• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

האם יתכן שעמלות הפנסיה הגבוהות שוות משיכת הפנסיה?

• פותח הנושא פותח הנושא ODA
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ODA

משתמש סולידי
דירוג
6
היי חברים,

לצורך העניין נגיד שיצאתי לעצמאות כלכלית (מתגורר בדרום אמריקה עם עלויות נמוכות וחי מהסכום שחסכתי, ללא עבודה). בקרוב אני צפוי לשלם עמלה על הצבירה של 0.22% שנתי לאחר שאינני מפקיד לקרן הפנסיה. בנוסף, התברר לי שיש מה שמכונה "עלות שנתית צפויה" על מסלול עוקב S&P500 של 0.3%. כלומר ביחד עם העמלה על הצבירה אני משלם 0.52% שנתי.

לעומת זאת, בשוק הפרטי, יש לנו חלופות כגון VTI עם 0.07% שנתי בלבד. לעומת העלות השנתית על הפנסיה מדובר בהפרש הזוי לכל הדעות. נכון שאני חשוף למטבע זר אבל אני מתגורר בחו"ל כרגע אז זה לא רלוונטי.

חישוב מהיר מביא לכך ש-100K ש"ח כיום, בעוד 40 שנה יהפכו בפנסיה ל-577K (5% ריבית שנתית ולאחר ניכוי העמלות). לעומת זאת, במסלול הפרטי, שם העמלה השנתית נמוכה יותר, תניב לנו סכום של 685K ש"ח לפני משיכת רווחים, ו-539K ש"ח אחרי משיכת רווחים וניכוי מס.

עכשיו, מכיוון שאינני עובד ועל הנייר אני יכול למשוך את כספי הפנסיה שלי עד תקרה של 60K בשנה ללא מס, אינני שלא יכול לתהות האם לא משתלם לי למשוך את כספי הפנסיה?

אז נכון שהסכום במסלול הפרטי, על פי החישוב הפשוט לעיל, יוצא יותר נמוך מהסכום שיצטבר בקופת הפנסיה (וכמובן, לאחר מסים) אבל יש אבל גדול וזאת העובדה שהוא נזיל ויש לכך המון יתרונות:
1. הכסף בפנסיה מבטיח קצבה, שגם אותה אף אחד לא יודע לאמוד כמו שצריך. ומי יודע מה יהיה עוד 40 שנה
2. זה מאפשר לי להשקיע את הכסף באפיקי השקעה מסוכנים יותר
3. לא תמיד אפשר לשלוט על התשואה אבל כן אפשר לשלוט על העמלה. בפנסיה אני מראש מוותר על 0.5% שנתי
4. אינני תולה את תיקוותי בהישענות על בריאות המשק, תוחלת החיים ועוד גורמי סיכון עבור הפנסיה שלי

בנוסף, חשוב לזכור שגם לאחר גיל הפרישה, מה שמקבלים מהפנסיה זאת קצבה חודשית וזה לא כזה פשוט למשוך את הצבירה ללא מס, שעלול להגיע ל-35% גם לאחר גיל הפרישה.

כמובן, שאינני רואה בהודעות כאן כל המלצה וכל אחד צריך להתייעץ עם יועץ בעל רישיון וכו'.. אבל מעניינת אותי דעתכם והאם יש משהו שאינני ער אליו או שחישבתי לא נכון. תודה

4. אינני תולה את תיקוותי בהישענות על בריאות המשק, תוחלת החיים ועוד גורמי סיכון עבור הפנסיה שלי
זו נראית לי הנקודה הקריטית ביותר, ולכן לא ברור לי למה אתה מגביל את עצמך ל-
עד תקרה של 60K בשנה
לצורך הדוגמה, אם יש לך חיסכון של מליון ש"ח ומשיקולים של אופטימיזציית מס הצלת 60K מתוכו, כאשר הממשלה תלאים לך את השאר לא תהיה מבסוט.

חשוב לזכור שגם לאחר גיל הפרישה, מה שמקבלים מהפנסיה זאת קצבה חודשית וזה לא כזה פשוט למשוך את הצבירה ללא מס, שעלול להגיע ל-35% גם לאחר גיל הפרישה.
זו גם נקודה קריטית. לפי החישוב שלך, מתי תקבל סכום מצטבר המקביל לחיסכון העצמאי? לפי החישוב שלי מדובר על 30-40 שנה מעכשיו ולך תדע מה יקרה עד אז.

היי חברים,

לצורך העניין נגיד שיצאתי לעצמאות כלכלית (מתגורר בדרום אמריקה עם עלויות נמוכות וחי מהסכום שחסכתי, ללא עבודה). בקרוב אני צפוי לשלם עמלה על הצבירה של 0.22% שנתי לאחר שאינני מפקיד לקרן הפנסיה. בנוסף, התברר לי שיש מה שמכונה "עלות שנתית צפויה" על מסלול עוקב S&P500 של 0.3%. כלומר ביחד עם העמלה על הצבירה אני משלם 0.52% שנתי.
קרנות הפנסיה ובכלל המוצרים הפיננסיים בישראל משום מה מאוד יקרים לעומת כל הקרנות הרגילות (קרנות השתלמות למשל זה ממש יקר ורוצים רק על ניהול 0.5% הרבה פעמים).
עכשיו, מכיוון שאינני עובד ועל הנייר אני יכול למשוך את כספי הפנסיה שלי עד תקרה של 60K בשנה ללא מס, אינני שלא יכול לתהות האם לא משתלם לי למשוך את כספי הפנסיה?
זה מן הסתם תלוי בזמן עד הפרישה. תעשה סימולציה ותבדוק. ענייני המיסוי פה הם מאוד טריקיים כי יש קצבה מזכה וקצבה מוכרת וכל מיני כאלו. ככל הידוע לי, ההטבה בפנסיה מעל התקרה היא לא בחיוב כזו משמעותית כי אחרי גיל 60 גם ככה המס על רווחי הון יורד. אני לא יועץ כמובן ותברר את זה לעומר עם גורמים מוסמכים.
אז נכון שהסכום במסלול הפרטי, על פי החישוב הפשוט לעיל, יוצא יותר נמוך מהסכום שיצטבר בקופת הפנסיה (וכמובן, לאחר מסים) אבל יש אבל גדול וזאת העובדה שהוא נזיל ויש לכך המון יתרונות:
1. הכסף בפנסיה מבטיח קצבה, שגם אותה אף אחד לא יודע לאמוד כמו שצריך. ומי יודע מה יהיה עוד 40 שנה
2. זה מאפשר לי להשקיע את הכסף באפיקי השקעה מסוכנים יותר
3. לא תמיד אפשר לשלוט על התשואה אבל כן אפשר לשלוט על העמלה. בפנסיה אני מראש מוותר על 0.5% שנתי

בנוסף, חשוב לזכור שגם לאחר גיל הפרישה, מה שמקבלים מהפנסיה זאת קצבה חודשית וזה לא כזה פשוט למשוך את הצבירה ללא מס, שעלול להגיע ל-35% גם לאחר גיל הפרישה.
בעניין זה יש קיבוע זכויות ואפשר איכשהוא למשוך סכום מכובד הוני (שהיה אמור לעלות ב2025, אבל כנראה יגזר עליו שלא) ללא מס.

* אינני יועץ פנסיוני או לכל עניין כזה או אחר ואין לראות בדבריי ובמה שכתבתי המלצה מכל סוג שהוא. מדובר אך ורק בדיון תאורטי בלבד.

• אהבתי
Reactions: ODA
כמה יש בפנסיה?
האם מבחינתך אין עדיפות לקרן צוברת?

זו נראית לי הנקודה הקריטית ביותר, ולכן לא ברור לי למה אתה מגביל את עצמך ל-

לצורך הדוגמה, אם יש לך חיסכון של מליון ש"ח ומשיקולים של אופטימיזציית מס הצלת 60K מתוכו, כאשר הממשלה תלאים לך את השאר לא תהיה מבסוט.
פשוט כי מעבר ל-60K בשנה יש מס של 35% לפחות. ברור שבתרחיש הכי גרוע גם את זה עדיף לשלם אבל אנחנו במשחק של הסתברויות וההסתברות לכך עדיין נותרת קטנה בעיניי, מה שלא מצדיק משיכה של הסכום החייב במס
זו גם נקודה קריטית. לפי החישוב שלך, מתי תקבל סכום מצטבר המקביל לחיסכון העצמאי? לפי החישוב שלי מדובר על 30-40 שנה מעכשיו ולך תדע מה יקרה עד אז.
אכן, מדובר בשנים רבות עד אז

כמה יש בפנסיה?
האם מבחינתך אין עדיפות לקרן צוברת?
לגבי הסכום בפנסיה השאלה היא שאלה עקרונית ופחות רלוונטי הסכום האבסולוטי כמה יש. לגבי קרן צוברת אני לא הבנתי את השאלה

קרנות הפנסיה ובכלל המוצרים הפיננסיים בישראל משום מה מאוד יקרים לעומת כל הקרנות הרגילות (קרנות השתלמות למשל זה ממש יקר ורוצים רק על ניהול 0.5% הרבה פעמים).
עוד לא הגעתי לקרן השתלמות אבל גם שם בהחלט יש מקום לבדוק. אבל היא לפחות פטורה ממס ונזילה
זה מן הסתם תלוי בזמן עד הפרישה. תעשה סימולציה ותבדוק. ענייני המיסוי פה הם מאוד טריקיים כי יש קצבה מזכה וקצבה מוכרת וכל מיני כאלו. ככל הידוע לי, ההטבה בפנסיה מעל התקרה היא לא בחיוב כזו משמעותית כי אחרי גיל 60 גם ככה המס על רווחי הון יורד. אני לא יועץ כמובן ותברר את זה לעומר עם גורמים מוסמכים.

בעניין זה יש קיבוע זכויות ואפשר איכשהוא למשוך סכום מכובד הוני (שהיה אמור לעלות ב2025, אבל כנראה יגזר עליו שלא) ללא מס.
אברר עם היועץ הפנסיוני בקרוב. בכל מקרה זה לא נושא כזה פשוט למשוך כספים ללא מס לאחר גיל פרישה (קיבוע זכויות) וישנם כל מיני תנאים (כמו קצבה חודשית מינימלית של 5K וגם אז זה מקטין את הפטור על הקצבה). בקיצור, המדינה מקשה על משיכת כספים והשאלה שעולה לי היא אם לא חבל לנצל את העובדה שאני לא עובד כדי למשוך עכשיו מה שאני יכול באופן פטור.

לגבי הסכום בפנסיה השאלה היא שאלה עקרונית ופחות רלוונטי הסכום האבסולוטי כמה יש. לגבי קרן צוברת אני לא הבנתי את השאלה
אם כל מה שיש לך זה 100,000, אז 60K בלי מס זה הרוב.
אם בפנסיה יש 1,000,000 - אז 60K זו בקושי ההתחלה.

האם איפה שאתה גר לא משלמים מיסים כשמקבלים דיבידנדים?

לצורך העניין נגיד שיצאתי לעצמאות כלכלית (מתגורר בדרום אמריקה עם עלויות נמוכות וחי מהסכום שחסכתי, ללא עבודה). בקרוב אני צפוי לשלם עמלה על הצבירה של 0.22% שנתי לאחר שאינני מפקיד לקרן הפנסיה. בנוסף, התברר לי שיש מה שמכונה "עלות שנתית צפויה" על מסלול עוקב S&P500 של 0.3%. כלומר ביחד עם העמלה על הצבירה אני משלם 0.52% שנתי

תעבור לקרן ברירת מחדל שגובה 0.05% מצבירה.

עלות שנתית צפויה זה מקסימום, בפועל העלות היא באזור 0.1% או פחות במסלול sp500, במיטב דש למשל ב 2023 היה
0.03%

פנסיה מקיפה בישראל זה לא יקר בכלל, למי שמשקיע כמה שעות פעם בעשור.

אלו דמי הניהול שהוצעו במכרז הראשון, כיום זה 0.22% ברירת מחדל.

התברר לי שיש מה שמכונה "עלות שנתית צפויה" על מסלול עוקב S&P500 של 0.3%. כלומר ביחד עם העמלה על הצבירה אני משלם 0.52% שנתי.
זה לא ביחד 0.52%, זה כולל בתוכו את דמי הניהול. קרנות הפנסיה מנהלות את ההשקעות מחקות s&p500 יחסית ביעילות. בהפניקס למשל עלות ניהול ההשקעות בפועל הייתה 0.04% ב20233 (מעבר לדמי הניהול).

קח בחשבון גם 30% מיועדות בתשואה מובטחת של 5.15% פלוס מדד. עשוי להיות יתרון או חיסרון, בהתאם להשקפה של כל אחד.

• אהבתי
Reactions: ODA
אם כל מה שיש לך זה 100,000, אז 60K בלי מס זה הרוב.
אם בפנסיה יש 1,000,000 - אז 60K זו בקושי ההתחלה.

האם איפה שאתה גר לא משלמים מיסים כשמקבלים דיבידנדים?
אני עדיין מוגדר תושב ישראל אז המס של מדינת ישראל.
ולגבי האם 60K זה הרוב או לא זה לא רלוונטי, ברגע שמשתלם לעשות פעולה מסוימת ואין חלופות אלטרנטיביות, כדאי לבצע את הפעולה.

זה לא ביחד 0.52%, זה כולל בתוכו את דמי הניהול. קרנות הפנסיה מנהלות את ההשקעות מחקות s&p500 יחסית ביעילות. בהפניקס למשל עלות ניהול ההשקעות בפועל הייתה 0.04% ב20233 (מעבר לדמי הניהול).

קח בחשבון גם 30% מיועדות בתשואה מובטחת של 5.15% פלוס מדד. עשוי להיות יתרון או חיסרון, בהתאם להשקפה של כל אחד.
לגבי 0.52% - ראשית היתה לי שיחה עם היועץ הפנסיוני במיוחד על הנושא הזה והוא אמר לי במפורש שזה עלות נפרדת מהתשלום על הצבירה. עכשיו לגבי העלות בפועל, העלית נקודה מעניינת ששווה בדיקה

עלות שנתית צפויה זה מקסימום, בפועל העלות היא באזור 0.1% או פחות במסלול sp500, במיטב דש למשל ב 2023 היה
0.03%

פנסיה מקיפה בישראל זה לא יקר בכלל, למי שמשקיע כמה שעות פעם בעשור.
מעניין לגבי העלות שנתית צפויה. היכן ניתן לראות את העלות בפועל לפי קרן הפנסיה והמסלול שלי?

מעניין לגבי העלות שנתית צפויה. היכן ניתן לראות את העלות בפועל לפי קרן הפנסיה והמסלול שלי?

הם חייבים לפי חוק להצהיר על מקסימום.

כמה נגבה בפועל אפשר לדעת רק בדיעבד, הנתון הסופי נשלח בדוחות השנתיים ללקוחות ומופיע גם באתרים של החברות עבור כל מסלול.

צודק, בדקתי עכשיו וכולם יישרו קו עם 0.22% למעט אינפיניטי שמציעים 0.195%.
אני חושב שבמכרז מלפני שבועיים הם יישרו קו על 0.22%, כך לפחות בכל המקורות שקראתי.

אני קיבלתי במגדל 0% על הצבירה ו 1.8% על ההפקדה.
יש לי צבירה גדולה ולכן זה מאוד משתלם לי.
באתי כלקוח פרטי, לא דרך איזו הטטבה של מקום העבודה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S כיצד יתכן הבדל לא זניח באחוז דיבידנד של שתי קרנות המשקיעות באותו המדד ? שוק ההון 3
K מיסוי נומינלי על קרן זרה - האם יתכן תשלום מס בהפסד שנובע משער המטבע? שוק ההון 7
milx האם יתכן מקרה שמקבלים יותר מדי כסף בניוד ק.השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D איך יתכן שלא הייתה אינפלציה של השקל, או הדולר, שנה אחרונה, ושער הדולר השתנה? שוק ההון 18
I כיצד יתכן שיש תעודת התחייבות ממשלתית בקופת גמל מחקה S&P 500 ? שוק ההון 3
א איך יתכן שריבית אג"ח ספרד/איטליה נמוכות משל ארה"ב ? שוק ההון 22
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
C הגדלת הפנסיה החודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 40
B האם בכל קרנות הפנסיה הכיסויים ביטוחיים זהים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
O עלויות הפנסיה שלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה פנסיה וקופת גמל - תהיה על "משבר הפנסיה" ותוחלת החיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 41
S חברת סוויס רה השוויצרית תפסיק לשמש מבטחת משנה עבור קרנות הפנסיה הקטנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Z הלוואה כנגד קופת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A דוח רולניק - שוד הפנסיה הגדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
נ האם יש הבדל משמעותי בין בתי ההשקעות לגבי הפנסיה? צרכנות פיננסית 2
ה תדירות איזון מנגנון תשואה מובטחת בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
J גלגל החיים (או הפרמידה) של הפנסיה, ו-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ג שיקולים בחשיפה למטח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T ביטוח נכות\אכ"ע בלי הפקדות לקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
F האם קרנות הפנסיה כרגע בירידה בשל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B כמה לשים בקרן הפנסיה כמובטל בכל חודש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ב האם מעבר בין מסלולי השקעה בקרן הפנסיה מצריך חיתום רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S רגע לפני מעבר ל-IRA התיעצות אחרונה - האם לנייד כסף מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S האם יש מוטיבציה להשקיע את כספי הפנסיה מרגע שנקבעה הקצבה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
B גוף מנהל לקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Michel רצץ זכויות ביטוח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה צימצום משכנתא באמצעות קרן הפנסיה נדל"ן 6
צ העברת קרן הפנסיה מסנופי לקרן משולבת סנופי+נאסד"ק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B התייעצות לגבי העברת הפנסיה וקרן ההשתלמות למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
מ זיכוי מס על מטריה לקרן הפנסיה לשכיר מיסים 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
I משיכה מקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P איזה מחברות הפנסיה עם אאוטסורסינג לממשק מעסיקים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
AbuNafha השלמת הכנסה מביטוח לאומי לאחר פרישה לפנסיה, והורשת קרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
G מעבר בין מסלולי הביטוח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
נ ניכוי מס מכספי פיצויים בקרן הפנסיה מיסים 17
B הלאמות של קרנות הפנסיה - במדינות אחרות אוף טופיק 17
S הפקדות רטרואקטיביות לקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ו האם חברת הפנסיה עשתה לי תרגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N כמה להפריש לקרן הפנסיה בתור עצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N זיכוי וניכוי בקרן הפנסיה לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
C שאלות על הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O מרכיב הפיצויים בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י הסיכון שבהשקעת כל הפנסיה וההשתלמות באותו מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C האם הלך על הפנסיה שלי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Dončić האם חברות הפנסיה מבצעות פעולות שהן ספק כשרות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M הפקדה מעל לתקרת הפנסיה המקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה