• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפסדים משמעותיים בתקופה קצרה בעת ניוד כספי קרן פנסיה

• פותח הנושא פותח הנושא עידן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידן

משתמש סולידי
דירוג
17
בינואר 2016 ניידתי את כספי קרן הפנסיה שלי מ X ל Y
בסה״כ הייתי עמית בקרן X משך שלושת השבועות הראשונים של שנת 2016.
לאחרונה קיבלתי את דו״ח 2016 של X והופתעתי לגלות כי תחת סעיף ״הפסדים בניכוי הוצאות ניהול השקעות״ ניכו לי אלפי ש״ח (כ 2.8% מהצבירה כפי שהיא מופיעה ב 1.1.2016).

היות וקרן הפנסיה מורכבת מ:
30% - אג״ח מיועדות בריבית 4.86% צמוד
70% – כל מיני
אם נחשב את התשואה של ״כל מני״ נקבל כ 6% הפסד במהלך שלושת השבועות הראשונים של שנת 2016. נראה לי מוזר בהתחשב שהמסלול הוא כללי:
0.7R + 0.3*4.86 = -2.8
R = -6%

ניסיון לפתור את התעלומה דרך סוכן הביטוח בעבודה הוביל לתשובות כלליות כמו:

״
מבדיקה הקופה היתה בהפסדים בשנת 2016 ראי דוח התחום מ01.01.2016 עד 31.12.2016 הקופה הפסידה בחתך הזה

את מסתכלת על מדדים ברמת הקרן התשואות מחושבות ברמת חשיפה של העמית
לא בהכרח שהתשואות והרווחים שעשתה הקרן ברמת העל ישתקפו גם ברמת העמית הפרטי
החשיפה האישית של העמית בד"כ שונה מהחשיפה הכללית של הקרן
״

כשהתעקשתי מול הסוכן על תשובה יותר מפורטת (רשימת נכסים ותשואות בתקופה המדוברת של שלושת השבועות הראשונים של שנת 2016 וכן דרך ביצוע חישוב ההפסדים) – הסוכן ענה ״עד כאן״ – מעתה פנה לקרן X

מישהו נתקל במשהו דומה בעת ניוד כספי פנסיה?

אני ממתין לתשובה מ X.
כמובן שאעדכן.

תחילת 2016 לוותה בירידה גדולה של כ-12% בשוק האמריקאי. גם המסלול הכללי לא חסין לכך (מניות + אגח קונצרני).

אם תתן את השם של X נוכל להסתכל ברשימת הנכסים הרבעונית ולראות אם זה סביר או לא.

תחילת 2016 לוותה בירידה גדולה של כ-12% בשוק האמריקאי. גם המסלול הכללי לא חסין לכך (מניות + אגח קונצרני).

אם תתן את השם של X נוכל להסתכל ברשימת הנכסים הרבעונית ולראות אם זה סביר או לא.

https://www.dropbox.com/s/obwemmnam47qg5b/Screen Shot 2017-06-18 at 2.46.10 PM.png?dl=0

Screen%20Shot%202017-06-18%20at%202.46.10%20PM.png

נערך לאחרונה ב:
@עידן , כפי שנאמר:
אתה לא תמצא שם משהו מיוחד. עשית מעבר באחת התקופות הכי תנודתיות שהיו בכמה שנים האחרונות. הפתיח של 2016 עשה לי שחור בעיניים.
אין שום דרך מעשית גם לנבור לתוככי תזמון המעבר הפנימי בין הקרנות.

נערך לאחרונה ב:
גם אצלי קרה דבר דומה.
מייחס את זה לביש מזל. מסכים עם adamshalem שזה די בלתי אפשרי לעקוב אחרי כל תהליך ההעברה (תאריך מכירת הני"ע ותאריך ההשקעה מחדש).

בניוד יש תאריך תשלום "רגולטורי" ייתכן ובמועד שהכספים הועברו אכן היו ירידות.

נתקלתי במקרה דומה. דיברתי עם ה"סוכנת" החדשה שלי, שהיא בעצם עובדת של חברת הפנסיה החדשה.
הטענה שלי היתה שלא ברור שהעברת הכספים בין הקרנות התבצעה בזמן (בניגוד לטענה שלך, שהתשואה לא סבירה).
בכל מקרה, היא טענה שנושא המעבר בין קרנות נמצא בפיקוח אוטומטי במסגרת המאגר הפנסיוני הממוחשב של משרד האוצר.
לטענתה, אין מצב שיהיה באיזור הזה משהו לא תקין, כי משרד האוצר עוקב אוטומטית, ומחלק קנסות על ימין ועל שמאל.
(במקרה הספציפי שלי, עברתי איתה על התאריכים הרלבנטיים והיא טענה שזה תקין, כי התקנות של סוף 2015 איפשרו להעביר כספים תוך A ימים, והיום זה תוך פחות מ-A).
בשלב הזה משכתי בכתפיים, והחלטתי שזה לא משנה מי צודק - אני עובר לקופת גמל IRA.
גם שם עושים לי טריקים, אבל אני רואה את הטריקים למחרת, לא צריך להאמין לאף אחד.

מחייה את השרשור מחדש -
אני מתכוון לנייד מקרן פנסיה X לקרן פנסיה Y לטובת שיפור בדמי ניהול.
האם הניוד מתבצע בתאריך מסוים שעד אליו אני מקבל את התשואה שעושה קרן X וממנו את התשואה שעושה קרן Y?
ממה שאני קורא למעלה נשמע שהתשובה שלילית והתחום הזה פרוץ לפוילשטיקים: למשל שקרן X יכולה אפילו לעשות בק-דייטינג לתאריך הכי גרוע מבחינתי בחודש/שבוע ההעברה. אפשר להפסיד ככה כמה אחוזים כך שאצטרך כמה שנים טובות כדי שהשיפור בדמי הניהול יכסה לי את המעבר. הבנתי נכון?
@נדב

מחייה את השרשור מחדש -
אני מתכוון לנייד מקרן פנסיה X לקרן פנסיה Y לטובת שיפור בדמי ניהול.
האם הניוד מתבצע בתאריך מסוים שעד אליו אני מקבל את התשואה שעושה קרן X וממנו את התשואה שעושה קרן Y?
ממה שאני קורא למעלה נשמע שהתשובה שלילית והתחום הזה פרוץ לפוילשטיקים: למשל שקרן X יכולה אפילו לעשות בק-דייטינג לתאריך הכי גרוע מבחינתי בחודש/שבוע ההעברה. אפשר להפסיד ככה כמה אחוזים כך שאצטרך כמה שנים טובות כדי שהשיפור בדמי הניהול יכסה לי את המעבר. הבנתי נכון?
@נדב

היי
זה מבוצע בדיוק כמו משיכה. תעבור היתרה ליום המשיכה/ניוד.
"למשל שקרן X יכולה אפילו לעשות בק-דייטינג לתאריך הכי גרוע מבחינתי בחודש/שבוע ההעברה." יש תור עבודה והרפרנט רץ עליו אין מציאות כזאת בה עובד/ת בחברה יחליט בצורה מרושעת לבחור את היום עם הירידות הגבוהות/נמוכות ביותר זה בכלל לא בחשיבה של מי שלוחץ על הקליקים. המערכת מבצעת אוט' ליתרה של יום לפני המשיכה/ניוד

היי
זה מבוצע בדיוק כמו משיכה. תעבור היתרה ליום המשיכה/ניוד.
"למשל שקרן X יכולה אפילו לעשות בק-דייטינג לתאריך הכי גרוע מבחינתי בחודש/שבוע ההעברה." יש תור עבודה והרפרנט רץ עליו אין מציאות כזאת בה עובד/ת בחברה יחליט בצורה מרושעת לבחור את היום עם הירידות הגבוהות/נמוכות ביותר זה בכלל לא בחשיבה של מי שלוחץ על הקליקים. המערכת מבצעת אוט' ליתרה של יום לפני המשיכה/ניוד
אוקיי, האם הניוד מתבצע בתאריך מסוים שעד אליו אני מקבל את התשואה שעושה קרן X וממנו את התשואה שעושה קרן Y או שיש מרווח של יום/כמה ימים שאני "לא נמצא בשוק" ?

אוקיי, האם הניוד מתבצע בתאריך מסוים שעד אליו אני מקבל את התשואה שעושה קרן X וממנו את התשואה שעושה קרן Y או שיש מרווח של יום/כמה ימים שאני "לא נמצא בשוק" ?

היי , בגדול כן.
יש תאריך קובע. נניח הכסף נוייד בתאריך 25/11/18
החברה המקבלת אמורה לשייך מתאריך זה.
כל ההשקעות מבוצעות מחשבון הבנק בו הכספים נמצאים והעברה של הגוף המתחרה היא לחשבון הבנק.
לוקח מס ימים/שבועות/חודשים לפיזור של הכסף אך עדיין יש תאריך ממנו משייכים בדומה לשיוך הפקדה.

היי , בגדול כן.
כל ההשקעות מבוצעות מחשבון הבנק בו הכספים נמצאים והעברה של הגוף המתחרה היא לחשבון הבנק.
לוקח מס ימים/שבועות/חודשים לפיזור של הכסף אך עדיין יש תאריך ממנו משייכים בדומה לשיוך הפקדה.
אז הכן היה לשאלה הראשונה: האם הניוד מתבצע בתאריך מסוים שעד אליו אני מקבל את התשואה שעושה קרן X וממנו את התשואה שעושה קרן Y?

היי , בגדול כן.
יודע מה במקרה של ניוד לIRA?
האם במצב כזה, הכסף חשוף להפסדים בין נקודת המימוש של החברה שממנה זה נוייד, לבין התאריך שבסוף זה מגיע אלי? כלומר החברות יכולות למרוח (ומורחות) את התהליך יותר מחודש כשהכסף מונזל?

• אהבתי
Reactions: tdc
יודע מה במקרה של ניוד לIRA?
האם במצב כזה, הכסף חשוף להפסדים בין נקודת המימוש של החברה שממנה זה נוייד, לבין התאריך שבסוף זה מגיע אלי? כלומר החברות יכולות למרוח (ומורחות) את התהליך יותר מחודש כשהכסף מונזל?

יש לגוף מנהל טווח זמן לטיפול בניוד מרגע קבלת בקשה לניוד יוצא. ככול והבקשה הייתה תקינה על הגוף להעביר את הכסף בלוחות הזמנים הקיימים, 10 ימי עסקים. אין לאף אחד עניין אני מעריך בזהירות למרוח זה לרוב פעולות מאד טכניות ויש ריבית פיגור על איחורים וכו. בניהול אישי מרגע המעבר הכסף עובר למזומן כך שהגוף המקבל שמשייך ישייך למזומן ולא למסלול כמו בניוד בין קרנות מנוהלות שם אתה מקבל תאריך ערך לטוב/רע. פה אני מניח שהריבית שתשולם אם וזה לא נעשה בטווח זמן המקובל היא לפי מה שמפרסם החשב הכללי 6% ומשהו שנתי. את זה מחלקים בימים זה לרוב לא יוצא המון כסף. אל תתפוס אותי במילה שווה לשאול את הגוף המקבל מה נעשה בעניינך והאם הטיפול היה כן/לא כנדרש.

יש לגוף מנהל טווח זמן לטיפול בניוד מרגע קבלת בקשה לניוד יוצא. ככול והבקשה הייתה תקינה על הגוף להעביר את הכסף בלוחות הזמנים הקיימים, 10 ימי עסקים.
בד"כ העיכוב בIRA לא נובע מהגוף היוצא אלא מהגוף המקבל והברוקר המקבל. כל הבירוקרטיה של פתיחת חשבון וכו' היא לא פשוטה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בד"כ העיכוב בIRA לא נובע מהגוף היוצא אלא מהגוף המקבל והברוקר המקבל. כל הבירוקרטיה של פתיחת חשבון וכו' היא לא פשוטה.

יכול לקרות , אפשר להתקשר לנסות לזרז את העניין ולצאת לדרך..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F הפסדים מועברים בשוק ההון - האם זה לנצח? מיסים 17
ח אחת ולתמיד - כללי קיזוז הפסדים, רווחים, והעברה משנה לשנה מיסים 14
א סדר קיזוז הפסדים מרווח הון והכנסות מריבית ודיבידנד מיסים 11
M מגן מס על הפסדים בקרן כספית דולרית? מיסים 1
ב שדה "הפסדים להעברה מניירות ערך" בטופס 1322 מיסים 1
N קיזוז רווח ריבית מול הפסדים בשוק ההון - סדר קיזוז הפסדים מיסים 1
תום חדד החזר מס בעזרת אלפי של הפסדים בשנת 2020 שוק ההון 13
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
ד קיזוז רווחים מהשנה על הפסדים משנים קודמות שוק ההון 3
I קיזוז הפסדים ממכירת נדל״ן מיסים 2
מ שאלה על נספח ג טופס 1344 בדבר הפסדים מועברים מיסים 5
א RSU - רווחים מול הפסדים שוק ההון 11
T רווחי הון משנים קודמות והחזרי מס על הפסדים ב-2024. מיסים 9
מ העברת הפסדים משנת 2023 מיסים 7
F קיזוז דיבידנד בחול כנגד הפסדים השנה לעומת הפסדים מועברים מיסים 32
Gari קרנות סל על מדדים סקטורים\מדדים דפנסיביים בשלב המשיכה כדי למזער נעילת הפסדים בשוק דובי שוק ההון 36
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
A הפסדים ברי קיזוז - חיובי או שלילי? מיסים 1
ש החזר מס על הפסדים בבורסה מול מס רכישה לדירה שניה שוק ההון 3
R נעילת הפסדים באגח שוק ההון 7
S קיזוז הפסדים בבורסה בחשבון בבנק בארץ עם רווחים מחשבון ברוקר בחול פוסטים מאיכות נמוכה 4
P איך לדווח הפסדים משנים קודמות ולהעביר מגן מס לשנה הנוכחית? מיסים 11
R טופס 1322 עזרה בהשלמת חישוב הפסדים להעברה מיסים 2
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
ל מימוש הפסדים שוק ההון 15
I קיזוז הפסדים מועברים בנספח חו"ל, 1301/1327 מיסים 5
A קיזוז הפסדים בין קופות גמל להשקעה צרכנות פיננסית 7
הדבורה מיה IBKR - מימוש הפסדים לקראת סוף שנה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Y "מימוש" הפסדים בגמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M קיזוז הפסדים בשוק ההון מרווח כעצמאי מיסים 4
א מימוש הפסדים לשם מעבר לקרן מחקה אירית שוק ההון 12
עידו ג קיזוז הפסדים לאחר מעבר מהבנק למיטב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ל קיזוז הפסדים מרווחי הון - שאלות תם מיסים 20
R דחיית הגשת דוח שנתי על רווחי הון לצורך התקזזות על הפסדים מיסים 7
S החזר מס על דיבידנדים כנגד הפסדים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
M קיזוז הפסדים ארה'ב עם רווחים מתל אביב? שוק ההון 2
ח קיזוז הפסדים ומענקי קורונה בדוח השנתי 2021 מיסים 1
T סגירת מסלול בקרן פנסיה או שינוי מדיניות השקעה תוך גרימה לקיבוע הפסדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
pita קיזוז הפסדים במניות מול רווחים בפוליסת חיסכון? מיסים 5
G החזר מס על רווחים גם או רק על הפסדים ? מיסים 6
M הגשת דוח על אינטראקטיב ברוקרס, עוסק פטור, קיזוז הפסדים וריבית מניירות ערך מיסים 9
R שאלה על נעילת הפסדים ורווחים בעקבות הפוסט "מכפילי כוח" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
S הפסדים מנירות ערך מועברים מיסים 9
Z אם נישום הרוויח בשנה 4x בארץ ונוכה מס במקור 1x. כמו כן מציג הנישום טופס רווח/הפסד שנתי מברוקר זר המראה שמימש הפסדים נטו בסך 2x. הנישום מבקש החזר 0.5x. מיסים 6
I שאלות בנושא דו"ח מס שנתי לשכיר, וסיכום רווחים/הפסדים בetrade מיסים 3
ברק א. קיזוז הפסדים מיסים 0
O קיזוז רווחים מול הפסדים - פסגות טרייד פוסטים מאיכות נמוכה 1
E חשבון השקעות של זוג נשוי, קיזוז הפסדים ומס יסף שוק ההון 8
G קיזוז הפסדים בבורסה עם דוגמא מוחשית שוק ההון 6
ט שאלה על הפסדים ברי קיזוז בטופס 867 צרכנות פיננסית 19

נושאים דומים

Back
למעלה