רונן- כתבת פוסט ארוך ומחכים - תודה על ההשקעה. יש כנראה הרבה מה ללמוד.
שמח שזה עוזר לך.
אני חייב להגיד שאתה בהחלט בכיוון, ונראה שאתה מבין יותר מהרבה אנשים אחרים בתחום.
למשל התובנה שלך שמה שחשוב זה כמה הנקודות שוות *לך* ולא מה מישהו רנדומלי באינטרנט אומר שהנקודות שוות, זה אחד הדברים החשובים שהרבה אנשים בתחום מפספסים.
אתה רק צריך לדייק קצת את החישוב שלך, לקחת בחשבון דברים כמו "מה המחיר שהייתי משלם על מלון ביעד הזה, ולא מה מחיר המחירון של המלון", או אם אפשר לקנות נקודות בכסף, וכמה כסף זה עולה (מה שנותן שווי גג לנקודות)
אני אנסה לסכם את הפוסט הקודם כי באמת יצא קצת ארוך.
יש כמה pitfalls שאנשים נופלים בהם הרבה בהקשר של נקודות:
א. חושבים שלכל סוגי הנקודות יש את אותו שווי (נקודה של הילטון לדעתי שווה כ 0.5 סנט, לעומת זאת נקודה של אמקס שווה כ1.5 סנט)
ב. מסתכלים על מחיר המלון/טיסה המלא (מחיר מחירון) במקום להסתכל על מה שהם היו משלמים אם לא היו להם נקודות (אולי הייתי מסתפק במלון זול יותר ולא מלון יוקרה).
ג. מסתכלים על מימוש ספציפי שיצא מאוד משתלם, כי זה במקרה מה שהם השתמשו בו בנקודה מסויימת, במקום להסתכל על שווי "ממוצע" ואז נותנים שווי גבוה מידי לנקודות כי הם חושבים שתמיד יצליחו למצוא מימוש כזה טוב.
ד. מסתכלים על מימוש ספציפי שיצא לא משתלם. פה הבעיה העיקרית זה שהם לא בודקים שווי לפני המימוש ומשתמשים בנקודות גם כשזה לא משתלם (לא תמיד משתלם להשתמש בנקודות. לפעמים יותר "כלכלי" לשלם בכסף).
ה. מסתכלים על שווי תיאורטי של נקודות, אבל בפועל לא משתמשים בהם (למשל נקודות הייאט שוות יחסית הרבה כסף, אבל בפועל לא יוצא לי להיות במלונות היאט כי אין כמעט מלונות כאלה באזורים שאני מטייל בהם. אז לצבור סוג מטבע שאני לא יכול להשתמש בו לא משתלם, גם אם המטבע שווה הרבה בתיאוריה)
השיטה שלי - יש לי שווי "ממוצע" לכל סוג נקודה, שהוא בעיקר סוג של כלל אצבע ולא באמת מחיר מדוייק.
כשאני הולך לחופשה אני בודק אם לילה בכסף (לא בהכרח באותו מלון, אלא במלון שהוא "סביר" מבחינתי באותו אזור) יעלה פחות או יותר מה"עלות המחושבת" (לפי השווי בנקודות שהגדרתי קודם) של מלון בנקודות. אם המחיר בכסף יותר זול, אני אעדיף לשלם בכסף מאשר בנקודות.
אגב, החישוב הוא לא טריויאלי, כי צריך לקחת בחשבון דברים כמו:
* האם משלמים מיסים על לילה בנקודות (זה תלוי מלון)?
* הטבת לילה 5 חינם בנקודות (אני באמת שוהה 5 לילה באותו מלון? הייתי נשאר שם 5 לילות גם אם לא הייתה לי את ההטבה?)
* הנקודות שאתה צובר על לילה בתשלום (אתה צובר גם נקודות באשראי, אבל גם נקודות באופן ישיר במועדון של המלון עצמו).
* שאר הטבות שאני מקבל/לא מקבל כתלות במלון (למשל בתור גולד ומעלה בהילטון יש ארוחת בוקר חינם במלונות. זה יכול להיות שווה כ20$ לבנאדם בהשוואה למלון אחר שאין בו ארוחת בוקר. מצד שני, אני לא תמיד אוכל ארוחות בוקר, לפעמים מסתפק סתם בקפה ומאפה, ואז ההטבה לא באמת שווה לי 20$).
* כמה נקודות צבורות יש לי (אם יש לי המון נקודות צבורות, ואני לא רואה מימוש קרוב, לפעמים עדיף לממש גם אם זה קצת פחות משתלם מאשר סתם להיתקע איתם לשנים).
אני עושה דבר דומה גם לגבי הזמנה של טיסות.
לגבי הצבירה, לצרכי נוחות אני משתמש באותו שווי שהגדרתי קודם (לפי סוגי הנקודות השונים), מכפיל אותם במקדם וככה בודק כמה "שווי החזר" באחוזים אני מקבל מכל כרטיס בכל קטגוריה.
למשל, מבחינתי שווי נקודה אחת של קאפיטל ואן שווה 1.5 סנט. יש לי את הVX שצובר 2 נק' לדולר, ולכן מבחינתי אני מקבל שם החזר בשווי 3% על כל הההוצאות.
לעומת זאת יש לי כרטיס של IHG, ומבחינתי שווי נקודה שם הוא 0.5 סנט. הכרטיס הזה צובר 5 נקודות לדולר בתחנות דלק, אבל בחישוב פשוט אני רואה שזה "רק" 2.5% לעומת ה3% על הVX, ולכן הוא פחות משתלם. אבל, אם אני אחליט להוריד את שווי הנקודות של C1 (למשל אני שיש לי המון נקודות של קאפיטל שאני לא מצליח לנצל אותם, או שיש שינוי בשותפים שהם עובדים איתם, או שהשותפים העיקריים שלהם העלו מחירים בנקודות וכו'), יכול להיות שיהיה לי עדיף כן להשתמש ב IHG.
בסוף יצא עוד פוסט ארוך