יש הרבה יותר חילוניים שהיו משתעשעים ברעיון ואף מוכנים לשנות את אורח חייהם כדי לאפשר שמירת שבת ושאר מצוות מאשר האיסור הגורף מהצד השני שגובל בכת של ממש.
ברור, כי לך אין "בעיה" לשמור שבת" ולי זה דבר שאסור לחלוטין (לחלל שבת), כלומר אין בעיה לחילוני להיות חרדי ולחרדי אסור להיות חילוני.
ונחמד שהתעלמת באופן אלגנטי משאר הטענות.
לא ידעתי שיש לך עניין בקבלת תגובה, בשמחה אענה על הכל:
הוסבר עשר פעמים, מבחינתם א- לימוד תורה עוזר בהגנה על המדינה (והם עושים את זה שך כל חייהם)
או מכבדים את מוסדות המדינה מעבר למה שהרב מרשה,
1- זה ממש לא קשור לרב.
2- החרדים לא מעריצים של המדינה, בסופו של דבר המדינה היא לא מדינה ששומרת על ההלכה היהודית, זה לא גורם להם לכבד אותה, זה כמובן לא אומר שהם פועלים נגדה.
חרדים לא רצו עד לא מזמן אפילו להיות מוגדרים כשרים בממשלה
נכון על אגודה, דגל עדיין לא עושים את זה, ולא נכון על ש"ס.
מכיוון שהרשות המבצעת היא רשות שמסמיכה רשויות לעבור על איסורי תורה יש להם (בעיקר לדגל) בעיה להיות חלק מהדבר הזה.
, אבל לקחת ממנה כסף זה בסדר גמור.
למה זה קשור? אסור לקבל כסף ממי שלא שומר מצוות?
ראינו בקורונה כמה איכפת להם מסולידריות עם הציבור הרחב (בלי קשר להאם הסגר היה מוצדק או לא מוצדק).
בקורונה החרדים בחלקם הפרו את הכללים (כמו גם אוכלוסיות רבות אחרות, הם רק פחות פורסמו תקשורתית), זה היה הרה יותר חוסר אכפתיות פנימית מחוסר אכפתיות חיצונית, חשוב גם להבין, למרות שחלק מרכזי מהרבנים קרא לשמור על ההוראות באופן נחרץ, יש כאלו שהורו שבריאות הנפש של משפחות לא פחות חשובה מבריאות הגוף. (יש טענות ש"דור הקורונה" עדיין משלם על הסגרים האלו, אני לא איש מקצוע ולא אוכל לאשר או לשלול)
מהם החילוניים עבורך אם לא קבוצה נחותה של חוטבי עצים ושואבי מים?
אחים, שלצערי מפספסים את המטרה העיקרית בחיים. (כמו שהייתי מסתכל על אחי אם הוא היה יוצא בשאלה)
הציבור החרדי בכל מקרה לא רואה אותכם כמפרנסים או כמי שמשלמים לו, גם אם זה נכון מבחינה פיננסית הם לא רואים את זה ככה. (כלומר הם מקסימום חסרי מודעות, בוודאי שלא רואים בכם מפרנסים, צריך להבין שבסופו של יום חרדי מוציא מהכיס שלו המון מיסים שונים והכסף שנטען שאנחנו מקבלים זה לא משהו שמקבלים בחשבון הבנק)
איזו ברית גורל החברה החרדית רואה עם החילונית?
עם אחד, עם שני שירים
נמאס מהדיון המתייפייף הזה כשהאמת פשוט הרבה יותר פשוטה - אתם שמים ז** אחד גדול על החילונים.
אנחנו לא משתמשים בו מלבד ל2 מטרות שלהם הוא נברא. (אנחנו נמנעים לחלוטין משימוש מילולי על של הטיותיו)
כמו שכתבתי למעלה, אתה יכול לטעון שלפי חשבון כזה או אחר החרדים מרוויחים על חשבונכם, הטענה שזה מבחינתם עניין אידיאולוגי או מטרה בחיים הוא לא נכון.
ואני אומר יותר מזה, פחות איכפת לי מה אנשים אומרים, איכפת לי איך הם מתנהגים. בפועל אתם מתנהגים אל החילוניים כסוג ב' נחות שאמור לעבוד עבורכם, למות עבורכם ולשרת אתכם כי אתם לומדי תורה ונושאי הלפיד. זו התנשאות קרובה מספיק ללא לראות בנו אותו עם. אני טוען שזה נעשה באופן מודע וציני, אתה טוען שזה נעשה מטעמים של אמונה ודת, תוך כדי ערעור על העובדות עצמן. לדעתי אין הרבה הבדל אם התוצאה היא זהה.
זה פשוט לא נכון, אגב, זה לא שהחילונים מממנים את החרדים אלא 80% מהחילונים 80% מהדתים ו50% מהחרדים ממנים 20% מהחילונים 20% מהדתים ו50% מהחרדים, המספרים הוקרצו ברגע זה, הרעיון הוא שגם אני ממן את אותם אחוזים במדינה שפחות מכניסים, ואף אחד לא רואה אותי כסוג ב' שממן אותו.