• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה הדת אוסרת עליו? אתה טוען שכל החיילים הדתיים עוברים על מצוות הדת?
לשים אותו בכלא עם חיילות שיטפלו בפנאטיות שלו, והרמיזות הכלליות היו על גרימת אי נוחות דתית מירבית....

שקר מגעיל, אני מכיר הרבה יותר חרדים ממך, הם בוכים וכואבים על כל חייל שנופל והם תמיד מוכנים בשמחה להושיט יד לכל יהודי כשהוא צריך, אני מקוה שלא תצטרך לבדוק את זה בעצמך בחיים, אמירת שקרים דוחים על אוכלוסיה שלמה היא חלק מהאסטרטגיה שלך?

לא, יש לנו אמונה שהתורה וקיום המצוות עוזרים להגן עלינו.
אין לי שום אסטרטגיה, יש לי תסכול על מי שפוטר את עצמו מנשיאה בנטל הביטחוני והכלכלי של המדינה ממניעים של אמונה עיוורת בדת. בזה מסתכם הכל.

בדיוק כמו שזה לגיטימי להכניס כל צעיר אחר. אני מבין שאנחנו בדרך לעימות חזיתי. החרדים מבחינתי יכולים לעשות מה שהם רוצים כולל לעשות עליי פולסא דנורא. אני לא מרגש יותר מדי כמו שכבר כתבתי אין לי על מה לדון איתם היה מספיק זמן לדיונים עקרים שלא מובילים לשום מקום.
לא דיברתי על מה הם יעשו לך... (אתה כנראה לא מכיר את המושגים הבסיסיים ביהדות)
הלגטימציה היא פשוט סדר עדיפויות של מדינה. בדיוק כמו שעד היו הייתה "לגיטימציה" לממן אורך חיים שהוא כביש ללא מוצא " שמבדל את עצמו מהמדינה. היום אפשר לקבוע ל"גיטימציה" שמסלילה ללימודי הנדסה רפואה ללכידות חברתית ושירות בצה"ל. את שאר הרטוריקה אתה יכול להשאיר למי שזה עובד עליו.
לא נראה לך יותר יתרום למדינה לשטח את עזה? אם אתה כבר מוותר על ההבנה הבסיסית של חופש דת למה לא תוותר על כמה ערכים שיותר דופקים אותך?
מעניין מה היו המספרים של חברה החרדית בארץ ישראל באותה תקופה נהדרת לפני הציונים הכופרים ורעיונות ההזויים
שלהם.
מה זה קשור למה שכתבת "זה יותר ציני מזה. החברה החרדית בידלה את עצמה מהחברה החילונית שמבחינתה לא יהודית מספיק. אבל הבידול הוא רק עד הכיס כי אורך החיים הגשמי של החרדים תלוי לגמרי בחמורו של המשיח."
החברה החרדית בידלה את עצמה כבר לפני החילוניות, וזה היה המדינות ומקומות בהם לא היה להם מזה שום רווח כספי
אל תכניס לי מילים לפה החברה של הכיפות הסרוגות לא מושלמים אבל איתם אפשר להרגיש שותפות גורל. הם עושים קצת יותר מ"לבכות על כל חייל שנהרג".
צודק, מתנצל, לפעמים בפורום מתערבבים דעות של כמה אנשים והתגובה בטעות היית לך למרות שלא אתה כתבת דברים ברוח זו, מתנצל.
אין לי שום אסטרטגיה, יש לי תסכול על מי שפוטר את עצמו מנשיאה בנטל הביטחוני והכלכלי של המדינה ממניעים של אמונה עיוורת בדת. בזה מסתכם הכל.
אם אתה מתוסכל אתה אמור לפזר שקרים ולהשמיץ את החרדים?

cn
חרדים לא עושים אף אחד מהדברים שמנית, הם לא לוקחים כסף חופש או חיים מאף אחד, יש תקציבים (חוקיים לחלוטין) לחרדים שבעינך הם לא ליגיטימיים כי אתה לא מעריך את תורת ישראל ובעיני הם כן ליגיטימיים כי אני כן מעריך אותה, על חופש וחיים אין מה לדבר,אין תופעה של רצח במגזר החרדי.

אולי תסביר לי למה בדיוק אתה מגדיר את זה ככת ולא כדת?
(מעתיק בשבילך מויקיפדיה:
במשמעותו המודרנית מיוחד השם "כת" לקבוצה סגורה המבססת את אמונותיה ואת אורחות חייה על תורה רעיונית מסוימת. ההבדל העיקרי בינה לבין קבוצות סגורות בדתות הממוסדות הוא בגודל הקבוצה הסגורה, בכך שאמונותיה מבוססות בדרך כלל על תורה חדשה (אף כי כמעט כל הכתות טוענות לשורשים עתיקים), ובהערצה עד כדי פולחן שמתמקד לעיתים קרובות באדם מסוים, בכתביו וברעיונותיו, ולעיתים גם בחפצים הקשורים בו.

נגד רוב הכתות הקיימות היום, ובמיוחד נגד אלו שיש להן מנהיג פולחני, מוטחת ההאשמה כי הן משתמשות בדרכי עורמה ובשימוש לא [[אתיקה|אתי]] בטכניקות שליטה, כדי לשכנע אנשים להצטרף לכת או להישאר בה, או כדי להעצים את היקף נכסיו או את שמו של מנהיג הקבוצה.)
כשחרדי לא משרת בצבא, מישהו אחר מת במקומו, נפצע במקומו. כנ"ל לגבי כל השאר.

ברור שכרגע הכל חוקי, כי החרדים מנצלים פרצה במערכת הפוליטית. אבל מוסרי? ברור שלא.

אבל אתה תגיד שלפי המוסר שלכם כך זה אמור להיות.
בסדר, אז לפי המוסר שלי אסור לתת לכם זכויות דתיות.

מבחינתך זה לגיטימי לחייב חרדי לעשות מה שהדת אוסרת עליו?
מבחינתי כל אחד צריך להחליט בשבילו מה הסביבה שהוא מוכן לחיות בה. אם החיים בארץ ישראל לא מאפשרים לקיים את אורך החיים החרדי אז בדיוק כמו במקרה שכבר הזכרת בספרד אפשר לקום ולעזוב למקום שיש בו יותר חופש דת.

לא נראה לך יותר יתרום למדינה לשטח את עזה?
הדיון הוא לא על what about?

החברה החרדית בידלה את עצמה כבר לפני החילוניות, וזה היה המדינות ומקומות בהם לא היה להם מזה שום רווח כספי
אני לא טעון שזה לא נכון אני טוען שהחברה החרדית בארץ ישראל צמחה כמו שהיא לא צמחה בשום מקום אחר. אז מצד אחד היא מתבדלת ולא תורמת למאמץ הגשמי ומצד שני תלויה בפירותיו.

אם אתה מתוסכל אתה אמור לפזר שקרים ולהשמיץ את החרדים?
במה בדיוק שיקרתי? אמרתי שאתה שמח שחיילים מתים? לא אמרתי את זה. אמרתי שהחרדים לא רואים בנו יהודים, בטח לא כמוהם, הם לא מתחתנים או מתערבבים עם חילוניים. הם לא משרתים בצבא או מכבדים את מוסדות המדינה מעבר למה שהרב מרשה, חרדים לא רצו עד לא מזמן אפילו להיות מוגדרים כשרים בממשלה, אבל לקחת ממנה כסף זה בסדר גמור. ראינו בקורונה כמה איכפת להם מסולידריות עם הציבור הרחב (בלי קשר להאם הסגר היה מוצדק או לא מוצדק).
מהם החילוניים עבורך אם לא קבוצה נחותה של חוטבי עצים ושואבי מים? איזו ברית גורל החברה החרדית רואה עם החילונית?
נמאס מהדיון המתייפייף הזה כשהאמת פשוט הרבה יותר פשוטה - אתם שמים ז** אחד גדול על החילונים.

במה בדיוק שיקרתי? אמרתי שאתה שמח שחיילים מתים? לא אמרתי את זה. אמרתי שהחרדים לא רואים בנו יהודים
נכון, זה שקר גס
, בטח לא כמוהם,
לא אמרת אבל גם זה שקר גס, אין שום קשר ל"יהודים" יהודי זה הגדרה שקשורה לאומה אליה אמא שלך משתייכת, אנחנו כן חושבים שאתם הרבה פחות קשורים ל"יהדות" (דת), לצערינו.
נ.ב. גם אם היית מתנצר או מתאסלם היית נשאר יהודי, זה אל-חזור
הם לא מתחתנים או מתערבבים עם חילוניים.
ברור, אתה יודע מה זה "טהרת המשפחה", ומה כלול ב"שמירת שבת"?
אתה מוכן שהבת שלך תתחתן עם חרדי?

נכון, זה שקר גס

לא אמרת אבל גם זה שקר גס, אין שום קשר ל"יהודים" יהודי זה הגדרה שקשורה לאומה אליה אמא שלך משתייכת, אנחנו כן חושבים שאתם הרבה פחות קשורים ל"יהדות" (דת), לצערינו.

ברור, אתה יודע מה זה "טהרת המשפחה", ומה כלול ב"שמירת שבת"?
אתה מוכן שהבת שלך תתחתן עם חרדי?
יש הרבה יותר חילוניים שהיו משתעשעים ברעיון ואף מוכנים לשנות את אורח חייהם כדי לאפשר שמירת שבת ושאר מצוות מאשר האיסור הגורף מהצד השני שגובל בכת של ממש.
ונחמד שהתעלמת באופן אלגנטי משאר הטענות. ואני אומר יותר מזה, פחות איכפת לי מה אנשים אומרים, איכפת לי איך הם מתנהגים. בפועל אתם מתנהגים אל החילוניים כסוג ב' נחות שאמור לעבוד עבורכם, למות עבורכם ולשרת אתכם כי אתם לומדי תורה ונושאי הלפיד. זו התנשאות קרובה מספיק ללא לראות בנו אותו עם. אני טוען שזה נעשה באופן מודע וציני, אתה טוען שזה נעשה מטעמים של אמונה ודת, תוך כדי ערעור על העובדות עצמן. לדעתי אין הרבה הבדל אם התוצאה היא זהה.

