• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תנאים לקצבת זיקנה ביטוח לאומי.

• פותח הנושא פותח הנושא Zorg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למה התיחסת במשפט הזה?
בגרמניה היה מס הון וביטלו אותו כי הערכה של שווי של נירות לא סחירים לא היתה הוגנת. אבל גרמניה זה לא ישראל. כאן פשוט יקבעו שווי ולך תחפש:
תיקון אוטומטי, היה צריך להיות "גם אם זה לא נשמע לך הגיוני".

למה שיהיו ויכוחים על שווי הנכסים ?
נגיד מדובר על דירת 5 חדרים באיזור x . קומה 3 . שמאי/מחשב יכול לתת הערכה ממוצעת והערכה מינימלית , ואז קצבה תקבע לפי הערכה מינימלית כמרווח ביטחון.

במצב כזה יהיה קשה מאוד לאדם להוכיח בבית משפט שהבית שווה פחות מההערכה המינימלית ואז לא יהיה כדאי לו ללכת לכיוון המשפטי.
כי אין נכס שאין ויכוחים על השווי שלו ורוב הנכסים הרבה יותר מסובכים מדירה פנויה בישראל בבעלות בטאבו של יחיד.
השמאים ומעריכי השווי מאד ישמחו להעריך עוד מיליוני נכסים מדי שנה.

לא הבנתי למה אתם מסתכלים על שווי נכסים והון צבור.
למה לא להסתכל פשוט על הכנסות וזהו?
גם ככה הכנסות ממוסות היום, ולכן למס הכנסה אמור להיות מידע עליהם (בהנחה שלא מעלימים הכנסות).

יותר מזה, זאת גם הדרך שבה ביטוח לאומי (ושאר המיסים הדיפרנציאליים) עובדים עד השלב של קצבת זקנה, למה שדוקא החישוב של הקצבה הזאת יהיה שונה (אם באמת מחליטים להפוך אותו לדיפרנציאלי)
זו הצעה שעלתה כאן. בעיני היא לא ישימה.
התחשבות בהכנסות לשלילת קצבה קיימת גם היום.

נערך לאחרונה ב:
גובים מס הכנסה על הכנסות אבל לא גובים על הכנסות משכירות בטענה שמסובך לאסוף את המידע.
ברור שהאכיפה לא שווה בכל מקום ונושא, אבל מס על שכירות משולם ונגבה ויש סיבות למה הוא בשיעור שנקבע. והעיקר, נדרשת הצהרה. אני לא רואה איך קובעים מהו ההון של אדם בלי הצהרה.

הצעה שעלתה כאן.
הצעתי להתייחס רק לחיסכון הפנסיוני, גם לחלק שלא נמשך כקצבה. בעיניי זה מאוד פשוט ליישום. אתה לקחת את זה לכיוון של הצהרת הון שהיא אכן פחות ישימה.

נערך לאחרונה ב:
הצעתי להתייחס רק לחיסכון הפנסיוני, גם לחלק שלא נמשך כקצבה. בעיניי זה מאוד פשוט ליישום. אתה לקחת את זה לכיוון של הצהרת הון שהיא אכן פחות ישימה.
השאלה למה. במיוחד כשמדובר בחיסכון פנסיוני.
למה למסות את מי שהשקיע בקופגל"ה (לדוגמא) ולא את מי שהחליט במקום זה לקנות סתם מניות עצמאית?

חוץ מזה, ממתי מתייחסים להון במיסוי? מה הייתרון של זה על פני הסתכלות על הכנסה בלבד?

לא הבנתי למה זה לא ישים, במיוחד אם זה מה שכבר קורה היום.
ההצעה להתחשב בהון כדי לשלול קצבת זקנה לא קיימת למיטב ידיעתי. כתבתי למעלה למה זה לא ישים.

ההצעה להתחשב בהון כדי לשלול קצבת זקנה לא קיימת למיטב ידיעתי. כתבתי למעלה למה זה לא ישים.
חשבתי שאמרת שלהתחשב בהכנסה זה לא ישים.
סורי, לא הבנתי נכון.

לפניך הציעו להתייחס לכל ההון.
המדינה רוצה לעודד חסכון פנסיוני. אפלייה שלו לרעה לעומת חסכון אחר היא בכיוון ההפוך.

השאלה למה. במיוחד כשמדובר בחיסכון פנסיוני.
למה למסות את מי שהשקיע בקופגל"ה (לדוגמא) ולא את מי שהחליט במקום זה לקנות סתם מניות עצמאית?

חוץ מזה, ממתי מתייחסים להון במיסוי? מה הייתרון של זה על פני הסתכלות על הכנסה בלבד?
איך קופת גמל להשקעה נכנסה לדיון? אני מדבר אך ורק על קרן פנסיה/ביטוח מנהלים/קופת גמל.
הרציונל שאני רואה הוא שקצבת זקנה נועדה לתת איזושהי רשת ביטחון למי שהגיע לגיל פרישה והכנסותיו החודשיות אינן מאפשרות לו להתקיים בכבוד. מכיוון שכל אדם יכול לבחור איך לחלק הסכום הצבור במרכיבים הפנסיונים בין קצבה חודשית / סכום חד פעמי / כסף ליורשים, אני מסתכל על זה כמרכיב אחד. אם למשל אתה יכול לקבל קצבה של 20,000 ש"ח אבל משכת חלק מהסכום כמזומן ואתה מקבל רק 4000 ש"ח קצבה, צריך בעיניי להסתכל על ההכנסה שלך כ 20,000 ולא כ 4000. כנ"ל אם יש לך קופת גמל שאתה מייעד להוריש - זה שבחרת לא למשוך ממנה קצבה לא אמור להשפיע על חישוב ההכנסה לצורך קביעת קצבת הזקנה.
ובכל מקרה זה דיון תאורטי, אני רק מנסה לעורר את ההבנה שהמדינה יכולה להחליט מה להחשיב בהכנסות לפי רצון המחוקק, ואי אפשר להניח שרכיב מסויים כן ייחשב או לא ייחשב לצורך קביעת גובה קצבת הזקנה.

איך קופת גמל להשקעה נכנסה לדיון?
אתה הכנסת אותה.
קופגל"ה זה חיסכון פנסיוני.
אני מדבר אך ורק על קרן פנסיה/ביטוח מנהלים/קופת גמל.
קופגל"ה זה סוג של קופת גמל.
הרציונל שאני רואה הוא שקצבת זקנה נועדה לתת איזושהי רשת ביטחון למי שהגיע לגיל פרישה והכנסותיו החודשיות אינן מאפשרות לו להתקיים בכבוד
זה ההגיון שגם אני רואה. בדגש על הכנסות.
מכיוון שכל אדם יכול לבחור איך לחלק הסכום הצבור במרכיבים הפנסיונים בין קצבה חודשית / סכום חד פעמי / כסף ליורשים, אני מסתכל על זה כמרכיב אחד
ואיך זה שונה מכל נכס אחר שאדם מחזיק?
אם מישהו מחזיק מניות הוא לא יכול לבחור כמה למכור מהם כל שנה?
כנ"ל אם יש לך קופת גמל שאתה מייעד להוריש - זה שבחרת לא למשוך ממנה קצבה לא אמור להשפיע על חישוב ההכנסה לצורך קביעת קצבת הזקנה.
כלומר אתה אומר שאם אני רוצה להוריש כספים, עדיף להשקיע אותם במניות במקום להפריש לפנסיה?
מה האינטרס של המדינה לדחוף אנשים לכיוון הזה?
ובכל מקרה זה דיון תאורטי, אני רק מנסה לעורר את ההבנה שהמדינה יכולה להחליט מה להחשיב בהכנסות לפי רצון המחוקק, ואי אפשר להניח שרכיב מסויים כן ייחשב או לא ייחשב לצורך קביעת גובה קצבת הזקנה.
אין ספק.
אבל אני לא מבין למה אתה רוצה להתייחס להון ולא להכנסות.

אבל אני לא מבין למה אתה רוצה להתייחס להון ולא להכנסות.
לא יכול לענות בשמו, אבל זה המדד הנכון אם רוצים לתת קצבה רק ל"נזקקים".
זה שיש עיוותים בהמון קצבאות אחרות לא הופך את זה לבסדר.
בנוסף, לתת קצבת זקנה רק לנזקקים מפחיתה מהתמריץ של חלק מהאנשים לחסוך בעצמם לפנסיה (אם יחסכו, יאבדו את הקצבה או את חלקה...).

בנוסף, לתת קצבת זקנה רק לנזקקים מפחיתה מהתמריץ של חלק מהאנשים לחסוך בעצמם לפנסיה (אם יחסכו, יאבדו את הקצבה או את חלקה...).
ביטוח לאומי אמור להיות ביטוח ולא מס נוסף. שילמת כל החיים את הביטוח. קרה מקרה הביטוח (פנסיה, אבטלה, השלמת הכנסה, נכות....) אתה אמור לקבל את התשלומים והתנאים שהובטחו לך כשהתחלת את הביטוח. ולכן לדעתי אין להתייחס להון שצברת לאורך השנים או להכנסות במקרה למשל של קצבת זקנה אלא אם כן זה היה החוק כשהתחלת לשלם את הביטוח.

אבל זה כבר נושא לדיון אחר. איך ״ביטוח״ בעצם הופך למס נוסף.

למה? מה גורם לו להיות נכון יותר?
הרבה נכסים הם רק על הנייר ואי אפשר באמת לממש אותם.
לא הבנתי איזה עיוות יש בקצבאות אחרות, ואיך הן קשורות לנושא.
עם זה אני מסכים.
אבל זאת לא סיבה להסתכל על נכסים. אם כבר זאת סיבה מצויינת להתעלם מנכסים.

ביטוח לאומי אמור להיות ביטוח ולא מס נוסף
אולי הוא "אמור", אבל הוא כבר מזמן לא ביטוח (ולא חושב שאי פעם היה).
היום ביטוח לאומי זה סתם שם מכובס לעוד מס.

אני לא מבין למה אתה רוצה להתייחס להון ולא להכנסות.
אני לא מתייחס להון אלא להכנסה שההון הזה מייצג אילו היה ניתן כקצבה.

ביטוח לאומי אמור להיות ביטוח ולא מס נוסף. שילמת כל החיים את הביטוח. קרה מקרה הביטוח (פנסיה, אבטלה, השלמת הכנסה, נכות....) אתה אמור לקבל את התשלומים והתנאים שהובטחו לך כשהתחלת את הביטוח. ולכן לדעתי אין להתייחס להון שצברת לאורך השנים או להכנסות במקרה למשל של קצבת זקנה אלא אם כן זה היה החוק כשהתחלת לשלם את הביטוח.

אבל זה כבר נושא לדיון אחר. איך ״ביטוח״ בעצם הופך למס נוסף.
השם שלו אמנם מבלבל אבל יש לו שני כובעים - כובע שגובה מס וכובע שנותן קצבאות בהתקיים מצב מסויים. במעט מאוד מקרים (דמי אבטלה, חופשת לידה, תגמולי מילואים) יש קשר בין גובה המס ששילמת לגובה הקצבה שתקבל אם בכלל.
אולי כדי להוריד את הבלבול היו צריכים להפריד בין הרשות שגובה מס לבין הרשות שנותנת קצבאות כדי שלאנשים לא יהיה בלבול.

אני חושב שברוב המוחלט של המקרים של הקשישים היחס בין ההון להכנסות הוא די קבוע.
את ההכנסות יותר קל למדוד.
ומי שמוכן לא למשוך הכנסות למרות שיש לו הון גדול רק בשביל לקבל את קצבת הזקנה שיבושם לו.

ומי שמוכן לא למשוך הכנסות למרות שיש לו הון גדול רק בשביל לקבל את קצבת הזקנה שיבושם לו.
לא ככ פשוט.
יש לך אפשרות להשאיר את הכסף בשוק ההון או לקנות דירה להשכרה.
אם תקנה דירה להשכרה תקבל הכנסה של שכירות חודשית, תעבור את הסף, ולו רק בשקל, ולא תקבל קיצבה.
אם תשאיר את הכסף בשוק ההון לא תעבור את הסף, תקבל קיצבה, ותוכל לא למשוך מהתיק או למשוך פחות.

זה המדד הנכון אם רוצים לתת קצבה רק ל"נזקקים".
למה?
אתה יודע כמה פנסיונרים עניים חיים בדירות בבעלותם? אתה מצפה שלא תוענק להם קיצבת זיקנה כי היום הדירות שוות הרבה יותר? כי מה ההבדל בין מי שקנה דירת מגורים לבין מי שקנה ניירות ערך בבורסה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 5
Trevor מוגש כשירות לציבור: אפשרות לרילוקיישן/הגירה לקנדה (כמעט) ללא תנאים אוף טופיק 3
F תנאים חדשים בחשבונות IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 36
א איפה אפשר לקרוא תנאים בסיסים של קופת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
C מה נחשבים תנאים טובים בבנק? צרכנות פיננסית 16
R שיפור תנאים פיקוד של מיליון שח שוק ההון 1
S החל מאיזה גודל תיק השקעות בנק הפועלים נותן תנאים דומים לבתי השקעות ? צרכנות פיננסית 36
Z ביטוח סיעודי הרעת תנאים. צרכנות פיננסית 66
A שיפור תנאים סוציאלים בעבודה התפתחות אישית 6
deussex שינויי תנאים בפסגות ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
K קרן פנסיה כללית עם תנאים נחותים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I מי מציע היום תנאים טובים להלוואה מפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א בנק מול בית השקעות? - קיבלתי תנאים דומים בשניהם שוק ההון 17
Tim_Duncan קרן השתלמות - מעבר עבודה, הפקדה לאחר שנים, שימור תנאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I השוואת תנאים בבנק מזרחי להצעות הייטקזון/מועדון הוט צרכנות פיננסית 42
T ניצול סיטואציה של הסגירה של הלמן אלדובי לטובת שיפור תנאים בניוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C השוואת תנאים בפנסיה והשתלמות עבור מחקי מדד/IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Yos IRA הלמן - שינוי תנאים וחיפוש חלופה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 184
Z הרעת תנאים בקרנות השתלמות /IRA - האם יש כאן מגמה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
D תנאים לפתיחת IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Godfather הבנק יכול להשוות תנאים (כשהוא רוצה) שוק ההון 15
D קרן השתלמות לעובדים בעסק קטן - איך משיגים תנאים טובים? צרכנות פיננסית 13
U האם השגתי תנאים טובים ? שוק ההון 11
O השפעת מכירת בית השקעות על תנאים קיימים שוק ההון 2
M עוזב מקום עבודה גדול עם סוכן ביטוח ותנאים טובים למקום עבודה קטן-איך לשמר תנאים? צרכנות פיננסית 20
C תנאים אטרקטיביים במשכנתא נדל"ן 20
U ניוד קופת גמל ישנה לפני תיקון 3 - שמירה על תנאים שוק ההון 22
S השוואת תנאים שנתנו לי לפתיחת תיק בפסגות שוק ההון 9
F השוואת תנאים - בנק ובית השקעות שוק ההון 27
כ מכתב חדש מהבנק על הרעת תנאים לאזרחים אמריקאיים צרכנות פיננסית 6
C פתיחת חשבון בנק בארה"ב - השוואת תנאים צרכנות פיננסית 11
ב מינוף בשוק ההון, באחלה תנאים, באמצעות פוליסת חיסכון בחברת הביטוח? שוק ההון 23
Nimrod האם סוכן ביטוח יכול לטעון שבאפשרותו לבחור עם איזה גוף לעבוד ובאיזה תנאים? צרכנות פיננסית 23
P חשבונות בנק ללא עמלות, ובלי תנאים [מעודכן לאוגוסט 2022] צרכנות פיננסית 996
O איזה תנאים אפשר לקבל בבית השקעות בארץ לחשבון של 250 אש"ח? מישהו רוצה לעזור לי עם מבצע חבר מביא חבר? שוק ההון 7
Y שיפור תנאים בחשבון שכבר מקבל הטבות ממועדון צרכנות צרכנות פיננסית 3
דרכמה התארגנות קבוצתית לקבלת תנאים מועדפים בבית השקעות? צרכנות פיננסית 3
חצי פנסיון השוואת תנאים לקרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 628
י תיק השקעות וזכאות לקצבת נכות כללית אוף טופיק 1
אוגורן טופס תביעה לקצבת אזרח ותיק - ריבית מחסכונות או דיבידנד ממניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ג פורשים לפנסיה יוכלו לנהל כספי פרישה בעצמם מעבר לקצבת הבסיס בקופת גמל פטורה ממס צרכנות פיננסית 0
D לעת זיקנה - איך להתכונן ללא מתוכנן? צרכנות פיננסית 6
המהנדל אל תשליכני לעת זיקנה יומני מסע אישיים 52
yossik ביטוח לאומי - קיצבת זיקנה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19

נושאים דומים

Back
למעלה