גם וגם, זה לא סותר, דיברתי על עידוד ילודה היום.
אני פותח פה אוף טופיק ונוגע בנושא רגיש להרבה אנשים, אבל, אני מדבר על המלחמה הוירטואלית בין האוכלוסיה היהודית בארץ מול האוכלוסיה הערבית - האמת היא שזה הגיון פשוט, אבל בשבילך הבאתי קצת
נתונים, אני חושב שכבר היה על הנושא דיון, אני מסייג את זה שאני בן תמותה ואין לי כדור בדולח.
נתחיל בזה: האוכלוסייה היהודית היא האוכלוסייה המבוגרת ביותר (.26.3% בני 0–14 ,.12.1% בני 65 ומעלה), והאוכלוסייה הערבית מוסלמית היא הצעירה ביותר (%38.3 בני 0–14 ,4% בני 65 ומעלה).
הנתון הזה אומר שבעוד 20 שנה יהיו לך יותר בוגרים ערבים מיהודים - כוח אלקטורלי לא מבוטל, מה הם יצביעו, אין לי מושג.
עוד משם:
כמו כן, צפויים שינויים בהתפלגות לפי קבוצת אוכלוסייה: הירידה בחלקם היחסי של יהודים ואחרים מכלל האוכלוסייה, ירידה שנרשמה בשנות ה-2000 ,צפויה להיבלם, כך שבסוף שנת 2035 יהודים ואחרים יהוו כ-%77 מכלל אוכלוסיית ישראל (בין 7.7 ל-9.9 מיליון, בהתאם לחלופות השונות), לעומת כ-80% בסוף שנת 2010 .בסוף שנת 2035 תמנה האוכלוסייה היהודית 4.7–3.9 מיליון נפש וחלקה היחסי ימשיך לרדת עד ל-73% מכלל אוכלוסיית ישראל, לעומת 75% בסוף שנת 2010. במקביל, האוכלוסייה הערבית תמשיך לגדול בקצב מהיר יותר מאוכלוסיית היהודים ואחרים אך קצב הגידול צפוי להתמתן. אוכלוסייה זו תמנה יותר משני מיליון נפש (3.2–9.2 מיליון נפש, בהתאם לחלופות השונות) עד שנת 2035- תוספת של כמיליון נפש תוך 25 שנה. אחוז האוכלוסייה הערבית מכלל האוכלוסייה יעלה מ-20% בשנת 2010 ל-23% בסוף תקופת התחזית.
זה כמובן ממש לא נורא, אבל זה רק עניין של זמן כמו שאתה רואה עד המצב יתהפף, זאת כמובן בלי לקחת בחשבון רעיונות הזויים של הימין בדמות סיפוח השטחים של יהודה ושומרון שיגרמו לעליה משמעותית באוכלוסיה הערבית בארץ ישראל.
אבל הזמן יגיד, כמו שאמרתי, הנושא נפיץ, מקווה שהסברתי את דעתי ולא הערתי את השד מהבקבוק הנחמד והנוח שלו.
אוקי