יש הרבה יותר חילוניים שהיו משתעשעים ברעיון ואף מוכנים לשנות את אורח חייהם כדי לאפשר שמירת שבת ושאר מצוות מאשר האיסור הגורף מהצד השני שגובל בכת של ממש.
ברור, כי לך אין "בעיה" לשמור שבת" ולי זה דבר שאסור לחלוטין (לחלל שבת), כלומר אין בעיה לחילוני להיות חרדי ולחרדי אסור להיות חילוני.
ונחמד שהתעלמת באופן אלגנטי משאר הטענות.
לא ידעתי שיש לך עניין בקבלת תגובה, בשמחה אענה על הכל:
הם לא משרתים בצבא
הוסבר עשר פעמים, מבחינתם א- לימוד תורה עוזר בהגנה על המדינה (והם עושים את זה שך כל חייהם)
או מכבדים את מוסדות המדינה מעבר למה שהרב מרשה,
1- זה ממש לא קשור לרב.
2- החרדים לא מעריצים של המדינה, בסופו של דבר המדינה היא לא מדינה ששומרת על ההלכה היהודית, זה לא גורם להם לכבד אותה, זה כמובן לא אומר שהם פועלים נגדה.
חרדים לא רצו עד לא מזמן אפילו להיות מוגדרים כשרים בממשלה
נכון על אגודה, דגל עדיין לא עושים את זה, ולא נכון על ש"ס.
מכיוון שהרשות המבצעת היא רשות שמסמיכה רשויות לעבור על איסורי תורה יש להם (בעיקר לדגל) בעיה להיות חלק מהדבר הזה.
, אבל לקחת ממנה כסף זה בסדר גמור.
למה זה קשור? אסור לקבל כסף ממי שלא שומר מצוות?
ראינו בקורונה כמה איכפת להם מסולידריות עם הציבור הרחב (בלי קשר להאם הסגר היה מוצדק או לא מוצדק).
בקורונה החרדים בחלקם הפרו את הכללים (כמו גם אוכלוסיות רבות אחרות, הם רק פחות פורסמו תקשורתית), זה היה הרה יותר חוסר אכפתיות פנימית מחוסר אכפתיות חיצונית, חשוב גם להבין, למרות שחלק מרכזי מהרבנים קרא לשמור על ההוראות באופן נחרץ, יש כאלו שהורו שבריאות הנפש של משפחות לא פחות חשובה מבריאות הגוף. (יש טענות ש"דור הקורונה" עדיין משלם על הסגרים האלו, אני לא איש מקצוע ולא אוכל לאשר או לשלול)
מהם החילוניים עבורך אם לא קבוצה נחותה של חוטבי עצים ושואבי מים?
אחים, שלצערי מפספסים את המטרה העיקרית בחיים. (כמו שהייתי מסתכל על אחי אם הוא היה יוצא בשאלה)
הציבור החרדי בכל מקרה לא רואה אותכם כמפרנסים או כמי שמשלמים לו, גם אם זה נכון מבחינה פיננסית הם לא רואים את זה ככה. (כלומר הם מקסימום חסרי מודעות, בוודאי שלא רואים בכם מפרנסים, צריך להבין שבסופו של יום חרדי מוציא מהכיס שלו המון מיסים שונים והכסף שנטען שאנחנו מקבלים זה לא משהו שמקבלים בחשבון הבנק)
איזו ברית גורל החברה החרדית רואה עם החילונית?
עם אחד, עם שני שירים
נמאס מהדיון המתייפייף הזה כשהאמת פשוט הרבה יותר פשוטה - אתם שמים ז** אחד גדול על החילונים.
אנחנו לא משתמשים בו מלבד ל2 מטרות שלהם הוא נברא. (אנחנו נמנעים לחלוטין משימוש מילולי על של הטיותיו)
כמו שכתבתי למעלה, אתה יכול לטעון שלפי חשבון כזה או אחר החרדים מרוויחים על חשבונכם, הטענה שזה מבחינתם עניין אידיאולוגי או מטרה בחיים הוא לא נכון.
ואני אומר יותר מזה, פחות איכפת לי מה אנשים אומרים, איכפת לי איך הם מתנהגים. בפועל אתם מתנהגים אל החילוניים כסוג ב' נחות שאמור לעבוד עבורכם, למות עבורכם ולשרת אתכם כי אתם לומדי תורה ונושאי הלפיד. זו התנשאות קרובה מספיק ללא לראות בנו אותו עם. אני טוען שזה נעשה באופן מודע וציני, אתה טוען שזה נעשה מטעמים של אמונה ודת, תוך כדי ערעור על העובדות עצמן. לדעתי אין הרבה הבדל אם התוצאה היא זהה.
זה פשוט לא נכון, אגב, זה לא שהחילונים מממנים את החרדים אלא 80% מהחילונים 80% מהדתים ו50% מהחרדים ממנים 20% מהחילונים 20% מהדתים ו50% מהחרדים, המספרים הוקרצו ברגע זה, הרעיון הוא שגם אני ממן את אותם אחוזים במדינה שפחות מכניסים, ואף אחד לא רואה אותי כסוג ב' שממן אותו.

