• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מסכים איתכם, רק הערה לגבי המינוח "סנקציות" הרווח בשיח הציבורי
(והמקבילה שלו בשיח החרדי: "גזרות")
לצערי לא מצאתי מינוח חיובי שניתן לנסח במילה.
אבל לפי ההסתכלות החרדית תיאור מתאים יכול להיות: "הוא איבד את הדרך, כעת הוא עובר תהליך ריפוי וחזרה למוטב כדי להיות אזרח ישראלי, אין פה שום סנקציות או חלילה גזירות, רק תהליך חינוכי לרפואה מחטא האנוכיות".
ניסיון להסביר את המושג אנוכיות בהסתכלת דתית ניתן לראות בקישור הזה.
זה מוביל כמובן למסקנה הברורה שהגישה בה הפרט אנוכי, בדיוק אותה גישה שהממשלה מקדמת, סותרת את הדת.

נערך לאחרונה ב:
לצערי לא מצאתי מינוח חיובי שניתן לנסח במילה.
התגובה שלי לא נועדה לכך שאנשים יפסיקו להשתמש בביטוי "סנקציות כלכליות" (שבסופו של דבר מתאר יפה את ההצעה מבחינת טכנית),
אלא בעיקר להאיר גם את ההיבט המהותי שעומד מאחורי הצעות כאלו,
כי נראה לי שזה לא מובן מאליו לחרדים שמשתתפים בשיח כאן (הייתה כאן תגובה כביכול הצעות כאלו הן עונש על אמונות).

אבל אם בכל זאת מחפשים מינוח חיובי שניתן לנסח במילה אחת -
אולי אפשר "השתתפות".

חרדי צורך שירותי ביטחון?
הוא צריך להשתתף במחיר...

נערך לאחרונה ב:
התגובה שלי לא נועדה לכך שאנשים יפסיקו להשתמש בביטוי "סנקציות כלכליות" (שבסופו של דבר מתאר יפה את ההצעה מבחינת טכנית),
אלא בעיקר להאיר גם את ההיבט המהותי שעומד מאחורי הצעות כאלו,
כי נראה לי שזה לא מובן מאליו לחרדים שמשתתפים בשיח כאן (הייתה כאן תגובה כביכול הצעות כאלו הן עונש על אמונות).

אבל אם בכל זאת מחפשים מינוח חיובי שניתן לנסח במילה אחת -
אולי אפשר "השתתפות".

חרדי צורך שירותי ביטחון?
הוא צריך להשתתף במחיר...
להבנתי המינוח סקנציה זה תיאור שלילי וככזה נראה באור שלילי.
ברגע שמגדירים את זה כסנקציות כלכליות ההרגשה נובעת מ"לוקחים לי".
מסכים איתך שהשתתפות היא מילה הרבה יותר טובה אבל בעולם אנוכי הפרט לרוב לא רוצה "להשתתף" מבחירה.
ההוכחה פשוטה, אם הגיוס לצה"ל היה מבחירה מלאה אני מניח שהרבה פחות אנשים היו מתגייסים.
המילה הטבה או זכות נראית לי יותר מתאימה.
לדעתי צריך להסתכל על זה כהטבות שתלויות בדבר והן צריכות להינתן כחלק מהשתתפות למען המדינה.
במצב כזה אין פה שום גזירה או סנקציה.
מצד שני, לדעתי לא נכון ליישם את זה כהטבות כלכליות בלבד כי אז אפשר לטעון שזה יוביל אותנו למשל לצבא מקצועי ואין מספיק כסף לשלם לכולם.

נערך לאחרונה ב:
הערה קצרה בתחילת יום עבודה- אתם דנים מה יהיה נכון לעשות עם הציבור החרדי, איך לקדם אותו לעבר מה שרצוי בעיניכם, וכו. אני איתכם בכל היעדים. אבל המציאות בעיני שונה- השאלה מה הציבור החרדי, ובכלל הציבור שמייצגת אותו בקואליציה הנוכחית, יעשה איתכם ועם ילדיכם. אני לא כותב כדי לקנטר. אני חושב שתודעת הרוב הכוזבת שהציבור הליברלי בארץ נמצא בה פוגעת בו. צריך להבין שאנחנו (קשה לי לכתוב אתם) מיעוט נרדף. מי שלא בוחר לעזוב צריך להבין שצריך להתארגן ככזה, וככה להשיג הרבה יותר. שמירה על ממלכתיות כשאתם מיעוט ממוסה בכבדות כלכלית, אזרחית ובטחונית היא לא אסטרטגיה טובה למקסום הישגים. רם פרומן כתב על זה שנים לפני שהבנתי שהוא צודק.

