחתי
8. עוד כמה דברים קטנים שיש שם

עושה רושם שהרשימה הזאת שווה $140

מה שנשאר להעריך זה האם הדברים הנוספים שווים לי ביחד $140:
1. יוטיוב פרימיום
2. כניסה ללאונג׳ים
3. הטריק שלך של $200 ביונייטד
4. UberOne (מה זה באמת ייתן לי?)
5. ה$600 הנחה למלונות יוקרה במינימום שני לילות לכל $300 הנחה
6. $300 קרדיט ללולולמון (לצערי אפילו אשתי לא התלהבה)
7. נראה לי שנשאר קרדיט לדיסני (לפחות אם אני לא עושה את היוטיוב פרמיום המשפחתי
8. עוד כמה דברים קטנים שיש שם
1- הפרימיום עולה באיזור 14 דולר בארהב לתכנית יחיד, בערך חצי מזה בארץ, על אותו מוצר אגב - אם אתה צופה הרבה זה שדרוג יפה, אבל אחכ אי אפשר לחזור ללצפות עם פרסומות ראה הוזהרת.
2 - אם אתה טס הרבה בתוך ארה״ב באקונומי, אז אפשר לומר שזה חוסך את ה-10-20 דולר שתבזבז בסטארבקס או על איזה חטיף בשדה תעופה. אני גם אוהב את החוויה, למרות שבתכלס יש שם כל כך הרבה אנשים בפנים ולפעמים תור שזה כבר מרגיש כמו טרמינל אבל תלוי באיזה שדה. אם אתה טס בביזנס, אתה תקבל כניסה ללאונג׳ של אותה חברה בכל מקרה בחינם.
3 - הטריק הזה אחלה, למרות שעדיין לא השתמשתי במה שצברתי שם כי פשוט לא יצא לי לטוס עם יונייטד (זה נקרא travel bank). אני מנסה למצוא עוד דרכים אולי לעשות משהו דומה עם חברת תעופה אחרת.
4 - זה נותן הנחות על הזמנות של אובר ומוריד לך את דמי המשלוח באובר eats - זה אחלה דווקא.
5 - באמצע שבוע בווגאס, אתה יכול למצוא מלונות כמו mgm park באיזור ה-150-200 דולר ללילה, בהנחה שאתה לוקח 2 לילות כי זה המינימום, אז בעצם מחקת את הקרדיט, אתה מקבל 100 דולר לבזבז במלון עצמו גם בנוסף על אוכל וכד, אבל יש resort fee של בערך 50 דולר ללילה.

אני שוקל ברצינות את הכרטיס הזה שוב ואצלך זה דיי no brainer במיוחד אם אתה כבר אוכל באותן מסעדות ומשלם על הוולמארט.

1- הפרימיום עולה באיזור 14 דולר בארהב לתכנית יחיד, בערך חצי מזה בארץ, על אותו מוצר אגב - אם אתה צופה הרבה זה שדרוג יפה, אבל אחכ אי אפשר לחזור ללצפות עם פרסומות ראה הוזהרת.

העניין שגם הילדים שלי ואשתי צופים אז אולי עדיף לי כבר משפחתי. המשפחתי כבר די יגמור לבד את ה$300 קרדיט לבידור.
3 - הטריק הזה אחלה, למרות שעדיין לא השתמשתי במה שצברתי שם כי פשוט לא יצא לי לטוס עם יונייטד (זה נקרא travel bank). אני מנסה למצוא עוד דרכים אולי לעשות משהו דומה עם חברת תעופה אחרת.
אז בעצם ברגע שקנית את הtravel cash הזה קיבלת זיכוי לאשראי? ועכשיו אפשר להשתמש בזה גם לרכישת כרטיס?
אתה יודע למה לא כולם מדברים על זה ואומרים שאפשר רק checked bag וכאלה ולא airfare?
4 - זה נותן הנחות על הזמנות של אובר ומוריד לך את דמי המשלוח באובר eats - זה אחלה דווקא.
ראיתי תגובות ברדיט שטוענים שזה רמאות ושהם מעלים את המחיר של דברים ויוצא לבני זוג שלהם אותו דבר עם דמי משלוח אפילו שאין לבן זוג uber one.

5 - באמצע שבוע בווגאס, אתה יכול למצוא מלונות כמו mgm park באיזור ה-150-200 דולר ללילה, בהנחה שאתה לוקח 2 לילות כי זה המינימום, אז בעצם מחקת את הקרדיט, אתה מקבל 100 דולר לבזבז במלון עצמו גם בנוסף על אוכל וכד, אבל יש resort fee של בערך 50 דולר ללילה.
אם אפשר למצוא מלונות וזמנים שבהם ה$300 כמעט מכסה את שני הלילות זה מדהים, אז הקרדיט הזה באמת שווה מאות דולרים.
אני שוקל ברצינות את הכרטיס הזה שוב ואצלך זה דיי no brainer במיוחד אם אתה כבר אוכל באותן מסעדות ומשלם על הוולמארט.
אחד הדברים המעצבנים עם זה הוא שאני משתמש במסעדות באמקס גולד כי הוא נותן שם 4 נקודות. הפלטינום ייתן רק נקודה. אז אצטרך לשלם ארבע פעמים בשנה לשים לב שאני במסעדת resy ולשלם רק שם בפלטינום כדי לקבל את הקרדיט. כנ״ל בוולמארט אני משלם בכרטיס אחר שנותן כ4% קאשבק אז אצטרך רק על הmembership לשלם בכרטיס פלטינום ואז לשנות חזרה.

אז בעצם ברגע שקנית את הtravel cash הזה קיבלת זיכוי לאשראי? ועכשיו אפשר להשתמש בזה גם לרכישת כרטיס?
אתה יודע למה לא כולם מדברים על זה ואומרים שאפשר רק checked bag וכאלה ולא airfare?
כן, מקבלים statement credit ברגע שטוענים את ה-travel bank, ואפשר להשתמש בזה לכל דבר ב-United, כולל רכישת כרטיס.
דווקא מדברים על זה די הרבה בפורומים בחו"ל, זה אחד השימושים הנפוצים לקרדיט הזה.

אני יודע רק מהניסיון שלי, כן אתה רוכש travel bank עם יונייטד (צריך לבחור את יונייטד מתוך הרשימה שיש להם באתר אמקס לפני הרכישה) ואתה ״תקוע״ עם החברת תעופה הזאת בכל מה שנוגע להטבות airlines שלהם. אחריי שיש לך את הtravek bank אתה משתמש בו ככסף לרכישת כרטיס טיסה, רק שים לב שאי אפשר לשלב בין אשראי לטרבל בנק באותה רכישה. אני עשיתי את זה 3 פעמים, ככה שיצא לי 600 דולר סה״כ (הפעם השלישית היתה בשנה השניה, שלאחריה ביקשתי לבטל את הכרטיס וקיבלתי החזר של הAF pro-rated לכמה ימים של השנה השניה עם הכרטיס). וקיבלתי כל פעם את הכסף בחזרה תוך כמה שבועות לכרטיס - אבל אם אתה חושש, תקנה ב-50 דולר, תראה שזה חוזר אלייך ואז תמשיך. גם אני ככה עשיתי קניתי ב-50/100 בכל טרנזאקציה.

ראיתי תגובות ברדיט שטוענים שזה רמאות ושהם מעלים את המחיר של דברים ויוצא לבני זוג שלהם אותו דבר עם דמי משלוח אפילו שאין לבן זוג uber one.
טוב לדעת, לא יצא לי להשתמש מספיק כדי לבדוק את זה אבל מהשימוש שלי הרגשתי שזה נותן לי הטבה מסוימת.