נערך לאחרונה ב:
ברור, כי לך אין "בעיה" לשמור שבת" ולי זה דבר שאסור לחלוטין (לחלל שבת), כלומר אין בעיה לחילוני להיות חרדי ולחרדי אסור להיות חילוני.

בשמחה, אם זה משמח אותך אענה על הכל:

הוסבר עשר פעמים, מבחינתם א- לימוד תורה עוזר בהגנה על המדינה (והם עושים את זה שך כל חייהם)

1- זה ממש לא קשור לרב.
2- החרדים לא מעריצים של המדינה, בסופו של דבר המדינה היא לא מדינה ששומרת על ההלכה היהודית, זה לא גורם להם לכבד אותה, זה כמובן לא אומר שהם פועלים נגדה.

נכון על אגודה, דגל עדיין לא עושים את זה, ולא נכון על ש"ס.
מכיוון שהרשות המבצעת היא רשות שמסמיכה רשויות לעבור על איסורי תורה יש להם בעיה להיות חלק מהדבר הזה.

למה זה קשור? אסור לקבל כסף ממי שלא שומר מצוות?

בקורונה החרדים בחלקם הפרו את הכללים (כמו גם אוכלובסיות רבות אחרות, הם רק פחות פורסמו תקשורתית), זה היה הרה יותר חוסר אכפתיות פנימית מחוסר אכפתיות חיצונית, חשוב גם להבין, למרות שחלק מרכזי מהרבנים קרא לשמור על ההוראות באופן נחרץ, יש כאלו שהורו שבריאות הנפש של משפחות לא פחות חשובה מבריאות הגוף. (יש טענות ש"דור הקורונה" עדיין משלם על הסגרים האלו, אני לא איש מקצוע ולא אוכל לאשר או לשלול)

אחים, שלצערי מפספסים את המטרה העיקרית בחיים. (כמו שהייתי מסתכל על אחי אם הוא היה יוצא בשאלה)
הציבור החרדי בכל מקרה לא רואה אותכם כמפרנסים או כמי שמשלמים לו, גם אם זה נכון מבחינה פיננסית הם לא רואים את זה ככה. (כלומר הם מקסימום חסרי מודעות, בוודאי שלא רואים בכם מפרנסים, צריך להבין שבסופו של יום חרדי מוציא מהכיס שלו המון מיסים שונים והכסף שנטען שאנחנו מקבלים זה לא משהו שמקבלים בחשבון הבנק)

עם אחד, עם שני שירים

אנחנו לא משתמשים בו מלבד ל2 מטרות שלהם הוא נברא.
כמו שכתבתי למעלה, אתה יכול לטעון שלפי חשבון כזה או אחר החרדים מרוויחים על חשבונכם, הטענה שזה מבחינתם עניין אידיאולוגי או מטרה בחיים הוא לא נכון.

זה פשוט לא נכון, אגב, זה לא שהחילונים מממנים את החרדים אלא 80% מהחילונים 80% מהדתים ו50% מהחרדים ממנים 20% מהחילונים 20% מהדתים ו50% מהחרדים, המספרים הוקרצו ברגע זה, הרעיון הוא שגם אני ממן את אותם אחוזים במדינה שפחות מכניסים, ואף אחד לא רואה אותי כסוג ב' שממן אותו.
אנחנו פשוט לא מסכימים על העובדות. מבחינתך אמונה באלוהים או דת כזו או אחרת נותנת לך פטור מלקיים את מה שאני מחשיב חובות האזרח לחברה. בין אם זה שירות בצבא או השתתפות בנטל הכלכלי (ופה המספרים ברורים, אני מפנה שוב למאמרים של פרופסור עומר מואב, מספיק שהחרדים ימשיכו להתרבות בקצב הנוכחי והמדינה הזו אבודה. זה לא בגלל תקציב כזה או אחר בהכרח אלא בגלל תשלום מיסים נמוך לראש).

אני לא מקבל את זה, מבחינתי ההתנהגות הזו היא משל לראות בי אדם סוג ב', נחות. אתה יכול לטעון שזה לא מה שאתה מרגיש, ושהיסוד הנפשי מאחורי ההתנהגות הזו הוא אחר, זה לא באמת משנה, ואני קצת סקפטי בנוגע לזה אחרי ששמעתי טענות כאלו ואחרות של חרדים שגובלות בציניות לאורך השנים (אני לא אלקט פה את כולן, אבל דוגמאות בשלוף הן שישראל משולה לפריץ ברוסיה, והחלטות של ההנהגה החרדית שהגיעה לעמדות כוח כמו לנתב תקציבים שיטיבו במיוחד עם הציבור החרדי תחת מעטה של עזרה לכלל כמו תלושי מזון שנמדדים לפי ארנונה נמוכה והטבות דיור לבתים עד 600 אלף ש"ח, שלא לדבר על אמירות של רבנים לאורך השנים. נודף מזה ריח של ציניות בנוגע לתפקידו של החילוני בחברה).

לכן אני חושב שאין טעם בדיון הזה. הפתרון יגיע רק בכפיה בדמות שלילת תקציבים אגרסיבית מכל ציבור לא יצרני מבחירה במדינה, וסנקציות נוספות על משתמטים ונצלנים למיניהם. ואני עדיין בטוח שעל חלק גדול מהציבור החרדי זה לא יעבוד כזה מהר והם יעדיפו לדרדר את איכות חייהם אפילו נמוך יותר, עם פנאטיות דתית קשה להתמודד, אבל אין לנו ברירה אלא לנסות.

הנה עוד דוגמה מהיום: חברים בעירית בני ברק ארגנו לעצמם משכורת של מליון ש"ח לאדם.

אח"כ יבכו שהעיריה גרעונית והם צריכים לקבל השלמות מעירית ת"א.

אה, ובמקביל הממשלה מחזירה לדיון את חוק הרבנים (רב לכל רחוב). כיף חיים.

למומחה שלמד והתמחה ועושה את תפקידו נאמנה - רופא מומחה, שופט בדרגה גבוהה, קצין בדרגה גבוהה, מנהל מצטיין - מגיע שכר גבוהה. זה לא אנשים שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו לאבד.
השאלה היא כמה ממקבלי השכר הגבוהה בשירות הציבורי הם באמת מומחים נחוצים שעובדים עבור הציבור שמשלם את משכורתם וכמה מהם מקורבים, פרוטקציונרים ושאר שחיתויות, שנאמנים, ועובדים, אם בכלל, עבור מי שמינה אותם.

למומחה שלמד והתמחה ועושה את תפקידו נאמנה - רופא מומחה, שופט בדרגה גבוהה, קצין בדרגה גבוהה, מנהל מצטיין - מגיע שכר גבוהה. זה לא אנשים שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו לאבד.
השאלה היא כמה ממקבלי השכר הגבוהה בשירות הציבורי הם באמת מומחים נחוצים שעובדים עבור הציבור שמשלם את משכורתם וכמה מהם מקורבים, פרוטקציונרים ושאר שחיתויות, שנאמנים, ועובדים, אם בכלל, עבור מי שמינה אותם.
לא הגנתי על השכר הגבוה, כפי שתוכל לראות מתחילת תגובתי, רק כתבתי שבכתבה שצירפתי נראה שיש בשירות הציבורי כנראה רבבות שמקבלים שכר יותר גבוה, גם טענות מוצדקות על שחיתות כדאי שיהיו עם פרופורציה.
כחרדי אני לא יכול ולא רוצה להכיש שיש בעלי כח שמשתמשים בכח שלהם לטובת כיסיהם ומקורביהם, כישראלי אני יכול לומר שלצערי עוד לא נתקלתי במקומות בהם זה לא ככה... (ראשי עיריות, מועצות, שופטים עו"ד ומי בעצם לא?)

מושפעים מתמריצים כפי שהוכח במקרה של קיצוץ הקצבאות
אכן מושפעים מתמריצים ולכן כל עוד יקבלו את הקיצבאות ההטבות והביטחון בלי לעבוד ובלי להתגייס כלום לא ישתנה
צריך להתחיל לעבוד בגיל הרבה יותר צעיר לטפל במשפך. בבסיס המדינה צריכה להפסיק את השכונה של מסגרות חינוך נפרדות עם מורים שלא עוברים במשרד החינוך. המדינה צריכה להפסיק את כל התקצוב היצירתי של משפחות "ברוכות" ילדים. המדינה צריכה לפסיק עם "הכלה" וכל הבולשיט של "כל ילד וקהילה יש לה את הצרכים שלה" ולהתחיל להסליל למה שיהפוך אותנו לחברה מלוכדת יותר ויצרנית יתר כי בשכונה שלנו צריך לרוץ הכי מהר שלך רק בשביל להישאר במקום.
בהחלט. אבל שים לב לסקאלות הזמן. חינוך זה בסקאלה של דורות, ממשלה זה סקאלה של ארבע שנים.

אכן מושפעים מתמריצים ולכן כל עוד יקבלו את הקיצבאות ההטבות והביטחון בלי לעבוד ובלי להתגייס כלום לא ישתנה
בהחלט וזה מה שכתבתי.
תמריצים כלכליים יעבדו עם חרדים כפי שהם עובדים עם כל ציבור אחר.

בהחלט וזה מה שכתבתי.
תמריצים כלכליים יעבדו עם חרדים כפי שהם עובדים עם כל ציבור אחר.
תמריצים כלכליים בהחלט יכולים לעזור ברמה מסויימת במה שקשור לשוק התעסוקה, לדעתי הסרת חסמים זה לא פחות חשוב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה הפואנטה של הדיון?
אני לא חושב שמטרת הדיון הזה היא לשכנע אחד את השני. ברור שתהום פעורה בין המתדיינים. להבנתי החברים החרדים ושות שכותבים כאן מבינים שיש גל שנאה שעולה כלפיהם, ולוקחים ברצינות את זה שחלק מהשכבה שמממנת אותם ומאפשרת את חייהם עלולה לעזוב, גם אם מתקשים להבין את הסיבות בגלל תפיסת עולמם. מאמין שהם גם מצטערים בכנות על כל יהודי שעוזב. הם בכנות מנסים להושיט יד, כי הם באמת לא מבינים את הסיטואציה. צר עולמם, עגלה ריקה, מה שתרצו. למרות שמבחינתם כוונותיהם טובות, ברור שאין עם מי לדבר. אבל דיונים מהסוג הזה תומכים בלגיטימיות של הגירה. הרבה אנשים מבולבלים, הרבה מסרבים להאמין שאנחנו מובלים ע״י פסיכים לתהום, הרבה יושבים על הגדר. המציאות ככ הזויה, וההשלכות מכך ככ קיצוניות, שלפעמים לוקח זמן להפנים. לא נראה לי שהחברים החרדים כאן מבינים עד כמה העמדות שלהם הזויות, ועד כמה מה שהם חושבים עליו כטיעון מחוכם והוכחה בצדקתם הוא למעשה, לאדם שפוי, הבנה שהולכת ומעמיקה שאין עם מי לדבר ושצריך לחשוב אקטיבית על אלטרנטיבה. מניח שיותר אנשים פנו אלי בפרטי בשאלות פרקטיות על הגירה מאשר אל החברים החרדים כאן על התחזקות והתנדבות, אם כי אני כמובן לא יכול להיות בטוח בכך. כך שמבחינתי הדיון דווקא מועיל. כל המציל נפש אחת וגו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה