FIREdesire
משתמש רגיל
- דירוג
- 29
שלום,
אני מתלבט אם לממן את רכישת הדירה בעזרת תמהיל של:
* מכירת מניות בתיק האישי (נוטה להגיד שלא - בגלל שאני מעוניין לדחות מס, ויש שם השקעות לטווח ארוך כגון SPY)
* margin *********** כנגד התיק (משאיר אותי עדיין רחוק מאוד מ-margin call)
* משכון דירה של ההורים (ברשותם יותר מאחת).
* הלוואות כנגד קה"ש ופנסיה בפריים מינוס חצי (יכול לקחת כ-15% מהסכום הדרוש)
כרגע יש לי 1/3 מההון העצמי בעו"ש, ואת כל השאר אני מתכנן לממן בעזרת הדרכים לעיל.
אני צריך להגיע לכ-500,000
אני נוטה ללכת על:
* מימון מתוך margin, כי הריבית היא 1.6% ומעל 100K$ זה 1.1% ובכל מקרה אני תמיד ממונף עם מעט margin. מאחר ואת כספי הפנוי אני בכל מקרה מפנה לתיק הזה וממיר אותו לדולרים, אצמצם את ההלוואה באופן טבעי.
* הלוואה כנגד קהש ופנסיה
משכון דירה של ההורים תלוי מאוד בריביות. אם הבנתי נכון, היום לא ניתן למשכן לצורך רכישת נכס ולכן זו תהיה הלוואה לכל מטרה עם ריביות גבוהות יותר. כמה נהוג?
מבחינת תזרים כספים: יש לי תזרים טוב, אני לא לחוץ לכסף. אני מנסה לעשות כאן אופטימיזציות מיסים ולנצל אפשרויות למינופים זולים
אני מתלבט אם לממן את רכישת הדירה בעזרת תמהיל של:
* מכירת מניות בתיק האישי (נוטה להגיד שלא - בגלל שאני מעוניין לדחות מס, ויש שם השקעות לטווח ארוך כגון SPY)
* margin *********** כנגד התיק (משאיר אותי עדיין רחוק מאוד מ-margin call)
* משכון דירה של ההורים (ברשותם יותר מאחת).
* הלוואות כנגד קה"ש ופנסיה בפריים מינוס חצי (יכול לקחת כ-15% מהסכום הדרוש)
כרגע יש לי 1/3 מההון העצמי בעו"ש, ואת כל השאר אני מתכנן לממן בעזרת הדרכים לעיל.
אני צריך להגיע לכ-500,000
אני נוטה ללכת על:
* מימון מתוך margin, כי הריבית היא 1.6% ומעל 100K$ זה 1.1% ובכל מקרה אני תמיד ממונף עם מעט margin. מאחר ואת כספי הפנוי אני בכל מקרה מפנה לתיק הזה וממיר אותו לדולרים, אצמצם את ההלוואה באופן טבעי.
* הלוואה כנגד קהש ופנסיה
משכון דירה של ההורים תלוי מאוד בריביות. אם הבנתי נכון, היום לא ניתן למשכן לצורך רכישת נכס ולכן זו תהיה הלוואה לכל מטרה עם ריביות גבוהות יותר. כמה נהוג?
מבחינת תזרים כספים: יש לי תזרים טוב, אני לא לחוץ לכסף. אני מנסה לעשות כאן אופטימיזציות מיסים ולנצל אפשרויות למינופים זולים