אתה מודע לזה שחלק ענק מהחרדים לא יוצאים מהארץ בכל מקרה?
התכוונתי שכל משתמט עלול לברוח אם ידע שיש סכין על צווארו, אפשר לעצור את הבריחה שלהם.
אתה מסוגל לפתוח מחנות עבודה לאלפי אסירים? ולממן את זה זה נראה לך יותר זול מהמימון כיום?
בוודאי, כמו שעשו בכל מדינה שהייתה צריכה חיילים. זה הכל שאלה של משאבים שמקצים לזה.
אני לא מסתכל על הפן הכלכלי, השיקול הוא שצריך בני אדם שיגנו על הגבולות שלנו ממחבלים.
ובלי קשר, לא יודע אם עשית צבא, אבל הכלא הצבאי היום הוא מחנה עבודה, אתה לא יושב בתא כל היום…
התכוונת שבשביל גיוס חרדים אתה מוכן לחרוג מהנורמות המערביות לטיפול באסירים?
אני טוען כמי ששירת במערכת הצבאית, שהיא לא דמוקרטית ומערבית גם כיום. כבר כיום הכלא הוא סוג של מחנה עבודה לא פשוט נפשית (היו לי חברים בכלא הצבאי, וזו חוויה לא פשוטה).
אני מניח שלא, אני מכיר אותם לא פחות טוב ממך.
אני לא מכיר אותם, אז כנראה שאתה מכיר את החרדים טוב ממני.
אני פשוט מסתכל עובדתית והיסטורית, אם לאורך כל ההיסטוריה כפיה אלימה של גיוס לצבא עבדה למה שעל יהודים חרדים זה לא יעבוד?
אני מניח שהגרעין הפנאטי בהחלט יעדיף למות מלשרת את המדינה אבל רובם המוחלט עם מספיק ענישה והתעללות נפשית בכלא יבחר לשרת.
אין מספיק כוח אדם כדי להחזיק את כל החרדים בכלא צבאי.
אז מגייסים סוהרים בצו 8 מה הבעיה, כמו שאת גולני מגייסים.
גם לא צריך את כל החרדים, לצבא חסר בערך עשרת אלפים איש, אפשר גם לגייס אותם ליומיות ואת החילונים שעושים יומיות כיום, לייעד לקרבי.
וצמזה יתנו להם ללמוד תורה בכלא, צה"ל בחיים לא ימנע מיהודים לקיים מצוות, וזה כל מה שחשוב להם.
וגם כל החבר'ה מהישיבה יהיו שם איתם שם להתפלפל בחברותא.
בקיצור הם ירגישו בבית בכלא.
ובטח גם יתפתח אצלם איזה מן אתוס כזה שמהכלא של הציונים יוצאים החכמים הגדולים ביותר בתורה, מה שידרבן אותם עוד יותר להשתמט.
טיעון מעניין, גם קצת מבדר

לא התכוונתי להתפלפל, בסה״כ הטענה שלי היא די פשוטה, אם בוחרים לגייס בצורה אלימה (דוגמא קיצונית, גרמניה הנאצית) אז אפשר להגיע ליעדים, אף אחד לא ביקש לגייס את כולם.
תחשוב על זה רגע, מה שצריך בסה״כ זה רוב בכנסת בשביל לעשות את זה, אני לא חושב שבגץ יתערב פה.
לא יודע איך פוטין משכנע חיילים להילחם באוקראינה, אבל פה זה לא רוסיה. מנטליות אחרת.
אני גם לא, אבל פוטין ידוע כאדם לא הכי נעים אז אני מניח שיש לו דרכים לגרום להם להתגייס. קראתי ברדיט שיש לרוסים יחידות שהתפקיד שלהם לחסל חיילים שחוזרים חיים מfront line, כי אם חסרו חיים זה אומר שהם ברחו ולא נלחמו עד הסוף…