אם אפשר למצוא מלונות וזמנים שבהם ה$300 כמעט מכסה את שני הלילות זה מדהים, אז הקרדיט הזה באמת שווה מאות דולרים.
הסתכלתי עכשיו סתם לנסות בפארק mgm vegas, בין 28 ל-30 לאוקטובר, יצא לי ל-2 לילות 287.37 דולר שעליהם אתה מקבל את הקרדיט ועוד 114 ישירות למלון + 100 דולר לבזבוזים במלון, נשמע לא רע בכלל.
אחד הדברים המעצבנים עם זה הוא שאני משתמש במסעדות באמקס גולד כי הוא נותן שם 4 נקודות. הפלטינום ייתן רק נקודה. אז אצטרך לשלם ארבע פעמים בשנה לשים לב שאני במסעדת resy ולשלם רק שם בפלטינום כדי לקבל את הקרדיט. כנ״ל בוולמארט אני משלם בכרטיס אחר שנותן כ4% קאשבק אז אצטרך רק על הmembership לשלם בכרטיס פלטינום ואז לשנות חזרה.
כן זה קצת בלבול מוח.

כי רשמית זה לא אמור לעבוד. רשמית זה רק ל travel incidents.
אמקס פשוט לא מזהים את הריכשה נכון ונותנים קרדיט למרות שהם לא אמורים.
לא מדברים על זה, למעט בפורומים היעודיים, כי לא רוצים שאמקס יגלו את הטעות שלהם ויתקנו אותה.
תחשוב שאיזה "גאון" שקורא על זה מחליט להתקשר לאמקס לשאול אותם אם זה באמת נכון, ואז אמקס מגלים את הבאג ומתקנים אותו. ככל שזה יותר מפורסם ככה יש יותר סיכוי שמשהו כזה יקרה.

כי רשמית זה לא אמור לעבוד. רשמית זה רק ל travel incidents.
אמקס פשוט לא מזהים את הריכשה נכון ונותנים קרדיט למרות שהם לא אמורים.
לא מדברים על זה, למעט בפורומים היעודיים, כי לא רוצים שאמקס יגלו את הטעות שלהם ויתקנו אותה.
תחשוב שאיזה "גאון" שקורא על זה מחליט להתקשר לאמקס לשאול אותם אם זה באמת נכון, ואז אמקס מגלים את הבאג ומתקנים אותו. ככל שזה יותר מפורסם ככה יש יותר סיכוי שמשהו כזה יקרה.
אם זה שיקול בהצטרפות לכרטיס, נשמע כמו משהו שאולי לא יחזיק עוד הרבה זמן, עם 70 אלף עובדים של אמקס שחלקם כן אולי ירצו לגלות את הבאג ולתקן אותו.

אם זה שיקול בהצטרפות לכרטיס, נשמע כמו משהו שאולי לא יחזיק עוד הרבה זמן, עם 70 אלף עובדים של אמקס שחלקם כן אולי ירצו לגלות את הבאג ולתקן אותו.
בהחלט צריך לקחת בחשבון שלא בטוח שזה יחזיק.
אומנם בינתיים זה עובד כבר המון שנים, ונראה שכרגע לפחות לאמקס פחות איכפת שזה ימשיך לעבוד, אבל זה לא אומר שום דבר לגבי העתיד ובכל רגע יכול להיות שזה יפסיק לעבוד (ואגב, כבר הייתה תקופה שזה הפסיק לעבוד, ואז איכשהו חזר).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הסתכלתי עכשיו סתם לנסות בפארק mgm vegas, בין 28 ל-30 לאוקטובר, יצא לי ל-2 לילות 287.37 דולר שעליהם אתה מקבל את הקרדיט ועוד 114 ישירות למלון + 100 דולר לבזבוזים במלון, נשמע לא רע בכלל.
זה יחסית יקר למה שהם היו מציעים לפני שנה שנתיים אבל ספציפי ווגאס יש שם בעיות שלא קשורים לשרשור רק לקחת את זה בחשבון, בחישובים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א משפחה עם עשרה כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
G מספר כרטיסי אשראי והשפעתם על דירוג האשראי העתידי שלי פוסטים מאיכות נמוכה 12
R כרטיסי אשראי - מקס או ישראכארט צרכנות פיננסית 3
F כרטיסי אשראי קאש בק צרכנות פיננסית 2
S חשבון בנק + שני כרטיסי אשראי ללא עמלות? צרכנות פיננסית 1
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
פיטר גריפין כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים - מה מהם שווה לכם? צרכנות פיננסית 151
D כרטיסי אשראי וצבירת credit score צרכנות פיננסית 10
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
X שאלות על כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 13
D כרטיסי אשראי לצבירת נקודות טיסה צרכנות פיננסית 1
ז מה המודל העיסקי של כרטיסי אשראי ללא דמי כרטיס? צרכנות פיננסית 20
Y כרטיסי אשראי אמריקאים ו-credit score במהלך רילוקיישן צרכנות פיננסית 4
N כרטיסי אשראי - הסברים אוף טופיק 2
J ריבוי כרטיסי אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
ד כרטיסי אשראי ישראליים חינמיים צרכנות פיננסית 148
tpr ריכוז הטבות (בנקים, כרטיסי אשראי וכו') צרכנות פיננסית 60
מ כרטיסי אשראי עם הטבות צרכניות צרכנות פיננסית 41
P כרטיסי אשראי עם גם חיוב מט"ח ישיר וגם המרה? צרכנות פיננסית 7
A הזמנת מספר רב של כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 3
אנא-אל כרטיסי אשראי בטוחים לקנייה באינטרנט צרכנות פיננסית 29
V אפליקציות למעקב אחרי הוצאות - בעיקר כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 1
whybe חיבוץ (churning) של כרטיסי אשראי בארץ צרכנות פיננסית 11
Matias Katz כרטיסי אשראי אוף טופיק 10
ר מעקב אחר חיובי כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 9
ריש-לקיש כרטיסי קאשבאק - מאמר משווה ומתכלל של האפשרויות השונות צרכנות פיננסית 89
R הבדלים בין כרטיסי אמריקן אקספרס אוף טופיק 3
שם משתמש בעייתי כרטיסי מועדון: הונאה או שמשתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
מתכנת עוקץ כרטיסי האשראי 2021 - המרכז לגביית קנסות צרכנות פיננסית 145
adamshalev איך מוצאים כרטיסי טיסה בזול לחו״ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
oz1987 כרטיסי סים חו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
yossik רכישת כרטיסי טיסה באינטרנט. צרכנות פיננסית 13
א חברות כרטיסי האשראי מעלות עמלה על השימוש בחו"ל! עמלה ממוצעת - 3% צרכנות פיננסית 25
ח סליקת אשראי למוצר דיגיטלי לפני פתיחת עסק יזמות והגדלת הכנסות 10
P הוראת קבע בנקאית עם שיריון סכום, כתחליף לחיוב בכרטיס אשראי? צרכנות פיננסית 1
ה הטבות למיניהן בכרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
ס כרטיס אשראי חוץ בנקאי- האם לפתוח? צרכנות פיננסית 1
Titush כרטיס אשראי מומלץ לסטודנטית צרכנות פיננסית 8
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
S זיכוי לכרטיס אשראי שבוטל (וחשבון הבנק שקושר אליו נסגר גם הוא) אוף טופיק 4
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
M מחפש המלצה לכרטיס אשראי בלי 2FA צרכנות פיננסית 21
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
J כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 8
ארי הסוחר אשראי מברוקר לצורך רכישת מניות לטווח ארוך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
D המדריך השלם (שלי) לכרטיסי אשראי אמריקאיים וטיסות בחינם צרכנות פיננסית 25
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2

נושאים דומים

Back
למעלה