• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שים לב שהמפלגות החרדיות לא מתחזקות בהתאם לגידול שיעור החרדים באוכלוסיה (אבל הגוש הלא ליברלי והספק דמוקרטי בהחלט גדל).
למי הם מצביעים אז? לא למפלגות חרדיות בהוראת הרב?

למי הם מצביעים אז? לא למפלגות חרדיות בהוראת הרב?
אני מניח שחלק לליכוד וחלק לציונות הדתית עוצמה יהודית. כנראה לא כולם מצביעים לפי הוראת הרב.

אני מניח שחלק לליכוד וחלק לציונות הדתית עוצמה יהודית. כנראה לא כולם מצביעים לפי הוראת הרב.
אתה בטוח שזה לא בגלל שהגידול באוכלוסיה החרדית לא בא עדיין לידי ביטוי בקלפי כי הם לא בגיל בחירה? הבנתי שכרגע רוב התלמידים בישראל הם חרדים וזה רק הולך להחמיר עם השנים. אולי סופרים את האוכלוסיה החרדית בכללותה אבל לא לוקחים בחשבון כמה מתוכה בני 18 ומעלה.

אתה בטוח שזה לא בגלל שהגידול באוכלוסיה החרדית לא בא עדיין לידי ביטוי בקלפי כי הם לא בגיל בחירה? הבנתי שכרגע רוב התלמידים בישראל הם חרדים וזה רק הולך להחמיר עם השנים. אולי סופרים את האוכלוסיה החרדית בכללותה אבל לא לוקחים בחשבון כמה מתוכה בני 18 ומעלה.
יכול להיות. לא בדקתי.

אתה מתכוון שלפני 18 שנה קצב ההתרבות של החרדים היה קטן יותר?

הנזק למדינת העם היהודי
באמת אמרת את זה?
רק לוודא שהבנתי:
חרדים גורמים נזק למדינת העם היהודי יותר מאשר מחבלי הנוחבה של חמאס?
מילא אם היית אומר את זה ב6.10
אבל עכשיו?
אחרי שהם טבחו, אנסו, שרפו, חטפו באכזריות שלא ראינו שנים

כאילו... דא? באמת?

לתומי חשבתי שבמדינת העם היהודי יש מקום גם ליהודים שומרי מסורת.
אפשר להסכים לא להסכים אבל למה לרדת נמוך כל כך?

המגזר החרדי הוא המגזר הכי מתנדב בישראל
בניגוד לדברים שנכתבו כאן במעלה השרשור חרדים מתנדבים בידידים, בזקא, באיחוד הצלה ובמדא, בעזר מציון, בזיכרון מנחם, ביד שרה במתנת חיים ועוד אינספור ארגונים שעוזרים לכל יהודי באשר הוא יהודי.

אני מסכימה שהתנדבות איננה חובה וסוגיית הגיוס הגיעה למקום שאי אפשר להכיל אותה יותר,
אבל מכאן לקפוץ למסקנה ששומרי המסורת במדינת הלאום של העם היהודי גרועים משונאיה תאבי הדם?

אני באמת תקוה שזו רק אבחת מקלדת ולא תפיסה

כי אם כן, כעם, פשוט לא למדנו כלום 2,000 שנה...
וזה באמת עצוב

באמת אמרת את זה?
רק לוודא שהבנתי:
אבל עכשיו?

כאילו... דא? באמת?

בניגוד לדברים שנכתבו כאן במעלה השרשור חרדים מתנדבים בידידים, בזקא, באיחוד הצלה ובמדא, בעזר מציון, בזיכרון מנחם, ביד שרה במתנת חיים ועוד אינספור ארגונים שעוזרים לכל יהודי באשר הוא יהודי.

אני מסכימה שהתנדבות איננה חובה וסוגיית הגיוס הגיעה למקום שאי אפשר להכיל אותה יותר,
אבל מכאן לקפוץ למסקנה ששומרי המסורת במדינת הלאום של העם היהודי גרועים משונאיה תאבי הדם?

וזה באמת עצוב
תודה, לא היו לי מילים.

באמת אמרת את זה?
רק לוודא שהבנתי:
לא כתבתי זאת על החרדים ספציפית, אלא על כל מי שהצביע בשנים האחרונות לנתניהו ושותפיו לקואליציה הנוכחית, על כל מי שנכנס לממשלות האחרונות שלו ועל כל מי שהיה שותף למדיניות שלו לחיזוק החמאס. ולא סתם גורמים יותר נזק מתומכי חמאס, גורמים הרבה הרבה הרבה יותר נזק. הרי בלעדיהם החמאס היה כלום. היה סתם ארגון טרור קיקיוני, וצה"ל היה חזק בהרבה, כך שלא היה שום סיכוי בעולם ש-7.10 יקרה.
אבל עכשיו?
בייחוד עכשיו. 7.10 הוכיח בדיוק את הנקודה הזאת. הזהרתי כאן כבר שנים שזה מה שהם יביאו עלינו. לא ידעתי בדיוק את הפרטים איך זה יקרה ומתי, אבל היה ברור שהם יביאו על ישראל אסון ביטחוני גדול, וגם ברור לי שאם הם ימשיכו במסלולם הנוכחי, הם עוד יביאו עלינו אסונות שיגמדו את 7.10. מה הם ציפו שיקרה אחרי שהם עזרו כ"כ הרבה לחמאס והחלישו כ"כ את צה"ל? הם לא ידעו מי זה חמאס? אני ידעתי בדיוק מי זה חמאס, וכתבתי על זה כאן שנים שזה הולך להתפוצץ.
האנשים האלה בחרו בממשלות שבאופן עקבי פעלו לחיזוק החמאס, הצהירו שחמאס זה נכס ופעלו בהתאם. הם אלה שדאגו שחמאס יקבל מזוודות דולרים, הם אלה ששחררו את סינוואר ועוד אלף מחבלים, הם אלה שסיכלו פעם אחר פעם מבצעים לחיסול סינוואר. הם גם החלישו את צה"ל וממשיכים להחליש אותו, מה שיוביל באופן קרוב לבלתי נמנע להשמדת מדינת ישראל.
תחשבי על אדם שנותן למחבל שני רימונים. אז המחבל הזה בא וזורק את הרימונים האלה על אנשים. אותו האדם קופץ על אחד הרימונים כדי להציל את חבריו ונהרג. הרימון השני הורג אנשים אחרים. האם האדם שנתן את הרימונים למחבל ואז קפץ על אחד הרימונים הוא גיבור או רוצח? מה שבטוח הוא שהוא מטומטם. זה תיאור מפושט, אבל הוא לא רחוק ממה שקרה ב-7.10.(אני לא מדבר על אף מקרה ספציפי, אבל ברור לי שהיו אנשים שהצביעו למי שפעל לחזק את החמאס ואז שילמו על כך בחייהם. זה מראה שהם לא עשו זאת מתוך זדון, אבל זה לא משנה את התוצאה.)

כאילו... דא? באמת?

יש מקום לשומרי מוסרת, אבל כל עוד הם פועלים למען הצלחת המדינה ולא למען השמדתה.

גם שימי לב לשרשור הזה. אנשים מדברים פה על ירידה מהארץ לא משיקולים כלכליים, אלא משיקולים קיומיים. אף אחד לא חושב לרדת מהארץ בגלל מחבלי הנוחבה. הם בפני עצמם סיכון זניח לחלוטין. אנשים אפילו לא יורדים מהארץ בגלל הגרעין האיראני, למרות שמדובר בסיכון ממשי מאוד ומפחיד בהחלט. אנשים יורדים מהארץ בגלל תומכי הממשלה, שמהווים סיכון קיומי למדינת ישראל ולתושביה היהודים.
יש רבים שלא מוכנים לוותר על החלום הציוני והולכים להפגנות נגד ממשלת החורבן, אבל המצב מייאש. בסוף אנשים מוותרים.

וזה באמת עצוב

נערך לאחרונה ב:
גם שימי לב לשרשור הזה. אנשים מדברים פה על ירידה מהארץ לא משיקולים כלכליים, אלא משיקולים קיומיים
בתור מישהו שבאמת עובר לחו"ל בקרוב אני יכול להעיד שאנחנו לא עוברים כי מאמינים שישראל תושמד בקרוב (לראיה גם משאירים פה דירה ופנסיות).

אני כן מאמין שיש הסתברות לא זניחה שהחיים של הילדים החילונים ליברליים שלי בישראל של עוד 10-20 שנה לא יהיו מאוד טובים ולכן אני רוצה לבחון את האפשרות של מגורים בחו"ל.

לגמרי יכול להיות גם שנגלה שלא טוב לנו שם ונחזור לפה.

ממה ששמעתי מאנשים נוספים שעוזבים הטיעונים החזקים הם דאגה מהמצב הבטחוני ועתיד הילדים וממש לא השמדה של ישראל אבל לא עשיתי סקר.

נ.ב
אני אגדיל ואומר שעבור חרד"ל שעוסק ברעיית צאן ביהודה ושומרון, עבור תלמיד ישיבה חרדי וכנראה שגם עבור ביביסט מהפריפריה שכמעט ולא משלם מיסים, בהחלט ייתכן שישראל של עוד 10-20 שנה (עם פחות חילונים ליברלים) תהיה מקום הרבה יותר מוצלח לחיות בו.
חלק לא זניח רואה בעזיבה של חילונים ליברלים דבר מאוד מבורך.

נערך לאחרונה ב:
בתור מישהו שבאמת עובר לחו"ל בקרוב אני יכול להעיד שאנחנו לא עוברים כי מאמינים שישראל תושמד בקרוב (לראיה גם משאירים פה דירה ופנסיות).

