כלומר, לפי ההקשר ברור לגמרי ש
@גרהם התכוון לכך שביבי מסוכן לכל הפחות בגלל העברת חוק הפטור מגיוס
(כנראה גם בגלל דברים אחרים, אבל את זה אי אפשר להסיק מההודעה).
זה טענה שחוזרת לכל אורך הדיון, "חוק הגיוס" מהווה סכנה, זה טענה שגויה, בשביל לטעון את זה צריך "מומחים לציבור החרדי" ולא מומחים ביטחוניים, אין ספק שביבי היה שמח לגייס חרדים, זה פשוט חלום לא ראלי, אתם יכולים לחשוב על סנקציות אבל אין שום דרך בעולם להכריח אותם להתגייס, כך שה"מומחים" אומרים שטויות, או יותר נכון אומרים דברים הגיוניים והמסקנות פשוט לא קשורות.
מזכיר קצת "מומחים ביטחוניים" שטענו שהרפורמה המשפטית מסכנת את ביטחון המדינה, שזה טענה נכונה, אבל "המומחים" שמו את האצבע על ביבי/לוין/רוטמן מה שלא ממש תחום ההתמחות שלהם, כלומר חצי (אין טעם להתווכח, נמשיך לא להסים על דעת הרוב) מהעם מרגישים שהפגיעה בביטחון המדינה נעשת בפועל על ידי המחנה של אותם "בכירים" ו"לשעברים", אפשר כמובן לטעון הפוך אבל בכל מקרה זה כבר מעבר לתחום המומחיות הביטחונית.
(מניח שזה אומר שאתה לא חושב שלימוד תורה וקיום מצוות יכול להציל אותנו ללא גורם מעשי, כמו צבא חזק).
הטענה הרווחת (אם כי לא הבלעדית) היא ש"לימוד התורה יכול להציל (יותר נכון
לעזור, גם הצבא לא הציל...) אותנו
לצד גורם מעשי כמו צבא חזק".
לא, אני משתדל ללמוד יותר חזק.
אתם לא חייבים לקבל את התפיסה הדתית הטוענת שיש השפעה ללימוד התורה על בטחון המדינה, אבל אין לכם שום זכות להתווכח עם אדם ולהחליט בשבילו מה המניעים שלו, כלומר לטעון שהציבור החרדי לא מתגייס כי הוא פרזיט/לא מוסרי/מושחת/רודף בצע זה מגוחך, אתם לא מכירים אותנו, אתם בוודאות לא מבינים איך הראש שלנו עובד, ואתם נוטים לפרשן למה אנחנו עושים דברים לפי מה שאתם חשובים שאנחנו חושבים.
הטענה שסנקציות כלכיות יגרמו לגיוס היא
אולי נכונה על שוליים קטנים בציבור החרדי, היא בכל מקרה לא נכונה על רובו המוחלט של הציבור הלומד תורה, יש יותר סיכוי ש"רדיפה" תוביל לתגובות נגד שיורידו גם את אחוז המתגייסים הנמוך, צריך לזכור שהחרדים לא מתגייסים לא בגלל אינטרס כלכלי (זה יותר כלכלי להתגייס, גם לישיבות
אז אתה בעצם נגד גיוס באופן מוחלט.
לא אנ, ריאלי, מוזמן להצטרף.
כי אתה יודע כמוני שיש חרדים שלא לומדים ורובם עובדים ובמחיצת נשים (הרבה פחות צנועות מחיילות לובשות מדים), אבל אתה נגד גיוס שלהם אפילו לזמן קצרצר, בגיל מבוגר בגלל סיסמה חלולה של "כור היתוך".
מבחינתך זה סיסמה חלולה, מבחינתם זה אורח חיים, הם מאוד משתדלים להימנע מהתממשקות יתר עם שאר המגזרים.
אגב המחסום של לימודים נפרדים באקדמיה כמובן לא תורם לשוק התעסוקה החרדי.
לצערי, אני משתכנע ממך ומייצגים אחרים כאן השרשור, שאין שום רצון להשתתף בנטל הבטחוני ורק התירוצים מתחלפים.
גם לצערי (בכנות) אתה משוכנע בזה, למרות שזה לא מדוייק בכלל.