הערה קצרה בתחילת יום עבודה- אתם דנים מה יהיה נכון לעשות עם הציבור החרדי, איך לקדם אותו לעבר מה שרצוי בעיניכם, וכו. אני איתכם בכל היעדים. אבל המציאות בעיני שונה- השאלה מה הציבור החרדי, ובכלל הציבור שמייצגת אותו בקואליציה הנוכחית, יעשה איתכם ועם ילדיכם. אני לא כותב כדי לקנטר. אני חושב שתודעת הרוב הכוזבת שהציבור הליברלי בארץ נמצא בה פוגעת בו. צריך להבין שאנחנו (קשה לי לכתוב אתם) מיעוט נרדף. מי שלא בוחר לעזוב צריך להבין שצריך להתארגן ככזה, וככה להשיג הרבה יותר. שמירה על ממלכתיות כשאתם מיעוט ממוסה בכבדות כלכלית, אזרחית ובטחונית היא לא אסטרטגיה טובה למקסום הישגים. רם פרומן כתב על זה שנים לפני שהבנתי שהוא צודק.
אנחנו עדיין לא מיעוט, לפחות בחלק מהנושאים.
למשל, אין לי ספק שהרוב בארץ עדיין נגד ההשתמטות החרדית, אבל השיטה הפוליטית לא מאפשרת לרוב הזה לקבל ביטוי.
ובכלל, לכל שיטה יש בעיות כאלו. גם אם טראמפ יזכה בבחירות הקרובות, קשה להגיד שלמתנגדי החיסונים (או התומכים בעוד כמה דעות של האיש) יש רוב בארה"ב.

אני חושב שאם מישהו יכול להזיז משהו במדינה זה ציבור המילואימניקים, זה הציבור שנותן הכי הרבה, מקריב הכי הרבה וגם מסודר בצורה היררכית טובה.
הציבור הלוחם שעושה מילואים הוא היחידי שאיים עד עכשיו על הממשלה והוא היחידי שיש בכוחו להביא לשינוי, אפשר להסתכל על זה כמהפכה צבאית מסוג מסויים, כי הדרג המשרת הסדיר כבר לא יעשה כלום.

צריך להבין שאנחנו (קשה לי לכתוב אתם) מיעוט נרדף. מי שלא בוחר לעזוב צריך להבין שצריך להתארגן ככזה
זה לגמרי ה-framing שחסר לי באלטרנטיבות. פחד מוכר הרבה יותר טוב מכל דבר אחר. זה framing שמוכיח את עצמו פעם אחרי פעם. מה שחסר כרגע זה מנהיג פוליטי שיאסוף את הפחד שנמצא על הרצפה וימנף אותו למנדטים ויצמם את המיעוט שמתבדל מהרוב ולוקח ממנו הרבה יותר ממה שהוא נותן. מי שחושב ש-4 לוחמי גבעתי או 4000 לוחמי גבעתי מזיזים את המחט לציבור החרדי צריך ללכת לשואה איפה שעולם הישיבות חרב. זה לא גרם לחרדים לשנות פאזה ולשאול איפה היה אלוהים או אם לא אלוהים אז איפה היו הרבנים שלנו שברחו מאירופה תוך שהם משאירים את הקהילות שלהם מאחור. ב-worst cast יהיה חורבן 2 והגחלים החרדים ינסו לעשות עוד איטרציה בברוקלין.

אני חושב שאם מישהו יכול להזיז משהו במדינה זה ציבור המילואימניקים, זה הציבור שנותן הכי הרבה, מקריב הכי הרבה וגם מסודר בצורה היררכית טובה.
הציבור הלוחם שעושה מילואים הוא היחידי שאיים עד עכשיו על הממשלה והוא היחידי שיש בכוחו להביא לשינוי, אפשר להסתכל על זה כמהפכה צבאית מסוג מסויים, כי הדרג המשרת הסדיר כבר לא יעשה כלום.

שום דבר לא ישתנה עד שאנשים לא יצאו לרחובות.

אנחנו עדיין לא מיעוט, לפחות בחלק מהנושאים.
למשל, אין לי ספק שהרוב בארץ עדיין נגד ההשתמטות החרדית, אבל השיטה הפוליטית לא מאפשרת לרוב הזה לקבל ביטוי.
ובכלל, לכל שיטה יש בעיות כאלו. גם אם טראמפ יזכה בבחירות הקרובות, קשה להגיד שלמתנגדי החיסונים (או התומכים בעוד כמה דעות של האיש) יש רוב בארה"ב.

לא מעט אנשים חושבים שהתעקשות לגייס חרדים זו מזימה שמאלנית שנועדה להפיל את ראש הממשלה המהולל שלהם.

על גיוס חרדים אפשר לוותר אם יוותרו על זכות הבחירה ויגבירו מעורבות בכלכלה ובתשלום מיסים. הפחד העיקרי שלי מהציבור הזה הוא קריסה כלכלית, ורוב דמוגרפי שידרוס את הציבור היצרני בארץ.

אנשים יצאו לרחובות בהמוניהם, לפני אוקטובר, זה לא הזיז כלום, מה שכן הזיז זה איום לא להתנדב יותר

כי לא מספיק אנשים יצאו לרחובות. אנשים צריכים להבין שהמדינה הזאת נחטפה על ידי חדלי אישים מוחלטים שאין להם שום אסטרטגיה ושום יכולת למעט להיצמד לכיסא ולדאוג לאינטרסים הצרים של הסקטורים שלהם.

צה"ל כבר 8 חודשים טוחן מים בעזה ולא מצליח לדכא ארגון טרור שפועל בשטח בערך בגודל של ברוקלין. על החזית הצפונית אני לא מדבר בכלל. והנה העבירו פטור גיוס לחרדים וכולם יושבים בבית ואוכלים עוגות גבינה כאילו לא נהרגים חיילים (והם נהרגים) ולא נפצעים חיילים שלא יחזרו יותר להילחם ואין חיילים הלומי קרב שלא יחזרו יותר להילחם ואין את חיזבאללה שהוריד לנו סוללה של כיפת ברזל עם כטב"ם איראני שהם קנו ב-20 אלף דולר.

אני עובד עם מישהו שעשה כבר איזה 200 ימי מילואים ולא מדובר בחייל קומנדו עם סכין בין השיניים אלא בסך הכל שריונר. ואם יש לנו כזה מחסור בשריונרים אז מה זה אומר על שאר היחידות בצה"ל?

נערך לאחרונה ב:
על גיוס חרדים אפשר לוותר אם יוותרו על זכות הבחירה ויגבירו מעורבות בכלכלה ובתשלום מיסים. הפחד העיקרי שלי מהציבור הזה הוא קריסה כלכלית, ורוב דמוגרפי שידרוס את הציבור היצרני בארץ.
וכן בנושא הזה, להערכתי, מדיניות הקואליציה לעידוד בורות אינה זוכה לרוב בציבור.

כי לא מספיק אנשים יצאו לרחובות.
אולי אני טועה ואשמח אם מישהו יתן דוגמה כזאת.
ממה שאני מכיר במדינה דמוקרטית החלפת ממשלה באופן חוקי נעשית בעיקר בהצבעת אי אמון, באי העברת תקציב, באי הרכבת ממשלה, בהחלטת ראש הממשלה או בחקיקה אחרת שנועדה לפיזור הממשלה. אם חברי הממשלה נדבקים לכסא ויש להם 63 אצבעות קבועות אז קשה מאוד להחליף אותם באופן חוקי.
דווקא בזכות זה שאנשים יצאו לרחוב מערכת המשפט בינתיים ניצלה ואחד מניסיונות ההפיכה נכשל.
יציאה לרחוב עושה דבר אחד - נותנת לגיטימציה לשומרי הסף לעשות את התפקיד שלהם ולשמור על המדינה עד הבחירות הבאות.

נערך לאחרונה ב:
לא, הוא היה נגדו וגם נגד תומכיו. "הביבסטים", "הקרנפים", "הבוטים", "מנשקי הקמיעות" וכדו'.
בכנות, אני עצוב מאוד מהתגובה הזאת.
אכן יש שנאה גדולה מאוד בין הדמוקרטים ליברליים לבין השמרנים (בטעות אתה קורא לזה ימין נגד שמאל, אני חושב שאני ועוד רבים פה בשרשור מייצגים ימין-מרכז-ציוני-דמוקרטי-ליברלי ולא שמאל)
אבל בכל זאת הסיסמא של ״לך״ היא מילולית נגד ראש הממשלה. כי ככה עובדת דמוקרטיה. מתנגדים לנבחרי הציבור ומנסים להביא לשינוי ע״י החלפה שלהם.
הקמפיין ״לכו אתם״ הוא מסוכן ומפלג ברמה קיצונית. הוא אשכרה שם את אותה רמת חשיבות לאזרח פשוט ולראש ממשלה.

אוגדה אחת של מילואים שתניח את הנשק ותלך לבית יזיזו פה הרבה דברים. המשתמטים ימשכו עם הפקה פקה אבל זה יהיה הסוף של הממשלה הזו.
הבעיה היא שציבור הזה הוא פראייר כמו גנץ והוא לא יעשה זאת.
המפלגות החרדיות הן אנטי ציוניות, הממשלה הזו מוכיחה זו פעם אחר פעם.
יש להבדיל בין יהדות לציונות...והם לא ציונים, שנים ששרי יהדות התורה לא הסכימו להיות שרים כי הם לא מכירים בממסדי המדינה הציונית.
לקבל תקציבים הם יודעים כמובן אבל כל השאר לא. מה להם ולערכים?
בעוד כמה שנים הפראיירים יילכו וישארו כאן ביביסטים, חרדים ומשיחיים, סוף סוף נדע כמה מוצלחת תיהיה ישראל.
בשביל להקל על התהליך אשמח שממשלת האנטי ציונים תפעל לעזור ל"0מאלנים" להגר למדינות מערביות שיתאימו לערכי ה"0מאל".
אני בטוח שאפשר להגיע להסדר כזה עם גרמניה, קנדה, ארה"ב, הולנד ושוויץ.
טוב לכם וטוב להם.

נערך לאחרונה ב:
הבעיה היא שציבור הזה הוא פראייר כמו גנץ והוא לא יעשה זאת.
אכן זה הבסיס של הבעיה.
בכלל, אחד הטיעונים המביכים זה שרוב הלוחמים הם מהציונות הדתית ומהליכוד.
אני בעד שכל הלוחמים שמתנגדים לממשלה הביזיונית הזאת יפסיקו לשרת במילואים (גם ככה השמרנים קוראים להם בוגדים) עד שיושג החוק הבא:
חובה לשרת בצבא. מי שלא משרת בצבא מקבל 0 זכויות ורק חובות.

בנוסף, זה אחלה פיילוט למה שהביביסטים רוצים כשהם אומרים ״לכו אתם״: 30% ״ציונות״ דתית וביביסטים שישרתו בצבא לטובת הקיסרים החרדים שיהוו 70% מהאוכלוסיה, לא יצטרכו לשרת בצבא ויקבלו את רוב התקציבים.

זה לא חדש שחרדים הם אנטי-ציונים. אני יותר הופתעתי כמה ראש הממשלה שלנו הוא אפס גמור. תמיד ידעתי שהוא חוטף התקפי חרדה ולא מסוגל לקבל שום החלטה והעיקרון שמנחה אותו בחיים הוא "לבעוט בפחית במורד הדרך", אבל מה שמתרחש ב-8 החודשים האחרונים זה פשוט mind blowing. אני לא מבין איך אנשים במדינה הזאת מצליחים להירדם בלילה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה