Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
למי שסוחר דרך ברוקר זר (כמובן לא מנוכה מס) -
איך מדווחים על ההכנסה - האם בסכום גלובאלי או שמס הכנסה מתעקש על טופס 1325 (נספח ג1) -
בפועל מדובר בפעולות רבות ובטופס יש מקום למלא רק 5 שורות
אם צריך לפרט כל נייר שנכר מדובר על הרבה דפים
תודה אבל הדוח של Ib הוא כמובן בדולרים ואם לוקחים את הסיכום אז לפי איזה שער עושים או שמחשבים נייר /נייר לפי שער הפעולה?
אני רואה שיש בפורום הרבה משתמשים שסוחרים באופן עצמאי ואשמח לדעת מנסיונם איך הגישו והאם היתה איזו בעייה
תודה אבל הדוח של Ib הוא כמובן בדולרים ואם לוקחים את הסיכום אז לפי איזה שער עושים או שמחשבים נייר /נייר לפי שער הפעולה?
אני רואה שיש בפורום הרבה משתמשים שסוחרים באופן עצמאי ואשמח לדעת מנסיונם איך הגישו והאם היתה איזו בעייה
עד כמה שישמע מפתיע, תוצאת המס עשויה לצאת שונה בדיווח במטבעות שונים. אם מדובר בסכום משמעותי, כדאי להתייעץ עם רואה חשבון או בלשכת הקשר של מס הכנסה.
מעבר לכך, ייתכן שיש הנחייה לפי איזה מטבע למלא ואז חבל למלא לא נכון.
לא הבנת את קפה שחור. הוא מודע לכך ששינוי מטבע יכול לשנות את המס, ולכן הוא אומר שבIB אפשר לבחור את המטבע (מתוך כל המטבעות) לפיו יחושב המס. (ברמיזה לכך שאפשר להחליף אותו ל₪, בהתאמה לדרישות רשות המיסים בארץ.)
לא הבנת את קפה שחור. הוא מודע לכך ששינוי מטבע יכול לשנות את המס, ולכן הוא אומר שבIB אפשר לבחור את המטבע (מתוך כל המטבעות) לפיו יחושב המס. (ברמיזה לכך שאפשר להחליף אותו ל₪, בהתאמה לדרישות רשות המיסים בארץ.)
אכן לא הבנתי. כאשר סוחרים בנייר נקוב במט"ח, אני לא רואה איך דיווח בשקלים מתיישב עם הדין כי הוא לא מאפשר לנטרל את הרווח (הפסד) הנובע ממט"ח, אבל כפי שאמרתי, אני לא מכיר את הדרישות בטופס הזה. אם נרמז כאן שכך המצב, אז אני מקבל זאת.
במקרה אני רואה חשבון ומכיר את החוק מה חייב ומה לא (הפרשי שער וכו') - כל מה ששאלתי זה שאלה טכנית - האם מישהו כאן מילא טופס 1325 על נייר/נייר ואם כן מה עשה כשמדובר בפעולות רבות
גם אם הדוח של IB יכול להוציא בשקלים אני בטוח שאינו מבצע לפי חישוב של רשות המסים - כמו שגרהם ציין יש לנטרל את ההפרשים שנובעים ממט"ח.
אם מישהו שהתנסה פה ויכול לעדכן (אפילו בפרטי)
לא קשור לFIFO/LIFO -
אם קנית ב 100 $ * שער 3 = 300 ש"ח
ומכרת 110 $ * שער 4 = 440 ש"ח
לכאורה הרווחת 140 ש"ח . אבל הרווח למס שאתה צריך לדווח למס הכנסה זה רק 40 ש"ח מאחר ורווח בגין הפרשי שער של השקעה שנקובה במטח זה רווח פטור ולכן על עליית ערך ההשקעה שנבעה משינוי בשער השקל/דולר אתה לא משלם מס. זה בקצרה ועל קצה המזלג
חבר - כמו שכתבתי זה רק על קצה המזלג - המצב הוא יותר מורכב כולל פסקי דין שהיו בעליון בשנים האחרונות . גם אם אתה לוקח את הסה"כ בדולרים לכל הפעולות יש בזה בעיות... אם התנסית מול הרשויות אשמח לשמוע - זה מה שרציתי מלכתחילה - לא לדעת את החוק (כי אני יודע ) אלא נסיון פרקטי של חברים מול מס הכנסה
טוב, מצאתי באתר של IB את הפירוט התאריכים שבו הם מנפיקים את הטפסים ולמי
Annual Statement January 31, 2017
Dividend Report February 15, 2017
Forex Income Worksheet February 28, 2017
האחרון זה נראה לי קשור נורא למה שאתה מבקש ובצירוף שני הטפסים שמעליהם תוכל להגבר על מילוי הדוח (אני מקווה)
ויש עוד טופס 1042-S שמוגש לIRS - זה כנראה הדיווח על הניכויים במקור
@EB3 רו"הח שלי בדו"ח השנתי למס הכנסה (לא יודע אם זה הטופס שאתה הזכרת) משתמש בשער הדולר הממוצע לשנת המס על מנת לתרגם מדולרים לשקלים (לאחר שכל חישובי המכירות/ קניות/רווח הם דולריים לגבי החשבון בחו"ל לאו דווקא IB).
The calendar year Activity Statement will be listed in ILS. However, tax forms will be in the currency of the jurisdiction. IB issues tax forms for only two jurisdictions: USA and CAN. Be sure to address any issues with a qualified tax professional.