• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חוזים עתידיים

חשוב לדעת

משתמש רשום
דירוג
2
שלום חברים!
יש לי סכום כסף גבוה להשקעה, קראתי על חוזים עתידיים ואני רוצה לנסות בתחום, לפני כן מספר שאלות למי שיש לו נסיון בתחום.. אשמח מאוד לכל תגובה מחכימה ומועילה
1. איזה ברוקר הכי קל לתפעול, הכי זול בעמלות, הכי טוב לשפת העברית ולישראלי?
2. האם עדיף במערכת שאפשר לקנות גם מניות וקרנות סל כך שתמיד הכסף יהיה מושקע וזה ישמש לי גם כבטחונות לחוזים או במערכת רק של חוזים?
3. איפה יש רשימה של כל החוזים הנסחרים עם פירוט עליהם?
4.האם בכל סוגי החוזים העלות של ההחזה זה כמו הריבית חסרת סיכון? במקרה שנכס הבסיס נשאר באותו מחיר אז אתה מפסיד כשיעור הריבית גם בנפט וזהב וחוזים על הvix?
5. איך עובד המסלקה האם כל יום שיש ירידה במדד יוצא לי מהחשבון כסף ואז אני נכנס למינוס? ואם כן אז לדוגמא עדיף אינטראקטיב העולמי על הישראלי שהריביות שם גבוהות?
6. האם יש עדיפות לחוזים עם התוקף הקרוב וכן דווקא בשעות המסחר? למה? המחיר שלהם יותר נמוך לכל יום של החוזה?
7. האם יש עניין לסגור את החוזה לפני סיומו במדדים ובסחורות? האם זה נכון שבסחורות אני יכול להיתקע עם חביות בתוך הבית?
כל מי שיש לו נסיון או משהו מחכים אשמח ויכתוב כי אני לא רואה שעונים על השאלות האלו..
תודה רבה

שאלות רטוריות....
הכוונה להימור על מה יהיה המחיר בעתיד, כלומר סוג של תזמון השוק?
האם אתה גם מתכוון למנף את ההימור עם פוטנציאל רווח גבוה יותר?

שלום חברים!
יש לי סכום כסף גבוה להשקעה, קראתי על חוזים עתידיים ואני רוצה לנסות בתחום, לפני כן מספר שאלות למי שיש לו נסיון בתחום.. אשמח מאוד לכל תגובה מחכימה ומועילה
1. איזה ברוקר הכי קל לתפעול, הכי זול בעמלות, הכי טוב לשפת העברית ולישראלי?
2. האם עדיף במערכת שאפשר לקנות גם מניות וקרנות סל כך שתמיד הכסף יהיה מושקע וזה ישמש לי גם כבטחונות לחוזים או במערכת רק של חוזים?
3. איפה יש רשימה של כל החוזים הנסחרים עם פירוט עליהם?
4.האם בכל סוגי החוזים העלות של ההחזה זה כמו הריבית חסרת סיכון? במקרה שנכס הבסיס נשאר באותו מחיר אז אתה מפסיד כשיעור הריבית גם בנפט וזהב וחוזים על הvix?
5. איך עובד המסלקה האם כל יום שיש ירידה במדד יוצא לי מהחשבון כסף ואז אני נכנס למינוס? ואם כן אז לדוגמא עדיף אינטראקטיב העולמי על הישראלי שהריביות שם גבוהות?
6. האם יש עדיפות לחוזים עם התוקף הקרוב וכן דווקא בשעות המסחר? למה? המחיר שלהם יותר נמוך לכל יום של החוזה?
7. האם יש עניין לסגור את החוזה לפני סיומו במדדים ובסחורות? האם זה נכון שבסחורות אני יכול להיתקע עם חביות בתוך הבית?
כל מי שיש לו נסיון או משהו מחכים אשמח ויכתוב כי אני לא רואה שעונים על השאלות האלו..
תודה רבה
חוזים זה דבר מורכב וממליץ להמנע מהם
בחוזים בארה"ב יש עניין של delivery, אתה לא רוצה להתעסק עם איחסון של 100 טון תירס כי קנית חוזה.
בגלל זה בחוזים יש אירועים הזויים כמו חוזה על נפט שהגיע למחיר שלילי בקורונה כי עלות אחסון הנפט עלה על מחירו.

לגבי שאר השאלות שלך, זה מאוד פרטני, כדאי להתמקד בנכס ספציפי ולהתקדם לאט לאט
תתחיל מחוזים על הSP500 יש חוזה MINI ולדעתי אפילו MICRO , מה שיאיט את קצב הפסד הכסף שלך.

אבל אם בא לך להתפרע :
בשנים האחרונות בזכות SPACE X הדמיות לווין הפכו לנחלת הכלל, אתה יכול להשיג תצלומי אוויר של חניונים של WALLMART, לספור רכבים שיוצאים מהמפעל של טסלה, לספור ספינות שעוברות בהורמוז, ולראות את מצב גידולי האורז והתירס בסין, ברזולוציה מהממת ובתדירות של מספר פעמים ביום.
מכאן תוכל לחזות מה יקרה למחירי הסחורות המדוברות ולסחור בחוזים שלהם.
אם אתה עושה את זה, בבקשה תפתח בלוג.

יפה שאתה מציב לו את הסבירות הכי גדולה לכסף שלו :)
זו האמת, עבדתי בתחום (בצורה מקצועית) לא מעט שנים. אין לאנשים פרטיים יותר מדיי מה לעשות שם.

חוזים סחירים ואיכותיים כמו סחורות וSP500 מנותחים כל יום במשרה מלאה על ידי אלפי ועשרות אלפי מתמטיקאים ופיסיקאים ברחבי העולם בחברות כמו jane street וhudson river.

כל שבריר דולר שאפשר להרוויח שם, הם לוקחים.

תוכל קצת לפרט למה למי שרוצה להתמקצע בתחום {פרטי} אין מה לחפש?
וכן האם יש בשר כשיש סכומים משמעותיים?
זה לא מאוד מסובך, בכל פעם כאשר מתבצעת עסקה בשוק ההון יש צד אחד שמפסיד וצד אחר שמרוויח.
למה לדעתך אתה תהיה בצד המרוויח כאשר אתה מתמודד מול אלפי מתמטיקאים?

זה לא מאוד מסובך, בכל פעם כאשר מתבצעת עסקה בשוק ההון יש צד אחד שמפסיד וצד אחר שמרוויח.
אז למה יש אנשים גאונים וחברות וקרנות גידור שמרוויחים מכך?

גם באגרוף יש ספורטאי צמרת שמרוויחים מיליונים מכל נוקאאוט, אבל אם תנסה לקפוץ איתם לזירה כשהפעמון מצלצל, כנראה יצטרכו לפנות אותך משם באלונקה. לא ממליץ וכו'.

גם באגרוף יש ספורטאי צמרת שמרוויחים מיליונים מכל נוקאאוט, אבל אם תנסה לקפוץ איתם לזירה כשהפעמון מצלצל, כנראה יצטרכו לפנות אותך משם באלונקה. לא ממליץ וכו'.
אני מבין שזה מסובך אך האם שקול לטוטו?
א"כ איך יש חברות שלמות שמתעסקות בכך ומרוויחים טוב?

המסה שמחזיקה את שוק הסחורות אלה הגופים שסוחרים פיזית, בד"כ חברות יצרניות או מתווכים בתחום. למשל חברות כמו נסטלה בתחום הקפה והקקאו, מפעלי פלדה, רכב, מספנות, מנועים וכו' בתחום הפלדה, חקלאים וסיטונאים בתוצרים חקלאיים יחד עם יצרני המזון הגדולים, וכו'. כדי ליצור פוזיציות רווחיות מולם אתה צריך להיות מסוגל לסמלץ את ההיצע והביקוש העתידיים שלהם. במילים אחרות, שוק ההון מהווה את חברת הביטוח של אותם יצרנים וסוחרים. צריך בשביל זה כמויות עצומות של מודיעין ויכולת מיחשוב מאד כבדה, וגם כמובן את הידע כדי לחבר את הכל ביחד. זו הכוונה במה שכתב @אופסשםמשתמש:

אבל אם בא לך להתפרע :
בשנים האחרונות בזכות SPACE X הדמיות לווין הפכו לנחלת הכלל, אתה יכול להשיג תצלומי אוויר של חניונים של WALLMART, לספור רכבים שיוצאים מהמפעל של טסלה, לספור ספינות שעוברות בהורמוז, ולראות את מצב גידולי האורז והתירס בסין, ברזולוציה מהממת ובתדירות של מספר פעמים ביום.
מכאן תוכל לחזות מה יקרה למחירי הסחורות המדוברות ולסחור בחוזים שלהם.
אם אתה עושה את זה, בבקשה תפתח בלוג.

לענ"ד לאדם פרטי אין את היכולת הזו.

מה המטרה במסחר בחוזה?
אפשר לקנות חוזה על SP500 כדי להרוויח את תשואת SP500 (אולי עם מינוף). בשביל זה לא צריך להיות יותר חכם מאף אחד.
כמובן שיותר פשוט לקנות קרן מחקה אבל אולי אפשר לגרד שברי אחוזים על ידי שימוש ישיר בחוזים.

אבל בשרשור הזה נראה שעוסקים בשימוש בחוזים באופן שונה מאוד וספקולטיבי מאוד.

המסה שמחזיקה את שוק הסחורות אלה הגופים שסוחרים פיזית, בד"כ חברות יצרניות או מתווכים בתחום. למשל חברות כמו נסטלה בתחום הקפה והקקאו, מפעלי פלדה, רכב, מספנות, מנועים וכו' בתחום הפלדה, חקלאים וסיטונאים בתוצרים חקלאיים יחד עם יצרני המזון הגדולים, וכו'. כדי ליצור פוזיציות רווחיות מולם אתה צריך להיות מסוגל לסמלץ את ההיצע והביקוש העתידיים שלהם. במילים אחרות, שוק ההון מהווה את חברת הביטוח של אותם יצרנים וסוחרים. צריך בשביל זה כמויות עצומות של מודיעין ויכולת מיחשוב מאד כבדה, וגם כמובן את הידע כדי לחבר את הכל ביחד. זו הכוונה במה שכתב @אופסשםמשתמש:

לענ"ד לאדם פרטי אין את היכולת הזו.
יש חברה ששלחה לווינים עם space x ועכשיו יש לה שירות SAAS להשיג תצלומי לווין
צריך להתעמק בדיוק בתמחור. אם תרצה אמצא לך אותה :אבל זה לציבור הכללי

האמתי שאין בנכסים הסחירים, רק אלגו.
כל השאר זה חרטא, קרנות גידור חלק מכות את המדד חלק לא, וכל שנה מתחלפות בינהם במי מכה .. זה פשוט אקראי כי קופים שמגרילים מניות. תקח 1000 קופים, יהיו לך 100 שעשו פי 5 מהמדד.

פרט לניואנס פצפון שאני אענה למטה לאריקו

יש בשר כשהסכומים ממש קטנים, בסכומים גדולים אין סיכוי ..
היתרון שלך הוא שבסכומים קטנים אתה יכול ללכת לנכסים לא מאוד סחירים, שלא מתחרים איתך השחקנים הגדולים.

יש חברה ששלחה לווינים עם space x ועכשיו יש לה שירות SAAS להשיג תצלומי לווין
צריך להתעמק בדיוק בתמחור. אם תרצה אמצא לך אותה :אבל זה לציבור הכללי
עדיין, לאדם הפרטי אין פה יכולת להרוויח כסף מהחוזים העתידיים באופן שיטתי, היחיד שמרוויח מזה כסף הוא זה שמכר את צילומי הלווין

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עדיין, לאדם הפרטי אין פה יכולת להרוויח כסף מהחוזים העתידיים באופן שיטתי, היחיד שמרוויח מזה כסף הוא זה שמכר את צילומי הלווין
ברור, זה מה שטענתי
אבל אם כבר הוא מתכנן להפסיד כסף בחוזים, אז שיהנה על הדרך

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B חשיפה לשוק באמצעות חוזים עתידיים שוק ההון 2
P חוזים עתידיים + put option שוק ההון 10
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
ע S&P 500 בהכפלה ע"י חוזים עתידיים שוק ההון 24
F ProShares משיקה ETF על טהרת חוזים עתידיים של ביטקוין שוק ההון 3
K קה"ש - s&p 500 האם מזומנים = חוזים עתידיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ר איך קונים חוזים עתידיים? שוק ההון 1
N שאלות בנושא חוזים עתידיים ואגרות חוב שוק ההון 6
P חוזים עתידיים (בהשקעות המוסדיים), כל כך רווחי? שוק ההון 4
aeh רשימת סימולים של מדדים מובילים ושל חוזים עתידיים שוק ההון 1
M חוזים עתידיים שוק ההון 26
A חוזים עתידיים ואופציות שוק ההון 21
TunaGolem חוזים עתידיים ומינוף שוק ההון 24
ס האם קרן מחקה לפי חוזים עתידיים תשיג ביצועי total return? שוק ההון 20
י עזרה בהבנת רשימת נכסים עם חוזים עתידיים שוק ההון 6
R שוב קרנות איריות [וגלגול חוזים עתידיים] שוק ההון 27
עומר חוזים עתידיים שוק ההון 29
P שאלה בנושא חוזים עתידיים שוק ההון 1
נת"י דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
L איך קונים חוזים על זהב/חיטה/תירס/כותנה? פוסטים מאיכות נמוכה 4
י כמה שאלות בורות על חוזים ושות' שוק ההון 15
ע חברות משקיעות דרך חוזים או נכסים ממשיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A חוזים על מדדים שוק ההון 1
נ התייעצות - משכירים, אתם עושים חוזים עם עו"ד? נדל"ן 23
א חוזים בקרנות מחקות שוק ההון 5
ImCarryGG גלגול חוזים על סנופי בIB - הלכה למעשה שאלות שוק ההון 3
ה Backtesting גלגול חוזים עם Retropy שוק ההון 3
ה חוזים מול קרנות סל שוק ההון 2
P השפעה של חוזים על מחירי המניות שוק ההון 5
hommie תחושת ביטחון מדיירים עתידיים נדל"ן 86
D מאגר של חברות נטולות שירות לקוחות, לטובת הימנעות לקוחות עתידיים אוף טופיק 19