• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שר המיסים מכה שוב

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אבל עכשיו ברצינות, אני חושב שעידוד ילודה רק לשם המטרה הזו היא עיוות נוראי, זה לא יעזור לנו, מבחינה דמוגאפית אנחנו הפסדנו את המלחמה, עוד 20-30 שנה נראה.
1. תחליט אם זה עיוות או לא יעזור? לא הבנתי.
2. מי הפסיד את המלחמה למי?
3. זאת הייתה הכוונה בשנותיה המוקדמות של המדינה, לא דיברתי על היום.
במדיניות הקודמת לפיה ילד תשיעי שווה יותר מילד שני).
אאל"א רביעי יותר משלישי

לא הבנתי...
זה בעצם תלונה שלי על כל השרשור. אין לי איך להשפיע על המחוקקים, ואין כרגע בחירות (לא שזה משנה מי יודע מה לגבי הבטחות ויישומן) אז זו תלונה לשמה, ואם שאני מבין את מי שרוצה לשחרר קיטור, אותי אישית זה לא מושך.

ועוד משהו שרציתי לכתוב ושכחתי:
פעם שמעתי שרוב העולם חי בעוני כדי שמיעוטו יחיה ברמת חיים גבוהה. אני בטוח שכולנו יודעים באיזה צד של הנדנדה אנחנו נמצאים. בעוד תריסר ימים אני אומר (גם) על כך- תודה!

זה בעצם תלונה שלי על כל השרשור. אין לי איך להשפיע על המחוקקים, ואין כרגע בחירות (לא שזה משנה מי יודע מה לגבי הבטחות ויישומן) אז זו תלונה לשמה, ואם שאני מבין את מי שרוצה לשחרר קיטור, אותי אישית זה לא מושך.
יש ביטוי שאני אוהב: I don't get mad, I get even
יש כל כך הרבה דברים אחרים לעשות כדי "להרגיש טוב" גם אם דופקים אותך במיסים
לדוגמא, מה שאותי "מושך" הוא חיפוש (ורצוי מציאת) הפתרונות להתגבר על הבעיות הללו, אפילו באופן הכי קטן
הוצאת קיטור של אנשים אחרים לפעמים פותחת בפניך רעיונות יצירתיים, אני מוכן לשמוע קיטורים על מיסים כל היום, אבל זה אני :)

1. תחליט אם זה עיוות או לא יעזור? לא הבנתי.
גם וגם, זה לא סותר, דיברתי על עידוד ילודה היום.
2. מי הפסיד את המלחמה למי?
אני פותח פה אוף טופיק ונוגע בנושא רגיש להרבה אנשים, אבל, אני מדבר על המלחמה הוירטואלית בין האוכלוסיה היהודית בארץ מול האוכלוסיה הערבית - האמת היא שזה הגיון פשוט, אבל בשבילך הבאתי קצת נתונים, אני חושב שכבר היה על הנושא דיון, אני מסייג את זה שאני בן תמותה ואין לי כדור בדולח.
נתחיל בזה: האוכלוסייה היהודית היא האוכלוסייה המבוגרת ביותר (.26.3% בני 0–14 ,.12.1% בני 65 ומעלה), והאוכלוסייה הערבית מוסלמית היא הצעירה ביותר (%38.3 בני 0–14 ,4% בני 65 ומעלה).
הנתון הזה אומר שבעוד 20 שנה יהיו לך יותר בוגרים ערבים מיהודים - כוח אלקטורלי לא מבוטל, מה הם יצביעו, אין לי מושג.
עוד משם:
כמו כן, צפויים שינויים בהתפלגות לפי קבוצת אוכלוסייה: הירידה בחלקם היחסי של יהודים ואחרים מכלל האוכלוסייה, ירידה שנרשמה בשנות ה-2000 ,צפויה להיבלם, כך שבסוף שנת 2035 יהודים ואחרים יהוו כ-%77 מכלל אוכלוסיית ישראל (בין 7.7 ל-9.9 מיליון, בהתאם לחלופות השונות), לעומת כ-80% בסוף שנת 2010 .בסוף שנת 2035 תמנה האוכלוסייה היהודית 4.7–3.9 מיליון נפש וחלקה היחסי ימשיך לרדת עד ל-73% מכלל אוכלוסיית ישראל, לעומת 75% בסוף שנת 2010. במקביל, האוכלוסייה הערבית תמשיך לגדול בקצב מהיר יותר מאוכלוסיית היהודים ואחרים אך קצב הגידול צפוי להתמתן. אוכלוסייה זו תמנה יותר משני מיליון נפש (3.2–9.2 מיליון נפש, בהתאם לחלופות השונות) עד שנת 2035- תוספת של כמיליון נפש תוך 25 שנה. אחוז האוכלוסייה הערבית מכלל האוכלוסייה יעלה מ-20% בשנת 2010 ל-23% בסוף תקופת התחזית.
זה כמובן ממש לא נורא, אבל זה רק עניין של זמן כמו שאתה רואה עד המצב יתהפף, זאת כמובן בלי לקחת בחשבון רעיונות הזויים של הימין בדמות סיפוח השטחים של יהודה ושומרון שיגרמו לעליה משמעותית באוכלוסיה הערבית בארץ ישראל.
אבל הזמן יגיד, כמו שאמרתי, הנושא נפיץ, מקווה שהסברתי את דעתי ולא הערתי את השד מהבקבוק הנחמד והנוח שלו.
3. זאת הייתה הכוונה בשנותיה המוקדמות של המדינה, לא דיברתי על היום.
אוקי

גם וגם, זה לא סותר, דיברתי על עידוד ילודה היום.

אני פותח פה אוף טופיק ונוגע בנושא רגיש להרבה אנשים, אבל, אני מדבר על המלחמה הוירטואלית בין האוכלוסיה היהודית בארץ מול האוכלוסיה הערבית - האמת היא שזה הגיון פשוט, אבל בשבילך הבאתי קצת נתונים, אני חושב שכבר היה על הנושא דיון, אני מסייג את זה שאני בן תמותה ואין לי כדור בדולח.
נתחיל בזה: האוכלוסייה היהודית היא האוכלוסייה המבוגרת ביותר (.26.3% בני 0–14 ,.12.1% בני 65 ומעלה), והאוכלוסייה הערבית מוסלמית היא הצעירה ביותר (%38.3 בני 0–14 ,4% בני 65 ומעלה).
הנתון הזה אומר שבעוד 20 שנה יהיו לך יותר בוגרים ערבים מיהודים - כוח אלקטורלי לא מבוטל, מה הם יצביעו, אין לי מושג.
עוד משם:
כמו כן, צפויים שינויים בהתפלגות לפי קבוצת אוכלוסייה: הירידה בחלקם היחסי של יהודים ואחרים מכלל האוכלוסייה, ירידה שנרשמה בשנות ה-2000 ,צפויה להיבלם, כך שבסוף שנת 2035 יהודים ואחרים יהוו כ-%77 מכלל אוכלוסיית ישראל (בין 7.7 ל-9.9 מיליון, בהתאם לחלופות השונות), לעומת כ-80% בסוף שנת 2010 .בסוף שנת 2035 תמנה האוכלוסייה היהודית 4.7–3.9 מיליון נפש וחלקה היחסי ימשיך לרדת עד ל-73% מכלל אוכלוסיית ישראל, לעומת 75% בסוף שנת 2010. במקביל, האוכלוסייה הערבית תמשיך לגדול בקצב מהיר יותר מאוכלוסיית היהודים ואחרים אך קצב הגידול צפוי להתמתן. אוכלוסייה זו תמנה יותר משני מיליון נפש (3.2–9.2 מיליון נפש, בהתאם לחלופות השונות) עד שנת 2035- תוספת של כמיליון נפש תוך 25 שנה. אחוז האוכלוסייה הערבית מכלל האוכלוסייה יעלה מ-20% בשנת 2010 ל-23% בסוף תקופת התחזית.
זה כמובן ממש לא נורא, אבל זה רק עניין של זמן כמו שאתה רואה עד המצב יתהפף, זאת כמובן בלי לקחת בחשבון רעיונות הזויים של הימין בדמות סיפוח השטחים של יהודה ושומרון שיגרמו לעליה משמעותית באוכלוסיה הערבית בארץ ישראל.
אבל הזמן יגיד, כמו שאמרתי, הנושא נפיץ, מקווה שהסברתי את דעתי ולא הערתי את השד מהבקבוק הנחמד והנוח שלו.

אוקי
דמוגרפיה זה אכן נושא נפיץ, אבל דווקא הנתונים שהבאת לא מאיימים על אף אחד.
אם ב-25 שנה יעלה חלקם של הערבים מ-20% ל-23% זה אומר שכשילדינו יהיו זקנים הערבים יהיו 30% במקום 20% היום. וכל זה במתודולוגיה הלא ריאלית של הדמוגרפים שלא חוזים ולא יכולים לחזות גלי הגירה, שינוי חד בפריון וכיוצ"ב שינויים שקורים במהלך שני דורות.
לדעתי יש סכנות דמוגרפיות גדולות מאלו בישראל, אבל אני לא רוצה להבעיר עוד יותר את השטח.
אגב, מה התחזית לעליה במספר המוסלמים אצלכם?

לפי ההיגיון הזה הוא צריך לחפש חתך של כמה שיותר מצביעים ולהם לתפור את ההטבות.
לא, כי זה עולה הרבה כסף, אלא אם אתה נותן מעט לכל אחד, אבל אז לא תקבל את הקול שלו.
האופטימום לדעתי מושג בקבוצות קטנות: לתת מספר אלפי ש"ח בחודש. למה קבוצה קטנה? כי רוב האוכלוסיה לא יהיה לה אכפת מזה בגלל שזה מעט כסף.
שים לב שכך הוא עובד כל הזמן: הטבה לקבוצות קטנות: מחיר למשתכן, נטו משפחה.

נטו משפחה
הקבוצה שמרגישה שהיא מרוויחה מהתוכנית של נטו למשפחה אינה קבוצה קטנה.
אם לוקחים בחשבון את המקומות אליהם בדרך כלל הולכים כספים "עודפים", אז ההרגשה הזו אכן מוצדקת.

היום ראיתי שלט חוצות ענק "נטו משפחה - נטו כחלון" עם פרצופו של הברנש.

כנראה שהבחירות מתקרבות. אבל זה מעצבן ששר מוצא לנכון להעלות על ראש חוצות את פועלו למען הציבור (להזכירכם, בשביל זה הוא נבחר). מעניין גם מי משלם על המודעות האלה.

עוד מעצבן ש"נטו משפחה" זו כלכלת בחירות שתגדיל את החוב הלאומי. הדור הבא ישלם את החוב או יקבל שרותי בריאות/חינוך/בטחון עוד יותר גרועים.
אותו דבר לגבי "חיסכון לכל ילד" שזו פשוט דרך ערמומית להעביר עוד כספים מהציבור החילוני לחרדי.
עוד נזכיר את הגזל של הגמלאים (שאולי בג"צ ימצא לנכון לבטל).

בקיצור, ממש מעצבן ששר שמתנהל בתחמנות ורשעות מתיימר להציג את זה כאילו הוא גיבור לאומי, והציבור עוד קונה את זה.

כנראה שהבחירות מתקרבות. אבל זה מעצבן ששר מוצא לנכון להעלות על ראש חוצות את פועלו למען הציבור (להזכירכם, בשביל זה הוא נבחר). מעניין גם מי משלם על המודעות האלה.

עוד מעצבן ש"נטו משפחה" זו כלכלת בחירות שתגדיל את החוב הלאומי. הדור הבא ישלם את החוב או יקבל שרותי בריאות/חינוך/בטחון עוד יותר גרועים.
אותו דבר לגבי "חיסכון לכל ילד" שזו פשוט דרך ערמומית להעביר עוד כספים מהציבור החילוני לחרדי.
עוד נזכיר את הגזל של הגמלאים (שאולי בג"צ ימצא לנכון לבטל).

בקיצור, ממש מעצבן ששר שמתנהל בתחמנות ורשעות מתיימר להציג את זה כאילו הוא גיבור לאומי, והציבור עוד קונה את זה.
בעקרון אתה צודק, רק שים לב שנטו למשפחה מיטיב רק עם מי שמשלם מס (ומיטיבה יותר עם בעלי ההכנסות הבינוניות ומעלה), בעוד חסכון לכל ילד אכן נועד להיטיב עם מי שיש לו יותר ילדים בלי קשר להכנסה ולתשלום המס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זוועה, כל המשרדים הממשלתיים שורפים כסף על מיתוג כדי להאדיר שרים ופקידים אחרים, תקשיב לפרסומות בגלגלצ ..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 שר אוצר בשירות האל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 35
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ד רשות המיסים תבדוק 100% מהדוחות השנתיים ע"י ב"מ מיסים 13
Y אתר רשות המיסים מחו"ל מיסים 9
י איפוס סיסמה ברשות המיסים מיסים 8
עתיד מתוק אחת ולתמיד - מה יחס רשות המיסים למט"ח? מיסים 24
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת בירור מחקר "על המיסים ועל הנפלאות" מיסים 0
A שומה סופית של רשות המיסים נדל"ן 10
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 8
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
I הוספת תחום עיסוק ברשות המיסים מיסים 0
עידו ג error 404 - אתר רשות המיסים אוף טופיק 14
SolidBixby אישור ניכוי במקור מרשות המיסים בעבור מסחר ב IB? מיסים 6
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
י פורסמו העסקאות האחרונות ברשות המיסים נדל"ן 4
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3
E מה הסיבה להבדלים בין הנתונים בין "אתר הנדל"ן הממשלתי" למידע ברשות המיסים? נדל"ן 1
hommie האתר של רשות המיסים אוף טופיק 5
D ברוקר זר - איך עובד תשלום המיסים במסחר יומי? שוק ההון 2
מ איך עובד עניין המיסים מיסים 14
ח הבנת טופס של רשות המיסים - 867 צרכנות פיננסית 1
A רשות המיסים ו- IRA לא פטורה שוק ההון 17
ע שאלה על הפחתה בכמות המיסים במשכורת צרכנות פיננסית 35
amidar מסלול ירוק של רשות המיסים להעברת כספים להשקעות בחו"ל. שוק ההון 8
Jane Doe IBI הולכים לדווח באופן יזום לרשויות המיסים האמריקאיות על יתרות והכנסות של אזרחי ארה"ב צרכנות פיננסית 31
א מכה כפולה מחשיפה לדולר שוק ההון 4
O ייעול עמלות בהעברות לIB - העברה אחת לחודש לעומת צבירת הסכום והעברה ב"מכה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11

נושאים דומים

Back
למעלה