• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הלמן אלדובי החליטו להעלות לי דמי ניהול בקופת גמל מה ניתן לעשות?

• פותח הנושא פותח הנושא Generics
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גם אני מצטרף

היי,

תודה על השרשור האינפורמטיבי :)
אשמח לחידוד: דמי הניהול המדוברים היו 0.3% מהצבירה? וכמה מההפקדה?
נרשמתי לקבוצת הרכישה של 8200 בימים האחרונים שזה היה אפשרי (קיבלתי אישור במייל שאני בפנים),אבל לא הספקתי למלא את טופס המסלקה הפנסיונית כדי שנציג יחזור אלי ועכשיו אני רואה שהקישור לטןפס הזה פג תוקף.
שווה לי להתאמץ ולהשיג טופס חלופי? או שלאור ההתנהלות של הלמן,אין טעם?
לי כרגע אין קופת גמל, אלא ביטוח מנהלים (בהפניקס) וקרן פנסיה (במגדל). את קרן הפנסיה נאלצתי לפתוח בגלל בעיית חיתום שלא אפשרה לי לכסות את כל השכר בביטןח המנהלים. מקריאה באתר "האוצר שלי" הבנתי שקופת גמל בכלל לא כוללת ביטוח.מה היתרון שלה אם כך? מבחר גדול יותר של מסלולי השקעה?

נערך לאחרונה ב:
לי כרגע אין קופת גמל, אלא ביטוח מנהלים (בהפניקס) וקרן פנסיה (במגדל)

יש לך קרן השתלמות? יש לך בה מעל 20 אלף?
אם לא, ואתה לא מתכוון להעביר את הביטוח מנהלים או פנסיה לקופת גמל (לא המלצה), אין לך מה להצטרף לקבוצה.

יש לך קרן השתלמות? יש לך בה מעל 20 אלף?
אם לא, ואתה לא מתכוון להעביר את הביטוח מנהלים או פנסיה לקופת גמל (לא המלצה), אין לך מה להצטרף לקבוצה.

תודה.
יש לי קרן השתלמות - אחת בילין לפידות שפתחו לי עוד ב2015 במקום עבודה קודם ואחת באלטשולר שחם שנפתחה במקום העבודה הנוכחי לפני כשנה (הסוכן של מקום העבודה לחץ עלי לפתוח בטענה שהביצועים שלה טובים יותר.בינתיים זה לא נראה כך ואני לא ממש סומך על הסוכן הזה,בכנות).
בזכותך בדקתי כעת את דמי הניהול שוב :) וזה עומד על 0.8% מהצבירה בשתי הקופות.
בילין יש לי כ50 אלף ש"ח (לא מופקדים לשם כספים כבר מעל שנה) והתשואה השנתית לפי הרשום באתר עומדת על 7.14% (מסלול השקעה כללי). באלטשולר (הקופה שאליה אני והמעסיק הנוכחי מפקידים כספים) יש לי כ24 אלף שח ותשואה שנתית (שוב לפי האתר) של 9.07%.
אז נשמע ששווה לי להעביר את קרן ההשתלמות להלמן במסגרת קבוצת 8200, לא? (הם מאפשרים להעביר קרן השתלמןת או רק קופת גמל? ואיך הרווחים שלהם?)
לגבי ביטוח המנהלים - אני מעדיף לא לגעת בו (המלצה של יועץ שהתייעצתי איתו בפרטי,כדי לשמור על ביטוח האכ"ע היותר טוב בביטוח מנהלים). לגבי קרן פנסיה אני צריך לבדוק ולחשוב (כנל - כדי לא לפגוע בצבירת הותק לביטוח)

נערך לאחרונה ב:
תודה,מה הקשר של צביקה לנושא?
הוא ממארגני הקבוצה (לפחות מהצד של כל אלו שלא באמת יוצאי 8200) ויודע למי צריך לפנות בהלמן-אלדובי. הוא גם יראה אם אכן נרשמת והטיפול בך מתבושש.
לי הוא עזר בזירוז הטיפול בי (שלא לומר החייאתו לאחר שכנראה שכחו ממני קצת)

הוא ממארגני הקבוצה (לפחות מהצד של כל אלו שלא באמת יוצאי 8200) ויודע למי צריך לפנות בהלמן-אלדובי. הוא גם יראה אם אכן נרשמת והטיפול בך מתבושש.
לי הוא עזר בזירוז הטיפול בי (שלא לומר החייאתו לאחר שכנראה שכחו ממני קצת)
מגניב תודה :) (גם אני לא באמת יוצא 8200.הצטרפתי דרך פרסום בקבוצה של בוגרי יחידת אופק בחיל אוויר)

אשמח לחידוד: דמי הניהול המדוברים היו 0.3% מהצבירה? וכמה מההפקדה?
ספציפית דובר על קופת גמל מחקת מדד, שם אכן 0.3% מהצבירה או IRA עם פחות מכך אפילו.
לפי הנתונים שהבאת אתה עומד בקריטריונים להיכנס [המינ' הוא 20K להבנתי]
שלחתי לך פרטי איש קשר מהלמן בפרטי,
במקביל צור קשר עם צביקה.

אם קיבלת טופס ולא מילאת זה לא אומר שאין לך "זכות" כמו שאר הקבוצה שהתקבלה. סתם נפלת בין השולחנות

אז נשמע ששווה לי להעביר את קרן ההשתלמות להלמן במסגרת קבוצת 8200, לא? (הם מאפשרים להעביר קרן השתלמןת או רק קופת גמל? ואיך הרווחים שלהם?)

אפשר להעביר גם קרן השתלמות גם קופת גמל וגם לפתוח קופת גמל להשקעה.

מה שרוב הפורום אוהב במסלול של הלמן אלדובי (וקיים גם באינטרגמל) שהמסלול הוא פאסיבי ועוקב אחרי מדד ה S&P 500 בניגוד לקרנות שיש לך באלטשולר ובילין, ששם זה ניהול אקטיבי ומנהל השקעות שמנסה להכות את המדד, לפעמים הוא מצליח ולרוב לא.

אם אתה מאמין בהשקעה פאביסית וחושב שהמדד יכול לנצח את מנהל ההשקעות של אלטשולר וילין אז תעביר, בנוסף בגלל שיש לך מעל 50 אלף (ב2 הקרנות) אז הדמי ניהול שלך יהיה 0.3 שזה עוד שיקול.

אני כבר הייתי בהלמן אלדובי (עוד שהם היו IBI) במסלול של S&P500, אבל כן הצטרפתי לקבוצה כדי להוריד את הדמי ניהול.

אפשר להעביר גם קרן השתלמות גם קופת גמל וגם לפתוח קופת גמל להשקעה.

מה שרוב הפורום אוהב במסלול של הלמן אלדובי (וקיים גם באינטרגמל) שהמסלול הוא פאסיבי ועוקב אחרי מדד ה S&P 500 בניגוד לקרנות שיש לך באלטשולר ובילין, ששם זה ניהול אקטיבי ומנהל השקעות שמנסה להכות את המדד, לפעמים הוא מצליח ולרוב לא.

אם אתה מאמין בהשקעה פאביסית וחושב שהמדד יכול לנצח את מנהל ההשקעות של אלטשולר וילין אז תעביר, בנוסף בגלל שיש לך מעל 50 אלף (ב2 הקרנות) אז הדמי ניהול שלך יהיה 0.3 שזה עוד שיקול.

אני כבר הייתי בהלמן אלדובי (עוד שהם היו IBI) במסלול של S&P500, אז כן הצטרפתי לקבוצה כדי להוריד את הדמי ניהול.
מעולה.אני לחלוטין מאמין במה שציינת (קראתי את הפוסט המצוין של הסולידית בנושא והשתכנעתי :)) אז אשמח לנייד את קרנות ההשתלמות שלי.
אגב,הסולידית טוענת באותו הפוסט שקופת גמל עדיפה על פני קרן פנסיה כי היא לא כוללת עיקרון "ערבות הדדית" והיא נגד ערבוב ביטוח והשקעה באותו מכשיר פיננסי. אתם מסכימים? (אני מבין לגמרי את הטיעון נגד ה"ערבות ההדדית" אבל קצת מוזר לי עניין הביטוח - הייתי בייעוץ אצל עו"ד מומחה לענייני ביטוח והוא לא הציע לי הפרדה כזו, ומהכרות איתו קשה לי להאמין שהוא לא מודע לנושא)

הסולידית טוענת באותו הפוסט שקופת גמל עדיפה על פני קרן פנסיה כי היא לא כוללת עיקרון "ערבות הדדית" והיא נגד ערבוב ביטוח והשקעה באותו מכשיר פיננסי. אתם מסכימים?

זה כבר יותר מורכב, ותלוי אם אתה נשוי אם יש ילדים וכו'
אני באופן אישי מעדיף את קרן הפנסיה בגלל ביטוח השארים והביטוח נכות, שלפי דעתי יותר זול מאשר אם קונים בנפרד (כאשר משקיעים רק בקופת גמל).
ברור לי שהחסכון בקופת גמל יותר אפקטיבי (גם מבחינת מסלולים), אבל מעדיף בקטע הזה ללכת עם רוב הציבור.

אבל את הסכום שמעל התקרה שאמור לעבור לקרן פנסיה משלימה, אותו אני כן מעביר לקופת גמל (גם בהלמן דרך הקבוצת רכישה).

ספציפית דובר על קופת גמל מחקת מדד, שם אכן 0.3% מהצבירה או IRA עם פחות מכך אפילו.
לפי הנתונים שהבאת אתה עומד בקריטריונים להיכנס [המינ' הוא 20K להבנתי]
שלחתי לך פרטי איש קשר מהלמן בפרטי,
במקביל צור קשר עם צביקה.

אם קיבלת טופס ולא מילאת זה לא אומר שאין לך "זכות" כמו שאר הקבוצה שהתקבלה. סתם נפלת בין השולחנות
אשמח גם לפרטי איש קשר מהלמן אלדובי, כנראה גם נפלתי בין הכיסאות. תודה.

אגב, איך השרות של הלמן אלדובי?
קראתי פה כמה וכמה פוסטים על שרות גרוע,נציגים שלא חוזרים למיילים ועוד.. זה המצב גם היום?
כי אני מאלה שמעדיפים לשלם קצת יותר בשביל לחסוך התעסקות, ממש לא סובל להתעסק עם דברים כאלה אם אפשר שלא..

קראתי פה כמה וכמה פוסטים על שרות גרוע,נציגים שלא חוזרים למיילים ועוד.. זה המצב גם היום?
כי אני מאלה שמעדיפים לשלם קצת יותר בשביל לחסוך התעסקות, ממש לא סובל להתעסק עם דברים כאלה אם אפשר שלא..
לא שונים מכל חברה אחרת

יכול להעיד אישית שהשירות שאני מקבל בתקופה האחרונה הוא דווקא לא רע בכלל. עונים במיילים די מהר ובצורה אינפורמטיבית.
הייתה לי לא מעט התעסקות איתם בחודשיים האחרונים בגלל מעבר בין ברוקרים ובגלל טעויות הפקדה של המעסיק שהייתי צריך להסדיר.

אבל לא חסרים אחרים שמעידים ההפך, אז כמו שנאמר, בסה"כ זה לא שונה מכל חברה אחרת כנראה, יש ויש.
אציין שבמקרה שלי, אם לשפוט מהחתימות במיילים, נראה ששוייכתי לנציג של "לקוחות פרימיום". לא יודע אם זה בגלל שאני בIRA, בגלל הצבירה שלי (שהיא די ממוצעת נראה לי), בגלל שהגעתי מקבוצת הרכישה של איליה, או סיבות אחרות.

אני לא יכול לחשוב על חברה עם שירות והתנהלות יותר גרועים מהחברה הזאת, בשום ענף. מותירים אותי חסר מילים בכל פעם מחדש. בהיעדר אלטרנטיבה אני נאלץ לספוג את זה ולבזבז שעות ארוכות מהחיים שלי על התמודדות איתם.

לגבי הקבוצה ששמו פה של מיטב דש. יש להם בכלל מסלול מחקה מדדי מניות חו"ל?
לא מצאתי כזה פה:
https://www.meitavdash.co.il/compan...htalmut/full-list-of-meitav-dash-studu-funds/
או שהכוונה לעבור ל-IRA ולהשקיע בקרנות של בלאקרוק?

מה בכלל האלטרנטיבות שיש היום לקרנות השתלמות עם מסלול מחקה מדד מניות כלשהו בחו"ל?
* אינטרגמל - להבנתי מאז שנקנו הם העלו דמי ניהול ל-0.9%. זה רק ברירת מחדל שאפשר להוריד?
* אינפיניטי - יש מסלול שעוקב אחרי MSCI AC
* אקסלנס - יש מסלול שנקרא "אקסלנס השתלמות פאסיבי - מדדי מניות" - לא ברור מהאתר מה מדיניות ההשקעה שם ואם בפועל הם משחקים עם הרכב המדדים

מישהו יודע על עוד אלטרנטיבה?
מישהו בירר עם אחת מהחברות הנ"ל לראות כמה דמי ניהול הוא יכול לקבל שם?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הי חברים,
בהמשך להודעה הקודמת שלי של עזיבת הלמן, ארגון קבוצת רכישה וכו', אז ככה:
אני קצת עסוק בימים האחרונים ולא קיבלתי הצעות מחיר למעט ממיטב-דש לחשבון IRA. במידה ונגייס יותר מ250K העמלה תהיה 0.3.
חשבון לציין שאינטרגמל ניתקו לי בפנים ולכן לא אפנה אליהם שוב לקבל הצעת מחיר.
כמו כן, שלחתי מייל להלמן אלדובי, כפי שנדב המליץ והם כתבו לי בסגנון "כבר דיברנו איתך על זה..."

האם יש המלצות לבתי השקעות נוספים שמספקים קרנות השתלמות עוקבי מדד?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פ הלמן אלדובי קרן השתלמות SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
T מיזוג פנסיה הלמן אלדובי S&P 500 -> מיטב דש -> איילון מיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S קרן P2P של הלמן אלדובי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S צבירה לא מעודכנת בפנסיה מקיפה S&P500 מיטב דש (לשעבר הלמן אלדובי) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
twister לאחר סגירת הלמן אלדובי, לאן העברתם את הפנסיה שלכם? שוק ההון 21
T ניצול סיטואציה של הסגירה של הלמן אלדובי לטובת שיפור תנאים בניוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
V קרן השתלמות IRA הלמן אלדובי בפלטפורמה של מזרחי טפחות - ניתן לקנות ניירות בבורסה האמריקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 6
ד פתיחת קרנות פנסיה והשתלמות בפעם הראשונה - הלמן אלדובי או מיטב ד"ש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
flower הלמן אלדובי - אין תקשורת אוף טופיק 1
G העתיד של הלמן אלדובי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
flower חקר ההשקעות של מסלול פנסיה s&p ברירת מחדל של הלמן אלדובי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א מחזור הלוואה ע" חשבון גמל/התשלמות נזילים. הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 0
L הפניקס רוכשת את הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 3
twister קרן השתלמות מחקה מדדי מניות חו”ל (?) - הלמן אלדובי שוק ההון 14
D סיבה לא לשים פנסיה לא פעיל בקרן המחקה של הלמן אלדובי? צרכנות פיננסית 1
שמנת חמוצה בנוגע לקרן פנסיה מחקה מדד של הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 3
S הלמן אלדובי - קרן השתלמות פאסיבית מניות חול שוק ההון 12
J האם פנסיה עוקב מדד s & p 500 של הלמן אלדובי עדיף על מסלול מנייתי של הראל? צרכנות פיננסית 10
J השלמת כיסוי עולמי בתיק הפנסיוני -קרן הפנסיה החדשה של הלמן אלדובי שוק ההון 2
A אלטשולר שחם מבקש לרכוש את הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 12
נ הלמן אלדובי - גמל מחקה מדד sp500 שוק ההון 8
1 הלמן אלדובי | פנסיה מקיפה מחקה מדד צרכנות פיננסית 11
1 S&P 500 הלמן אלדובי שוק ההון 70
S דמי ניהול בקופת גמל הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 31
Liron2035 קה"ש IRA הלמן-אלדובי, רכישת IWDA: השוואת עלויות ברוקר שוק ההון 9
M הלמן אלדובי השתלמות פאסיבי – מדדי מניות חו”ל שוק ההון 1
yanosh34 בעיה בתשואת ינואר של הלמן אלדובי מחקה S&P500 שוק ההון 10
A ברכות לסמנכ״ל החדש של הלמן אלדובי .... אוף טופיק 90
E הפקדות לקרן השתלמות לא מופיעות בחשבון (הלמן אלדובי ו-ibi) שוק ההון 8
ב סיפור שאינו נגמר עם אי.בי.אי - הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 9
A הלמן אלדובי P2P קרן השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 47
oz1987 הלמן אלדובי קונה את (/מתמזגת עם) בית השקעות IBI שוק ההון 138
ERE בלי ה E הלמן אלדובי שירות איום. צרכנות פיננסית 8
גרהם הלמן אלדובי - מישהו הצליח לקבל מהם שירות? צרכנות פיננסית 17
adamshalev בעלי IRA של הלמן אלדובי יכולים לראות עכשיו דוחות באתר צרכנות פיננסית 12
A שאלה על המיזוג בין הלמן לאקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Yos IRA הלמן - שינוי תנאים וחיפוש חלופה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 184
T חוות דעת IRA - הלמן מול הפניקס/אקסלנס שוק ההון 20
F אלטשולר קונה את הלמן? צרכנות פיננסית 1
Oracle ניסיון מיקוח לא מוצלח מול הלמן והצעה עדכנית ממיטב שוק ההון 0
נ התלבטות בין קופת גמל של הלמן לקל גמל שוק ההון 7
L קרן השתלמות הלמן מחקה מדד SP500 שוק ההון 2
A הפניקס הולכים כנראה לרכוש את הלמן (גמל&פנסיה) ): צרכנות פיננסית 6
Oyi קופת גמל להשקעה- עוקב S&P הלמן מול אינטרגמל שוק ההון 46
B קרן מחקה סנופי (S&P500) של IBI-הלמן נסגרה למצטרפים חדשים שוק ההון 42
1337justme האם כדאי לנייד קה"ש וגמל IRA של אלדובי ז"ל למקום אחר עקב המיזוג עם הפניקס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
S הערכת תשואה בהלמן אלדובי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח הבדלים בקרן השתלמות בין מור גמל להלמן אלדובי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
1337justme מעבר לפנסיה של אלדובי מחקת סנופי בזמן ריסק צרכנות פיננסית 0
E מסלול מחקה S&P באלמן אלדובי צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה