בינואר 2016 ניידתי את כספי קרן הפנסיה שלי מ X ל Y
בסה״כ הייתי עמית בקרן X משך שלושת השבועות הראשונים של שנת 2016.
לאחרונה קיבלתי את דו״ח 2016 של X והופתעתי לגלות כי תחת סעיף ״הפסדים בניכוי הוצאות ניהול השקעות״ ניכו לי אלפי ש״ח (כ 2.8% מהצבירה כפי שהיא מופיעה ב 1.1.2016).
היות וקרן הפנסיה מורכבת מ:
30% - אג״ח מיועדות בריבית 4.86% צמוד
70% – כל מיני
אם נחשב את התשואה של ״כל מני״ נקבל כ 6% הפסד במהלך שלושת השבועות הראשונים של שנת 2016. נראה לי מוזר בהתחשב שהמסלול הוא כללי:
0.7R + 0.3*4.86 = -2.8
R = -6%
ניסיון לפתור את התעלומה דרך סוכן הביטוח בעבודה הוביל לתשובות כלליות כמו:
״
מבדיקה הקופה היתה בהפסדים בשנת 2016 ראי דוח התחום מ01.01.2016 עד 31.12.2016 הקופה הפסידה בחתך הזה
את מסתכלת על מדדים ברמת הקרן התשואות מחושבות ברמת חשיפה של העמית
לא בהכרח שהתשואות והרווחים שעשתה הקרן ברמת העל ישתקפו גם ברמת העמית הפרטי
החשיפה האישית של העמית בד"כ שונה מהחשיפה הכללית של הקרן
״
כשהתעקשתי מול הסוכן על תשובה יותר מפורטת (רשימת נכסים ותשואות בתקופה המדוברת של שלושת השבועות הראשונים של שנת 2016 וכן דרך ביצוע חישוב ההפסדים) – הסוכן ענה ״עד כאן״ – מעתה פנה לקרן X
מישהו נתקל במשהו דומה בעת ניוד כספי פנסיה?
אני ממתין לתשובה מ X.
כמובן שאעדכן.
בסה״כ הייתי עמית בקרן X משך שלושת השבועות הראשונים של שנת 2016.
לאחרונה קיבלתי את דו״ח 2016 של X והופתעתי לגלות כי תחת סעיף ״הפסדים בניכוי הוצאות ניהול השקעות״ ניכו לי אלפי ש״ח (כ 2.8% מהצבירה כפי שהיא מופיעה ב 1.1.2016).
היות וקרן הפנסיה מורכבת מ:
30% - אג״ח מיועדות בריבית 4.86% צמוד
70% – כל מיני
אם נחשב את התשואה של ״כל מני״ נקבל כ 6% הפסד במהלך שלושת השבועות הראשונים של שנת 2016. נראה לי מוזר בהתחשב שהמסלול הוא כללי:
0.7R + 0.3*4.86 = -2.8
R = -6%
ניסיון לפתור את התעלומה דרך סוכן הביטוח בעבודה הוביל לתשובות כלליות כמו:
״
מבדיקה הקופה היתה בהפסדים בשנת 2016 ראי דוח התחום מ01.01.2016 עד 31.12.2016 הקופה הפסידה בחתך הזה
את מסתכלת על מדדים ברמת הקרן התשואות מחושבות ברמת חשיפה של העמית
לא בהכרח שהתשואות והרווחים שעשתה הקרן ברמת העל ישתקפו גם ברמת העמית הפרטי
החשיפה האישית של העמית בד"כ שונה מהחשיפה הכללית של הקרן
״
כשהתעקשתי מול הסוכן על תשובה יותר מפורטת (רשימת נכסים ותשואות בתקופה המדוברת של שלושת השבועות הראשונים של שנת 2016 וכן דרך ביצוע חישוב ההפסדים) – הסוכן ענה ״עד כאן״ – מעתה פנה לקרן X
מישהו נתקל במשהו דומה בעת ניוד כספי פנסיה?
אני ממתין לתשובה מ X.
כמובן שאעדכן.