• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שואל בקשר לאח שלי (סטודנט)

דירהלהשכיר

משתמש רשום
דירוג
5
אח שלי סטודנט בלי הרבה כסף ומתחיל כבר באוקטובר הקרוב אחרי המכינה את הלימודים (4 שנים )

שמעתי שיש הלואוות סטודנט למחייה ולא לתואר עצמו כי התואר עצמו ההורים ממנמים לו אבל כסף למחייה הם לא יכולים יותר מידי הוא לא חסך הרבה כסף והוא רוצה לקחת הלוואת סטודנט עם דחייה שהוא מתחיל לשלם את הכסף אחרי 4 שנים את הריבית והקרן

מטרת ההלוואה היא ליציאות ורכב והוא צריך באזור ה 60 אלף

איך זה עובד ? לפני שהוא הולך לבנק אמרתי שאני אברר בשבילו הוא כמובן יתחיל להחזיר אחרי התואר שימצא עבודה מכובדת

השאלה היא איך זה עובד ההלואוןת סטודנט מה התנאים לקחת אחת ואם זה לא רק בשביל הלימודים אלה בשביל המחייה

מטרת ההלוואה היא ליציאות ורכב והוא צריך באזור ה 60 אלף

איך זה עובד ?

לא לוקחים הלואה.
נוסעים באוטובוס / קורקינט שיתופי (עם קסדה) ורכבת.
יציאות - לא יוצאים הרבה או לא מפוצצים את היציאה עם טונה של אלכוהול.

שמחתי לעזור.

מה הוא לומד? האם מדובר במקצוע שבו הוא צפוי להרוויח סכומים גבוהים מיד בסיום התואר (כמו מדעי המחשב או הנדסת חשמל באוניברסיטה)? אם כן, אז יש הגיון בלקיחת ההלוואה.
אחרת, זה נראה לי שיתנקם בו בהמשך חייו.

מה הוא לומד? האם מדובר במקצוע שבו הוא צפוי להרוויח סכומים גבוהים מיד בסיום התואר (כמו מדעי המחשב או הנדסת חשמל באוניברסיטה)? אם כן, אז יש הגיון בלקיחת ההלוואה.
אחרת, זה נראה לי שיתנקם בו בהמשך חייו.
עוד פעם תיאוריית החלקת הוצאות?
לפי הגישה הזו כל החיים שלו הוא צריך להתמנף על הוצאות, כי בהעלאה הבאה שלו המשכורת תהיה יותר גבוהה משמעותית מהנוכחית.

אם תרוויח אחרי הלימודים 22,000 לחודש, אז בלימודים מותר לך להוציא 8,000 לחודש על חשבון המשכורת העתידית.
#משהו_כזה

בגדול זה לא שונה מכל ראציונאל של מישהו שלוקח הלוואה לצורך צריכה

אם תרוויח אחרי הלימודים 22,000 לחודש, אז בלימודים מותר לך להוציא 8,000 לחודש על חשבון המשכורת העתידית.
#משהו_כזה

בגדול זה לא שונה מכל ראציונאל של מישהו שלוקח הלוואה לצורך צריכה
צודק...

מה שכן חשוב להפריד בין צריכה, להשקעה. גם לימודים נניח...

אנחנו לא רוצים לצרוך כלום בתקופות אבטלה או זקנה, ואנחנו לא בהכרח רוצים או יכולים לצרוך את המקסימום החודשי בשיא חיינו כשמרוויחים הרבה. החלקת צריכה זה למשל לקחת הלוואה כשאתה סטודנט, לכסות אותה אחר כך כשאתה עובד, וגם לחסוך לעתיד כדי שתוכל לצרוך באותו סכום חודשי גם בזקנה. זה נקרא "החלקה" כי במקום תנודתיות מטורפת בהתאם להכנסה אנחנו צורכים כל חודש את הממוצע של מה שנרוויח כל חיינו (מהוון וכו').
החלקת צריכה היא מהסיבות הבסיסיות, הראשונות והעיקריות להשקיע ולקיומם של שווקים פיננסיים. ובכלל לא ברור לי הזלזול בה מצד חברי המלומד @FIYaacov .

בלון זה שמשלמים כל חודש רק את הריבית ובסוף את הקרן במכה.
לא בהכרח. בלון מתייחס רק לעובדה שמחזירים את הקרן במכה אחת בתום תקופת ההלוואה.
מתוך אתר hon.co.il:
"הלוואת בלון - מחזירים בסוף התקופה
הלוואת בלון היא הלוואה שמחזירים אותה בסוף התקופה. יש שני סוגים עיקריים של הלוואות בלון – כזאת שמחזירים הכל – קרן וריבית בסוף התקופה, וכזאת שמחזירים בסוף אתץ הקרן, אבל את הריבית משלמים באופן שוטף."

לפותח הדיון:
שיברר עם האוניברסיטה בה ילמד. באוניברסיטה העברית ניתן לקבל עד 20,000₪ בשנה ללא ריבית (ההלוואה היא מדיסקונט והאוניברסיטה משלמת להם את הריבית במקומך), 4 שנים גרייס, ו3 שנים החזר חודשי קבוע. אם הוא עושה את זה כל שנה, זה 80,000₪.

לא ממליץ, רק אומר שזה קיים. לא יודע לספר על מוסדות לימוד אחרים אבל בטוח יש להם תנאים דומים.

החלקת צריכה היא מהסיבות הבסיסיות, הראשונות והעיקריות להשקיע ולקיומם של שווקים פיננסיים. ובכלל לא ברור לי הזלזול בה מצד חברי המלומד @FIYaacov .
קראת מה הוא רוצה לעשות עם ההלוואה?
תסלח לי, יש הבדל עצום בין מישהו שמוציא כסף מחסכונות כדי לממן תקופת מעבר למישהו שמוציא היום בהתבסס על הכנסה ערטילאית עתידית.

והזלזול הוא בעיקר נגד המחשבה שאם היום בתור סטודנט אתה חושב שאתה יכול לחיות טוב על חשבון שכר עתידי, שאיכשהו בעתיד אתה תוכל לכבות את זה כדי להיכנס למצב חיסכון.

החלקת צריכה זה למשל לקחת הלוואה כשאתה סטודנט
בשביל יציאות ורכב? מדובר על עוד בחור מפונדרק שגר כנראה אצל ההורים ויחיה על חשבונם בתקופת הלימודים ורק צריך כסף לבילויים.
בדיוק כמו מכורי ההלוואות של חב' האשראי, אין לזה קשר לתיכנון עתידי. "יהיה בסדר" זה המוטו הרווח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
? שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל צרכנות פיננסית 26
T הדרך הכי זולה להכנס (שואל בשביל אחיין) שוק ההון 15
ט חבר שואל אם להשקיע בקורס אג"ח שוק ההון 7
ה מקווה שאני שואל את זה בפורום הנכון - דרופשיפינג קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ולנטין מעסיק לא הפריש פנסיה במשך יותר משלוש שנים - שואל בשביל חבר. אוף טופיק 7
H חבר שואל להגיד שיש לו עבודה או להמשיך לחתום אבטלה? אוף טופיק 11
J אני קווה שזה בסדר שאני שואל, מישהו פה סוחר דרך פסגות טרייד? שוק ההון 3
י שאלה בקשר לקופות גמל שמכילות רק רכיב פיצויים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M שאלה בקשר למעבר בנק צרכנות פיננסית 3
H שאלה בקשר לשדה 135/180 ושדה 269/268 בטופס 1301 מיסים 0
N כמה מחוקי המס בארה"ב בקשר להשקעות רלוונטים לחוקי המס בישראל עבור אזרחים אמריקאים? מיסים 12
B שאלה בקשר להשקעה חודשית בין קרן אירית למחקה סנופי (קרן נאמנות) שוק ההון 7
B שאלה בקשר למחקה מדד סנופי ובצורה כללית שוק ההון 3
י שאלה בקשר לטופס 161 מיסים 7
י שאלה בקשר לפיצויים לפני יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
R עצה בקשר להשקעה שוק ההון 10
ר בקשר קיזוז רווחי הון מיסים 5
N שאלה בקשר לשדה 258\272 בטופס 1301 מיסים 16
K שאלה של מתחילים בקשר לאג"ח לעומת מזומן שוק ההון 3
J שאלה בקשר לטופס 1325 מיסים 1
M חוקי? שאלה בקשר לתלוש המשכורת. אוף טופיק 9
A משהו מטריד בקשר לבנקים: שוק ההון 15
T עזרה בקשר לדירה להשקעה נדל"ן 54
L שאלה בקשר למגן מס מיסים 6
N שאלה בקשר לשדה 218 מטופס 1301 מיסים 1
V בת 22, המון התלבטויות בקשר לעתיד... יומני מסע אישיים 108
א שאלה בקשר לאתר פייבר מיסים 0
א שאלה בקשר לדוח הצהרת הון מיסים 9
M שאלות בסיסיות בקשר לתיק ראשון (שלא מצאתי עליהם מענה) שוק ההון 5
O בקשר לקניית דירה בחו״ל נדל"ן 3
O שאלות בסיסיות בקשר ל: Shares Outstanding ועוד מושגים מהסוג הזה. שוק ההון 1
C שאלות כלליות בקשר לכביסה אוף טופיק 30
ה טירון. מנסה להבין דברים בסיסיים בקשר לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y שאלות בקשר לקופת גמל להשקעה vs מסחר עצמאי פסיבי שוק ההון 9
M בקשר למיסים - כמה שאלות בקשר לעבודה עם כמה ברוקרים במקביל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S שאלה בקשר לחיסכון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מיקי שאלה בקשר להלוואה ופתיחת עסק פוסטים מאיכות נמוכה 4
ד ייעוץ בקשר למימון השקעה סולארית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 26
B מספר שאלות בקשר ל- IB ולדולר.. שוק ההון 10
A מתלבט בקשר לקורס UX התפתחות אישית 4
E שאלה בקשר לפרטי הסכם פתיחת חשבון מסחר בIBI. שוק ההון 3
ט התייעצות בקשר לעורך דין שנעלם אוף טופיק 20
ד שאלה בקשר לקרן השתלמות של מגדל שוק ההון 2
א עזרה בקשר לעץ החלטה אוף טופיק 0
ש שאלה בקשר לליהמן ברודרס שוק ההון 2
S בקשר לקרנות פנסיה ברירת מחדל צרכנות פיננסית 3
O שאלה בקשר לדוחות רבעוניים והתקופה שהם יוצאים שוק ההון 3