אני התכוונתי שתמיד ידעתי שבישראל העמלות סליקה הם מועטות, בניגוד לחו"ל.
זהו, שחו"ל זה מקום מאוד גדול

הרבה אנשים (בעיקר אמריקאים) חושבים שכל העולם זה ארה"ב. בגלל זה היה חשוב לי להדגיש שעמלות הסליקה בארה"ב הן אלו שגבוהות ואילו ברוב שאר מדינות העולם הן לא שונות בהרבה מישראל (כמובן שיש עוד כמה יוצאי דופן חוץ מארה"ב).
ושזה קשור לחברת האשראי/בנק ולא למיקום סליקה. (כלומר עסק ישראלי שסולק כרטיס אמריקאי ישלם עמלה גבוהה)
זה לא מה שניסיתי להגיד. מצטער אם לא הייתי מובן.
זה קשור לחברת האשראי/בנק שנותן את שרותי הסליקה, שזה בגדול אומר שזה קשור למיקום.
כלומר עסק ישראלי שסולק כרטיס אמריקאי ישלם בדיוק את אותה עמלה כשמו שהוא מסלם על סליקה של כרטיס בריטי. העמלה שהוא משלם תלויה בהסכם שלו מול חברת הסליקה, שזאת חברה מקומוית.
אם אתה רוצה להיכנס למספרים:
בארץ יש שונות די גדולה, בהתאם ליכולת המיקוח של העסק וכו'.
אבל בגדול, בקצה העליון עסק ישלם על כרטיס ויזה/מסטרכרד ישראלי כ1.2-1.4%, על דינרס/אמקס בקצה העליון כנראה כ1.7% ועל מה שמכונה בעגה המקצועים בארץ "כרטיס תייר" (כלומר כל כרטיס שאינו ישראלי) כ2.5%
בקצה התחתון יש עסקים שמשלמים על כל כרטיס ויזה/מסטרכרד (בין אם ישראלי או תייר) 0.7%, ואם אני זוכר נכון העמלה הנמוכה ביותר לכרטיסי אמקס/דיינרס (בין אם ישראלים או זרים) היא 1.4%
בארה"ב עסקים משלמים כ 2-2.5% עמלת סליקה (אולי אפילו עד 3% במקרים מסוימים).
אני לא חושב שיש שם הבדל בעמלות הסליקה בין כרטיסים מקומיים לזרים.
מה שכן, יש הבדלים בין "סוגי" הכרטיסים. כלומר לא רק שאמקס/דינרס יותר יקרים מכרטיסי ויזה/מסטרכרד, יש מקרים שהעסק ישלם עמלת סליקה גבוהה יותר אם זה כרטיס ויזה/מסטרכרד "יוקרתי" לעומת כרטיס ויזה/מסטרכרד "פשוט".
עכשיו בכללי כל עניין עמלות הסליקה מורכב. בגדול חלק מהעמלה הולך למנפיק הכרטיס (נקרא גם "עמלה צולבת"), חלק מהעמלה הולך לחברת הסליקה (נקרא גם "תקבול הסולק") וחלק מהעמלה הולך ל"רשת הסליקה" (כלומר חברת ויזה/מסטרכרד/אמקס/דינרס העולמית).
אז בעצם הרווח של חברות האשראי מכרטיס האשראי עצמו הוא רק העמלה הצולבת.
(הדו שיח שלי היה על מה שהבנת את דברי כביכול דיברתי על עמלת לקוח ולא עמלת עסק)
בסופו של דבר את הבנק לא באמת מעניין אם הוא מקבל עמלה מהלקוח או מהעסק

ואם אתה רוצה לפתוח פה דיון כלכלי-פילוסופי, אפשר גם לטעון שכל עמלה שהעסק משלם מתגלגלת בסופו של דבר ללקוח (לפחות באופן חלקי),
בכל מקרה, הנקודה היא שמנפיקי כרטיסי אשראי אמריקאים אכן מרויחים מעמלות סליקה (שנגבות מהעסק) הרבה יותר מאשר מנפיקים ישראלים או בריטיים (כי רוב העסקאות הן מקומיות ולא מחוץ למדינת הנפקת הכרטיס).
ובנוסף, יש להם הכנסה מאוד גבוהה מריביות (שהם גובים מהלקוחות ולא מהעסקים). הרבה יותר ממה שחברות כרטיסי אשראי ישראליות (וברוב שאר העולם) מרויחות מריביות. עבור הרבה בנקים אמריקאים, ההכנסה מריבית על חובות בכרטיסי אשראי גבוהה יותר מההכנסה שלהם מעמלות סליקה.