אני כן מאמין שיש הסתברות לא זניחה שהחיים של הילדים החילונים ליברליים שלי בישראל של עוד 10-20 שנה לא יהיו מאוד טובים ולכן אני רוצה לבחון את האפשרות של מגורים בחו"ל.

ממה ששמעתי מאנשים נוספים שעוזבים הטיעונים החזקים הם דאגה מהמצב הבטחוני ועתיד הילדים וממש לא השמדה של ישראל אבל לא עשיתי סקר.
היי, תקפוץ לבקר מידי פעם

I am at that stage in life where I stay out of discussions. Even if u say 1+1=5, you are right- have fun.

לכל אדם שמחובר איכשהו למציאות צריך להיות ברור שמדינה שבה אחוז גדול מהתושבים הם חרדים תהיה מדינה עניה מאוד שלא תוכל לממן שירותים חברתיים או את הצבא שלא מספיק אנשים יתגייסו אליו ממילא. זה פשוט עולה מהמתמטיקה. באים אחינו החרדים ואומרים רגע, תתעודדו, יהיו המון אנשים שיתנדבו לזק"א, ובכלל, חרדים הם אנשים מקסימים. יתכן מאוד, אבל לא זו השאלה.

זה לא הדיון הגרוע ביותר שהיה עם חרדים בפורום הזה. זוכרים את ההוא שאמר שהחילונים עושקים את האוכלוסיה החרדית?

כך שלא היה שום סיכוי בעולם ש-7.10 יקרה.
אתה קשקשן
מי שהחליש את צהל זה לא החרדים
כמות הגזלייטינג מהולה בשנאה שיוצאת מההודעות שלך פשוט מרתקת, באמת

ניתן לראות שיש בך שנאה עמוקה, אתה אפילו לא יודע איך להסתיר אותה, אמנם אתה מנסה חזק מאוד, אבל ככל שאתה מנסה, אתה נכשל חזק יותר
זה איבחון קצר שלי, מה שנקרא דעתי על גופו של טוען, אני ממשיך לקרוא את דברייך בפרספקטיבה הנכונה, אוסף של הבלים מאדם שטוף שנאה

נ.ב
אני אגדיל ואומר שעבור חרד"ל שעוסק ברעיית צאן ביהודה ושומרון, עבור תלמיד ישיבה חרדי וכנראה שגם עבור ביביסט מהפריפריה שכמעט ולא משלם מיסים, בהחלט ייתכן שישראל של עוד 10-20 שנה (עם פחות חילונים ליברלים) תהיה מקום הרבה יותר מוצלח לחיות בו.
חלק לא זניח רואה בעזיבה של חילונים ליברלים דבר מאוד מבורך.
שמע מעבר לעניין הכלכלי והתרבותי, אתם כמשפחה לא מרגישים שהסיכוי להיכנס למעגל השכול בישראל גבוה לאין שיעור מכל מדינה מערבית אחרת? אני לא רואה סיבה רציונאלית, ואני מדגיש רציונאלית כי יש הרבה סיבות לא רציונאליות, לחזור לארץ בהנחה שהסתדרתם כלכלית שם.

אתם כמשפחה לא מרגישים שהסיכוי להיכנס למעגל השכול בישראל גבוה לאין שיעור מכל מדינה מערבית אחרת?
כן, בהחלט, אבל זה תמיד היה המצב.
אולי קצת הדחקנו את זה בעשורים האחרונים אבל האוייבים שלנו לא נעלמו לשום מקום.
לשם העניין, רובנו ידענו היטב איזה ארסנל נשק יש לחיזבאללה אבל פשוט העדפנו להדחיק (הדבר העצוב הוא שעושה רושם שגם ההנהגה שלנו בחרה להדחיק את זה...)
כי יש הרבה סיבות לא רציונאליות, לחזור לארץ בהנחה שהסתדרתם כלכלית שם.
אני חושב שאם אדם מגיע למסקנה שיותר טוב לו ולילדיו מבחינה רגשית/תרבותית בישראל זו בהחלט סיבה רציונלית, אין שום דבר לא רציונלי ברצון לשאוף לרווחה נפשית בנוסף לרווחה כלכלית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@ת.אוקהם
השאלה מה לדעתך יהיה כאן-כלכלית- אם אנשים כמוך יעזבו, ויישארו האוכלוסיות שמנית- רועי צאן ביהודה ושומרון, תלמידי ישיבה וציבור בפריפריה שלא מגיע לרף המס. מה יקרה לישראל כלכלית ובטחונית- וכתוצאה מכך למחיר הדירה שלך ואולי למיסוי על הפנסיה שלך. חברתית כבר פחות חשוב לכם.

כלומר, אותן סיבות שמובילות אתכם לעזוב, תומכות במידה מסוימת גם בהנזלת נכסים. לא מתוך חשש להשמדה, אלא מסיבות כלכליות. אין בזה דחיפות, בטח לא לפני שעברתם וראיתם (בתקווה) כי טוב. אלו תהליכים של שנים, אבל הם לא בהכרח לינאריים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה