• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הנדסת חשמל או הנדסת מכונות?

• פותח הנושא פותח הנושא Mee333
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא מכיר בן אדם שסיים מדמ״ח בטכניון ב3 שנים

עתודאים

ולנושא המקורי:

אגב, אם יש לך תכנון להמשיך לתואר שני ואת רוצה לעשות אותו בטכניון. עדיף לך לעשות את התואר הראשון במקום אחר, לדוגמא תל אביב ואז יהיה לך יותר קל להתקבל לתואר שני בטכניון כי הציונים יהיו גבוהים יותר..

עתודאים

ולנושא המקורי:

אגב, אם יש לך תכנון להמשיך לתואר שני ואת רוצה לעשות אותו בטכניון. עדיף לך לעשות את התואר הראשון במקום אחר, לדוגמא תל אביב ואז יהיה לך יותר קל להתקבל לתואר שני בטכניון כי הציונים יהיו גבוהים יותר..
לא בטוח, שמעתי שבטכניון יש העדפה חזקה על סטודנטים מבפנים

לא בטוח, שמעתי שבטכניון יש העדפה חזקה על סטודנטים מבפנים
זה היה פעם ככה. היום אסור להם. דין ממוצע 90 בטכניון כדין ממוצע 90 בכל אוניברסיטה או מכללה בארץ לצורך קבלה לתואר שני.
אם כבר אז תמליץ לו ללמוד במכללה.
ההנחה שבטכניון ממוצע הציונים או באופן כללי הלימודים קשים יותר מבאוניברסיטאות אחרות שגויה לגמרי. כאחד שלמד ולימד בשניהם אני יכול להעיד שמקצועות מסוימים קשים יותר בטכניון, ואחרים יותר בבאר שבע. בלי קשר לרמת השיעורים, הטכניון הרבה יותר סלחן מאוניברסיטת באר שבע לגבי נכשלים למשל.

מה הייתם עושים? אשמח אם מישהו יוכל לאמת\לסתור את הטענות בנוגע לפערי השכר והביקוש.
השנקל שלי
אני מהנדס מכונות (סיימתי בטכניון לפי 8 שנים)

מכונות זה תחום מאוד רחב
2 תחומים עיקריים שמניעים היום את השוק זה:
א. תעשיה בטחונית (רפאל, אלביט, תע"ש וכו..) משכורות גבוהות, תנאים טובים, לטעמי האישי קצת משעמם וארגונים ענקיים שבגלל זה התחום עבודה שלך מאוד צר
ב. תעשיה רפואית / ביו-טק, רוב המהנדסים בתעשייה הביו רפואית הם מהנדסי מכונות (בלי לפגוע מהנדס ביו רפואה פחות מקצועים בתכן עצמו ולרוב פחות יעדיפו אותם למקצועות האלה)
אני עובד בתעשייה הרפואית, יש פה גם חברות גדולות עם כל התנאים והסביבת עבודה של הייטק, ויש המון המון סטארטאפים קטנים ובנונים (אני עובד בסטארטאפים כי יותר מעניין)

המשכורות בנישה שלי לפחות מתחילות סביב ה15K
היום אני מרוויח 34K (שזה בערך התקרה למשרה שהיא לא ניהול בכיר יחסית)
כן יכול להגיד שהציעו לי לא מזמן עבודה בשכר של 48K אבל דחיתי אותה (מרחק נסיעה משמעותי מהבית וקצת פחות מעניין) - אבל זה חריג יחסית

בגלל המס ההפרשים בשכר לא מאוד משמעותיים כמו שחושבים (במיוחד אם מסתכלים על הכמות שעות עבודה) , אם זאת שהתחלתי ללמוד ההפרשים לא היו כל כך משמעותייים
היום ההפרשים למהנדסי תוכנה מאוד משמעותים אז אולי בדיעבד הייתי שוקל שנית

כן יכול להגיד שלצערי הנדסת מכונות זה קצת מקצוע עם רוב גברי מובהק
פגשתי מלא נשים מוכשרות ותותחיות בתחום אבל לרוב לא הגיעו לזה עם תואר בהנדסת מכונות (לרוב בעיצוב תעשייתי)
לא יודע אם זה שיקול, אבל בטכניון לפחות 90 אחוז מהפקולטה במכונות הם גברים

זה היה פעם ככה. היום אסור להם. דין ממוצע 90 בטכניון כדין ממוצע 90 בכל אוניברסיטה או מכללה בארץ לצורך קבלה לתואר שני.

אם כבר אז תמליץ לו ללמוד במכללה.
ההנחה שבטכניון ממוצע הציונים או באופן כללי הלימודים קשים יותר מבאוניברסיטאות אחרות שגויה לגמרי. כאחד שלמד ולימד בשניהם אני יכול להעיד שמקצועות מסוימים קשים יותר בטכניון, ואחרים יותר בבאר שבע. בלי קשר לרמת השיעורים, הטכניון הרבה יותר סלחן מאוניברסיטת באר שבע לגבי נכשלים למשל.

לא באתי לפגוע באגו של אף אחד...

לא אמליץ ללמוד במכללה למי שיכול ללמוד במוסד שהתעודה שלו שווה יותר

כשאני למדתי בטכניון לפני שנים התחושה שלי הייתה שהלימודים קשים יותר מתל אביב

בתור מישהו שסיים הנדסת חשמל בטכניון ועם כמה חברים שלמדו מכונות אני יכול להגיד ששני התארים הם מאוד נרחבים מבחינת נושאים, ושניהם מקנים בסיס תיאורטי רחב ומכובד. יש חפיפה מסויימת בין תחומים הכלולים בהם.
הייתי אומר שאם העניין העיקרי שלך הוא בתוך תחום החפיפה (למעט מקרים מסויימים), אולי כדאי להעדיף את הנדסת חשמל בגלל פערי השכר. אחרת, יש תחומים שהם קצת יותר בקצוות שקצת יותר קשה (אם כי אפשרי) להגיע אליהם אחרי שבתואר הראשון למדת את הדבר השני. אנסה לפרט את האופן שבו אני רואה את זה..

תחומי חפיפה עיקריים -
1. הנדסת אנרגיה (קורסים רלוונטיים כמו זרימה, תרמודינמיקה, מעבר חום וכו')
עקרונית זה יותר תחום של מכונות, בהנדסת חשמל פחות מלמדים כיום על חשמל כעל מקור אנרגיה, אם כי יש מסלול בטכניון שנקרא "מערכות הספק" אבל הוא יותר מתמקד במעגלי הספק קטנים יותר (מחשבים, כרטיסים, שרתים וכו'). מצד שני, את הבסיס התיאורטי לתחום הזה אפשר ללמוד גם במסלול של "מיקרו וננו אלקטרוניקה" בהנדסת חשמל, שם לומדים הרבה תרמודינמיקה ססטיסטית וקוונטים.

2. עיבוד אותות, בקרה, רובוטיקה, מערכות לומדות
לא בדיוק תחום אחד אלא אוסף של תחומים, אבל כולם מסתמכים על ניתוח מתמטי דומה ופתרון בעיות אופטימיזציה דומות..
בחשמל יותר נוטים להסתכל מזווית הראיה של עיבוד אותות (לפרק אות לרכיבי התדר שמרכיבים אותו ולעשות להם מניפולציות), בעוד שבמכונות קצת יותר נפוצה בתחום הזה ההסתכלות הבקרתית (איך מייצגים דינמיקה של מערכת, מנתחים את היציבות שלה והופכים אותה ליותר מהירה או יותר יציבה).
תחום הלמידה כרגע יותר מפותח בפקולטה לחשמל מבין שניהם, ויש קורסים על reinforcement learning.

3. אלקטרו-אופטיקה
עקרונית יותר תחום של חשמל, אבל גם במכונות לומדים על מערכות אלקטרואופטיות. לייזרים, חומרים שעושים מניפולציה על קרניים בתוכם על ידי הפעלת מתחים או אינפוטים אחרים וחיישנים שעושים שימוש בנ"ל.

תחומים יותר "בלעדיים" למכונות -
1. חוזק, מבנה, מטא-חומרים
תחום שנושק להנדסת בניין (אבל גם לתחומים מסויימים בהנדסת חומרים) ועוסק בתהליכים שונים לייצור חומרים בעלי מבנים מסויימים עם תכונות מסויימות.

2. תכן מכני -
המגמה הגדולה ביותר בהנדסת מכונות, ועוסקת בתכנון פיזי ומכני של חלקים או מערכות. זה יכול להיות תכנון של חלקים לא זזים כמו קורה או מוט הברגה, ויכול להיות מערכת שלמה עם חלקים נעים כמו ספינה או זרוע רובוטית

תחומים יותר "בלעדיים" לחשמל -
1. VLSI, תכן לוגי וחומרה ספרתית, תכנות embedded / מקבילי / מבוזר - תכנון מעגלים לוגיים דיגיטלים שבסוף יהפכו להיות חלקים מתוך צ'יפים. תכנות embedded / מקבילי / מבוזר הוא תחום שלומדים גם במדמ"ח, אבל הוא מתחבר בסופו של דבר להבנת הפעולה של החומרה הספרתית. תכנות של מערכות הפעלה, תיקשורת כמה שיותר מהירה בין חלקים שונים של המחשב (הימנעות מצווארי בקבוק), כתיבת קוד עם אלמטים שרצים במקביל (Multithreading) או תכתנות של כמה חלקים שרצים בנפרד אבל מתקשרים זה עם זה (מערכות מבוזרות / Distributed).

2. מעגלים אנלוגיים, RF ואלקטרודינמיקה - מסננים, מגברים, מעגלי נעלית פאזה (כאלה שיוצרים אותות שעון). RF ואלקטרודינמיקה מדברים יותר על קליטה ושידור בעיקר באמצעות אנטנות או מערכי אנטונות, ואיך עושים להם אופטימיזציה לצרכים שונים (למשל איך בונים ממספר אנטנות קטנות מבנה שייקלוט בצורה כמה שיותר ממוקדת לטווח ארוך, או לתחום תדרים יותר רחב מהרגיל).

3. תקשורת ותורת האינפורמציה - עוסקת בקידוד מידע לפולסים ספרתיים שמשדרים כדי להגביר את וודאות הקליטה. בנוסף יש ניתוחים מתמטיים שמתארים חסמים על כמות המידע שניתן להעביר בערוץ מסויים, או עד כמה אפשר לסנן רעש מתוך ערוץ. באופן מפתיע המתמטיקה של התחום מאוד מקבילה לתרמודינמיקה ופיזיקה סטטיסטית (יש הקבלה בין אנטרופיה לרעש בתוך סיגנל).

הבעיה העיקרית היא שלפעמים לא יודעים מה אוהבים בהתחלה, והדברים מתגלים כמשהו שונה ממה שציפינו ברגע שמתחילים להתעסק בו. למשל, אני הייתי בטוח שמעניינים אותי מעגלים אנלוגיים ובסוף הבנתי שאני ממש אוהב מתמטיקה ואלגוריתמיקה. הפתרון לזה הוא לנסות ללמוד לרוחב קורסים שנוגעים לכל מיני תחומים ולראות כמה מעניין / נחמד לך לעבוד על הבעיות הרלוונטיות בקורס.

כך או כך, שתי הבחירות מכובדות מאוד, ומשתיהן אפשר להגיע להרבה תחומים מעניינים עם לא מעט חפיפה.
שיהיה המון בהצלחה!

אם שני התחומים מעניינים אותך. ממליצה בחום על הנדסת חשמל. אני חושבת שאפשר להתקבל עם הנתונים שיש לך לאריאל בלי בעיה או לעשות מכינה של 3 חודשים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מהנדס מכונות צעיר (סיימתי תואר לפני כחודשיים בתל אביב) כך שאין לי הרבה פרסקטיבה אבל אני יכול להגיד קצת ממה שראיתי
הלימודים עצמם בשנתיים הראשונות די זהים, אח"כ זה מתפתח לפי ההנדסה הספציפית. אותי יותר עניין הנושא של מכונות ולכן זה מה שהלכתי אליו ואני חושב שזה שיקול משמעותי.
במהלך הלימודים עבדתי כסטודנט בחברת מכשור רפואי וכאשר סיימתי את הלימודים וחפשתי משרה מלאה קבלתי 4 הצעות עבודה מחברות מכשור רפואי והשכר שהציעו לי לאחר משא ומתן הוא 15K-17K+נסיעות\רכב וקרן השתלמות והכל. כרגע בחרתי דווקא בחברה עם השכר היותר נמוך אבל שנתנה לי גמישות בעבודה מהבית
הנושא של מכשור רפואי מפותח בישראל וזקוקים להרבה מהנדסי מכונות וזה לגמרי תעשיית הייטק עם כל הכלול בכך

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H מדעי המחשב או הנדסת חשמל - מתלבטת מאוד! התפתחות אישית 15
ב הנדסת חשמל, או הנדסת חשמל ופיזיקה? התפתחות אישית 34
A בן 23 מתלבט לגבי הנדסת חשמל \ הנדסת מכונות התפתחות אישית 3
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
D מדעי המחשב/הנדסת חשמל/תוכנה בגיל 30 התפתחות אישית 6
Y בחירת קריירה - מדעי המחשב / הנדסת חשמל / אחר התפתחות אישית 14
T בעיה במציאת עבודה - הנדסת חשמל התפתחות אישית 13
D לימוד הנדסת חשמל בגיל 32 התפתחות אישית 9
א פרמטרים לבחירת משרת סטודנט הנדסת חשמל התפתחות אישית 0
א משרת סטודנט הנדסת חשמל התפתחות אישית 3
amit ייעוץ בעבודה ראשונה , הנדסת חשמל טכניון פוסטים מאיכות נמוכה 2
ב מתלבט בין הנדסת חשמל להנדסת בניין באוניברסיטת אריאל התפתחות אישית 9
E הנדסת מכונות - התלבטות קריירה התפתחות אישית 0
אלן מור מפתח תוכנה שרוצה לעשות יותר הנדסת תוכנה, רק גאמפ״א? התפתחות אישית 7
א הנדסת מכונות- האם ללמוד ? התפתחות אישית 49
@ תואר שני - הנדסת מכונות התפתחות אישית 5
M כלכלה וחשבונאות או להמשיך בלימודי הנדסת תעשיה וניהול? התפתחות אישית 1
A התלבטות בין הנדסת נתונים לכלכלה וסטטיסטיקה התפתחות אישית 8
ל הנדסת מכונות, בן גוריון או הטכניון התפתחות אישית 4
ל הנדסת תעשייה וניהול התפתחות אישית 1
M הנדסת תוכנה התפתחות אישית 2
L הנדסת תעשיה וניהול התלבטות התפתחות אישית 10
ל הנדסת אינסטלציה-היכן? התפתחות אישית 4
ק מפתח לארון חשמל נדל"ן 12
N קרן השתלמות יעודית חברת חשמל - כדאי לנייד לגימלאי? שוק ההון 5
P בן 19 שוקל לנשור מתואר בהנדסת חשמל, מתלבט מה לעשות התפתחות אישית 32
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
ע דוד חשמל חכם/סטנדרטי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
T שוקל לפרוש מתואר בהנדסת חשמל - אובד עצות התפתחות אישית 15
T קניית מוצר חשמל לטווח ארוך כמו מקפיא - סיני ומותג מדבקה או חברה עם שם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
G ספקי חשמל פרטיים - מסלולים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ה העברת מחזיקים בספק חשמל פרטי צרכנות פיננסית 1
א חברת חשמל - מונה משנת 1993 צרכנות פיננסית 2
Count Olaf ניתוק חשמל ע"י השכנה - שיקולים כלכליים נדל"ן 71
א יש פה מהנדסי חשמל ? התפתחות אישית 1
א מהנדס חשמל מתחיל-ציפיות שכר פוסטים מאיכות נמוכה 8
M שכר התחלתי של מהנדס תוכנה ומהנדס חשמל התפתחות אישית 45
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
doc29 ביטול עסקה מול ספק מפוקפק - מוצר חשמל צרכנות פיננסית 15
Oziris חשמל מוזל - יש חדש מאז התנעת הרפורמה ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
G חישוב צריכת חשמל במונה חכם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ט חשמל בענייני שיפוץ נדל"ן 21
מ הוזלת צריכת חשמל של מיזוג מרכזי בדירה שכורה צרכנות פיננסית 23
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
ח מוצרי חשמל בדירה להשכרה נדל"ן 5
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
ד חדר חשמל בדירה נדל"ן 14
T חשבון חשמל נמוך מאוד ביחידת דיור שמשכירים אוף טופיק 6
P מעבר לספק חשמל פרטי צרכנות פיננסית 99
D כיבוי השאלטר בארון חשמל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12

נושאים דומים

Back
למעלה