• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כרטיסי אשראי אמריקאיים [ו- credit score אמריקאי]

• פותח הנושא פותח הנושא Jane Doe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה יחסית יקר למה שהם היו מציעים לפני שנה שנתיים אבל ספציפי ווגאס יש שם בעיות שלא קשורים לשרשור רק לקחת את זה בחשבון, בחישובים.
130 דולר ללילה על הסטריפ במלון כזה נחשב יקר? לא לדעתי. פעם חדר עלה גם 30 דולר על הסטריפ אבל זה היה ב-2008 :)

capital one חסמו לי את כרטיס האשראי ואני לא יודע למה.

יש לי כרטיס קיים ב BOFA.
הוצאתי לפני 4 חודשים כרטיס נוסף ב capital one.
עד שהדואר הגיע אלי עברו 3 חודשים, הפעלתי את הכרטיס של capital one דרך הצ'ט שלהם לפני כחודש.
הספקתי לעבור סטייטמנט אחד.
לפני כמה ימים גם שילמתי אותו כמה ימים לפני ה due date.
ושלשום אפילו העברתי תשלום נוסף כדי להקטין את היתרה לפני הסטייטמנט השני. יום למחרת חסמו לי את הכרטיס ב capital one.
כל העסקאות שעשיתי הם בבתי עסק ישראלים גדולים ורגילים. (היו מספר זיכויים בגלל קניות שעשיתי בסופר ישראלי שעשה זיכוי לאחר תלונה על מוצרים שנשלחו אלי)

פתאום אני מגלה שהכרטיס נחסם.
פניתי אליהם בצ'ט וקיבלתי את התשובה:
We have closed this account because Capital One has observed activity on one or more of your Capital One accounts that is inconsistent with typical customer account usage.

מה הם רוצים ממני? למה חסמו את הכרטיס?
מעדכן:
לא קיבלתי מכתב בדואר ככה שאני לא יודע מה בדיוק הסיבה לחסימה.
אבל ראיתי שהם מציעים לי באפליקציה להוציא כרטיס חדש. חשבתי אולי זה לכולם ואחרי שאבקש אקבל שלילה.
אבל ניסיתי בכל זאת.
קיבלתי pre-approved.
אבל פחדתי להנפיק, אז התקשרתי אליהם. הם אמרו שאין בעיה ושאני יכול לנסות.

ו... אושרתי.
כרגע הכרטיס כבר הונפק ונמצא בדרך.

האפליקציה מציעה לי כרטיס וירטואלי עד שהכרטיס הפיזי יגיע, אבל כשאני מנסה לראות את הפרטים של הכרטיס הוירטואלי, אני מקבל הודעה שיש בעיה.
זה בגלל שאני על IP ישראלי?

לא קיבלתי מכתב בדואר ככה שאני לא יודע מה בדיוק הסיבה לחסימה.
אתה יכול להתקשר אליהם ולהגיד שלא קיבלת מכתב ולבקש שישלחו אותו שוב.
ו... אושרתי.
כרגע הכרטיס כבר הונפק ונמצא בדרך.
תתחדש!
זה בגלל שאני על IP ישראלי?
יכול להיות.
תנסה עם VPN ותראה אם זה עוזר. ואם יש לך VPN עם כתובת ביתית אמריקאית זה בכלל טוב
בכללי C1 עושים בעיות אם מתחברים מחוץ לארה"ב (תסתכל כמה דפים אחורה על הבעיות שהיו לאנשים להוסיף את הכרטיס לארנק הדיגיטלי שלהם ואיך הם פתרו אותן).

מעדכן שעשיתי טיול עכשיו של חצי שנה בדרום מזרח אסיה, סין ודרום האוקיינוס השקט. לשמחתי הרבה, כמה שבועות לפני הטיול הוצאתי את ה VX. הכרטיס הזה שידרג לנו את הטיול בטירוף עם הגישה ללאונג׳ים. עשינו מעל 30 טיסות (כולל טיסות קונקשנים) כשברוב המקרים היה לאונג׳ אז זה סידר אותנו לאוכל, שתייה ואפילו לפעמים לינה לכמה שעות באמצע הלילה. כל חוויית שדה התעופה פשוט השתנתה לגמרי ומנטל זה הפך להיות קליל ואפילו אטרקציה.

מעבר לזה, הנקודות של ה vx ושל הצ׳ייס ספייר פרפרד חסכו לנו לא מעט כסף בטיסות, כשהצלחנו לסגור 6 טיסות עם נקודות בממוצע של מעל 2 סנט לנקודה.

כרגע עוד נותרו לי לא מעט נקודות ואני כנראה הולך להוסיף את ה savor כדי שישלים לי את הצמד של קפיטול וואן (יש גם בונוס נוסף של 100 דולר לפורטל שלהם עכשיו), אבל רק רציתי לעדכן כמה שהכרטיס האמריקאי בא לעזרתנו אחרי לא מעט עבודת מחקר ולימוד.

רוצה לומר, מי שמתלבט לגבי הוצאת כרטיס או הוציא כבר כרטיסים אמריקאיים ומתקשה - אל תתייאשו זה באמת שווה את זה ויש כל כך הרבה דרכים טובים ללמוד ולאסוף את החומר בין אם פורומים באינטרנט, או פודקאסטים או בלוגים או סרטוני יוטיוב...זה באמת שווה את זה בסוף.

תודה לכל מי שפה ועזר גם כמובן!

להשלמת התמונה למי שמתכוון להשתמש בשיטה הזו, יש כאן לינק ישיר לרשימת ה-VPN-ים הזמינים שאפשר להוריד לטלפון (צריך להיות מחוברים בלוגאין ל-Okayvpn).

עריכה (כל התהליך):
1. משלמים על VPNחד יומי כאן.
2. בטלפון: נכנסים ללינק הישיר לעיל, עושים לוגאין, ומורידים את אחד הVPN האמריקאיים לטלפון (אני הלכתי על פלורידה לפי הצעת @מתי יגיע השלג ). TCP או UDP לא היה לי כל כך מושג, chatGPT טען שTCP איטי יותר אבל אמין יותר, אז לקחתי אותו.
3. מורידים את אפליקציית OpenVPN.
4. מוסיפים VPN באמצעות לחצן הפלוס, בוחרים את הקובץ שהורדתם וממלאים יוזר וסיסמא של Okayvpn.
@חושב כאן פתרון אפשרי

הוצאתי את ה VX
אחלה כרטיס. מנסה להוציא אותו גם ולא מצליח.
אני מנסה דרך הPRE-APPROVAL לינק שלו והתשובה שאני מקבל היא שהם לא יכולים לאשר בגלל יותר מדי כרטיסים שנפתחו לאחרונה.
Based on your credit report from one or more of the agencies on the back of this letter, there are toomany recently opened credit cards

האחרון שפתחתי היה באפריל, עוד שבוע זה יהיה חצי שנה. הסקור שלי 722 והיסטוריה של שנתיים.

תובנות מישהו?

שווה את העמלה שנתית? נראה כטיס טוב יחסית אבל אני לא בדיוק טס מלא.
אני חושב שעשיתי פה ניתוח לכרטיס לפני כמה עמודים. בגדול אם אתה טס, גם אם זה מעט, הכרטיס די משלם על עצמו (אתה מקבל 300$ בשנה לקניית טיסות + נקודות ששוות 150$, על כרטיס שעולה פחות מ400$)
אם אתה לא טס בכלל אז הוא לא משתלם.
תובנות מישהו?
התובנה היחידה שלי היא שC1 ידועים כבעיתיים.
מכל מיני מקורות מידע באינטרנט, אף אחד לא ממש הצליח להבין מה ההגיון שלהם. אני מכיר הרבה מאוד אנשים בעלי ציון גבוה שC1 לא מאשרים אותם. גם לי לקח מעל שנה של נסיונות עד שהצלחתי להוציא את הVX.
העצה היחידה שיש לי זה שתנסה מידי פעם להיכנס ל pre-approval ולראות הם מציעים לך את הכרטיס הזה או אחד הכרטיסים האחרים שלהם שדומים לו.
אם אתה מקבל בהצעות אותו או את אחד הדומים אז יש סיכוי לא רע שיאשרו אותך אם תגיש בקשה.

התובנה היחידה שלי היא שC1 ידועים כבעיתיים.
מכל מיני מקורות מידע באינטרנט, אף אחד לא ממש הצליח להבין מה ההגיון שלהם. אני מכיר הרבה מאוד אנשים בעלי ציון גבוה שC1 לא מאשרים אותם. גם לי לקח מעל שנה של נסיונות עד שהצלחתי להוציא את הVX.
כן הם גם קמצנים עם המסגרת אשראי. נתנו לי $3000 מסגרת בעוד שחמישה בנקים אחרים נתנו לי כולם $10K עד $15K לכל כרטיס. כשביקשתי כל חצי שנה מC1 להגדיל את המסגרת הם ״אישרו״ והגדילו ב$300 - כך כבר פעמיים. עד לאחרונה השתמשתי בכרטיס הזה המון אז המסגרת הקטנה הייתה טרחה רצינית.
מהנסיון שלי מי שהכי בעייתי באישורים זה US Bank (בנקורפ). הם היחידים שסירבו לי. לעוד מישהו פה יש נסיון איתם?

אתה מתכוון לpre-approval הכללי שלהם?
כן.
כי יש גם אחד ספציפי של VX
אהה נכון. זה חדש יחסית אז שכחתי ממנו.
מהנסיון שלי, אם בכללי מציעים לך כרטיסים "יוקרתיים", גם אם לא ה vx עצמו, יש סיכוי טוב שיאשרו vx.
אבל זה באמת היה לפני שפתחו את ה pre approval היעודי, אז לא בטוח איך זה משפיע

שווה את העמלה שנתית? נראה כטיס טוב יחסית אבל אני לא בדיוק טס מלא.
לגמרי. כל עוד אתה טס לפחות פעם אחת זה ממש שווה.

אגב בפורומים אמריקאיים ממש מזלזלים בפרטנרים של קפיטול וואן ביחס לצ׳ייס למשל, אבל בתכלס סגרתי בעזרת ה- vx טיסה ישירה עם מזוודה מפוקט לישראל עם אלעל ב-$28. ככה שלישראלים זה יכול להיות ממש טוב כי הנקודות של קפיטול וואן יכולים לעבור לאל על.

גם לי לקח קצת זמן עד שאישרו לי את הכרטיס, בעיקר בגלל בעיות הזדהות, אבל אחרי קצת זמן ניסיתי דרך ה pre approval של ה vx וברגע שראיתי שאני מאושר, הגשתי בקשה ואושרתי על המקום.
כשניסיתי דרך הכלי הרגיל שלהם, הם לא ציינו את הכרטיס הזה בכלל אלא את כל שאר הכרטיסים שלהם.

כן הם גם קמצנים עם המסגרת אשראי. נתנו לי $3000 מסגרת בעוד שחמישה בנקים אחרים נתנו לי כולם $10K עד $15K לכל כרטיס. כשביקשתי כל חצי שנה מC1 להגדיל את המסגרת הם ״אישרו״ והגדילו ב$300 - כך כבר פעמיים. עד לאחרונה השתמשתי בכרטיס הזה המון אז המסגרת הקטנה הייתה טרחה רצינית.
מהנסיון שלי מי שהכי בעייתי באישורים זה US Bank (בנקורפ). הם היחידים שסירבו לי. לעוד מישהו פה יש נסיון איתם?
קראתי ברדיט שכמה ימים אחרי approval, הם דיי גמישים ב CLI שלהם. ואכן חיכיתי שבוע וחצי אחרי שהפעלתי את ה vx שלי וביקשתי CLI והם אישרו לי מ-20k ל-30k על המקום.

אבל בתכלס סגרתי בעזרת ה- vx טיסה ישירה עם מזוודה מפוקט לישראל עם אלעל ב-$28.
אתה עושה טעות קלאסית של מתחילים בעולם הנקודות/מיילים - אתה מתעלם לחלוטין מרוב הכסף שהכרטיס עלה לך.
זה שלנכס מסויים קוראים "נקודות" או "מיילים" לא אומר שאין לו שווי. וזה שאתה מוציא משהוא שנקרא "נקודות/מיילים" לא אומר שזה לא כסף שהוצאת.
(בהגבלה, אם היית קונה טיסה תמורת יחידה אחת של CSPX פלוס 28$ במזומן, הרי לא היית אומר שהטיסה עלתה לך רק 28$ אלא באזור ה750$)
ככה שלישראלים זה יכול להיות ממש טוב כי הנקודות של קפיטול וואן יכולים לעבור לאל על.
עד כמה שאני יודע, אלעל לא transfer partner של C1.
אתה כן יכול להעביר לחברות אחרות שהן שותפות של אלעל, ולכרטס דרכן בטיסות אלעל. אבל הנקודות לא עוברות לאלעל אלא לאותה שותפה אחרת.

אתה עושה טעות קלאסית של מתחילים בעולם הנקודות/מיילים - אתה מתעלם לחלוטין מרוב הכסף שהכרטיס עלה לך.
זה שלנכס מסויים קוראים "נקודות" או "מיילים" לא אומר שאין לו שווי. וזה שאתה מוציא משהוא שנקרא "נקודות/מיילים" לא אומר שזה לא כסף שהוצאת.
(בהגבלה, אם היית קונה טיסה תמורת יחידה אחת של CSPX פלוס 28$ במזומן, הרי לא היית אומר שהטיסה עלתה לך רק 28$ אלא באזור ה750$)
השווי של הנקודות היו מעל 2.5 סנט לנקודה. בסוף, ברור שיש לנקודות שווי אבל הערך שלהן מבחינתי הוא לטיסות גרידא. ולכן, הן שם כדי לחסוך לי כסף פיאט.
הטיסה עלתה 900 ומשהו דולר ושילמתי עליה 32 אלף נקודות ו-28 דולר כשקיבלתי את הנקודות האלה ב sub, אז בתכלס בחינם.

לא?

עד כמה שאני יודע, אלעל לא transfer partner של C1.
אתה כן יכול להעביר לחברות אחרות שהן שותפות של אלעל, ולכרטס דרכן בטיסות אלעל. אבל הנקודות לא עוברות לאלעל אלא לאותה שותפה אחרת.

נכון. הכוונה היא שעם נקודות של קפיטול וואן אפשר לרכוש כרטיסי טיסה של אלעל ולכן, הכרטיסים של קפיטול וואן טובים לישראלים לדעתי.
ברור שאפשר לסגור דרך חברות שהם שותפים של צ׳ייס גם, אבל שמחתי לגלות שאפשר דרך הנקודות של קפיטול וואן לאחר שבפורומים האמריקאיים דיי מזלזלים בנקודות שלהם.

השווי של הנקודות היו מעל 2.5 סנט לנקודה.
לא אמרתי שזה לא מימוש טוב. רק אמרתי שצריך לזכור שזה לא "חינם" אלא יש לזה ערך.
סוף, ברור שיש לנקודות שווי אבל הערך שלהן מבחינתי הוא לטיסות גרידא. ולכן, הן שם כדי לחסוך לי כסף פיאט.
זה אולי נכון (חלקית. יש דרכים לממש גם לא על טיסות). אבל פספסת לחלוטין את הנקודה שלי.
כשאנשים מתייחסים לנקודות כ"חינם" הם עוד בטעות יוצאו 200 אלף נקודות על טיסה שעולה 100$ או משהו כזה.
הנקודה שלי היא שלנקודות יש ערך, וצריך להסתכל איך מנצלים את הנקודות ולא סתם לבזבז אותן.
ההערכה שלי לשווי הנקודות הוא לפחות 1.5 סנט, כלומר אם אני מקבל יותר מ1.5 סנט לנקודה (לעומת כרטיס מקביל) אז אני אשתמש בנקודות, אבל אם אני מקבל פחות מזה אז אני אקנה את הטיסה בכסף.
אז בתכלס בחינם.
לא?
לא. לא בחינם.
שילמת על זה 32 אלף נקודות, שהשווי שלהן הוא לפחות 480 דולר.
כלומר הטיסה עלתה לך בסה"כ קצת מעל 500 דולר.
ברור שאפשר לסגור דרך חברות שהם שותפים של צ׳ייס גם, אבל שמחתי לגלות שאפשר דרך הנקודות של קפיטול וואן
אפשר כמעט עם כל נקודות האשראי הגדולות למצוא שותפים של אלעל.
הקטע שיש הבדל במחיר בנקודות בין שותפים שונים, ולכל מסלול שותף אחר יכול להיות משתלם יותר אז שווה לבדוק את זה לכל טיסה בנפרד.
לאחר שבפורומים האמריקאיים דיי מזלזלים בנקודות שלהם.
אגב, לא יודע איפה ראית את זה אבל אני לא נתקלתי בזלזול כזה קיצוני כמו שאתה מתאר.
נכון שהן שוות קצת פחות לאמריקאים כי אין להם אף שותף אמריקאי גדול. אבל עדיין אפשר להוציא מהן אחלה ערך, גם עבור אמריקאים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא מצליח להתקדם עם הוצאת כרטיס c1 מכיוון שהכתובת שלי מסווגת כmailing agency או משהו כזה.
אני מבצע את זה דרך האתר שלהם, האם דרך הטלפון יעבוד לי? הצעה אחרת?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א משפחה עם עשרה כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
G מספר כרטיסי אשראי והשפעתם על דירוג האשראי העתידי שלי פוסטים מאיכות נמוכה 12
R כרטיסי אשראי - מקס או ישראכארט צרכנות פיננסית 3
F כרטיסי אשראי קאש בק צרכנות פיננסית 2
S חשבון בנק + שני כרטיסי אשראי ללא עמלות? צרכנות פיננסית 1
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
פיטר גריפין כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים - מה מהם שווה לכם? צרכנות פיננסית 151
D כרטיסי אשראי וצבירת credit score צרכנות פיננסית 10
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
X שאלות על כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 13
D כרטיסי אשראי לצבירת נקודות טיסה צרכנות פיננסית 1
ז מה המודל העיסקי של כרטיסי אשראי ללא דמי כרטיס? צרכנות פיננסית 20
Y כרטיסי אשראי אמריקאים ו-credit score במהלך רילוקיישן צרכנות פיננסית 4
N כרטיסי אשראי - הסברים אוף טופיק 2
J ריבוי כרטיסי אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
ד כרטיסי אשראי ישראליים חינמיים צרכנות פיננסית 148
tpr ריכוז הטבות (בנקים, כרטיסי אשראי וכו') צרכנות פיננסית 60
מ כרטיסי אשראי עם הטבות צרכניות צרכנות פיננסית 41
P כרטיסי אשראי עם גם חיוב מט"ח ישיר וגם המרה? צרכנות פיננסית 7
A הזמנת מספר רב של כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 3
אנא-אל כרטיסי אשראי בטוחים לקנייה באינטרנט צרכנות פיננסית 29
V אפליקציות למעקב אחרי הוצאות - בעיקר כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 1
whybe חיבוץ (churning) של כרטיסי אשראי בארץ צרכנות פיננסית 11
Matias Katz כרטיסי אשראי אוף טופיק 10
ר מעקב אחר חיובי כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 9
ריש-לקיש כרטיסי קאשבאק - מאמר משווה ומתכלל של האפשרויות השונות צרכנות פיננסית 89
R הבדלים בין כרטיסי אמריקן אקספרס אוף טופיק 3
שם משתמש בעייתי כרטיסי מועדון: הונאה או שמשתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
מתכנת עוקץ כרטיסי האשראי 2021 - המרכז לגביית קנסות צרכנות פיננסית 145
adamshalev איך מוצאים כרטיסי טיסה בזול לחו״ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
oz1987 כרטיסי סים חו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
yossik רכישת כרטיסי טיסה באינטרנט. צרכנות פיננסית 13
א חברות כרטיסי האשראי מעלות עמלה על השימוש בחו"ל! עמלה ממוצעת - 3% צרכנות פיננסית 25
ח סליקת אשראי למוצר דיגיטלי לפני פתיחת עסק יזמות והגדלת הכנסות 10
P הוראת קבע בנקאית עם שיריון סכום, כתחליף לחיוב בכרטיס אשראי? צרכנות פיננסית 1
ה הטבות למיניהן בכרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
ס כרטיס אשראי חוץ בנקאי- האם לפתוח? צרכנות פיננסית 1
Titush כרטיס אשראי מומלץ לסטודנטית צרכנות פיננסית 8
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
S זיכוי לכרטיס אשראי שבוטל (וחשבון הבנק שקושר אליו נסגר גם הוא) אוף טופיק 4
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
M מחפש המלצה לכרטיס אשראי בלי 2FA צרכנות פיננסית 21
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
J כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 8
ארי הסוחר אשראי מברוקר לצורך רכישת מניות לטווח ארוך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
D המדריך השלם (שלי) לכרטיסי אשראי אמריקאיים וטיסות בחינם צרכנות פיננסית 25
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2

נושאים דומים

Back
למעלה