• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפשע כנראה משתלם במדינת ישראל !!!

• פותח הנושא פותח הנושא Roi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מיעוט שחקנים לא בהכרח אומר שיש קרטל, אבל קיום קרטל אומר שיש חסמי כניסה (לא בהכרח מלאכותיים). לכן בהגדרה קרטל נוצר בשוק שאינו חופשי. גם חסמים טבעיים יכולים למנוע משוק להיות חופשי, לא רק חסמים מלאכותיים.

מיעוט שחקנים לא בהכרח אומר שיש קרטל, אבל קיום קרטל אומר שיש חסמי כניסה (לא בהכרח מלאכותיים).
+1

לכן בהגדרה קרטל נוצר בשוק שאינו חופשי. גם חסמים טבעיים יכולים למנוע משוק להיות חופשי, לא רק חסמים מלאכותיים.
חסמי כניסה טבעיים יכולים להפוך את השוק לפחות יעיל, אבל זה לא אומר שהוא לא חופשי. חופשי ויעיל הן תכונות שונות. הטענה היא שחופש בד"כ מביא ליעילות. לא על פי הגדרה אלא מבחינה אמפירית, ויש טוענים אנליטית ("פרקסאולוגית").

הערה צדדית: חסמי כניסה טבעיים לעיתים פועלים גם כחסמי יציאה (עלות שקועה), ובנסיבות מסויימות זה דווקא מחליש את כוח המיקוח של היצרנים ודוחף את המחירים כלפי מטה.. ניתן לטעון שעלות הקמה גבוהה דווקא מצדיקה גביית מחירים גבוהים, כדי לפצות על הסיכון שהיזמים לקחו.

בשוק חופשי עם חסמי כניסה גבוהים מספיק יכול להווצר קרטל (בנקים)
אם הרשויות מונעות הקמת בנקים חדשים, זה אומר ששוק הבנקאות אינו חופשי.

נערך לאחרונה ב:
השאלה המקורית היתה:
מעניין לשמוע את דעתכם לגבי הענישה על קרטלים, מצד אחד בשוק חופשי זה מעשה לגיטימי (?) מצד שני נגרם נזק לצרכנים.

אם להתייחס לאבחנה בין "חופשי" ל"יעיל":
חסמי כניסה טבעיים יכולים להפוך את השוק לפחות יעיל, אבל זה לא אומר שהוא פחות חופשי. חופשי ויעיל הן תכונות שונות. הטענה היא שחופש בד"כ מביא ליעילות.
אז לא כל פעולה עסקית היא לגיטימית בשוק חופשי, כי יכול להיות שוק חופשי שבו יש מונופול טבעי הדורס את כל לקוחותיו וספקיו. בפרט, קרטל בשוק חופשי שאינו יעיל אינו לגיטימי בעיני (ובהכרח השוק אינו יעיל אחרת לא היה קרטל). לגבי שוק יעיל, ישנן טענות שהוא מועיל לרוב בני האדם, אבל לא כך לגבי שוק חופשי. לכן עצם זה שפעולה מסוימת עולה בקנה אחד עם שוק חופשי היא לא סיבה בעיני לומר שהיא בהכרח רצויה או שצריך לאפשר אותה בכל מצב.

אם הרשויות מונעות הקמת בנקים חדשים, זה אומר ששוק הבנקאות אינו חופשי.
נכון אבל האם זה המצב?
אם אני מביא 50 מילארד מהבית ורוצה לשלם על כל הרישוים וההתרים, סניפים בפריסה ארצית, אלפי עובדים, מערכות רגולציות, טכנולוגיות ומה שכרוך בכך, יש מניעה עקרונית שאפתח בנק מתחרה?

נכון אבל האם זה המצב?
אם אני מביא 50 מילארד מהבית ורוצה לשלם על כל הרישוים וההתרים, סניפים בפריסה ארצית, אלפי עובדים, מערכות רגולציות, טכנולוגיות ומה שכרוך בכך, יש מניעה עקרונית שאפתח בנק מתחרה?
אני מניח שיבדקו בציציות מהיכן הכסף שלך ומי השותפים שלך - מה שמשאיר מעט מאד אנשים שיקבלו אישור שכזה מבין אלו שעדיין אין להם בנק.

יכול להיות שוק חופשי שבו יש מונופול טבעי הדורס את כל לקוחותיו וספקיו.
מה זה "דורס"? אם יש אלימות פיזית או איום באלימות פיזית, זה לא שוק חופשי.
אז כוונתך בעצם שהמחיר לא מוצא חן בעיניך. אבל מי קובע מה המחיר הנכון?
גם אם נסכים שיש לפעמים בעיה, עולה השאלה מה הפתרון שאת מציעה, והאם הוא יגרום יותר תועלת מנזק, בסיכום כולל ולא במקרה בודד, בפרקטיקה ולא בתאוריה.

עצם זה שפעולה מסוימת עולה בקנה אחד עם שוק חופשי היא לא סיבה בעיני לומר שהיא בהכרח רצויה או שצריך לאפשר אותה בכל מצב.
מסכים בעיקרון. אבל יש דיון ארוך על הפרטים. ואני בצד של הספקנים כלפי התועלת של ההתערבות. ומתנגד למשפטיזציה משתקת שבה הכל אסור חוץ ממה שאולי מותר.

אם אני מביא 50 מילארד מהבית ורוצה לשלם על כל הרישוים וההתרים ומה שכרוך בכך, יש מניעה עקרונית שאפתח בנק מתחרה?
חסמי כניסה לא חייבים להיות מוחלטים כדי שיהיה להם אפקט בפועל.

נערך לאחרונה ב:
אני מניח שיבדקו בציציות מהיכן הכסף שלך ומי השותפים שלך - מה שמשאיר מעט מאד אנשים שיקבלו אישור שכזה מבין אלו שעדיין אין להם בנק.
חסמי כניסה לא חייבים להיות מוחלטים כדי שיהיה להם אפקט בפועל.
בסדר, אבל אלו הם חסמי כניסה סטנדרטיים של שוק חופשי, או ככה אני מבין את זה לפחות.
אני מנסה לומר שאם אפשרי תיאורטית להתחרות, השוק חופשי, בניגוד לאמירה הזו:
אם הרשויות מונעות הקמת בנקים חדשים
שאם כך, אכן השוק אינו חופשי.

בסדר, אבל אלו הם חסמי כניסה סטנדרטיים של שוק חופשי, או ככה אני מבין את זה לפחות.
אני מנסה לומר שאם אפשרי תיאורטית להתחרות, השוק חופשי, בניגוד לאמירה הזו:

שאם כך, אכן השוק אינו חופשי.
אני מניח שהאמת באמצע.
קשה להקים בנק, לקבל זיכיון לערוץ טלויזיה וכד', אבל אם אחד הדוד שמרונים מייצג אותך, יש סיכוי.

מה זה "דורס"?
גובה מחיר לא סביר או נותן שירות לא סביר עבור מוצר חיוני (בקריטריונים של העולם המערבי). למשל, מונופול שמספק חשמל במחיר מופקע או עם המון הפסקות חשמל, כנ"ל עבור אינטרנט מהיר שהיום הוא קרוב לחיוני (פחות או יותר המצב עם חברות הכבלים, לא רק בארץ), חברה למכירת מזון ששולטת על עשרות אחוזים מהשוק, ומשתמשת בכך כדי למנוע ממתחרים להציג את מרכולתם, במקביל לגביית מחירים גבוהים עם שולי רווח אדירים, כאלה.

כן סביר לא סביר זאת בדיוק המשפטיזציה שהסתייגתי ממנה.

כשהרשויות מציבות דרישות גבוהות מבחינת האיכות -- זה מגדיל את חסמי הכניסה. גם כשבאים בגישה של הכל או לא-כלום ("או שתחברו את כל הארץ או שאין לכם זכות/רישיון קיום") -- זה מגדיל את חסמי הכניסה.

פיקוח מחירים ואיכויות זאת הדרך הכי טובה לבנות ולתחזק קרטל.

בתחום המזון הפתרון הוא פתיחה ליבוא. זה לא אומר שכל ניסיון חדירה של חברה ספציפית מחו"ל יצליח, אבל אם היבוא חופשי מספיק, אני לא רואה איך חברה מקומית יקרה תוכל למנוע מרשתות הדיסקאונט למכור מוצרי יבוא זולים.

לסיום, בדיחה מתחום ההגבלים העסקיים:
מחיר נמוך => זה טורפני/היצף
מחיר גבוה => זה מופקע וחזירי
מחיר כמו כולם => זה תיאום מחירים פסול

כן סביר לא סביר זאת בדיוק המשפטיזציה שהסתייגתי ממנה.
אני מסכים שזו לא שאלה משפטית, אלא פוליטית.
האם המדינה מוכנה להתפשר באיכות / מחיר כדי שבעפולה יקבלו את אותו שירות כמו בתל אביב? (בדוגמה שלך)
זו שאלה פוליטית מובהקת.

זו שאלה פוליטית מובהקת.
זה לא חייב להיות כך. זה תלוי בערכים. אם שוויון בתוצאות הוא ערך דומיננטי, כמו בימי בן גוריון, אז זה הופך לשאלה פוליטית ואפילו מחיקון נראה כמו פתרון הגיוני.
כעבור מספר שנים כבר ממילא כל הטלוויזיות שנמכרו כבר היו צבעוניות, ואני משער שדבר דומה היה קורה גם לחיבור לתשתיות מידע, אם היו מניחים לענף לנפשו. יש להניח שבעיר הגדולה החיבור היה מופיע קודם, והיו מופיעות בה יותר חלופות, עם תחרות עזה יותר ביניהן. אך גם בישובים קטנים ומבודדים היה מופיע פתרון -- אולי שונה ומתמחה.

נערך לאחרונה ב:
זה תלוי בערכים. אם שוויון בתוצאות הוא ערך דומיננטי, כמו בימי בן גוריון, אז זה הופך לשאלה פוליטית ואפילו מחיקון נראה כמו פתרון הגיוני.
כעבור מספר שנים כבר ממילא כל הטלוויזיות שנמכרו כבר היו צבעוניות, ואני משער שדבר דומה היה קורה גם לחיבור לתשתיות מידע, אם היו מניחים לענף לנפשו. יש להניח שבעיר הגדולה החיבור היה מופיע קודם, והיו מופיעות בה יותר חלופות, עם תחרות עזה יותר ביניהן.
דווקא הקואליציה הנוכחית טוענת שהיא דואגת לשיוויון מרכז- פריפריה הרבה יותר מאשר מפא"י וחבריה דואגים על הדרך להשמיץ בכל הזדמנות את "מדינת תל אביב".
אני זוכר שכשפרשו טלויזיה בכבלים היו ישובים שקיבלו חיבור עשורים אחרי כולם וזה כשיש התייבות לחבר את כולם.
אם לא היתה התחייבות, היו מחכים עד היום כנראה.

אני זוכר שכשפרשו טלויזיה בכבלים היו ישובים שקיבלו חיבור עשורים אחרי כולם וזה כשיש התייבות לחבר את כולם.
אם לא היתה התחייבות, היו מחכים עד היום כנראה.
זה טיעון קצת בעייתי: ההתחייבות כשלה ואתה מסיק מזה שלסחוט שלהתנות רישיון בהתחייבות זה טוב.

אאל"ט התחום התחיל באופן חופשי ("פיראטי") והתפתחה תחרות עזה בערים, אבל ריגלצו וקירטלו את התחום כעבור שנתיים מרגע שנוצר!

יכול להיות שהקרטליזציה פעלה דווקא בכיוון ההפוך: הייתה התחייבות, אבל חוסלה התחרות, אז החברות מיסמסו את ההתחייבות, בלי לחשוש שהמתחרה יקדים אותם. אם לא הייתה התחייבות, אז הייתה ממשיכה התחרות, וכנראה היה נמצא אחד או שניים שזאת ההתמחות או הנישה שלהם -- חיבור איזורי ספר.

נערך לאחרונה ב:
מעניין לשמוע את דעתכם לגבי הענישה על קרטלים, מצד אחד בשוק חופשי זה מעשה לגיטימי (?) מצד שני נגרם נזק לצרכנים.
שאלת שאלה טובה, חבל שהדיון הוסט לדיון על קרטלים.
לעניות דעתי הענישה קלה גם בנושא, ראה את גזר הדין שקיבלו על קרטל הלחם בירושלים, רק שנה בפנים, בדיחה פשוט.

זה טיעון קצת בעייתי: ההתחייבות כשלה ואתה מסיק מזה שלסחוט התחייבות זה טוב.
לא כתבתי שום טיעון.
בכל מקרה, לא היתה שום סחיטה, אלא תנאי רישיון. לא נראה לי שכפו על מישהו לגשת למכרזים.
בתשתיות יש יתרון גדול למספר קטן של מפעילים, כי העלויות גבוהות מאד. בכבלים אי אפשר להשוות את המוצר של הפיראטים עם המוצר של חברת הכבלים ולפיראטים לא היתה באמת אפשרות לגדול.
אני לא מכיר לעומק, אבל מניח שחיבור אזורי ספר הוא שירות הפסדי או קרוב מאד לזה כי יש מעט מנויים על התשתית היקרה.

את הטיעון הקרטליזציה הפוכה שלך לא הבנתי.
אם לחברת הכבלים שכבר יש לה תשתית יקרה, לא כדאי לחבר את הפריפריה כפי שכתבת, אז למישהו שחדש בענף זה כדאי?
ולהיפך - אם החיבור כל כך כדאי למה למסמס? יש כאן כסף על הרצפה, לכאורה.

לא כתבתי שום טיעון.
אולי לא התכוונת אבל מצאתי בדבריך טיעון מעין זה: "אם למרות ההתחייבות זה לקח עשרות שנים, אז סימן שזה מאוד לא משתלם לחברות, ומכאן שבלי ההתחייבות זה לא היה מתבצע עד היום, כלומר ההתחייבות עזרה". -- אם לא התכוונת לכך, ראה את הסתייגותי כמבוטלת.

לא היתה שום סחיטה, אלא תנאי רישיון.
אוקיי, תיקנתי בגוף ההודעה.

את הטיעון הקרטליזציה הפוכה שלך לא הבנתי.
אם לחברת הכבלים שכבר יש לה תשתית יקרה, לא כדאי לחבר את הפריפריה כפי שכתבת, אז למישהו שחדש בענף זה כדאי?
ולהיפך - אם החיבור כל כך כדאי למה למסמס? יש כאן כסף על הרצפה, לכאורה.
לא טענתי שזה בהכרח היה קורה כך אלא העליתי אפשרות. מחשבות בנושא:
  1. אולי אחד התושבים ביישוב הסְפָר היה מתקין צלחת לוויינית, והשכן היה מתקין גם הוא, או מתחבר לראשון בכבל. כלומר היו מוצאים תחליף. זה לא חייב להיות זהה לסידור הקיים בעיר.
  2. התמחות -- אולי קיימת טכנולוגיה אחרת שמתאימה למקומות קטנים, וזה דורש היערכות אחרת ויוזמה, מה שמתאים לשחקן נפרד, לפחות בהתחלה (שחקן נישה).
  3. שחקן גדול נהנה מיתרון לגודל אבל לפעמים הוא עצל ניהולית ומחשבתית. צמצמת את מספר השחקנים (מלאכותית), צמצמת את מספר הגישות והיוזמות.
  4. שחקנים שניגשים למכרז ממשלתי על זיכיון או רישיון וזוכים בו, זה מצריך סוג מסויים של כישורים (קשרים?). זה מהווה מסננת מאוד מסויימת, לאו דווקא רצויה, עבור הענף.
  5. אולי עצם האפשרות שייכנס מישהו לפריפריה או השמועה שמישהו שוקל להיכנס תדרבן את השחקן הגדול לעשות מאמץ ולהזדרז -- במקום להסתפק לעת עתה בפרי שקל לקטוף (low-hanging fruit).
  6. אם ביישוב מבודד ישלמו פי-2 על כבלים מאשר בעיר הגדולה, האם זה יהפוך את התקנת התשתית ביישוב למשתלמת עבור חברת הכבלים?
  7. אם שוויון-בחיבור-לכבלים וגם שוויון-בתשלום-על-כבלים הם מטרות חשובות שאי-אפשר לוותר עליהן, אז בעצם כבר החלטנו לסבסד התקנת כבלים לתושבי היישובים המבודדים. אולי עדיף להחליט באיזה סכום מוכנים לסבסד, ולתת להם את זה בתור ואוצ'ר חודשי, למשך X שנים, שיועבר לחברת הכבלים שמחברת אותם. כך היה אפשר להשיג את המטרות בלי לקרטל את השוק, ותוך שקיפות לגבי היקף הסבסוד.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שאלת שאלה טובה, חבל שהדיון הוסט לדיון על קרטלים.
צודק,
באשמתי...
ההקשר היה כי השרשור עוסק בחומרת הענישה בארצנו אז התייחסתי לפסק הדין שצוטטת על קרטל הלחם.
זכור לי שהיה דיון נרחב בנושא, אם אתה מוצא בקלות שלח לי ואעביר לשם את ההודעות, אחרת אפתח נושא חדש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il מחפש סיבה כלשהי לא לנייד קהש וגמל לIRA - כנראה ההצדקה שהנחתי לא נכונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלה טכנית בעניין של אגח (כנראה שאחד מהם הוא אגח JUNK) שוק ההון 4
c881 התגובות לחוק החמץ כנראה לא היו ברורות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 19
c881 עמידה ב-GDPR, כנראה שצריך להסיר את Google Analytics פוסטים מאיכות נמוכה 5
S יש סעיף בעבודה שלי לגבי קרן השתלמות והייתי אמור לקבל אותו (כנראה) אבל עדיין לא, מה לעשות? אוף טופיק 2
F Tradelines בכרטיסי אשראי אמריקאיים - האם משתלם? כנראה שלא ואולי מסוכן צרכנות פיננסית 10
A הפניקס הולכים כנראה לרכוש את הלמן (גמל&פנסיה) ): צרכנות פיננסית 6
waskindalost אבי כץ - עצוב אבל כנראה נכון ... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
זאב המחאה החברתית כנראה שוב חוזרת, האם זה ישפיע על קהילת הסולידים ? אוף טופיק 97
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
קורנליוס מתי משתלם לסחור דרך הבנק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 69
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
M רכישת קרקע חקלאית מאח - החיסכון משתלם? נדל"ן 5
ע ביטוח מזגן vrf - משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
שם משתמש בעייתי השכרת דירה זה יותר משתלם מלקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
R האם משתלם להעביר את קופות הגמל להשקעה לעוקב מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il מכירת מניות בשנה קלנדרית ללא שכר - משתלם? מיסים 3
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
כ כרטיס אשראי cashback הכי משתלם 2023? צרכנות פיננסית 154
H מועדון "ביחד בשבילך", האם משתלם להצטרף כעצמאי? צרכנות פיננסית 2
F קופת גמל להשקעה - משתלם רק מגיל מבוגר יחסית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S פרעון הלוואה ללא ריבית והאם זה בכלל משתלם ? צרכנות פיננסית 3
I קנסות במשכנתא - האם משתלם לפרוע? נדל"ן 5
C איפה הכי משתלם וכדאי לקחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A רכב קטן במחיר משתלם, יד שנייה או חדש? שמעתי 0 קילומטר עם הנחות מאוד משמעותיות-"חבר" וכו'. צרכנות פיננסית 4
K הייתם קונים אצל רמאי משתלם? אוף טופיק 19
W מבטיח תשואה- האם זו קופת גמל להשקעה ? ואם כן נראה על פניו משתלם 5 אחוז שנתי אחרי דמי ניהול שוק ההון 1
שם משתמש בעייתי אג"ח לא משתלם? איזו השקעה שהיא לא אג"ח נחשבת לסולידית? שוק ההון 18
י האם משתלם לקבל הטבות במקום שכר מיסים 8
המהנדל שטראוס+ - האם ריגול תעשייתי משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
M האם משתלם לקנות מודם אינטרנט? צרכנות פיננסית 1
O אגח ממשלתי - האם משתלם? שוק ההון 2
I האם דווקא משתלם יותר לקנות רכב חדש ולא יד שנייה? צרכנות פיננסית 24
פ דירה שנייה האם משתלם? שוק ההון 2
K השקעה דרך חברה - האומנם יותר משתלם? שוק ההון 11
א לקפוץ למים ? / ! - ייזום בניה עצמית 'בנה ביתך' משתלם ? נדל"ן 2
E החלפה של קרנות במקבילות זולות יותר בתיק הממוסה, משתלם? שוק ההון 6
A האם משתלם לבנות בית בשביל לפרוש מוקדם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
איש יקר האם משתלם להעביר את הכספים של קרן הפנסיה לקופת גמל? (ולהחזיק בשניהם) צרכנות פיננסית 4
ש האם ביטוח משלים כללית משתלם או מיותר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
שמנת חמוצה מס בלאקרוק - האם זה משתלם? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 44
T האם VT לא משתלם כמו שהוא נראה? שוק ההון 12
מ השקעה בדירות ביוון? משתלם? יומני מסע אישיים 1
נולי מה עושים כשכבר לא משתלם לחסוך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 146
ג יכול להיות שזה אף פעם לא משתלם לעבור בין קרנות? שוק ההון 12
הדב האם בכלל משתלם להשקיע בסכומים נמוכים? שוק ההון 21
ר שכיר ועצמאי - מתי זה משתלם? התפתחות אישית 14
R משתלם לדחות החזרי הלוואה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0

נושאים דומים

Back
למעלה