האם אתה מתכוון בעצם לומר שהחברה בצורתה כמדינה אין לה זכות להתערב ולקבוע כלל נורמות מוסריות ואתיות, ותחום פעילותה אמור להיות תחום למקרים בו האחד מנסה לפגוע בשני, בחייו או ברכושו (באופן מדיד שאינו כפוף לנורמה ערכית שנויה במחלוקת), וכפועל יוצא מכך אתה אומר שהמדינה גם לא צריכה לקבוע בכלל מהם נישואין, או שבכלל יש כזה דבר שנקרא נישואין (והוא משהו אחר מאשר סתם יחסים מיניים)?
אני מוכן לקבל את הטיעון הזה, רק שים לב שתחת ההגדרה הזו נופלים גם מקרים של יחסים בתוך המשפחה (גילוי עריות), יחסים בין בני אדם ובעלי חיים, פוליגמיה, נישואין מוקצבים מראש בזמן וכו' וכו' שהם כולם החלטות ערכיות ומוסריות של האנושות.
באותה מידה גם המדינה לא תוכל להפלות בין אנשים שהביאו ילד באמצעות נישואין או על ידי סתם יחסים חד פעמיים, כי הסכמנו כבר שנישואין הוא מהות ערכית ונתונה לפרשנותו ומצפנו המוסרי של כל אחד. (אין שום מדע בעולם שיוכל להגדיר מהם נישואין, והאם יש בכלל משהו שמבדיל מהותית בינם לבין יחסים מיניים קבועים וכו')
[אני כאדם שדי מאמין בקפיטליזם ובמודל של מדינה ליברטריאנית, יכול בהחלט לקבל כזה פיתרון. ייתכן בהחלט שזו האפשרות המועדפת במצב של הפילוג כיון בעם, כמובן שאם ניישם את המודל הזה גם בפן הכלכלי, זה יכול לפתור גם הרבה מחוסר ההסכמות לגבי חלוקת התקציבים לחרדים וכו', כמו שכבר הוזכר פה בפורום.]
אבל אם אתה כן חושב שהחברה (כמדינה) צריכה ויכולה לקבוע גם נורמות ערכיות, (כגון שזהות לאומית זה דבר חשוב ולכן רק מי שילמד את זה בבתי הספר יקבל תקציב, או כל תחום לימודי אחר שאינו תועלתני אלא מוסרי/תרבותי), וזכותה להחליט שרק זוגות נשואים מקבלים הטבות מסויימות, וצריך ממילא לקבוע ולהגדיר מהם נישואין, למשל שילד שהובא על ידי יחסים עם קטינים למשל לא יכול להיות מוכר כמשפחה, או ע''י פולגימיה וכדומה. - אם ככה אתה גם כופה את ערכיך על אחרים, כמו שכל ערך מעצם הגדרתו הוא כפוי על אנשים שלא נשמעים לו, וכשיש מחלוקת בין אנשים על עיצוב והגדרת הערך של נישואין, ישנם כמה דרכים איך להתמודד עם זה:
א. ללכת מכות עד זוב דם.
ב. לריב, לכנות בשמות, לפלג ולסכסך, עד שצד אחד ייכנע או יעזוב את הארץ.
ג. לקבוע מנגנון שיוכל לקבל החלטות כאלו שיחייבו את כולם, גם את מי שלא מסכים (וזכותו כמובן לחשוב ככה) עם אותה החלטה, זה יכול להיות זריקת מטבע, או לשאול כל אדם שביעי ברחוב, זה יכול להיות גם הצבעה מסודרת והחלטה על פי הרוב, וזה יכול להיות גם מתן זכות לקבוצת אנשים מסויימת לקבוע בעניינים באלו, (חבר מושבעים, קבוצת הוגים ואנשי תרבות נבחרים שמייצגים את כל העם, כמעט אמרתי בג''צ...) בתנאי קודם למעשה כמובן שזו דרך החלטה שמקובלת ומוסכמת על כולם.