• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הסולידית מתזמנת?

• פותח הנושא פותח הנושא וול
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כמו שאני רואה את זה, העניין הוא שפתאום יש פוסט על "שיטה" ל stock picking
עם טענות, איך לומר בעדינות, לא משהו (גם השיטה לדעתי לא משהו אבל זה עניין אחר).
וזה שחלק מהפילטור של ה stock picking מפלטר החוצה מניות שלא מחלקות דיבידנד זה דבר מאוד שרירותי.

כמו שאני רואה את זה, העניין הוא שפתאום יש פוסט על "שיטה" ל stock picking
עם טענות, איך לומר בעדינות, לא משהו (גם השיטה לדעתי לא משהו אבל זה עניין אחר).
וזה שחלק מהפילטור של ה stock picking מפלטר החוצה מניות שלא מחלקות דיבידנד זה דבר מאוד שרירותי.
לפחות עכשיו ברורה הסלידה ממניית הט'

( זאת בדיחההה)

אבל מדובר רק בחלק קטן מהתיק אז למה לייחס לזה שינוי מהותי כל-כך?
למה לא?
זה נגד השיטה וכל ה"רוח" שמתלווה לבלוג לאורך הזמן
באותו המשפט של "התרנגולות" זה ברור שיש פה תחושה כלשהי, ולא עובדה
זה דגש חזק מכל הפוסט שמדמה את השינוי, זה אחד הדברים היחידים שמודגשים
כל השאר הוא מלל מיותר
אבל המשפט הזה מגלה הכל, אין לעובדות מקום בפוסט ההוא, רק תגובות ריגשיות לצרכים לא ברורים ופתאומיים

זה בנוסף לכל התגובות גם כאן בפורום וגם בטוויטר בשנים האחרונות בנושא הנ"ל (אכילת התיק בפרישה, אקטיביות ובחירת מניות בפינצטה)

אין לעובדות מקום בפוסט ההוא, רק תגובות ריגשיות לצרכים לא ברורים ופתאומיים
יש משהו במה שאתה אומר, כתבתי על זה בתגובה הראשונה שלי בשרשור. גם אם שינוי התפיסה החלקי הוא לגיטימי בעיניי, ניכר שיש צורך עז ללוות אותו בהסבר שישכנע גם את האחרים בכדאיות שלו. מוטב אילו הפוסט היה מסביר מדוע נוצר אצלה באופן אישי צורך/רצון בתזרים ללא מכירת מניות ואז מי שנמצא במצב שלה (פנסיה מוקדמת על בסיס תיק בורסאי בלבד) יכול להחליט אם זה מתאים גם לו. לשאר האנשים זה לא מתאים לדעתי.

זה משהו שאפשרי גם אצל ברוקרים ישראלים או זה טרם הגיע עד לכאן? התיק שלי בבית השקעות ישראלי.
כן ובדיוק כמו בבנק צריך לסכם איתם את האפשרות הזאת מראש.

אני לא יודע אם זה הוזכר בשירשור כי לא קראתי את כולו, אבל יש פה התעלמות מהפן הפסיכלוגי של כסף שמחולק מבלי שתהיה לך שליטה עליו וכסף שצריך "לחלק לעצמך" באמצעות מכירה.
האופציה השניה מובילה להרבה לבטים, לפעמים התקמצנות, וניסיון בלתי נשלט כמעט למכור בתזמון טוב (של מכפילים / אופוריה בשוק וכו.. לפי ראות עיניו של המשקיע).
מי שמסוגל למכור באופן קבוע במהירות, ולחקות דיוידנד כנראה שלא ימצא בדילמה כזו.

אגב, הסולידית כתבה במאמרים הראשונים שלה שהיא מושכת פחות בירידות ויותר בעליות, וזה גם סוג של תזמון. לא זכור לי שביקרו אותה על זה.

לראות גרפים במאמר מתוך F.A.S.T Graphs וניתוח פרמטרים פונדמנטליסטיים זה ממש השקעות אקטיביות. שומו שמים חח, למרות שנכתב במאמר שאלה השקעות פסיביות.
אני ספציפית בעד תזמון לפי פרמטרים שונים בהתאם לאופי ההשקעה. רק רציתי לציין כדי שלא יתקבל רושם של ביקורת על הסולידית.

בלי שום קשר, השירשור הזה מעט מעלה לי בדימיון סיטואציה של מאמינים שעולים עם לפידים על ביתו של רב שנתפס אוכל נקניק חזיר. "איך יכולת לעשות לנו את זה.." :)

נערך לאחרונה ב:
זה משהו שאפשרי גם אצל ברוקרים ישראלים או זה טרם הגיע עד לכאן? התיק שלי בבית השקעות ישראלי
למיטב ידיעתי זה יהיה יקר בהרבה בבית השקעות ישראלי. ריבית שממש לא תעשה לך חשק.
אאל"ט IB זולים מאוד, גם יחסית לברוקרים אמריקאים*(אולי הזולים ביותר) בפער גדול

*השוויתי רגע ל Schwab בשביל הספורט והיה שם יקר פי 4-5

למיטב ידיעתי זה יהיה יקר בהרבה בבית השקעות ישראלי. ריבית שממש לא תעשה לך חשק.
הכל בר מיקוח, התנאים השקליים יכולים להיות מעולים, זול בהרבה מIB.

זה שהיא משקיעה במניות דיבידנד זה פשוט קתרזיס.
זה סותר את כל הבלוג.
הבלוג מקדם פשטות מרצון, חיסכון אגרסיבי, רכישה שיטתית של נכסים בעלי תוחלת תשואה חיובית, השקעה מבוססת כללים ונטולת אמוציות, פיזור הולם, משמעת, אורך-רוח, מינימום פעולות מסחר, מינימום תשלום למתווכים פיננסיים למיניהם, הימנעות מנסיון לקצור רווחי הון קצרי טווח והימנעות מניסיון להכות את השוק. הפוסט שלי לא רק שלא סותר את הערכים הללו אלא מדגיש אותם ביתר שאת.

זה לא יעיל מבחינת מיסוי.
בקבלת דיב׳ כל הסכום יהיה חייב במס של 25%
במכירת ני״ע רק הרווח יהיה חייב במס של 25%
אכן, הוא הדין לגבי דיבידנד מקרנות סל אמריקניות (VTI ACWI VT VXUS SPY). ועדיין, אני מודה שהאסטרטגיה הזו אינה יעילה מבחינת מס. השקעה במוצרים עוקבי מדד יעילה בהרבה. זו הסיבה שלמעלה מ-75% מהפלח המנייתי בתיק שלי מושקע בקרנות סל.
הערכה זהירה שלי, יכול להיות שתיק ההשקעות הסולידי הגיע לרמה כזו שיספק את כל צרכי העתיד הרחוק אך יש רצון להגדלת התזרים בהווה בלי לגעת בו.
יאפ.
- איפה שקצת כאב לי בעיניים היה בנושא דירוגי השקעה - קצת נכוותי מזה בעבר כשחברות מדורגות גבוה פשוט פשטו את הרגל. דירוג השקעה זה בסדר אבל אני מאוד ממליצה לוודא שהשוק מסכים עם הדירוג.
אכן, זו הסיבה שמדובר בפרמטר אחד מיני רבים. בדירוג BBB ומטה אני כבר נעה באי-נוחות. BBB- יחייב פיצוי הולם אחר (כמו שיעור צמיחה גבוה + תשואת דיבידנד גבוהה).
2. את בעצם עושה אופטימיזציה לתזרים ע"ח תשואה. שווה לך לפגוע בשווי הכללי של התיק, בשביל להימנע מלמכור נמוך?
אני עושה מה שנוח לי. אם זה "שווה"? במונחים של תשואה מותאמת סיכון, כנראה לא. אבל גם הארי מרקוביץ עצמו השקיע בתיק 50/50.... הייתי שמחה אם ייעשה ניסיון להבחין בין הפוזיציה שלי כמי שכותבת בלוג תיאורטי על שוק ההון, לבין מי שמשקיעה באופן אישי את כספה.
והאם זה אומר שמגוון הנושאים שמותר לדון עליו בפורום עומד להתרחב (אסטרטגיות השקעה) ?
לא זכור לי שהיה איסור כזה.
רק משפט אחד צרם לי - שכתבת שעל הצמיחה האקספוננציאלית בשיטה הזו: "זו ריבית דריבית בצורתה הטהורה ביותר: הכסף עושה כסף, והכסף שעושה הכסף עושה עוד כסף."
זו נקודה טובה, ערכתי את הפוסט בהתאם.
מעין ציפייה שגם אם תהיה מפולת/מגיפה עולמית/קריסת הכלכלה העולמית וכדו' ומחיר המנייה ישאף ל-0, הדיבידנדים המקוריים ימשיכו לזרום ולגדול. כי הם גדלו ב-5/7/10/20/50 השנים האחרונות אז כמובן שהם ימשיכו לגדול לעולמים.
בשונה מ...עליית ערך, שהיא מובטחת?
זו נקודה לא טובה, בשים לב לכך שמרכיב הדיבידנד בתשואה הכוללת יציב יותר וצפויה יותר ממרכיב האמרת המחיר.
EBe-Ect8-Wk-AE08x-W.png

* האם מישהו הבטיח שבזמן מפולת חברות לא יקטינו את הדיבידנדים שלהן ומשקיע הדיבידנד ייאלץ "לשחוט תרנגולות" בין כה וכה?
לא. לכן 1) רף הכניסה האיכותני לתיק הוא גבוה ביותר. 2) נשמר פיזור הולם כך שגם אם חברה או שתיים יקטינו את התיק, הגדלת הדיבידנד על ידי החברות האחרות תפצה על כך 3)
* האם להחזיק סט מצומצם של כמה עשרות חברות לא מגדיל את הסיכון בעת משבר?
פיזור מגן עליך מפני סיכון לא-סיסטמי. הוא לא מגן עליך מפני סיכון סיסטמי (שמשפיע על השוק כולו). ה-S&P 500 צנח ב-55% בשיא המשבר הכלכלי הגדול. הכנסת הדיבידנד, להבדיל, צנחה ב-28%.
* האם לא קיימות אסטרטגיות טובות לא פחות לגדר סיכוני שוק עבור תיק של קרנות צוברות? יש כאלו בשפע:
בהחלט, אפילו הפנתי לזה בפוסט. אני לא זונחת את האסטרטגיה של השקעה בקרנות סל לטובת השקעה במניות דיבידנד. אני משלבת בין שתיהן.
לכאורה יש סתירה בין הדברים, אך אם שני הדברים נכונים בו-זמנית - זו גישה של תזמון שוק קלאסי.
ראה תשובתי הראשונה בשרשור זה. אין סתירה אם אתה מתייחס לתזמון שוק כאל פעולה שכוללת שני תנאים 1) תזמון הכניסה 2) תזמון היציאה. החלק הראשון בפוסט נוגע לתזמון היציאה. החלק השני נוגע לתזמון הכניסה (מיצוע ערך). אני לא מחשיבה את זה כתזמון שוק.
אלא אם כן אתה מחזיק רק מניות ישראליות.
או בריטיות (בריטניה לא מנכה מס דיבידנד במקור)
אני לא מדבר על רצונות לא רציונליים או שמונעים מפסיכולוגיה, אני מדבר אך ורק על דבר אחד בלבד: "לעשות כסף".
הקצאת נכסים היא פועל יוצא של יכולת, צורך ומוכנות. יכולת וצורך ניתנים להערכה אובייקטיבית. מוכנות היא ניתנת להערכה סובייקטיבית. ככל שנוקפות השנים אני מתרשמת שההיבט הפסיכולוגי חשוב ורלוונטי יותר מכל היבט פיננסי היפר-רציונאלי. מי שמתכחש לכך משלה את עצמו.
אז במקום המאמץ ה-״אדיר״ שמכירת המניות דרשה ממנה, היא בוחרת באסטרטגיה שבה היא צריכה לחקור לעומק 60 חברות ולהמשיך ולחקור אותם כל ימי חייה על מנת לוודא שלא צריך להוציא אחת מהן, ואז לחקור ולחפש אחת אחרת...
ובכן, הנה משהו שלא כתבתי בפוסט שיסייע להכניס את הדברים לפרספקטיבה: אני די נהנית מהתהליך הזה. זה תחביב עבורי, לא פחות מהבלוג הזה. כידוע, אני בעד תחביבים זולים, מהנים, עם deep work ופוטנציאל רווח. מכירת המניות לא דורשת ממני מאמץ - אלא החשש שאצטרך למכור אותן במחיר נמוך מכפי שרכשתי.
רק בבקשה, אל תמכרי לנו לוקשים על הדיבדינד וכמה הוא "מתאים לשינוי"
זה קצת מעליב את האינטלגנציה
זה לא מקובל. אני לא "מוכרת" שום דבר. כתבתי פוסט על שינוי שביצעתי בתיק ההשקעות האישי שלי, שלמיטב זכרוני אין לך זכות מוקנית לעיין בו. הסברתי למה ביצעתי את השינוי ואיך ביצעתי את השינוי. לא ניסיתי "לשווק" את הגישה הזו, כל שכן לשכנע מן דהוא לחקות אותי. הדגשתי בפירוט שלאסטרטגיה יש חסרונות ושהיא לא מתאימה לכל אדם. אתה לעומת זאת יוצא מנקודת הנחה שאני חייבת לך משהו. אני לא מעריכה את זה.

ככל שנוקפות השנים אני מתרשמת שההיבט הפסיכולוגי חשוב ורלוונטי יותר מכל היבט פיננסי היפר-רציונאלי. מי שמתכחש לכך משלה את עצמו.
אני מסכים לחלוטין, רק שפעמים רבות (כמו במקרה שלך) הפסיכולוגיה בעצם פוגעת בתשואה מתואמת הסיכון שלנו, זו אחת הסיבות שגם למומחים הגדולים ביותר לפעמים מומלץ לתת את ניהול כספם לצד ג' בלתי תלוי, אז אלמנט הפסיכולוגיה יורד ל0, תיקים שאני בונה לאנשים הם הרבה יותר טובים משלי בדרך כלל.

מודה אני שגם אני מת על דיבידנדים, בהיותי אמריקאי אני גם "נאנס" לקבל אותם.

הייתי שמחה אם ייעשה ניסיון להבחין בין הפוזיציה שלי כמי שכותבת בלוג תיאורטי על שוק ההון, לבין מי שמשקיעה באופן אישי את כספה.
לא לא... אני שואל אותך כדורין הרטמן (פסודונים אני מניח), לא בתור "הסולידית". בתור משקיעים, אני חושב שמה, שמעניין אותי, אותך, ואת רוב המשקיעים השפויים, זה מה, שלדעתנו ישרת אותנו הכי טוב כמשקיעים, ולא דת כזאת או אחרת.
אם את חושבת ששינוי כזה או אחר באסטרטגיה שלך ישרת אותך טוב, אז אני לגמרי בעד, ואני אשמח לשמוע עליו. במקרה הכי גרוע, כולנו נלמד משהו.
אני עושה מה שנוח לי. אם זה "שווה"? במונחים של תשואה מותאמת סיכון, כנראה לא.
זה מה ששאלתי בתגובה ההיא. אנחנו מבינים שזה לא אופטימלי מבחינת תשואה, וסיכון. אז למה זה בכל זאת נוח לך? יצירת תזרים, והימנעות מסיכון רצף תשואות, אלה תשובות טובות. אם כי, לדעתי הדיי ענייה, לא מספקות. או, לפחות לא מספקות עבורי. אולי זה קשור למצב שלי כמשקיע...
אם זה "שווה"? במונחים של תשואה מותאמת סיכון, כנראה לא.
אני לא בטוח שאת צודקת. אם נסתכל לדוגמה על הארסיטוקרטיה, הם נותנים יופי של תשואה, ביופי של תנודתיות. ויש שם יצוג יפה למניות ערך (שהיסוטרית... וגו').
אם היינו אמריקאים, והיו לנו כל מיני אפשרויות להימנע ממיסוי. אז גם DGI, וגם REIT יכלו להיות דרכים מעניינות לגוון את התיק שלנו ולייצר תזרים. ואולי אפילו עדיפות מבחינת תשואה... מעניין אותי לשמוע עד כמה לדעתך זה נכון.
ואם יש לנו, כישראלים, דרך להשקיע באפיקים כאלה (אולי בחו"ל באמצעות מסגרת כזאת או אחרת), זה בכלל יהיה מעניין.

אגב, גם נדל"ן להשקעה יכול להיות אפיק מעניין....

השרשור הזה תפס תאוצה והיו דיעות לכאן ולכאן. חלקן לא ענייניות והיו פרסונאליות ולא לעצם הנושא.
מה שמעט מטריד אותי הוא שמספר חברים הגיבו בצורה פחות עניינית כי לפי תגובתם אני מניח שלא קראו את הבלוג לעומק ורק הגיבו לתגובות של תגובות...
אני קראתי אותו 3 פעמים כדי להבין את 'המהפך' של שינוי אסטרטגיה.
לעניות דעתי משפט המפתח הוא שהשוק דינאמי ומה שהיה זה לא מה שיש או מה שיהיה וצריך להסתגל למציאות חדשה.
היו מספר מהפכים בעולם הפיננסי מאז 2008 וחלק מהמשקיעים עדיין לא הפנימו את השינוי.
היום, הרבה השקעות הן ספונטניות ללא מחשבה ונהפך לתופעת עדר שיוצרות, בכוח ההמונים, תזזים בשוק ללא הצדקה ומשפיעה על המדים בצורה משמעותית.
לכן, עבדכם הנאמן חושב שצריך להחליף דיסקט ולהתחיל לברור את המוץ מהתבן. המשמעות היא להתחיל לברור מנייות 'טובות' ולא רק להמר על טרנדים.
וכפי ש @הסולידית כתבה, היא לא שינתה פאזה והחלה להשקיע במניות דיבידנד לדעת אלא שינתה את החלוקה בתיק שלה והוסיפה מניות דיבידנד לפורטפוליו שלה.
איך אומרים? if you don't bend, you brake. הבקיצר, דרושה התאמה לתנאי שוק במציאות החדשה שבעיקרה זה גיל המשקיע שמחפש תזרים מזומנים כמו שכ"ד או משכורת ואיך שאני מגדיר את זה 'כסף שנופל מהשמים' בלי לעבוד.
תקטלו אותי אבל מ 2008 אני עשיתי שיפט במוחי ועברתי למניות דיבידנד ואגחים קונצרנים בדירוג גבוה ובא לציון גואל.
לא מעניין אותי מחיר מנייה או האג"ח, מעניין אותי כמה הקופה דופקת כל חודש, רבעון, חצי שנתי או שנתי.

זו נקודה טובה, ערכתי את הפוסט בהתאם.
תודה. שאלה נוספת לי אלייך.
בקריאה הראשונה הובן ששינוי האסטרטגיה שלך בחלק מהתיק נבע מהצורך במזומנים כמי שכבר חיה מתיק ההשקעות, כשבמקביל את שומרת בשאר התיק על הקו הפסיבי שכתבת עליו לאורך השנים. אבל עכשיו שמתי לב שאת כותבת בפוסט גם על השקעה מחדש של הדיבידנדים - כלומר את בעד DGI גם למי שעדיין בשלב הצבירה? זה משנה לגמרי את התמונה.

השרשור הזה תפס תאוצה והיו דיעות לכאן ולכאן. חלקן לא ענייניות והיו פרסונאליות ולא לעצם הנושא.
מה שמעט מטריד אותי הוא שמספר חברים הגיבו בצורה פחות עניינית כי לפי תגובתם אני מניח שלא קראו את הבלוג לעומק ורק הגיבו לתגובות של תגובות...
אני קראתי אותו 3 פעמים כדי להבין את 'המהפך' של שינוי אסטרטגיה.
לעניות דעתי משפט המפתח הוא שהשוק דינאמי ומה שהיה זה לא מה שיש או מה שיהיה וצריך להסתגל למציאות חדשה.
היו מספר מהפכים בעולם הפיננסי מאז 2008 וחלק מהמשקיעים עדיין לא הפנימו את השינוי.
היום, הרבה השקעות הן ספונטניות ללא מחשבה ונהפך לתופעת עדר שיוצרות, בכוח ההמונים, תזזים בשוק ללא הצדקה ומשפיעה על המדים בצורה משמעותית.
לכן, עבדכם הנאמן חושב שצריך להחליף דיסקט ולהתחיל לברור את המוץ מהתבן. המשמעות היא להתחיל לברור מנייות 'טובות' ולא רק להמר על טרנדים.
וכפי ש @הסולידית כתבה, היא לא שינתה פאזה והחלה להשקיע במניות דיבידנד לדעת אלא שינתה את החלוקה בתיק שלה והוסיפה מניות דיבידנד לפורטפוליו שלה.
איך אומרים? if you don't bend, you brake. הבקיצר, דרושה התאמה לתנאי שוק במציאות החדשה שבעיקרה זה גיל המשקיע שמחפש תזרים מזומנים כמו שכ"ד או משכורת ואיך שאני מגדיר את זה 'כסף שנופל מהשמים' בלי לעבוד.
תקטלו אותי אבל מ 2008 אני עשיתי שיפט במוחי ועברתי למניות דיבידנד ואגחים קונצרנים בדירוג גבוה ובא לציון גואל.
לא מעניין אותי מחיר מנייה או האג"ח, מעניין אותי כמה הקופה דופקת כל חודש, רבעון, חצי שנתי או שנתי.
חשוב גם לזכור שהסולידית זה בלוג,לא התלמוד הבבלי...כמות ההתפלפלויות על "בפוסט ההוא היא כתבה ככה וכאן היא כותבת ככה " הייתה די מיותרת ... מותר לשנות מדיניות השקעה, ומעניין לדון אם זה יעיל או לא, אבל זה שזה בא מדורין הרטמן או דורין פרנקפורט ממש לא משנה.

אני די נהנית מהתהליך הזה. זה תחביב עבורי, לא פחות מהבלוג הזה. כידוע, אני בעד תחביבים זולים, מהנים, עם deep work ופוטנציאל רווח.
בתור משקיע פסיבי שנהנה מאוד מהבלוג והפורום, כל חבר ואדם ששואל אותי על השקעות מופנה על ידי לכאן כדי להתחיל לקרוא ולהחכים. קשה לי מאוד להפנות מכרים וחברים לתוכן שמעודד השקעה אקטיבית ובחירה בפינצטה של "מניות דיבידנד" בלי קשר לאם יש או אין רציונל למהלך. מנקודת מבט של משקיעים מתחילים, אין הבחנה טובה בין נכון ולא נכון, ובתור אחד שעשה בעבר טעויות במניות, קל לי לראות איך משקיעים צעירים וחדשים יקראו את הפוסט החדש וילכו לבנות לעצמם תיק של מניות דיבידנד. חבל.
לא מקומי להמליץ, אבל הייתי שוקל להוציא את הפוסט עצמו מהתכנים הקבועים של האתר לדף אינטרנט נפרד, אולי לדומיין נפרד שמהותו שונה ממהות הבלוג והפורום. הסיבה היא שהרציונל והמניעים הפסיכולוגיים והפיננסים שהביאו לסוג השקעה הזה, הם מאוד אינדיבידואלים ומשותפים כנראה לאחוז אפסי מהקוראים של הבלוג.
לא ממליץ או מייעץ

אולי לדומיין נפרד שמהותו שונה ממהות הבלוג והפורום
אבל מה השתנה ב"סולידיות"?
הרבה מהאתר והפורום עוסק בחסכון וביעול וכדומה ורק חלק מהעניין זה אופן ההשקעה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I ספר השקעות וחינוך פיננסי - גרסת הסולידית שוק ההון 29
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
הסולידית פסגות טרייד עם הצעה שוברת שוק לקוראי הסולידית שוק ההון 0
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
ה המחשבון של הסולידית אישר!! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
הסולידית המעבדה של הסולידית שער הקהילה 35
שואף משהו קטן משלי שעשיתי בהשראת הסולידית בין היתר :) לחובבי התיקון ולמידת יכולות התפתחות אישית 7
R הסולידית על הכוונת אוף טופיק 142
F הודעה עצובה על לכתו בטרם עת של yossik מעמודי התווך הכי משמעותיים של קהילת "פורום הסולידית" שער הקהילה 113
guesto ביקשתי מ-ChatGPT לצחוק על פורום הסולידית אוף טופיק 25
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 91
הסולידית איסור על העלאת מאמרים בשלמותם לפורום הסולידית שער הקהילה 0
ד הסולידית שינתה את דעתה לגבי השגת תשואת יתר? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
ו דטרמניזם VS רצון חופשי - כמעט 8 שנים אחרים כתיבת הפוסט "הפריבילגיה הסולידית" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 286
C מה הסולידית הייתה אומרת על זה? פוסטים מאיכות נמוכה 4
הסולידית הסולידית - מהקהילות הפיננסיות המשפיעות בישראל שער הקהילה 0
Y למה הסולידית משקיעה בחברות נפט שוק ההון 2
ו הגישה של קיוסאקי מול הגישה של הסולידית. אוף טופיק 142
A יתרונות למשקיע הסולידית בסביבת אנפלציה וריבית עולה צרכנות פיננסית 10
ו כשאושיות רשת וקטבים מתנגשים - פייגלין VS הסולידית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1
P תודה לבלוג, לפורום הסולידית ולקהילה פוסטים מאיכות נמוכה 0
הסולידית לאתר הסולידית אין כל קשר לאתר Money-Out ואני מתנגדת ליוזמות מאורגנות להוצאת כספים מחו"ל שער הקהילה 89
הסולידית 10 שנים לבלוג הסולידית! שער הקהילה 21
ו תהיות בנוגע להתייחסותה של הסולידית ל-"מודל החרדי". פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 124
הסולידית היומן הנוסף של הסולידית יומני מסע אישיים 236
ו הי, אשמח להפניה לפוסט של הסולידית עם הסבר על השקעות דרך בתי השקעות בחו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 0
A איך ללמוד לעומק את הסולידית (או כל נושא אחר) אוף טופיק 8
הסולידית האם פורום הסולידית צריך לשמש אכסניה לדיונים פוליטיים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 162
D ״ירון זליכה״ vs. “הסולידית״ אוף טופיק 19
T מהפוסט של הסולידית על מיסוי: ״הפקידו באופן עצמאי לחיסכון פנסיוני מעבר לשיעורים החייבים בחוק״ דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
עניי עירך קודמים שלום.שאלה לגבי עמלות באקסלנס.לא מזמן עברתי לשם לפי קישור של הסולידית. שוק ההון 5
ד סיכון מטח בדוגמא של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 7
א אקסלנס דרך הלינק של הסולידית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
צ איך להעלות דירוג משתמש הסולידית? פוסטים מאיכות נמוכה 16
A סכום ההוצאות החודשי למשפחה - בהמשך לציוץ הסולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 56
A מרגיש מחוץ למשחק של שוק ההון - דווקא בגלל הפורם והטוויטר של הסולידית.... שוק ההון 108
deussex שאלת הסולידית בטוויטר כל שבוע "מה קניתם השבוע ?" אוף טופיק 2
A לפי הסולידית יש להשקיע גם במדדי המניות וגם בהשקעות סולידיות שוק ההון 0
Kipodi לאן נעלמה הסולידית? אוף טופיק 9
א אבקה Nutritionally complete -- הארוחה הסולידית המושלמת? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
הסולידית פורום הסולידית - גרסא 2.0 שער הקהילה 219
stamEhad פירמידת הצרכים של הסולידית והשקעה בפוליסת חיסכון שוק ההון 0
ד למה ברירת המחדל הסולידית היא לא השקעה דרך הבנק? צרכנות פיננסית 20
I בעקבות הפוסט של הסולידית על קרנות סל מוטות דיבידנד דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 74
O איך לייעל את המידע של הסולידית לטובתי? אוף טופיק 13
הסולידית 10 הדיונים הנצפים ביותר בפורום הסולידית ב-2020 שער הקהילה 11
Liron2035 האם הסולידית משנה כיוון? (או נתינת משקלים שונים מהחלוקה הטבעית של השוק) שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה