• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה פשוט חלום לא ראלי, אתם יכולים לחשוב על סנקציות אבל אין שום דרך בעולם להכריח אותם להתגייס,
למה לא?
בגדול על משתמטים מוטלים עונשים די קשים, אי יציאה מהארץ, עונשי מאסר בכלא צבאי שהוא סוג של מחנה עבודה.
אני מניח שאם נכפה עליכם בכוח יתגייסו הרבה אנשים.
אתה חושב שהרוסים רוצים להתגייס למטחנת הבשר שנקראת אוקראינה? בוא נחזור למלחמת העולם השניה, מי היה מתגייס לצבאות השונים אם לא היו עונשים כבדים?

ככה זה עבד לאורך כל ההיסטוריה ואין סיבה שזה לא יעבוד על החרדים.
התרגלנו שהכל פה ״מערבי״ ורך ושאם נרצה מספיק חזק ונעשה בלאגן המדינה תתכופף, צריך לזכור שהכל שברירי וזה יכול להתהפך בשניה בלי ששמים לב לכך (ראה ערך המהפכה המשטרית).

חיים אסא חושב ש8200 צריך לצאת מהצבא ולהפוך לסוג של NSA אזרחית שמשרתת את הצבא ומערכת הביטחון, עם אנשים שמשרתים (בשכר מלא) שנים ארוכות וכוח אדם שלא מתחלף כל 3-4 שנים, על אובדן הידע הטמון בכך. גם לא לבזבז להם את הזמן עם שמירות ושאר מסורות צבאיות חסרות טעם, להפוך את היחידה למקצועית אזרחית לחלוטין.
ועל הדרך גם לפתור את בעיית האי-שיוויון המובנת בין חיילים ביחידות טכנולוגיות לשאר הצבא ולוחמים בפרט ולסיים את הדיון הזה.
יש בזה משהו אבל זה יעלה הון תועפות ואני מניח שלכן זה לא יקרה.
מי אמר לך שאין כבר דברים כאלה?

למה לא?
בגדול על משתמטים מוטלים עונשים די קשים, אי יציאה מהארץ, עונשי מאסר בכלא צבאי שהוא סוג של מחנה עבודה.
אתה חושב שהרוסים רוצים להתגייס למטחנת הבשר שנקראת אוקראינה? בוא נחזור למלחמת העולם השניה, מי היה מתגייס לצבאות השונים אם לא היו עונשים כבדים?).
אין מספיק כוח אדם כדי להחזיק את כל החרדים בכלא צבאי.
חוצמזה יתנו להם ללמוד תורה בכלא, צה"ל בחיים לא ימנע מיהודים לקיים מצוות, וזה כל מה שחשוב להם.
וגם כל החבר'ה מהישיבה יהיו שם איתם שם להתפלפל בחברותא.
בקיצור הם ירגישו בבית בכלא.
ובטח גם יתפתח אצלם איזה מן אתוס כזה שמהכלא של הציונים יוצאים החכמים הגדולים ביותר בתורה, מה שידרבן אותם עוד יותר להשתמט.

לא יודע איך פוטין משכנע חיילים להילחם באוקראינה, אבל פה זה לא רוסיה. מנטליות אחרת.

למה לא?
בגדול על משתמטים מוטלים עונשים די קשים, אי יציאה מהארץ,
אתה מודע לזה שחלק ענק מהחרדים לא יוצאים מהארץ בכל מקרה?
עונשי מאסר בכלא צבאי שהוא סוג של מחנה עבודה.
אתה מסוגל לפתוח מחנות עבודה לאלפי אסירים? ולממן את זה זה נראה לך יותר זול מהמימון כיום?
אני מניח שלא, אני מכיר אותם לא פחות טוב ממך.
ככה זה עבד לאורך כל ההיסטוריה ואין סיבה שזה לא יעבוד על החרדים.
התרגלנו שהכל פה ״מערבי״ ורך ושאם נרצה מספיק חזק ונעשה בלאגן המדינה תתכופף, צריך לזכור שהכל שברירי וזה יכול להתהפך בשניה בלי ששמים לב לכך (ראה ערך המהפכה המשטרית).
התכוונת שבשביל גיוס חרדים אתה מוכן לחרוג מהנורמות המערביות לטיפול באסירים?

אתה מודע לזה שחלק ענק מהחרדים לא יוצאים מהארץ בכל מקרה?
התכוונתי שכל משתמט עלול לברוח אם ידע שיש סכין על צווארו, אפשר לעצור את הבריחה שלהם.
אתה מסוגל לפתוח מחנות עבודה לאלפי אסירים? ולממן את זה זה נראה לך יותר זול מהמימון כיום?
בוודאי, כמו שעשו בכל מדינה שהייתה צריכה חיילים. זה הכל שאלה של משאבים שמקצים לזה.
אני לא מסתכל על הפן הכלכלי, השיקול הוא שצריך בני אדם שיגנו על הגבולות שלנו ממחבלים.
ובלי קשר, לא יודע אם עשית צבא, אבל הכלא הצבאי היום הוא מחנה עבודה, אתה לא יושב בתא כל היום…
התכוונת שבשביל גיוס חרדים אתה מוכן לחרוג מהנורמות המערביות לטיפול באסירים?
אני טוען כמי ששירת במערכת הצבאית, שהיא לא דמוקרטית ומערבית גם כיום. כבר כיום הכלא הוא סוג של מחנה עבודה לא פשוט נפשית (היו לי חברים בכלא הצבאי, וזו חוויה לא פשוטה).

אני מניח שלא, אני מכיר אותם לא פחות טוב ממך.
אני לא מכיר אותם, אז כנראה שאתה מכיר את החרדים טוב ממני.
אני פשוט מסתכל עובדתית והיסטורית, אם לאורך כל ההיסטוריה כפיה אלימה של גיוס לצבא עבדה למה שעל יהודים חרדים זה לא יעבוד?
אני מניח שהגרעין הפנאטי בהחלט יעדיף למות מלשרת את המדינה אבל רובם המוחלט עם מספיק ענישה והתעללות נפשית בכלא יבחר לשרת.

אז מגייסים סוהרים בצו 8 מה הבעיה, כמו שאת גולני מגייסים.
גם לא צריך את כל החרדים, לצבא חסר בערך עשרת אלפים איש, אפשר גם לגייס אותם ליומיות ואת החילונים שעושים יומיות כיום, לייעד לקרבי.
וצמזה יתנו להם ללמוד תורה בכלא, צה"ל בחיים לא ימנע מיהודים לקיים מצוות, וזה כל מה שחשוב להם.
ובטח גם יתפתח אצלם איזה מן אתוס כזה שמהכלא של הציונים יוצאים החכמים הגדולים ביותר בתורה, מה שידרבן אותם עוד יותר להשתמט.
טיעון מעניין, גם קצת מבדר :)
לא התכוונתי להתפלפל, בסה״כ הטענה שלי היא די פשוטה, אם בוחרים לגייס בצורה אלימה (דוגמא קיצונית, גרמניה הנאצית) אז אפשר להגיע ליעדים, אף אחד לא ביקש לגייס את כולם.
תחשוב על זה רגע, מה שצריך בסה״כ זה רוב בכנסת בשביל לעשות את זה, אני לא חושב שבגץ יתערב פה.

לא יודע איך פוטין משכנע חיילים להילחם באוקראינה, אבל פה זה לא רוסיה. מנטליות אחרת.
אני גם לא, אבל פוטין ידוע כאדם לא הכי נעים אז אני מניח שיש לו דרכים לגרום להם להתגייס. קראתי ברדיט שיש לרוסים יחידות שהתפקיד שלהם לחסל חיילים שחוזרים חיים מfront line, כי אם חסרו חיים זה אומר שהם ברחו ולא נלחמו עד הסוף…

חוצמזה יתנו להם ללמוד תורה בכלא, צה"ל בחיים לא ימנע מיהודים לקיים מצוות, וזה כל מה שחשוב להם.

אפשר להכניס אותם לכלא עם בחורות יפות, שבשם הפטריוטיות ינסו לפתות אותם בצורה עיקשת, ויסבירו להם על היתרונות בלהיות חילוני.

אפשר להכניס אותם לכלא עם בחורות יפות, שבשם הפטריוטיות ינסו לפתות אותם בצורה עיקשת, ויסבירו להם על היתרונות בלהיות חילוני.
איכס, ליודעי היסטוריה יהודית/תנ"ך קוראים לעצה הזו "עצת בנות מואב" ולמייעץ "בלעם", בושה.

אני שמח לשמוע שזה מה שיש לך למכור לצעירים החרדים, לא תודה.

אני מקווה שאתה לא מתומכי פרשת הסרסור בסוהרות....

נערך לאחרונה ב:

כי זה לא יקרה בדיוק כמו שאנחנו לא נטרנספר מכאן מיליוני פלסטינים. אין לך יחידות NKDV ומחנות כליאה ועבודת פרך כמו בברית המועצות 1937. זה מה יש.

אפילו לא קרוב.

אתה לא יכול לבנות צבא של עבדים ב-2024.
אתה חושב שהרוסים רוצים להתגייס למטחנת הבשר שנקראת אוקראינה?

כן. ורוסיה מנצחת במלחמה.

בוא נחזור למלחמת העולם השניה, מי היה מתגייס לצבאות השונים אם לא היו עונשים כבדים?

כמעט כולם כי האלטרנטיבה הייתה להירצח על ידי נאצים או על ידי יפנים.

כה זה עבד לאורך כל ההיסטוריה ואין סיבה שזה לא יעבוד על החרדים.

מה לעשות שאתה מערבי ואתה רוצה להיות מערבי.

נערך לאחרונה ב:
הנחה שגויה לחלוטין, לא היה חסר צבא ב7 באוקטובר. (כמה מסק"רים+ על הגבול והסיפור היה נגמר תוך דקות).

מה שהיה חסר ב7 באוקטובר היה עוד מודיעין (היה מודיעין, הוא לא הספיק לשבויי קונספציית המורתעות) ובעיקר שינוי בגישה, הגישה שחושבת שיודעת "להבין" את הערבים וכושלת שוב ושוב, ארגון שיש לו יכולות והוא מצהיר על רצון להשתמש בהם צריך להאמין לו ולא לחרטט בשכל על מורתעות ועוד קישקושים.

הסיבה היחידה שאני חושב שביבי צריך לעוף (כשימצא לו מחליף ראוי בעיני) היא שהוא חלק ניכר מהקונספציה, ביחד איתו צריכים לעוף מקבלי החלטות ודרגי מודיעין בכירים בצה"ל ובשאר הגופים הרלוונטיים.

אגב, גם אחרי שהנורא מכל קרה בשביעי באוקטובר, ולא פחות מזה החששות האמיתיים מהצפון ומאיראן עדיין אם היה לישראל מערכת יירוט מוצלחת וטובה היא הייתה יכולה להיכנס גם עם הרבה םחות כח צבאי, כח צבאי מוגדל הוא גם תוצאה של רצון נואש לשתק את היכולות הרקטיות של האויב במהירות גבוהה.

אין שום קשר לקונספציה. ה-7.10 היה 100% מחדל צבאי. עובדה שלא היו חיילים, לא היה חיל האוויר, היה בלאגן מוחלט. תושבי העוטף נטבחו במשך שעות. אם הנוחבות היו קצת פחות מסוממים והיו קצת פחות עסוקים בביצוע טבח אחרי פריצת הגדר הם היו ממשיכים ישירות לחצרים ונבטים ומשמידים את ה-F35 המהוללים שלנו על הקרקע.

