זה שהיא משקיעה במניות דיבידנד זה פשוט קתרזיס.
זה סותר את כל הבלוג.
הבלוג מקדם פשטות מרצון, חיסכון אגרסיבי, רכישה שיטתית של נכסים בעלי תוחלת תשואה חיובית, השקעה מבוססת כללים ונטולת אמוציות, פיזור הולם, משמעת, אורך-רוח, מינימום פעולות מסחר, מינימום תשלום למתווכים פיננסיים למיניהם, הימנעות מנסיון לקצור רווחי הון קצרי טווח והימנעות מניסיון להכות את השוק. הפוסט שלי לא רק שלא סותר את הערכים הללו אלא מדגיש אותם ביתר שאת.
זה לא יעיל מבחינת מיסוי.
בקבלת דיב׳ כל הסכום יהיה חייב במס של 25%
במכירת ני״ע רק הרווח יהיה חייב במס של 25%
אכן, הוא הדין לגבי דיבידנד מקרנות סל אמריקניות (VTI ACWI VT VXUS SPY). ועדיין, אני מודה שהאסטרטגיה הזו אינה יעילה מבחינת מס. השקעה במוצרים עוקבי מדד יעילה בהרבה. זו הסיבה שלמעלה מ-75% מהפלח המנייתי בתיק שלי מושקע בקרנות סל.
הערכה זהירה שלי, יכול להיות שתיק ההשקעות הסולידי הגיע לרמה כזו שיספק את כל צרכי העתיד הרחוק אך יש רצון להגדלת התזרים בהווה בלי לגעת בו.
יאפ.
- איפה שקצת כאב לי בעיניים היה בנושא דירוגי השקעה - קצת נכוותי מזה בעבר כשחברות מדורגות גבוה פשוט פשטו את הרגל. דירוג השקעה זה בסדר אבל אני מאוד ממליצה לוודא שהשוק מסכים עם הדירוג.
אכן, זו הסיבה שמדובר בפרמטר אחד מיני רבים. בדירוג BBB ומטה אני כבר נעה באי-נוחות. BBB- יחייב פיצוי הולם אחר (כמו שיעור צמיחה גבוה + תשואת דיבידנד גבוהה).
2. את בעצם עושה אופטימיזציה לתזרים ע"ח תשואה. שווה לך לפגוע בשווי הכללי של התיק, בשביל להימנע מלמכור נמוך?
אני עושה מה שנוח לי. אם זה "שווה"? במונחים של תשואה מותאמת סיכון, כנראה לא. אבל גם הארי מרקוביץ עצמו השקיע בתיק 50/50.... הייתי שמחה אם ייעשה ניסיון להבחין בין הפוזיציה שלי כמי שכותבת בלוג תיאורטי על שוק ההון, לבין מי שמשקיעה באופן אישי את כספה.
והאם זה אומר שמגוון הנושאים שמותר לדון עליו בפורום עומד להתרחב (אסטרטגיות השקעה) ?
לא זכור לי שהיה איסור כזה.
רק משפט אחד צרם לי - שכתבת שעל הצמיחה האקספוננציאלית בשיטה הזו: "זו ריבית דריבית בצורתה הטהורה ביותר: הכסף עושה כסף, והכסף שעושה הכסף עושה עוד כסף."
זו נקודה טובה, ערכתי את הפוסט בהתאם.
מעין ציפייה שגם אם תהיה מפולת/מגיפה עולמית/קריסת הכלכלה העולמית וכדו' ומחיר המנייה ישאף ל-0, הדיבידנדים המקוריים ימשיכו לזרום ולגדול. כי הם גדלו ב-5/7/10/20/50 השנים האחרונות אז כמובן שהם ימשיכו לגדול לעולמים.
בשונה מ...עליית ערך, שהיא מובטחת?
זו נקודה לא טובה, בשים לב לכך שמרכיב הדיבידנד בתשואה הכוללת יציב יותר וצפויה יותר ממרכיב האמרת המחיר.
* האם מישהו הבטיח שבזמן מפולת חברות לא יקטינו את הדיבידנדים שלהן ומשקיע הדיבידנד ייאלץ "לשחוט תרנגולות" בין כה וכה?
לא. לכן 1) רף הכניסה האיכותני לתיק הוא גבוה ביותר. 2) נשמר פיזור הולם כך שגם אם חברה או שתיים יקטינו את התיק, הגדלת הדיבידנד על ידי החברות האחרות תפצה על כך 3)
* האם להחזיק סט מצומצם של כמה עשרות חברות לא מגדיל את הסיכון בעת משבר?
פיזור מגן עליך מפני סיכון לא-סיסטמי. הוא לא מגן עליך מפני סיכון סיסטמי (שמשפיע על השוק כולו). ה-S&P 500 צנח ב-55% בשיא המשבר הכלכלי הגדול. הכנסת הדיבידנד, להבדיל, צנחה ב-28%.
* האם לא קיימות אסטרטגיות טובות לא פחות לגדר סיכוני שוק עבור תיק של קרנות צוברות? יש כאלו בשפע:
בהחלט, אפילו הפנתי לזה בפוסט. אני לא זונחת את האסטרטגיה של השקעה בקרנות סל לטובת השקעה במניות דיבידנד. אני משלבת בין שתיהן.
לכאורה יש סתירה בין הדברים, אך אם שני הדברים נכונים בו-זמנית - זו גישה של תזמון שוק קלאסי.
ראה תשובתי הראשונה בשרשור זה. אין סתירה אם אתה מתייחס לתזמון שוק כאל פעולה שכוללת שני תנאים 1) תזמון הכניסה 2) תזמון היציאה. החלק הראשון בפוסט נוגע לתזמון היציאה. החלק השני נוגע לתזמון הכניסה (מיצוע ערך). אני לא מחשיבה את זה כתזמון שוק.
אלא אם כן אתה מחזיק רק מניות ישראליות.
או בריטיות (בריטניה לא מנכה מס דיבידנד במקור)
אני לא מדבר על רצונות לא רציונליים או שמונעים מפסיכולוגיה, אני מדבר אך ורק על דבר אחד בלבד: "לעשות כסף".
הקצאת נכסים היא פועל יוצא של יכולת, צורך ומוכנות. יכולת וצורך ניתנים להערכה אובייקטיבית. מוכנות היא ניתנת להערכה סובייקטיבית. ככל שנוקפות השנים אני מתרשמת שההיבט הפסיכולוגי חשוב ורלוונטי יותר מכל היבט פיננסי היפר-רציונאלי. מי שמתכחש לכך משלה את עצמו.
אז במקום המאמץ ה-״אדיר״ שמכירת המניות דרשה ממנה, היא בוחרת באסטרטגיה שבה היא צריכה לחקור לעומק 60 חברות ולהמשיך ולחקור אותם כל ימי חייה על מנת לוודא שלא צריך להוציא אחת מהן, ואז לחקור ולחפש אחת אחרת...
ובכן, הנה משהו שלא כתבתי בפוסט שיסייע להכניס את הדברים לפרספקטיבה: אני די נהנית מהתהליך הזה. זה תחביב עבורי, לא פחות מהבלוג הזה.
כידוע, אני בעד תחביבים זולים, מהנים, עם deep work ופוטנציאל רווח. מכירת המניות לא דורשת ממני מאמץ - אלא החשש שאצטרך למכור אותן במחיר נמוך מכפי שרכשתי.
רק בבקשה, אל תמכרי לנו לוקשים על הדיבדינד וכמה הוא "מתאים לשינוי"
זה קצת מעליב את האינטלגנציה
זה לא מקובל. אני לא "מוכרת" שום דבר. כתבתי פוסט על שינוי שביצעתי בתיק ההשקעות האישי שלי, שלמיטב זכרוני אין לך זכות מוקנית לעיין בו. הסברתי למה ביצעתי את השינוי ואיך ביצעתי את השינוי. לא ניסיתי "לשווק" את הגישה הזו, כל שכן לשכנע מן דהוא לחקות אותי. הדגשתי בפירוט שלאסטרטגיה יש חסרונות ושהיא לא מתאימה לכל אדם. אתה לעומת זאת יוצא מנקודת הנחה שאני חייבת לך משהו. אני לא מעריכה את זה.