לי לקח המון זמן והמון ראיונות כדי להתקבל למקומות עבודה (חפשתי עבודה כמה פעמים במשך חיי מאז גיל 40).
היום זה לא רלוונטי לגבי אבל סתם מסקרן אותי למה זה לקח כל כך הרבה זמן. שלחתי לפחות 100 קורות חיים כל חודש (בממוצע) והזמינו אותי לראיון לכל היותר פעם אחת בחודש (בממוצע). מכל 10 מקומות עבודה (אולי אפילו יותר) שהוזמנתי אילהם התקבלתי למקום אחד (ובו עבדתי).
בראיונות המקצועיים לפעמים הצלחתי (לפעמים אפילו המלחתי בגדול) ולפעמים נכשלתי (לפעמים אפילו נכשלתי בגדול) אבל היו כמה מקרים שגם אם הצלחתי בגדול (אני יודע זאת בודאות שהצלחתי בגדול) - לא היה לזה המשך.
לגבי הראיונות עם משאבי-אנוש, אין לי מושג איך התרשמו ממני אבל תמיד ידעתי לדבר בשטף ולענות על כל שאלה.
יש לי שאלה נוספת לגבי משאבי אנוש: אם מבקשים שתציין את תכונותיך השליליות איזה מהתשובות עולולת לפסול אותך (התכונות האלו הם סתם אוסף של תכונות ללא קשר אלי. כמו כן נניח שלמרואיין יש רק אחת מהתכונות האלו)?
אני נוטה להתוכח ולהגיד את המלה האחרונה.
אין לי סבלנות לאנשים.
אני מתעצבן מהר.
אני לא אוהב לקבל מרות.
אני מקבל ללא ערעור את מה שהבוס שלי אומר אפילו אם זה לא נראה לי נכון.
אני דתי אדוק.
אני חילוני ושונא דתיים.
אני ימני קיצוני.
אני שמאלני קיצוני.
אני נוטה להכנס ללחץ.
הומוסקסואליות או לסביות.
שונא הומוסקסואלים ולסביות.
אני לא אוהב ללמוד חומר חדש.
(כמובן עלי לציין שלאותו מרואיין יש רק אחת מהתכונות האלו בלבד).
עוד שאלה לגבי השאלה: "ספר לי על עצמך"
כאשר שאלו אותי את השאלה הזו סיפרתי על עצמי רק בקשר לעבודה וללימודים (אף אחד לא אמר לי להתייחס לחיי האישיים או תחביבים). האם נראה לכם שנהגתי נכון?
היום זה לא רלוונטי לגבי אבל סתם מסקרן אותי למה זה לקח כל כך הרבה זמן. שלחתי לפחות 100 קורות חיים כל חודש (בממוצע) והזמינו אותי לראיון לכל היותר פעם אחת בחודש (בממוצע). מכל 10 מקומות עבודה (אולי אפילו יותר) שהוזמנתי אילהם התקבלתי למקום אחד (ובו עבדתי).
בראיונות המקצועיים לפעמים הצלחתי (לפעמים אפילו המלחתי בגדול) ולפעמים נכשלתי (לפעמים אפילו נכשלתי בגדול) אבל היו כמה מקרים שגם אם הצלחתי בגדול (אני יודע זאת בודאות שהצלחתי בגדול) - לא היה לזה המשך.
לגבי הראיונות עם משאבי-אנוש, אין לי מושג איך התרשמו ממני אבל תמיד ידעתי לדבר בשטף ולענות על כל שאלה.
יש לי שאלה נוספת לגבי משאבי אנוש: אם מבקשים שתציין את תכונותיך השליליות איזה מהתשובות עולולת לפסול אותך (התכונות האלו הם סתם אוסף של תכונות ללא קשר אלי. כמו כן נניח שלמרואיין יש רק אחת מהתכונות האלו)?
אני נוטה להתוכח ולהגיד את המלה האחרונה.
אין לי סבלנות לאנשים.
אני מתעצבן מהר.
אני לא אוהב לקבל מרות.
אני מקבל ללא ערעור את מה שהבוס שלי אומר אפילו אם זה לא נראה לי נכון.
אני דתי אדוק.
אני חילוני ושונא דתיים.
אני ימני קיצוני.
אני שמאלני קיצוני.
אני נוטה להכנס ללחץ.
הומוסקסואליות או לסביות.
שונא הומוסקסואלים ולסביות.
אני לא אוהב ללמוד חומר חדש.
(כמובן עלי לציין שלאותו מרואיין יש רק אחת מהתכונות האלו בלבד).
עוד שאלה לגבי השאלה: "ספר לי על עצמך"
כאשר שאלו אותי את השאלה הזו סיפרתי על עצמי רק בקשר לעבודה וללימודים (אף אחד לא אמר לי להתייחס לחיי האישיים או תחביבים). האם נראה לכם שנהגתי נכון?