אין שום קשר לקונספציה. ה-7.10 היה 100% מחדל צבאי. עובדה שלא היו חיילים, לא היה חיל האוויר, היה בלאגן מוחלט. תושבי העוטף נטבחו במשך שעות. אם הנוחבות היו קצת פחות מסוממים והיו קצת פחות עסוקים בביצוע טבח אחרי פריצת הגדר הם היו ממשיכים ישירות לחצרים ונבטים ומשמידים את ה-F35 המהוללים שלנו על הקרקע.
המחדל הצבאי היה אך ורק ברמת המודיעין ופיענוח המודיעין=המוכנות ולא ברמת קיום הכח, אין לאף אחד ספק איך זה היה נגמר אם צה"ל ושאר זרועות הביטחון היו נערכים מראש. (רמז: במקרה הגרוע מספר חד ספרתי של הרוגים)

אה, בהצלחה עם לגייס בנות לתפקיד הזה.
לא מספיק אתה נלחם נגד החרדים, עכשיו אתה גם פותח חזית מול תנועות פמיניסטיות.

אה, בהצלחה עם לגייס בנות לתפקיד הזה.
לא מספיק אתה נלחם נגד החרדים, עכשיו אתה גם פותח חזית מול תנועות פמיניסטיות.
צריך להיות פמיניסט כדי להתנגד לזה? זה נראה לי משהו אנושי בסיסי ודי קדום.

נערך לאחרונה ב:
צריך להיות מפניניסט כדי להתנגד לזה? זה נראה לי משהו אנושי בסיסי ודי קדום.
אני חושב שזו היתה בדיחה לא מוצלחת.
אכן לא צריך להיות פמיניסט כדי להתנגד לשירות כזה של חיילות ובפועל צה''ל לא נוהג כך.

אז האסטרטגיה הנכונה היתה לחזק את החמאס? לבנות גדר חכמה במילארדים ולהסתמך עליה בניגוד לעצת מומחים? לבחור רמטכ"ל שכשל כ"כ? לתת לצבא להתנהל בצורה שהתנהל ב15 שנה האחרונות? לבחור לראשות המועצה לביטחון לאומי פוליטיקאי ולא מומחה? ומה לגבי האזהרה ממצריים?

אבל עזוב את כל אלה, סתם פרטים שוליים, מה עם הערך של לקיחת אחריות, לא ערך חשוב?

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: Roi
אז האסטרטגיה הנכונה היתה לחזק את החמאס? לבנות גדר חכמה במילארדים ולהסתמך עליה בניגוד לעצת מומחים? לבחור רמטכ"ל שכשל כ"כ? לתת לצבא להתנהל בצורה שהתנהל ב15 שנה האחרונות? לבחור לראשות המועצה לביטחון לאומי פוליטיקאי ולא מומחה? ומה לגבי האזהרה ממצריים?

אבל עזוב את כל אלה, מה עם הערך של לקיחת אחריות, לא ערך חשוב?
חשוב מאוד, כל ראשי מערכת הביטחון ומערכי המודיעין צריכים לקחת אחריות ולהגיש מכתבי פיטורין (ובוודאי לא למנות את עצמם כרגע למינויים בכירים בזרועות הבטחון), גם בדרג הפוליטי כל שרי הביטחון וראשי הממשלה האחרונים צריכים לקחת אחריות.

חשוב מאוד, כל ראשי מערכת הביטחון ומערכי המודיעין צריכים לקחת אחריות ולהגיש מכתבי פיטורין (ובוודאי לא למנות את עצמם כרגע למינויים בכירים בזרועות הבטחון), גם בדרג הפוליטי כל שרי הביטחון וראשי הממשלה האחרונים צריכים לקחת אחריות.
לא יודע אם צריך לתת לממשלה הנוכחית למנות את ראשי מערכת הביטחון, הם כבר הוכיחו שאין להם שום בעייה לנצל כוח לרעה.

לא יודע אם צריך לתת לממשלה הנוכחית למנות את ראשי מערכת הביטחון, הם כבר הוכיחו שאין להם שום בעייה לנצל כוח לרעה.

צודק. הכי חכם זה להמשיך בסחרור המוות הביטחוני שאנחנו נמצאים בו. העיקר שביבי לא ימנה רמטכ"ל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז מי ימנה? הכושלים? היועמ"שית? בסוף הוא השלטאון הנבחר והוא צריך למנות, אני בעד בחירות אחרי שתרגע האש.
אגב, לא הייתי רוצה מינויי קבע גם מצד הממשלה, שימנו מינויים זמניים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה