• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שר המיסים מכה שוב

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם כבר כולם פה לוקחים כספים לעצמם.... אני מבטיח (!) שהדברים שאני רוצה עליהם כסף יניבו מסים, ויצרו מקומות עבודה.
פוליטיקאי אמיתי :). נראה אם תזכור את ההבטחה אחרי הבחירות.
החלק עליו מדברים (צהרונים ומס הכנסה שלילי) באים לטפל באחת הבעיות המרכזיות של המשק - שיעור ההשתתפות בעבודה עליה גם המקור שהבאת מצביע.
אגב, הנתון שהבאת על החינוך מפתיע. חשבתי שבישראל יש הרבה יותר סטודנטים מאשר במדינות מפותחות אחרות. בכל מקרה, מספר שנות הלימוד בלי השוואה של רמת הלימוד חסרת משמעות בעיני (וגם בנושא הזה, ספק אם מצבנו טוב).

הסולידית מנסה ההפך.
סטטיסטית, זו קבוצה שחבריה חיים בדרך כלל על חשבון אחרים. הסולידית שייכת למיעוט בקבוצה הזו.
אגב, מעניין איך השירות הצבאי הארוך בישראל משפיע על הנתון.

יש כאן מלכוד.
אם כולם יהיו כמו הסולידית, גם הסולידית לא תוכל לחיות לפי התפיסה שלה.
אין שום מלכוד, אם כולם יחיו כמו הסולידית המחירים של כל המוצרים והשירותים יהפכו להיות זולים ביותר, אנשים יסתפקו במועט, העולם ילך לכיוון טוב יותר שאנשים לא ישתמשו הרבה ברכבים, ילכו יותר ברגל או יסעו באופנים, יהיו בריאים יותר, אולי גם הקהילה המקומית תהפוך להיות מלוכדת יותר, חברתית יותר... אתה לא חושב?

אין שום מלכוד, אם כולם יחיו כמו הסולידית המחירים של כל המוצרים והשירותים יהפכו להיות זולים ביותר, אנשים יסתפקו במועט, העולם ילך לכיוון טוב יותר שאנשים לא ישתמשו הרבה ברכבים, ילכו יותר ברגל או יסעו באופנים, יהיו בריאים יותר, אולי גם הקהילה המקומית תהפוך להיות מלוכדת יותר, חברתית יותר... אתה לא חושב?

אני מסכים בהחלט שהעולם שציירת הוא יותר טוב.
האם הסולידית יכולה להתקיים בעולו שכולו סולידיים? אני לא בטוח. לא השתכנעתי עדיין. מישהו צריך לעבוד בצורה אקטיבית בחברות הללו שהסולידיים מחזיקים בהם בצורה פאסיבית.

האם הסולידית יכולה להתקיים בעולו שכולו סולידיים? אני לא בטוח.
ברור שהיא יכולה, היא "סופר סולידית" ;)
מישהו צריך לעבוד בצורה אקטיבית בחברות
בעולם הזה אנשים ימשיכו לעבוד, רק בצורה אחרת, גם אקטיבית, זה שכולם סולידיים לא אומר שכולם בחרו לא לעבוד, גם הסולידית עובדת בדברים שמעניינים אותה מתוך החופש היא יוצרת, מה רע?

אני לא חסיד מיסים והוצאה ממשלתית, אבל גם לי זה נראה הרע במיעוטו.
ילדים זה העתיד של המשק הישראלי, עזרה למשפחות עם ילדים קטנים זו השקעה בעתיד.

כל התגובות שראיתי היו פוליטיות ("שיט, בוא נדבר נגד כדי להחליש את כחלון, אבל למה אני לא חשבתי על זה קודם?"), כאשר התגובה הכלכלית היחידה היתה של פרופ' עומר מואב שטען שזה יפגע במעמד הביניים כי זה יהיה על חשבון 3 העשירונים העליונים :) הוא כמובן צודק שזה יפגע בהם, אלא שהם לא מעמד הביניים...

ילדים זה העתיד של המשק הישראלי
זו אקסיומה, ברור שזה נכון, אבל, זה לא אומר שצריך להביא 5 ילדים פר משפחה שאתה לא יכול לדאוג להם ואז כל המדינה צריכה לעזור לך לשמור עליהם עם הראש מעל המים, לא?

זו אקסיומה, ברור שזה נכון, אבל, זה לא אומר שצריך להביא 5 ילדים פר משפחה שאתה לא יכול לדאוג להם ואז כל המדינה צריכה לעזור לך לשמור עליהם עם הראש מעל המים, לא?
לא הצלחתי להבין מהעיתון אם אכן משפחה עם 5 ילדים בגיל האלו טי תקבל יותר ממשפחה עם 2 ילדים . נחכה לחוק.

לא הצלחתי להבין מהעיתון אם אכן משפחה עם 5 ילדים בגיל האלו טי תקבל יותר ממשפחה עם 2 ילדים . נחכה לחוק.
בדיפולט הם מקבלים יותר היות ויש להם 5 ילדים.

שוב, הרע במיעוטו.
הרע במיעוטו הוא האויב הגדול ביותר של המצוין. או שזה הפוך?
ושוב, זה לא הרע במיעוטו. במקום לסגור גרעון של 35~ מיליארד ,השנה, זורקים כסף לפח.

שיעור ההשתתפות בעבודה
זה נכון. אלה אמצעים שיכולים לשפר את שיעור ההשתתפות. אבל, לטעמי, עדיף להשקיע מאמץ ביעד הרבה יותר מסובך, שיכול להניב הרבה יותר דיבידנדים - העלאת הביקוש לעובדים בקרב המעסיקים. בגדול עדיף להעלות את ההשתתפות, ואת ההכנסה הפנויה בצורה אורגנית, ולא ע"י סיבסודים ועיוותי מס. אבל, כאמור זה הרבה יותר קשה, וממש לא בטוח מה הדרך לעשות את זה. וכמובן אפשר גם לדבר על איך מקנים ל""כוח העבודה"" כישורים להשתכר יותר.
חשבתי שבישראל יש הרבה יותר סטודנטים מאשר במדינות מפותחות אחרות.
יש לנו יותר בוגרי תואר ראשון.
יש לנו יותר בוגרי secondary education . לנו 85% לעומת 76% ב OECD.
אבל ישראלים ממשיכים פחות לתארים מתקדמים.
ויש הרבה ישראלים שמסיימים שנות חינוך מעטות מאוד בלבד - בדואים, חרדים, וכו' וכד'.
הסולידית מנסה ההפך.
מה שהסולידית מציעה - לקרוע את התחת עד גיל 30-40, לצמצם צריכה, ואח"כ לפרוש, ולהשקיע את הכסף בחברות ועסקים, רחוק כל כך ממה שרוב "הבלתי מועסקים" עושים. אני לא חושב שזה רלוונטי לדיון.... ומה שהיא מציעה בכל זאת תורם המון לכלכלה.

אפשר גם להעלות כל מיני שאלות לגבי התזה של הסולידית. מה זה פרישה מוקדמת? ולמי זה טוב? ולמה? ברור שהרעיון עומד בסתירה עם הבסיס של כלכלת הצמיחה של העולם המערבי. ויכול להיות שאורך החיים שהסולידית מציעה בר קיימא רק כאשר כל השאר חיים בתוך המטריקס.
מאידך גיסא:
"But, Yossarian, suppose everyone felt that way."
"Then," said Yossarian, "I'd certainly be a damned fool to feel any other way, wouldn't I?"

אתה לא חושב?
לא.
רעיונות האוטופיה ההיפית לא מתו בשנות ה70 כשנגמר החומר?

סטטיסטית, זו קבוצה שחבריה חיים בדרך כלל על חשבון אחרים. הסולידית שייכת למיעוט בקבוצה הזו.
אינני מדבר על הסולידית אישית, אבל כרעיון היא בהחלט חיה על חשבון אחרים. משלמת פחות מע"מ וגם פחות מס הכנסה. (בדיוק כמו החרדים).
מצד שני, בחברה דמוקרטית, אי אפשר לגנות אדם הרוצה לחיות בפשטות. גם השאלה מה היה קורה אם כולם היו כמוה - איננה נכונה, פשוט היו מעלים את המע"מ ומחייבים בתשלום מס הכנסה גם על הכנסה נמוכה, יתכן שכל זה היה מעכב את הפרישה לעצמאות כלכלית אבל המהות לא משתנית.

כמה ילדים יש לכל משפחה זה לא משנה בכלל, מה שחשוב הוא מה קצב הריבוי של כל החברה.
כמובן שאף אחד לא אמור לדאוג לילדים של מישהו אחר, אבל כאן מדובר על עידוד ילודה - אם אתה רוצה שיעור ילודה גדול - צריך לעודד את זה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש לנו יותר בוגרי תואר ראשון.
יש לנו יותר בוגרי secondary education . לנו 85% לעומת 76% ב OECD.
אבל ישראלים ממשיכים פחות לתארים מתקדמים.
אחוז בוגרי תואר ראשון לא רלוונטי, מה שחשוב זה כמה מהם בוגרי המקצועות החסרים במשק, אנשי הייטק, מהנדסים. פה היה צריך להשקיע את הכסף.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 שר אוצר בשירות האל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 35
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ד רשות המיסים תבדוק 100% מהדוחות השנתיים ע"י ב"מ מיסים 13
Y אתר רשות המיסים מחו"ל מיסים 9
י איפוס סיסמה ברשות המיסים מיסים 8
עתיד מתוק אחת ולתמיד - מה יחס רשות המיסים למט"ח? מיסים 24
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת בירור מחקר "על המיסים ועל הנפלאות" מיסים 0
A שומה סופית של רשות המיסים נדל"ן 10
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 8
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
I הוספת תחום עיסוק ברשות המיסים מיסים 0
עידו ג error 404 - אתר רשות המיסים אוף טופיק 14
SolidBixby אישור ניכוי במקור מרשות המיסים בעבור מסחר ב IB? מיסים 6
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
י פורסמו העסקאות האחרונות ברשות המיסים נדל"ן 4
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3
E מה הסיבה להבדלים בין הנתונים בין "אתר הנדל"ן הממשלתי" למידע ברשות המיסים? נדל"ן 1
hommie האתר של רשות המיסים אוף טופיק 5
D ברוקר זר - איך עובד תשלום המיסים במסחר יומי? שוק ההון 2
מ איך עובד עניין המיסים מיסים 14
ח הבנת טופס של רשות המיסים - 867 צרכנות פיננסית 1
A רשות המיסים ו- IRA לא פטורה שוק ההון 17
ע שאלה על הפחתה בכמות המיסים במשכורת צרכנות פיננסית 35
amidar מסלול ירוק של רשות המיסים להעברת כספים להשקעות בחו"ל. שוק ההון 8
Jane Doe IBI הולכים לדווח באופן יזום לרשויות המיסים האמריקאיות על יתרות והכנסות של אזרחי ארה"ב צרכנות פיננסית 31
א מכה כפולה מחשיפה לדולר שוק ההון 4
O ייעול עמלות בהעברות לIB - העברה אחת לחודש לעומת צבירת הסכום והעברה ב"מכה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11

נושאים דומים

Back
למעלה