באמת אמרת את זה?
רק לוודא שהבנתי:
חרדים גורמים נזק למדינת העם היהודי יותר מאשר מחבלי הנוחבה של חמאס?
לא כתבתי זאת על החרדים ספציפית, אלא על כל מי שהצביע בשנים האחרונות לנתניהו ושותפיו לקואליציה הנוכחית, על כל מי שנכנס לממשלות האחרונות שלו ועל כל מי שהיה שותף למדיניות שלו לחיזוק החמאס. ולא סתם גורמים יותר נזק מתומכי חמאס, גורמים הרבה הרבה הרבה יותר נזק. הרי בלעדיהם החמאס היה כלום. היה סתם ארגון טרור קיקיוני, וצה"ל היה חזק בהרבה, כך שלא היה שום סיכוי בעולם ש-7.10 יקרה.
מילא אם היית אומר את זה ב6.10
אבל עכשיו?
בייחוד עכשיו. 7.10 הוכיח בדיוק את הנקודה הזאת. הזהרתי כאן כבר שנים שזה מה שהם יביאו עלינו. לא ידעתי בדיוק את הפרטים איך זה יקרה ומתי, אבל היה ברור שהם יביאו על ישראל אסון ביטחוני גדול, וגם ברור לי שאם הם ימשיכו במסלולם הנוכחי, הם עוד יביאו עלינו אסונות שיגמדו את 7.10. מה הם ציפו שיקרה אחרי שהם עזרו כ"כ הרבה לחמאס והחלישו כ"כ את צה"ל? הם לא ידעו מי זה חמאס? אני ידעתי בדיוק מי זה חמאס, וכתבתי על זה כאן שנים שזה הולך להתפוצץ.
האנשים האלה בחרו בממשלות שבאופן עקבי פעלו לחיזוק החמאס, הצהירו שחמאס זה נכס ופעלו בהתאם. הם אלה שדאגו שחמאס יקבל מזוודות דולרים, הם אלה ששחררו את סינוואר ועוד אלף מחבלים, הם אלה שסיכלו פעם אחר פעם מבצעים לחיסול סינוואר. הם גם החלישו את צה"ל וממשיכים להחליש אותו, מה שיוביל באופן קרוב לבלתי נמנע להשמדת מדינת ישראל.
תחשבי על אדם שנותן למחבל שני רימונים. אז המחבל הזה בא וזורק את הרימונים האלה על אנשים. אותו האדם קופץ על אחד הרימונים כדי להציל את חבריו ונהרג. הרימון השני הורג אנשים אחרים. האם האדם שנתן את הרימונים למחבל ואז קפץ על אחד הרימונים הוא גיבור או רוצח? מה שבטוח הוא שהוא מטומטם. זה תיאור מפושט, אבל הוא לא רחוק ממה שקרה ב-7.10.(אני לא מדבר על אף מקרה ספציפי, אבל ברור לי שהיו אנשים שהצביעו למי שפעל לחזק את החמאס ואז שילמו על כך בחייהם. זה מראה שהם לא עשו זאת מתוך זדון, אבל זה לא משנה את התוצאה.)
אחרי שהם טבחו, אנסו, שרפו, חטפו באכזריות שלא ראינו שנים
כאילו... דא? באמת?
לתומי חשבתי שבמדינת העם היהודי יש מקום גם ליהודים שומרי מסורת.
אפשר להסכים לא להסכים אבל למה לרדת נמוך כל כך?
יש מקום לשומרי מוסרת, אבל כל עוד הם פועלים למען הצלחת המדינה ולא למען השמדתה.
גם שימי לב לשרשור הזה. אנשים מדברים פה על ירידה מהארץ לא משיקולים כלכליים, אלא משיקולים קיומיים. אף אחד לא חושב לרדת מהארץ בגלל מחבלי הנוחבה. הם בפני עצמם סיכון זניח לחלוטין. אנשים אפילו לא יורדים מהארץ בגלל הגרעין האיראני, למרות שמדובר בסיכון ממשי מאוד ומפחיד בהחלט. אנשים יורדים מהארץ בגלל תומכי הממשלה, שמהווים סיכון קיומי למדינת ישראל ולתושביה היהודים.
יש רבים שלא מוכנים לוותר על החלום הציוני והולכים להפגנות נגד ממשלת החורבן, אבל המצב מייאש. בסוף אנשים מוותרים.
המגזר החרדי הוא המגזר הכי מתנדב בישראל
בניגוד לדברים שנכתבו כאן במעלה השרשור חרדים מתנדבים בידידים, בזקא, באיחוד הצלה ובמדא, בעזר מציון, בזיכרון מנחם, ביד שרה במתנת חיים ועוד אינספור ארגונים שעוזרים לכל יהודי באשר הוא יהודי.
אני מסכימה שהתנדבות איננה חובה וסוגיית הגיוס הגיעה למקום שאי אפשר להכיל אותה יותר,
אבל מכאן לקפוץ למסקנה ששומרי המסורת במדינת הלאום של העם היהודי גרועים משונאיה תאבי הדם?
אני באמת תקוה שזו רק אבחת מקלדת ולא תפיסה
כי אם כן, כעם, פשוט לא למדנו כלום 2,000 שנה...
וזה באמת עצוב