• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סל מניות מדפסות תלת מימד

שודד הפינג פונג

משתמש רגיל
דירוג
1,371
מישהו יכול בבקשה לומר לי האם יש ETF שעוקב אחרי סל מניות מדפסות תלת מימד, ואם כן מהו הסימבול. תודה רבה.
*זו לא בקשת יעוץ ולא המלצה, בקשת עזרה אינפורמטיבית*
ובלי קשר, אם בא למישהו לקשקש קצת על מה הולך שם בשוק המטורף הזה, אשמח לשמוע. אני לא כ"כ מבין איך תחום שכל אדם מן הישוב יגיד לך שהוא העתיד נסחר פחות או יותר ברבע מרמת השיא. האם המשקיעים ציפו לגדולות ונצורות מהר ובעוצמה חזקה וגילו שהתחום קצת הקדים את זמנו, או מה?
תודה.

זה סל בן חודש~ או שפספסתי משהו?
כן. כדאי לקרוא טוב מאלו מניות הוא מורכב.
נסחר פחות או יותר ברבע מרמת השיא. האם המשקיעים ציפו לגדולות ונצורות מהר ובעוצמה חזקה וגילו שהתחום קצת הקדים את זמנו, או מה?
כמו בכל תחום חלום, צריך להעפיל לאוורסט ולהתרסק לפני שעושים כסף מהתחום. השקעתי במניות העיקריות בתחום ומבחינתי זה כמו כרטיס לוטו לטווח ארוך מאד. אני מאמין שבטווח של עשור ומעלה התעשייה הזו תשנה את העולם. בכלל לא בטוח שהחברות המובילות בתחום בהן אני מושקע היום יהיו אלו שיהיו בראש החץ כשזה יקרה.
בינתיים התנודות היומיות במניות האלו מאד גדולות (ג.נ. אין לי ניסיון רב בהשקעה במניות, להבדיל ממדדים, כך שאולי התנודות לא כל כך גדולות באון יחסי) ומעטים הימים בהם התנודה בכל מניה היא של פחות מאחוז, ובימים רבים 3%+. בינתיים אני מורווח יפה, אבל עם התנודות האלו זה יכול להמחק תוך כמה ימים בלי שיקרה משהו בתחום או בשוק כולו.
הסיבה שלי להשקיע במניות האלו היא שרציתי מעט ריגוש בהשקעות ואין לי זמן, מוטיבציה (ואולי גם יכולת) לנתח חברות, כך שהעדפתי להמר על תחום שבעיני הוא מאד מבטיח לטווח הארוך.
קראתי על הנושא לראשונה בספר של ד"ר נוח הררי והוא נראה לי מרתק. גם הבן שלי (בן 11) מתעניין בזה מאד והולך לחוגים וסדנאות בתחום מהם הוא מביא כל מיני "יצירות" שימושיות יותר או פחות. אם התעשייה הזו תמשיך להתפתח כצפוי (בצפי האופטימי כמובן), יהיו אנשים שיתעשרו מאד ושמותיהם יהיו מוכרים יום אחד כמו השמות של האחים רייט ותומס אדיסון. כאמור, אם זה יקרה, אני מקווה להיות השותף הקטנטן שלהם, אבל יודע שאף אחד לא מבטיח לי כלום.

באמת זו הסיבה שהביאה אותך להשקיע בזה?
אולי המילה "ריגוש" לא כל כך מדוייקת כאן.
תחום ההשקעות מעניין אותי ודי משעמם רק לקנות מדדים. יש לי תובנות לגביו, אילוצי זמן שקשורים לשאר העיסוקים שלי בחיים והכרה במגבלות של עצמי. תחת כל האילוצים האלו, השקעה של אחוז לא גדול אבל לא זניח של התיק בסקטור שבעיני יש לו עתיד גדול, היא הדבר שנכון לי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כן. כדאי לקרוא טוב מאלו מניות הוא מורכב.

כמו בכל תחום חלום, צריך להעפיל לאוורסט ולהתרסק לפני שעושים כסף מהתחום. השקעתי במניות העיקריות בתחום ומבחינתי זה כמו כרטיס לוטו לטווח ארוך מאד. אני מאמין שבטווח של עשור ומעלה התעשייה הזו תשנה את העולם. בכלל לא בטוח שהחברות המובילות בתחום בהן אני מושקע היום יהיו אלו שיהיו בראש החץ כשזה יקרה.
בינתיים התנודות היומיות במניות האלו מאד גדולות (ג.נ. אין לי ניסיון רב בהשקעה במניות, להבדיל ממדדים, כך שאולי התנודות לא כל כך גדולות באון יחסי) ומעטים הימים בהם התנודה בכל מניה היא של פחות מאחוז, ובימים רבים 3%+. בינתיים אני מורווח יפה, אבל עם התנודות האלו זה יכול להמחק תוך כמה ימים בלי שיקרה משהו בתחום או בשוק כולו.
הסיבה שלי להשקיע במניות האלו היא שרציתי מעט ריגוש בהשקעות ואין לי זמן, מוטיבציה (ואולי גם יכולת) לנתח חברות, כך שהעדפתי להמר על תחום שבעיני הוא מאד מבטיח לטווח הארוך.
קראתי על הנושא לראשונה בספר של ד"ר נוח הררי והוא נראה לי מרתק. גם הבן שלי (בן 11) מתעניין בזה מאד והולך לחוגים וסדנאות בתחום מהם הוא מביא כל מיני "יצירות" שימושיות יותר או פחות. אם התעשייה הזו תמשיך להתפתח כצפוי (בצפי האופטימי כמובן), יהיו אנשים שיתעשרו מאד ושמותיהם יהיו מוכרים יום אחד כמו השמות של האחים רייט ותומס אדיסון. כאמור, אם זה יקרה, אני מקווה להיות השותף הקטנטן שלהם, אבל יודע שאף אחד לא מבטיח לי כלום.
שיטוט אקראי הביא אותי לפוסט הזה,מדהים שהקרן לא השתנתה מאז שנפתחה עד היום עשתה 1.06 אחוז בלבד בשמונה שנים,אולי גם "מהפכת הai" בדיוק כמו שחשבו על התלת מימד תעשה אחוז או שתיים בשמונה שנים (smh/soxx) או ש"הפעם זה שונה"
מעניין אותי אם אתה עדיין מחזיק בקרן הזאת,ואם כן איך זה ברמה הפסיכולוגית
(שואל את זה כי אני שוקל לקנות באחוז ממש קטן מההון כמה מניות ספציפיות לטווח ממש ארוך)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
J השקעה בקרנות סל של מניות דיבידנד, ללא גידור מטח, מישראל בשקלים שוק ההון 7
ר דילמה בהעברה מתיק מנוהל (הרבה מניות) לתיק בניהול שלי עם מעט תעודות סל שוק ההון 15
D האם יש בישראל קרן סל או קרן מחקה של מדד מניות צמיחה בארה"ב? שוק ההון 0
D קרן מחקה או קרן סל שנסחרת בישראל שעוקבת (או מחזיקה) במדד מניות צמיחה בארה"ב שוק ההון 0
D קרן סל מניות מחלקות דיבידנד שקליות שוק ההון 6
E למה הרוב הגדול מעדיף תעודות סל על פני מניות? שוק ההון 162
JBUZZ מחשבות על משקל הניירות בתעודות סל [מניות או אג"ח] שוק ההון 1
JBUZZ מחשבות על משקל הניירות בתעודות סל [מניות או אג"ח] שוק ההון 1
C תחליף ל"תכלית סל מניות חו"ל" שוק ההון 44
omer101 פירורי מניות במעבר מקרן מחקה לקרן סל שוק ההון 1
מ תעודת סל מניות דיבידנד או להשקיע ישירות? שוק ההון 1
Z פיזור מנייתי בארץ על ידי מניות רבות או ת.סל. היבטי מס שוק ההון 31
A קרן הנאמנות תכלית TTF סל מניות חו"ל (5121322) - שאלה של מתחיל שוק ההון 6
ERE בלי ה E מיסוי דיוידנדים מקרן סל שמחזיקה מניות בריטיות בגמל IRA מיסים 0
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
מ תכלית סל מניות חו"ל - הערה מוזרה בתשקיף שוק ההון 4
ש תכלית TTF סל מניות חו"ל שוק ההון 11
מ קרן הנאמנות תכלית TTF סל מניות חו"ל שוק ההון 11
M תכלית TTF סל מניות חו"ל שוק ההון 129
M מדד ת"א 125: קרן מחקה ישראלית VS קרן סל ישראלית - מה עדיף? שוק ההון 4
מ קרן סל לתושב חוץ המתגורר בקנדה שוק ההון 5
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
Y עלות רכישת תעודות סל איריות/אירופאיות שוק ההון 1
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
א כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 87
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 28
D back to basic - הסבר על אפקט הריבית-דריבית בתעודות סל שוק ההון 2
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
N המרת קרן סל ישראלית/אירית לקרן אמריקאית - אפשרי? צרכנות פיננסית 6
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
י מקור מידע מפורט על תעודות סל שוק ההון 1
N מה צריך לשים לב כשבוחרים קרן מחקה או קרן סל, חוץ מהפרטים שיש בטבלה בפאנדר שוק ההון 0
ס מכירת קרן סל וקניית אחרת במקומה גוררת אירוע מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
Z מס בישראל על תעודת סל של אג"ח של ממשלת ארה"ב מיסים 6
T תעודת סל של הביטקוין/אתריום באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
י תעודות סל ישראליות בוול סטריט שוק ההון 3
JBUZZ הבדלים משמעותיים בהרכב תעודת-סל מחקה והמדד עצמו שוק ההון 1
S קרן סל מאחדת תעשיה בטחונית? שוק ההון 0
S קרן סל בנקים בארץ? שוק ההון 5
H תעודת סל לחברות בטחון ישראליות שוק ההון 12
מ קרן סל קסם ת"א ביומד שוק ההון 1