על פניו מדובר בנושא טכני מאוד שאמור להיפתר על ידי מחשבון, אבל נראה שרואה החשבון שלי והבינה מלאכותית לא מצליחים להסביר לי או להסכים עליו.
מקווה שיש כאן מומחיות בפורום שתוכל לסדר את העניינים ולהסביר.
המטרה שלי היא בעיקר להבין משהו פשוט - בשנת מס נוכחית יש לי הכנסות דיווידנד בחו"ל עליהם איני שולט, אבל יש לי הפסדים נגררים משנה קודמת ואני יכול לממש הפסדים ורווחים במכירת ניירות ערך בחו"ל. אם הייתי יודע לחשב מראש את ההפסדים הנגררים ואת קיזוז מס זה היה אולי משפיע על הבחירה כמה למכור ומתי.
אני מבין שיש חוקים לגבי מה ניתן לקזז מול מה בשנת מס מסויימת, וחוקים קצת אחרים לגבי אילו רווחים מותר לקזז מול הפסדים נגררים משנה קודמת. (?)
אשמח להסבר סבלני, שבעיקבותיו נוכל לכתוב משהו שנראה כמעט כמו אלגוריתם שיחשב את הדברים. לצערי הנתונים עצמם שמספק למשל הבנק או שמופיעים בדו"ח השנתי לא תמיד לגמרי ברורים! גם לזה דרושה הבהרה...
להלן הבנתי לגבי הקטגוריות השונות שחלקן מותרות וחלקן אסורות בקיזוז:
> דיווידנד בארץ
> דיווידנד בחו"ל
> רווח/הפסד הון בחו"ל (מכירת מניות בבורסה אמריקאית, או אחרת)
> רווח/הפסד הון בארץ (מכירת מניות בבורסה ישראלית)
אגב, איפה נכנס רווח ממכירה של קרנות סל? מניח שזה רווח הון מניות בארץ.
לא יודע מה לגבי ריבית מפקדונות או מאג"ח ארץ או חו"ל כי לא מחזיק אבל אולי ראוי להוסיף לתסבוכת.
מישהו יודע לשרטט תרשים זרימה של סדר הקיזוזים המותרים והאסורים כולל הפסדים מועברים? או כל כיוון אחר ללמידה של הנושא. תודה.
מקווה שיש כאן מומחיות בפורום שתוכל לסדר את העניינים ולהסביר.
המטרה שלי היא בעיקר להבין משהו פשוט - בשנת מס נוכחית יש לי הכנסות דיווידנד בחו"ל עליהם איני שולט, אבל יש לי הפסדים נגררים משנה קודמת ואני יכול לממש הפסדים ורווחים במכירת ניירות ערך בחו"ל. אם הייתי יודע לחשב מראש את ההפסדים הנגררים ואת קיזוז מס זה היה אולי משפיע על הבחירה כמה למכור ומתי.
אני מבין שיש חוקים לגבי מה ניתן לקזז מול מה בשנת מס מסויימת, וחוקים קצת אחרים לגבי אילו רווחים מותר לקזז מול הפסדים נגררים משנה קודמת. (?)
אשמח להסבר סבלני, שבעיקבותיו נוכל לכתוב משהו שנראה כמעט כמו אלגוריתם שיחשב את הדברים. לצערי הנתונים עצמם שמספק למשל הבנק או שמופיעים בדו"ח השנתי לא תמיד לגמרי ברורים! גם לזה דרושה הבהרה...
להלן הבנתי לגבי הקטגוריות השונות שחלקן מותרות וחלקן אסורות בקיזוז:
> דיווידנד בארץ
> דיווידנד בחו"ל
> רווח/הפסד הון בחו"ל (מכירת מניות בבורסה אמריקאית, או אחרת)
> רווח/הפסד הון בארץ (מכירת מניות בבורסה ישראלית)
אגב, איפה נכנס רווח ממכירה של קרנות סל? מניח שזה רווח הון מניות בארץ.
לא יודע מה לגבי ריבית מפקדונות או מאג"ח ארץ או חו"ל כי לא מחזיק אבל אולי ראוי להוסיף לתסבוכת.
מישהו יודע לשרטט תרשים זרימה של סדר הקיזוזים המותרים והאסורים כולל הפסדים מועברים? או כל כיוון אחר ללמידה של הנושא. תודה.