• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

העברת מניות מאקסלנס ל IB

XpH

משתמש סולידי
דירוג
16
שלום לכולם,

יש לי חשבון באקסלנס טרייד שבו אני מחזיק אך ורק מניות של עליבאבא (הנסחרות בדולר).
המניות שוכבות שם כבר שנתיים וחצי, משלם דמי ניהול 15 ש''ח בחודש, בינתיים לא אמכור כי ערכן ירד ב 70% (בניתי על ה Cloud שלהם).

אני מעוניין להעביר את המניות לחשבון שלי ב IB ולסגור את החשבון באקסלנס.

האם אפשרי? אשמח לעזרה, תודה!

למה? כדי לחסוך 15 ש"ח בחודש?
הזמן והעצבים של להעביר את הני"ע ולהגיש דוחות מס יעלו לך יותר מ15 ש"ח בחודש (שגם מוכרים במס).
אם יש לו חשבון בIB אז אולי הוא כבר מגיש דוח, ואם הוא לא מתכוון למכור אז בכל מקרה הוא לא יצטרך להגיש דוחות כי אליבאבא לא משלמת דיבידנדים. ו-15 ש"ח בחודש זה גם כסף. אם אפשר לחסוך את זה אז למה לא. אני אישית גם חשבתי לעבור מאקסלנס (אישית מחזיק שם את המדד העולמי בש"ח) ואם לא הייתי צריך להמיר לגרסא אירית (שהם רוצים 100$) ואם הם היו מסוגלים להעביר (דנו פה בפורום שיש בעיה בהעברה לפעמים) לIB אז כן הייתי עובר את הסחבת.

יש גם סיבה מרכזית לטעמי למה כן להעביר:
אליבאבא הולכת לעשות את הפיצול וכנראה לחלק מניות של 6 חברות נוספות. מי שהברוקר שלו לא תומך במניות (כנראה שנסחרות בHK) יקבל במקום מכירה מיידית שלהם, וזה אולי לא הדבר הכי מוצלח או רצוי. לכן אני ממליץ לברר עם אקסלנס אם זה דבר שיקרה אצלם, והאם הם יקחו על זה עמלות. אני פחות הייתי סומך עליהם שיוכלו לנהל את האירוע כשאני משווה לIB (צריך לשאול אותם מה קרה כשTencent חילקה מניות של JD).

למה? כדי לחסוך 15 ש"ח בחודש?
הזמן והעצבים של להעביר את הני"ע ולהגיש דוחות מס יעלו לך יותר מ15 ש"ח בחודש (שגם מוכרים במס).

צריך להגיש דו''ח מס כדי להעביר מניות מאקסלנס ל IB?
בנוגע לדוחות מס במכירה, זה משהו שבמילא אצטרך להתמודד איתו כי יש לי כבר מניות של VT/VTI ב IB.

• אהבתי
Reactions: XpH
אם יש לו חשבון בIB אז אולי הוא כבר מגיש דוח, ואם הוא לא מתכוון למכור אז בכל מקרה הוא לא יצטרך להגיש דוחות כי אליבאבא לא משלמת דיבידנדים. ו-15 ש"ח בחודש זה גם כסף. אם אפשר לחסוך את זה אז למה לא. אני אישית גם חשבתי לעבור מאקסלנס (אישית מחזיק שם את המדד העולמי בש"ח) ואם לא הייתי צריך להמיר לגרסא אירית (שהם רוצים 100$) ואם הם היו מסוגלים להעביר (דנו פה בפורום שיש בעיה בהעברה לפעמים) לIB אז כן הייתי עובר את הסחבת.

יש גם סיבה מרכזית לטעמי למה כן להעביר:
אליבאבא הולכת לעשות את הפיצול וכנראה לחלק מניות של 6 חברות נוספות. מי שהברוקר שלו לא תומך במניות (כנראה שנסחרות בHK) יקבל במקום מכירה מיידית שלהם, וזה אולי לא הדבר הכי מוצלח או רצוי. לכן אני ממליץ לברר עם אקסלנס אם זה דבר שיקרה אצלם, והאם הם יקחו על זה עמלות. אני פחות הייתי סומך עליהם שיוכלו לנהל את האירוע כשאני משווה לIB (צריך לשאול אותם מה קרה כשTencent חילקה מניות של JD).

אם הבנתי נכון, אתה אומר שברגע שעליבאבא יפצלו את המניות שלהם (נגיד, לחטיבת ענן, חטיבת X,Y,Z), אז עלולה להתבצע פעולת מכירה אוטומטית של המניות הנוכחיות שלי, בגלל שהמניות החדשות ייסחרו ב HK במקום ב US? אני בכל מקרה מחכה לתשובה ממחלקת ה Trade של אקסלנס בנוגע לזה.

אמרת נכון בנוגע למס. עכשיו השאלה היא איך אשכרה מעבירים את המניות...

תגובת אקסלנס טרייד:

תכיר שאין אפשרות להעביר ישירות נכסים מהחשבון שלך באקסלנס לברוקר זר או לחשבון בנק זר

אפשר להעביר רק חזרה לחשבון בנק המקושר שלך שהוגדר במעמד פתיחת החשבון או לבצע תהליך זיהוי פרונטלי כדי להעביר לחשבונות בנקים ישראלים / חברי בורסה ישראלים אחרים (שאתה בעל חשבון בהם)

אינטרקטיב ארהב נחשב ברוקר זר ומפאת נהלי הרגולציה לא ניתן לבצע מעבר ישיר

למישהו יש פתרון יצירתי?

העברה לבנק ומשם ל-IB.
ראיתי בפורום כמה שעשו את זה בלי בעיה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
W העברת מניות לאחותי - השלכות מיסוי מיסים 0
ח interactive brokers, אזרחות זרה, העברת מניות מבנק ישראלי שוק ההון 1
E העברת מניות ESPP מ Etrade ל IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
XpH העברת מניות מברוקר ישראלי לאמריקאי שוק ההון 1
ה העברת מניות מברוקר זר לחשבון בנק בארץ שוק ההון 4
Y העברת מניות מברוקר אמריקאי לבנק ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D העברת מניות זרות ממיטב לברוקר אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ע העברת מניות מברוקר ישראלי לברוקר אמריקאי שוק ההון 11
JG1 העברת מניות לברוקר זר ללא מחיר קניה שוק ההון 20
A העברת מניות בין ברוקרים רק דרך הבנק? שוק ההון 7
I העברת תיק מניות מבנק הפועלים לאינטראקטיב ארה"ב צרכנות פיננסית 4
R משמעות העברת מניות RSU מחשבון מניות אי טרייד לחשבון פרטי שוק ההון 7
nicepo1 העברת מניות מברוקר אמריקאי אחד לאחר שוק ההון 13
H סיפור העברת מניות ל Interactive Brokers צרכנות פיננסית 8
E שאלה לגבי העברת מניות לצד שלישי שוק ההון 3
E העברת תיק השקעות לחול שוק ההון 23
א העברת תשלום ארנונה ומים לשוכרים נדל"ן 8
D העברת תיק השקעות לInteractive Brokers דרך הבנק שוק ההון 6
מ העברת כספים לברוקר זר לבנק בחו״ל וספציפית לגבי IB שוק ההון 1
S העברת כספי פיצויים לקופת גמל והמשך הפקדות תגמולים לקרן פנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O העברת כספים מ IBKR לבנק הבינלאומי צרכנות פיננסית 10
ס העברת צבירת פנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 31
הדבורה מיה "העברת" עוסק פטור לבת הזוג לצורך אופטימיזציה מיסים 5
4 העברת הפסד שבח לשנים הבאות פוסטים מאיכות נמוכה 2
U העברת ניעז מברוקר בחו"ל לחשבון בבנק בישראל מיסים 1
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R העברת תיק השקעות מפידליטי לבנק בארץ שוק ההון 2
S העברת קופ"ג וקה"ש ל-IRA עבור אמא + תכנון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ת העברת סכום גדול מבנק אמריקאי לבנק בישראל השייכים לאותו אדם צרכנות פיננסית 1
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
A העברת כסף לחו"ל עבור תשלום לפרילנסרים - איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
צ העברת קרן הפנסיה מסנופי לקרן משולבת סנופי+נאסד"ק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I העברת כספים ממנייה אחת לאחרת בתוך חשבון ה Etrade שלי שוק ההון 1
M העברת כסף מישראל לארה"ב לקרוב משפחה מדרגה ראשונה צרכנות פיננסית 5
D העברת דולרים מחו"ל לישראל במינימום עמלות צרכנות פיננסית 24
L העברת ניירות מחול לבית השקעות בארץ שוק ההון 1
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
A העברת הפסדי הון ממחצית למחצית מיסים 4
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US שוק ההון 1
Y העברת קופת גמל ישנה (פיצויים) ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Z העברת הפסדי הון לשנה הבאה מיסים 1
א העברת קרן פנסיה - איחוד צבירות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
deussex וותק קרן פנסיה משלימה - בעקבות העברת ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א העברת שקלים פוסטים מאיכות נמוכה 8
ח העברת דירה שניה במתנה לילד- חיסכון במס שבח נדל"ן 10
א העברת דולרים לחו"ל צרכנות פיננסית 1
B התייעצות לגבי העברת הפנסיה וקרן ההשתלמות למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ב העברת פנסיה משלימה לקופת גמל IRA ללא רכיב פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
jinjiy העברת הכסף מקופות גמל של הילדות לאפיק אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M העברת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה